Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. 'Εχω να κάνω μια άσκηση σε SQL και έχω κολλήσει σε 2 ερωτήσεις που πρέπει να εισάγω.

1) Να βρείτε όλα τα ατυχήματα στα οποία υπεύθυνος υπάλληλος είναι ο  Κώστας Παπαδόπουλος είτε το όνομα του πελάτη είναι Κώστα Παπαδόπουλος.

2) Να βρείτε τον υπάλληλο του οποίου τα ασφαληστήρια έχουν μεγαλύτερο άθροισμα στην τιμή από οποιοδήποτε άλλον υπάλληλο.

Μπορείτε να μου δώσετε ενα παράδειγμα για το πως περίπου να το κάνω;

Δημοσ.

Καλημέρα. 'Εχω να κάνω μια άσκηση σε SQL και έχω κολλήσει σε 2 ερωτήσεις που πρέπει να εισάγω.

1) Να βρείτε όλα τα ατυχήματα στα οποία υπεύθυνος υπάλληλος είναι ο  Κώστας Παπαδόπουλος είτε το όνομα του πελάτη είναι Κώστα Παπαδόπουλος.

2) Να βρείτε τον υπάλληλο του οποίου τα ασφαληστήρια έχουν μεγαλύτερο άθροισμα στην τιμή από οποιοδήποτε άλλον υπάλληλο.

Μπορείτε να μου δώσετε ενα παράδειγμα για το πως περίπου να το κάνω;

Δώσε μας και το όνομα και τα γνωρίσματα των πινάκων που χρησιμοποιείς.

(Υποθέτω πως στο 2ο ερώτημα υπάρχουν 2 πίνακες).

Δημοσ.

Οι δυο πίνακες είναι οι εξείς:

post-348394-0-95302300-1480336973_thumb.png

post-348394-0-57733800-1480336974_thumb.png

1) SELECT DISTINCT * FROM (basi) WHERE ipalilos = 'Κώστας Παπαδόπουλος'  OR onomapelati ='Κώστα Παπαδόπουλος' 

Σε αυτήν την ερώτηση λογικά χρησιμοποιώ αυτούς τους 3 πίνακες σωστά;

post-348394-0-44969500-1480337221_thumb.png

post-348394-0-27905600-1480337222_thumb.png

post-348394-0-91653300-1480337222_thumb.png

Μέσα στην παρένθεση τι ακριβώς γράφω; Έχω καταλάβει το υπόλοιπο αλλά η παρένθεση με μπέρδεψε.

Δημοσ.

Κάποιος πίνακας λείπει, δεν υπάρχει συνδετικός πίνακας μεταξύ ατυχημάτων και υπαλλήλων που τα χειρίστηκαν.

Δημοσ.

Κάποιος πίνακας λείπει, δεν υπάρχει συνδετικός πίνακας μεταξύ ατυχημάτων και υπαλλήλων που τα χειρίστηκαν.

Συγνώμη ξέχασα τον πίνακα Sundesi.

post-348394-0-50413200-1480345240_thumb.png

Δημοσ.

Ερώτηση 1)

SELECT DISTINCT * FROM Atuximata 
INNER JOIN Sundesi ON Atuximata.Monadikos_Arithmos = Sundesi.Monadikos_Arithmos_S
WHERE 
( Sundesi.AT_Ypalilou = ( SELECT AT_Ypalilou 
                          FROM Ypalilos 
                          WHERE Ypalilos.Onoma_Ypalilou like 'Κώστας Παπαδόπουλος' ) 
OR 
( Sundesi.AT_PelatiOdigou_S = ( SELECT AT_Pelatwn_Odigwn 
                                FROM Pelates_Odigoi 
                                WHERE Pelates_Odigoi.Onoma_Pelatwn_Odigwn like 'Κώστας Παπαδόπουλος'  ) ) ) 

Με τους πίνακες που μας έχεις δώσει τώρα η 2) δεν λύνεται... ο πίνακας Asfalistirio δεν συνδέεται με κανέναν τρόπο με τον πίνακα Ypalilos

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...