nikangel Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Καλώς ή κακώς το psvr είναι αυτή την στιγμή το πιο προσιτό σύστημα vr που μπορεί να προμηθευτεί κάποιος. Όποιος μάλιστα είχε τα μάτια του ανοιχτά τους προηγουμενους μήνες θα μπορούσε να έχει προμηθευτεί από αγγελίες την κάμερα που είναι απαραίτητη και τα χειριστήρια move σε τιμές μέχρι 60 ευρώ και για τα 3. Επίσης την προηγούμενη εβδομάδα λόγω black Friday μπορούσε κάποιος να προμηθευτεί ps4 c chassis με 199 ευρώ. Άρα με 409 για μάσκα + 260 για κονσόλα κάμερα και χειριστήρια σύνολο 670 ευρώ για πλήρες σετ. Σε επικοινωνία που είχα πάντως με υπάλληλο γνωστής αλυσίδας, η ζήτηση του ps4 vr στην Ελλάδα ήταν πολύ μεγάλη και η αντιπροσωπία δεν έφερε πολλά κομμάτια, καθώς η θυγατρική της Sony που τα κατασκευάζει δαν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην τεράστια ζήτηση. Αυτή ήταν η επίσημη απάντηση για την έλλειψη από την αγορά. Επίσης φοβούνται πως ίσως τα Χριστούγεννα που θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο η ζήτηση δεν θα έχουν ετοιμοπαραδοτα. Δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει πάντως μπορεί κανείς να το παραγγείλει και από εξωτερικό. Στο εξωτερικό επίσης κυκλοφορεί και bundle της μάσκας με κάμερα χειριστήρια και τίτλο vr world. Οι τιμές τους ξεχωριστά στην Ελλάδα είναι 409+59+79+39 ευρώ Αν έρθει κανένα τέτοιο πακέτο Ελλάδα στα 499 ευρώ νομίζω θα είναι vfm. Τέλος να συμπληρώσω πως το κακό με τα ελληνικά κατάστημα είναι πως έχουν περιορισμενους τίτλους διαθεσιμους. Το batman vr πχ δεν ήρθε ποτέ Ελλάδα. Φυσικά μπορεί κανείς να τα αγοράσει από το playstore network αλλά δεν θα έχει τον τιτλο σε φυσική μορφή για το ενδεχόμενο ανταλλαγής στο μέλλον. Πιθανολογω πως θα έρθουν περισσότεροι τίτλοι το 2017. Ένα ακόμα αρνητικό που έχω διαπιστώσει είναι πως το δωρεάν περιεχόμενο demo είναι διαφορετικό από χώρα σε χώρα. Σε αμερικανικά βίντεο στο YouTube υπάρχει μεγαλύτερη πληθώρα demo και free παιχνιδιών για δοκιμή με το vr. Στην Ελλάδα δυστυχώς είναι πολύ λιγότεροι τίτλοι. Αυτό πάντως που μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι πως ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά site του πλανήτη έσπευσε να υποστηρίξει το ps4 vr και να προσφέρει περιεχόμενο vr στους κατόχους του. Μάλιστα στα ξένα forum περιγράφουν και την διαδικασία για να "δει-ζησει σε πρώτο πρόσωπο " κάποιος τέτοιες ταινίες. Η τελευταία ενημέρωση μάλιστα του media player 2.50 στο ps4 έχει επιλογή vr mode που επιτρέπει την θέαση των βίντεο σε vr εφόσον το υποστηρίζουν. Εντύπωση μου προκάλεσε επίσης η αναφορά σε ιαπωνικά σιτε πως ετοιμάζουν τίτλους vr για το ps4 με εικονικές γυναίκες συντρόφους στα πρότυπα των Manga και άλλων anime τίτλων που ουσιαστικά θα μπορούν να υπηρετούν τον "αφέντη"τους... Μην ξεχνάμε πως η βιομηχανία του ερωτικού κινηματογραφου είναι μεγαλύτερη από το ίδιο το Hollywood και η εμπλοκή της με αυτή την τεχνολογία θα δρομολογισει εξελίξεις σχετικά με την εξαπλωση του vr. Γενικά θεωρώ πως η Sony έχει ήδη βοηθήσει αρκετά στην εξαπλωση αυτής της νέας τεχνολογίας και φυσικά διαθέτει τις καταλληλοτερες επαφές με κατασκευαστες παιχνιδιών για πολλούς και αποκλειστικους τίτλους. 1
whoever81 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) vr sales projections 2016 του businessinsider.com Sony's PlayStation VR — 745,434 HTC Vive — 450,083 Facebook's Oculus Rift 355,088 Not bad, not bad... Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2016 από whoever81 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα