Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Επειδή πήξαμε στα μηχανικά λόγω των ημερών και χάσαμε τις ευκολίες μας (τα extra κουμπιά στο G15 που είχα πριν, έκαναν θάματα), αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί, ας δώσει τα φώτα του. Είμαι πλέον με ένα 610 Logitech και θέλω κάτι (φαινομενικά) πολύ απλό. Να ορίσω συνδυασμούς πλήκτρων για να ανοίγουν φακέλους, προγράμματα κλπ. Το λογισμικό της εταιρείας δεν μου δίνει αυτή τη δυνατότητα (νομίζω), παρά μονάχα με αφήνει να ορίζω ένα πλήκτρο να κάνει τη δουλειά που θέλω. Αυτό, δεν είναι ιδιαίτερα βολικό, όταν διαρκώς εναλλάσσομαι μεταξύ εφαρμογών/παιγνιδιών/παραθύρων όπου το τάδε πλήκτρο συνήθως χρειάζεται για κάποια άλλη δουλειά. Μια λύση, είναι να φτιάξω ένα σκασμό προφίλ στο πληκτρολόγιο και αυτόματα (ελπίζω) να τα αναγνωρίζει το σύστημα οπότε κάθε φορά να γλιτώνω από τα "απρόοπτα". Πιο απλά, πώς μπορώ να έχω Ctrl+F1=folder 1, Ctrl+F2=folder2...Ctrl+F9=.exe 1 κλπ? Ξεκίνησα να παλεύω με το Autohotkeys, αλλά μπάχαλο τα έχω κάνει. Ok, υπάρχουν πάντα και οι συντομεύσεις στα Win, αλλά ok. Ευχαριστώ.
lion2486 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 To να πατάς Win + E και μετά από τους αγαπημένους φακέλους αυτόν που θες το έχεις σκεφτεί σαν λύση;
Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Όχι, καθόλου, δεν το ξέρω καν ως λύση. Αγαπημένους φακέλους? Υποθέτω δεν λειτουργεί και για συντομεύσεις προγραμμάτων/εφαρμογών.
lion2486 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Ναι μόνο για φακέλους.. Το quick access στον Windows Explorer. Μπορείς να βάλεις εκεί "Pinned" φακέλους για γρήγορη πρόσβαση. Για τα προγράμματα μπορείς τα κάνεις pin to start menu / pin to taskbar.
sistah Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Και εγω γιαυτον τον λογο δυσκολα θα φυγω απο τα extra G keys και δυστυχως μονο τα ακριβα εχουν τα επιπλεον. Μονο με το FN key ισως να καταφερνες μερικα πραγματα αλλα και παλι πολυ περιορισμενα.
Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Λύσεις και κολπάκια υπάρχουν. Απλά είναι η συνήθεια τόσων χρόνων (μπορεί κάπου 7+) και δεν ξεκουνάει το χέρι. Θα δούμε, χρόνος υπάρχει. Ναι μόνο για φακέλους.. Το quick access στον Windows Explorer. Μπορείς να βάλεις εκεί "Pinned" φακέλους για γρήγορη πρόσβαση. Για τα προγράμματα μπορείς τα κάνεις pin to start menu / pin to taskbar. Το πρόβλημα εείναι πως αν είμαι σε οποιοδήποτε άλλο παράθυρο (πρόγραμμα κλπ, δηλαδή), δεν λειτουργεί. Τα G keys ή οι συνδυασμοί που θέλω εγώ να ορίσω, θα λειτουργούν παντού.
coolnetgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Θέλει αρκετό ψάξιμο αλλά με το AutoHotKey μπορούν να δημιουργηθούν συντομεύσεις για πολλά πράγματα.
lion2486 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Λύσεις και κολπάκια υπάρχουν. Απλά είναι η συνήθεια τόσων χρόνων (μπορεί κάπου 7+) και δεν ξεκουνάει το χέρι. Θα δούμε, χρόνος υπάρχει. Το πρόβλημα εείναι πως αν είμαι σε οποιοδήποτε άλλο παράθυρο (πρόγραμμα κλπ, δηλαδή), δεν λειτουργεί. Τα G keys ή οι συνδυασμοί που θέλω εγώ να ορίσω, θα λειτουργούν παντού. Θα διαφωνήσω, το Win + E Μου λειτουργεί παντού..
Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Θέλει αρκετό ψάξιμο αλλά με το AutoHotKey μπορούν να δημιουργηθούν συντομεύσεις για πολλά πράγματα. Βρε μαζί σου. Εγώ δεν... Βρήκα πως να φτιάξω συντόμευση για .exe, βρήκα για αρχείο, για folder όμως, δεν (και είμαι σίγουρος πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην). Επίσης, Ctrl+Fx από ότι κατάλαβα δεν παίζει (μικρό το κακό, αν και άμα είναι ν απατάω 3-4 κουμπιά για combo, άστο να πάει). Ένα έρμο trigger όπως πχ στο MSI AB θέλω να φτιάξω. Θα διαφωνήσω, το Win + E Μου λειτουργεί παντού.. Τί να σου πω? Εδώ, μου κάνει κόλπα. Στο Ffox, συγκεκριμένα, επιλέγει όλα τα ε/e εκτός κι αν γράφω κάτι όπως τώρα, οπότε δεν κάνει απολύτως τίποτα.
coolnetgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Χρησιμοποιώντας π.χ. το <^Space::Run, "C:\users" με ctrl+space μου ανοίγει το φάκελο C:\Users. 1
Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Φτιάχνω το γελοίο script με τις 4-5-6 συντομεύσεις που θέλω. Το τρέχω, λειτουργεί. Μι, χάπυ! Το πετάω στο startup μαζί και με το autohotkey. Επανεκκίνηση και...τρίχες. Μου πετάει μήνυμα ότι ο συνδυασμός που έχω επιλέξει, δεν θα λειτουργήσει επειδή το πλήκτρο που επέλεξα δεν υπάρχει στο πληκτρολόγιο! Παμ καλά?
coolnetgr Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 έχουμε και λέμε... 1. compile το script... 2. βάζεις το compiled αρχείο στο φάκελο "έναρξη" του μενού έναρξης.3. Μετά την επανεκκίνηση ανοίγει κανονικά το αρχείο στο tray και πετάει το error; βάλε αν μπορείς ένα printscreen του error μήπως βγάλουμε άκρη.
Πέτρος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 έχουμε και λέμε... 1. compile το script... 2. βάζεις το compiled αρχείο στο φάκελο "έναρξη" του μενού έναρξης. 3. Μετά την επανεκκίνηση ανοίγει κανονικά το αρχείο στο tray και πετάει το error; βάλε αν μπορείς ένα printscreen του error μήπως βγάλουμε άκρη. Έκανα κάποιες διορθώσεις, και τώρα μου το βγάζει μόνο για τον 1ο συνδυασμό που έχω ορίσει. Να φταίει το ότι ξεκινά με Ελληνικά ο υπολογιστής? Το script, είναι αυτό: #NoEnv ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases. ; #Warn ; Enable warnings to assist with detecting common errors. SendMode Input ; Recommended for new scripts due to its superior speed and reliability. SetWorkingDir %A_ScriptDir% ; Ensures a consistent starting directory. ^Q::Run, "E:\Net" ^W::Run, "E:\Torrent" ^E::Run, "C:\Program Files (x86)\Mozilla Thunderbird\Thunderbird.exe" ^R::Run, "C:\Program Files\Microsoft Office\root\Office16\WINWORD.EXE" ^T::Run, "C:\Program Files\Serviio\console\ServiioConsole.exe" Μη βαράτε, άσχετος δήλωσα.
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Τί να σου πω? Εδώ, μου κάνει κόλπα. Στο Ffox, συγκεκριμένα, επιλέγει όλα τα ε/e εκτός κι αν γράφω κάτι όπως τώρα, οπότε δεν κάνει απολύτως τίποτα. Αυτό είναι κουφό ρε συ. Στον ff να πατάς windows+e και να σου κάνει επιλογή κάτι δεν υπάρχει περίπτωση, εκτός αν εσύ έχεις βάλει με κάποιο hotkey πρόγραμμα να αλλάξεις τις συντομεύσεις των win+ πλήκτρων. Το win+e ανοίγει την εξερεύνηση όπου κι αν είσαι και το win+r ανοίγει την εκτέλεση. Για έλεγξε στα tray icons μήπως έχεις ξεχασμένο κάποιο πρόγραμμα. Δες και αυτό.
coolnetgr Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Λοιπόν... φτιάχνεις ένα νέο script με τον κώδικα SetFormat, Integer, Hex Gui +ToolWindow -SysMenu +AlwaysOnTop Gui, Font, s14 Bold, Arial Gui, Add, Text, w100 h33 vSC 0x201 +Border, {SC000} Gui, Show,, % "// ScanCode //////////" Loop 9 OnMessage( 255+A_Index, "ScanCode" ) ; 0x100 to 0x108 Return ScanCode( wParam, lParam ) { Clipboard := "SC" SubStr((((lParam>>16) & 0xFF)+0xF000),-2) GuiControl,, SC, %Clipboard% } το τρέχεις επιτόπου με το "run script"... και ανοίγει ένα παράθυρο κάθε πλήκτρο που πατάς το μεταφράζει σε μία ακολουθία αριθμών και γραμμάτων... Πατάς το "Q" αντιγράφεις τον αριθμό και αντικαθιστάς το "Q" στον κώδικά σου με αυτό. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα