Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα. Αγορασα προσφατα 2x8gb RAM να αντικαταστησω το 1x8gb που ειχα, και εγκαθιστωντας τα ανακαλυψα οτι δε μπουταρει το PC με τις μνημες σε dual channel. Μπαινει σε bootloop και κανει ρεσταρτ χωρις να δειχνει τιποτα, ουτε bios.

Τεσπα, δοκιμασα οτι βρηκα οnline δεν δουλεψε τιποτα. Οποτε εβγαλα το cpu να τσεκαρω το socket μιας και διαβασα για πολλους που ειχαν θεμα με λυγισμενα pins, και θυμομουν οτι κατι επαιζε με τα πινακια της μητρικης μου απο τοτε που την πηρα αλλα δεν το ψαξα ποτε γιατι ολα δουλευαν.

Εν ολιγοις, βρηκα δυο λυγισμενα πινακια τα οποια με το που τα αγγιξα ελαφρως και προσεκτικα, εσπασαν.

Φαινονται εδω http://i.imgur.com/ksJ6MzL.jpg

Το pc δουλευει κανονικα τωρα με 1 στικ μνημης. Παιζω BF1 ανετα κλπ. Η ερωτησεις μου ειναι 2:

Α. Δεδομενου οτι το PC δουλευει κανονικοτατα, υπαρχει περιπτωση το θεμα με τις μνημες να μην οφειλεται στο προφανες, τη μητρικη, αλλα σε κανα PSU (το οποιο ειναι σχετικα new), η σε κανα CPU (Ο οποιος ειναι σταθεροτατος και σε στοκ και σε OC με χαμηλες θερμοκρασιες σε aida/prime)?

B. Υπαρχει περιπτωση να μου την φτιαξουν/αντικαταστησουν στο RMA μιας και εχω 1 χρονο εγγυηση ακομα? Και αν την στειλω για RMA, αναφερω τα pin η απλα λεω δε δουλευει το dual channel? 

Τελος, τα σπεκς μου:

CPU: i5 4690K

MOBO: Asrock z97x Killer

Cooler: EVO 212

PSU: XFX XTR 750W

RAM: G.skill 1x8GB 2400Mhz DDR3

Δημοσ.

Να υποθέσω ότι έχεις κάνει δοκιμές εναλλάσσοντας τα στικάκια και τα memory banks ώστε να δεις ότι α) δεν είναι κάποιο στικ ελαττωματικό και β) δεν είναι κάποιο bank προβληματικό.
Αν αποκλειστούν αυτά τότε μάλλον είναι θέμα mb και όχι cpu.
Αν το στείλεις πάντως, μην αναφέρεις τίποτα για τα λυγισμένα pins.
Εγώ στη θέση σου πάντως θα περίμενα για κανένα m/b upgrade μήπως φτιάξει μετά.
Αν όχι, θα τους το έστελνα.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεχτούν πίσω με σπασμένα pins.

Είσαι εκτός εγγύησης.

Εγώ θα έψαχνα τι ακριβώς κάνουν τα pins αυτά από κάποιο pinout του socket.

Αν και θέμα τροφοδοτικού εξαιρετικά απίθανο να είναι, η ραμ δεν καίει παρά ελάχιστα watt.

Οπότε είτε φταίνε τα σπασμένα pins, είτε κάποιο άλλο θέμα έχει η μητρική, ειδικά αν η ραμ που δουλεύει στο πρώτο slot, δουλεύει σε άλλο ένα slot, και στα άλλα 2 δεν δουλεύει.

Συμπερασματικά, θα προσπαθούσα να κάνω κάποια πατέντα για να κάνουν επαφή τα σπασμένα pins ή (πιθανότερο) θα ζούσα μ' αυτό επειδή τα χέρια μου δεν πιάνουν, και μάλλον αντί για επαφή θα προκαλούσα κάνα βραχυκύκλωμα με άλλα pins. :-)

• Like 1
Δημοσ.

Επειδη εχω παθει ακριβως το ιδιο θεμα,ειναι 99% θεμα των πιν.

Αφου τα εσπασες,εισαι εκτος εγγυησης 100%.

Και να μη τα δουν(που τα κοιτανε πλεον) θα το δουν οταν παει στη κατασκευαστρια εταιρεια.

Αρα το ρμα το ξεχνας.

Ψαξε απο το site της μητρικης να δεις σε manual τι ηταν αυτα που εσπασαν.

Και μενα μου εσπασε 1 αλλα ηταν γειωση και δεν εχει θεμα.

Αλλα ειχε 2-3 στραβωμενα και εβαζα 2ο dimm και δε bootαρε.

Οταν τα ισιωσα ολα οκ.

Εφοσον ειναι τα πιν και εχουν σπασει,τοτε μονη λυση,να παρεις 1 καινουργιο dimm μεγαλυτερο.

Η καινουργια μητρικη.

Δημοσ.

http://www.intel.com/content/dam/www/public/us/en/documents/datasheets/4th-gen-core-family-desktop-vol-1-datasheet.pdf

Eδω φαινεται το layout και απο ποστ στο reddit μου ειπαν οτι ειναι ground pins..

Πατεντα για να κανουν επαφη δεν ειναι δυνατον να κανω. Ειναι τοσο μικρα που δεν βλεπω, αλλα και να βλεπα τι πατεντα να κανω εκει? Πρεπει με καποιο τροπο να κολλήσω κατι πανω στο σπασμενο πιν. Αλλα δε γινεται να το κανω, εδω μου πηρε 2 ωρες να δω και να προσπαθήσω να ισιωσω το λυγισμενο πιν. 

Καινουργια μητρικη θα παρω σιγουρα, το θεμα ειναι με αυτην τι κανω? θα την στειλω για rma πας και εχουν στοκ z97x για πεταμα (λολ) κ βλεπουμε. Αλλα αν δεν, μπορω να κανω κατι αλλο?

Επισης ειναι επικινδυνο να χρησιμοποιω το pc? Παιζω κανονικα bf1 αυτες τις μερες βλεπω ταινιες browsing κλπ, δεν φαινεται κατι..

Δημοσ.

παιζει να μην υπολογιζες  σωστα ποια πιν ειναι σπασμενα? (μηπως τελικα δεν ειναι  ground?)  Αν ειναι οντως  ground  ΔΕΝ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΑ,  δες και τα πινσ στην μνημη ,αν εχει μπει ενα μικρο σκουπιδακι και δεν παταει το  dimm,  δεςτο...

Δημοσ.

Να ειναι γειωση και να εχεις θεμα δε παιζει.

Μηπως ειναι καποιο στραβο και δε παταει καλα?

Εμενα φαντασου  με 2 στραβα πιν και επαιζε η καρτα σε Χ8 αντι για Χ16 και δε μπουταρε με 2ο dimm.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ γιατί το μετράω αλλιώς; AL34? To άλλο ναι vss αλλά το πρώτο λέει SB_DQ8.

Κανένα άλλο pinout δεν παίζει; Και καμια φωτογραφία ολόκληρη;

Επεξ/σία από nikos903
Δημοσ.

Αν βρει μόνο κανένα πινάκι απο άλλη μητρική και το χώσει εκεί με λίγη ασημόκολλα... Γιατί κολλητήρι να βάλεις εκεί μέσα δεν.....

Αλλαγή socket πόσο να πάει; Έχει αλλάξει κανένας;

Δημοσ.

Γιατί ξέρεις κανένα να αλλάζει socket;

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν Ελλάδα, εδώ Ουγγαρία έχει 1-2 αλλά τιμές μόνο για αγορά του socket που είδα ήταν φαρμάκι!!!

Δημοσ.

Ψαχνοντας λιγο στα interwebs διαβασα οτι η asrock χρεωνει αλλαγη σοκετ 40-50.

Οπως ειπα να κολλησω κατι εκει μεσα μου φαινεται αδυνατον.. Οι ραμ ειναι αριστες και τα 3 ντιμ που εχω δεν φταινε αυτες.

Υπαρχει εστω και μικρη πιθανοτητα να ειναι το cpu ?

Δημοσ.

Γιατί ξέρεις κανένα να αλλάζει socket;

Προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν Ελλάδα, εδώ Ουγγαρία έχει 1-2 αλλά τιμές μόνο για αγορά του socket που είδα ήταν φαρμάκι!!!

Φαρμάκι το σόκετ; link

To θέμα είναι ποιος θα το αλλάξει :P Εγώ δεν ξέρω κανέναν, δεν ψάχνω κιόλας... Αλλά σίγουρα κάποιος θα την κάνει την δουλειά, ένα rework μηχάνημα θέλει και περνιέται...

Ψαχνοντας λιγο στα interwebs διαβασα οτι η asrock χρεωνει αλλαγη σοκετ 40-50.

Οπως ειπα να κολλησω κατι εκει μεσα μου φαινεται αδυνατον.. Οι ραμ ειναι αριστες και τα 3 ντιμ που εχω δεν φταινε αυτες.

Υπαρχει εστω και μικρη πιθανοτητα να ειναι το cpu ?

Είτε βάζεις εκεί μέσα κάτι είτε αλλάζεις σόκετ είτε αλλάζεις μητρική, δεν βλέπω άλλη λύση εγώ... Δυστυχώς... Αλλιώς άστο ως έχει χωρίς να χρησιμοποιείς το Β κανάλι... Λογικά σκέτο το Α θα δουλεύει.

Εγώ πάντως απο την στιγμή που έσπασε πινάκι και δεν είναι γείωση όλα τα ρίχνω εκεί.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...