Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Παιχνίδια παίζετε τώρα εσείς δε κατάλαβα;

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι. Δεν υπάρχουν μόνο demo. Απλά μαζί με την συσκευή δίδεται απο την Sony ένα demo disc για demonstration των δυνατοτήτων του μηχανήματος. Στα μαγαζιά υπάρχουν ήδη αρκετοί τίτλοι και φυσικά μέσα από το playstation network μπορεί κανείς να κατεβάσει όλους τους διαθεσιμους τίτλους επί πληρωμή. Υπάρχουν και αρκετά demo παιχνιδιών που διατίθονται δωρεάν. Παίζουμε λοιπόν παιχνίδια και μάλιστα δεν ξεκολλαμε. Παιχνίδια όπως batman, Robinson, driveclub έχουν γίνει ήδη must στους κατόχους του psvr. Οι τιμές τους είναι στα πλαίσια των απλών παιχνιδιών του ps4. Υπάρχουν μάλιστα κάποια που ξεκινάνε από 19.90 €

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ούτε κλάφτηκα, ούτε σε ανέχεια είμαι. Κανένας που μπαίνει συχνά και ποστάρει στο insomnia δεν πεθαίνει της πείνας, ούτε κοιμάται σε τσαντίρι. Και γω το '80 μεγάλωσα και αγαπάω το gaming. Δεν χρειάζεται να μας πείσεις για τις δυνατότητες του VR. Όσοι έχουν έστω και ελάχιστη αντίληψη καταλαβαίνουν τις απεριόριστες εφαρμογές του.

"...χρειάζονται τα εξής πράγματα για να γίνει scaling της προκοπής: αυξηση περιεχομένου, μείωση τιμών, αύξηση και βελτίωση των use cases, συνεχής βελτίωση του form factor. Θέμα χρόνου είναι ξεκάθαρα..."  [/size]

Είμαι απόλυτα υπέρ του VR (μαζί με AR/MR) και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξει σε μαζική κλίμακα [/size]τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις υπολογιστικές "μηχανες". Αν είχα τώρα 500 ευρώ να μου περισσεύουν, αγόραζα ΑΥΡΙΟ το PSvr. Τα 500 όμως ευρώ καθιστούν το PsVr+camera+move "καταναλωτικό project" για αρκετούς. Δεν είναι impulse buy: 100-150 ευρώ. Προς το παρόν θα προτιμήσω να αλλάξω το laptop μου που είναι 5ετιας ή/και το κινητό μου που τα έχει φτύσει. Προφανώς για σένα το gaming παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Όπως πολύ σωστά το έθεσες, δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. Επίσης, εστιάζεις πολύ στο δυναμικό του VR και στο τί ΘΑ προσφέρει στο μέλλον. Χαίρω πολύ. Όταν γίνουν όλα αυτά θα το πάρουν πολλοί περισσότεροι.[/size]

Καλά κάνεις και επενδυεις τα χρήματα σου σε προϊόντα άμεσης ανάγκης για εσένα. Το vr ακόμα είναι ένα είδος πολυτελείας και εγώ έτσι το αντιμετωπίζω. Δεν εξυπηρετεί σε κάτι την καθημερινότητα μου, απλά μου προσφέρει κάποιες στιγμές ψυχαγωγίας όταν επιστρέφω αργά από την δουλειά. Όπως μπορεί να προκαλεί σε κάποιον τερψη το να έχει μια 4k 55αρα στο σαλόνι του, έτσι και σε εμένα προκαλεί χαρά το να έχω ένα τέτοιο σύστημα στην οικιακή ψυχαγωγία μου. Τίποτα περισσότερο τίποτα λιγότερο. Το μέλλον λοιπόν προβλέπεται λαμπρό γι αυτή την τεχνολογία. Εύχομαι κάποια στιγμή να πέσουν τόσο πολύ οι τιμές ώστε να καταφέρει όλο και περισσότερο κόσμος να την απολαύσει...

• Like 1
Δημοσ.

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει κάτι. Δεν υπάρχουν μόνο demo. Απλά μαζί με την συσκευή δίδεται απο την Sony ένα demo disc για demonstration των δυνατοτήτων του μηχανήματος. Στα μαγαζιά υπάρχουν ήδη αρκετοί τίτλοι και φυσικά μέσα από το playstation network μπορεί κανείς να κατεβάσει όλους τους διαθεσιμους τίτλους επί πληρωμή. Υπάρχουν και αρκετά demo παιχνιδιών που διατίθονται δωρεάν. Παίζουμε λοιπόν παιχνίδια και μάλιστα δεν ξεκολλαμε. Παιχνίδια όπως batman, Robinson, driveclub έχουν γίνει ήδη must στους κατόχους του psvr. Οι τιμές τους είναι στα πλαίσια των απλών παιχνιδιών του ps4. Υπάρχουν μάλιστα κάποια που ξεκινάνε από 19.90 €

το batman είναι μία ώρα, μία ώρα δε το λες παιχνίδι. ούτε και το gameplay του είναι τοσο βαθύ σε σχέση με ένα κλασικό παιχνίδι arkham για αυτονόητους λόγους, ίσως δεν το λες καν παιχνίδι 

στη πραγματικότητα και αυτό ένα tech demo των δυνατοτήτων του vr είναι, καλύτερο από τα περισσότερα ναι, αλλά δεν έχει πέσει η δουλειά που έχει πέσει στους φουλ τίτλους , o σκοπός του είναι να διαφημίσει τη τεχνολογία και να εντυπωσιάσει όχι να πούμε ότι έχουμε έναν νέο τίτλο batman

όταν το πάρουν πιο σοβαρά οι παραγωγοί παιχνιδιών ξαναμιλάμε 

• Like 1
Δημοσ.

Ε μην το παρεις τοτε....δεν νομιζω να τους λειψει ο τεραστιος τζιρος που θα τους εκανες....

Μολις κυκλοφορησε...θα γινουν ολα με την παροδο του χρονο.

Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είσαι επιθετικός;

Και βέβαια θα τους λείψει ο τζίρος κάποιου που παίζει παιχνίδια σε μόνιμη βάση επί 10ετιες, γιατί αυτό που κάνω εγώ είναι το "mainstream" στις περισσότερες των περιπτώσεων

Εσείς που εκθειάζετε τις "νέες τεχνολογίες" μπορείτε να μου πείτε τι παιξατε τους τελευταίους 12 μήνες;

Ή θυμηθηκατε πάλι το gaming όπως κάτι άλλοι με το μικρό nes;

• Like 1
Δημοσ.

το batman είναι μία ώρα, μία ώρα δε το λες παιχνίδι. ούτε και το gameplay του είναι τοσο βαθύ σε σχέση με ένα κλασικό παιχνίδι arkham για αυτονόητους λόγους, ίσως δεν το λες καν παιχνίδι 

στη πραγματικότητα και αυτό ένα tech demo των δυνατοτήτων του vr είναι, καλύτερο από τα περισσότερα ναι, αλλά δεν έχει πέσει η δουλειά που έχει πέσει στους φουλ τίτλους , o σκοπός του είναι να διαφημίσει τη τεχνολογία και να εντυπωσιάσει όχι να πούμε ότι έχουμε έναν νέο τίτλο batman

όταν το πάρουν πιο σοβαρά οι παραγωγοί παιχνιδιών ξαναμιλάμε 

Μαν δεν σκεφτεσαι λαθος(σαν μοναδα) αλλα αν δεν υπηρχαν early adopters,enthousiastς θα σβαρνιζομασταν με καμια τριντεντ 512kb ακομα...

• Like 2
Δημοσ.

Μπορείς να μου εξηγήσεις γιατί είσαι επιθετικός;

Και βέβαια θα τους λείψει ο τζίρος κάποιου που παίζει παιχνίδια σε μόνιμη βάση επί 10ετιες, γιατί αυτό που κάνω εγώ είναι το "mainstream" στις περισσότερες των περιπτώσεων

Εσείς που εκθειάζετε τις "νέες τεχνολογίες" μπορείτε να μου πείτε τι παιξατε τους τελευταίους 12 μήνες;

Ή θυμηθηκατε πάλι το gaming όπως κάτι άλλοι με το μικρό nes;

Γιατι εχω σιχαθει να βλεπω να κραζετε (οχι εσυ συγκεκριμενα) ο,τι καινουριο βγαινει πριν καν το δοκιμασετε και να το αφοριζετε λες και ειστε μετοχοι αντιπαλων εταιριων (haters/fanboys μαλλον). Δως τε λιγο χρονο να εδραιωθει, αν ειναι δυνατον να λετε οτι ειναι για πεταμα και οτι δεν εχει υποστηριξη οταν εχει ανακοινωθει οτι θα χουν κυκλοφορησει 49 η 60 τιτλοι αν θυμαμαι καλα πριν το τελος του ετους... ειδικα για το vr το κραξιμο ξεκινησε πριν καν κυκλοφορησει...σε σχεδον οτι καινουριο παει να κυκλοφορησει βγαινει ο παντογνωστης ελληνας να προδιαγραψει την πορεια-επιτυχια του...

Πληροφοριακα δεν εχω καν ps4 (ακομα)...

• Like 1
Δημοσ.

Πως ειναι δυνατον να το λες αρπαχτη ομως οταν εχει ανακοινωσει τοσο μεγαλη λιστα μεχρι τελος του ετους;

• Like 1
Δημοσ.

Σε λίγο καιρό θα πωλούνται στην μισή τιμή και φυσικά θα είναι ήδη ξεπερασμένα από τις εξελίξεις...οπότε να το συζητήσουμε όσο πωλείται...

Δημοσ.

Παντως 140.000 και ισως αλλα τοσα το oculus δεν το λες σοβαρη βαση ωστε να ασχοληθουν developers με παραγωγες υψηλου budget.

Απο την πλευρα του PC περιμενω με ανυπομονησία τις ανακοινωσεις της Microsoft. Εκει βλεπω μια ευκαιρια για το vr του λαου.

Παντως και σε PC υπαρχουν παιχνιδαρες. Ειναι ισως και καλυτερα τα πραγματα απο οτι το PSVR. Πχ Project Cars vs Driveclub. Οσοι εχουμε HMD μια χαρα περναμε.. :)

Δημοσ.

Το πανάκριβο iPhone δεν το εμπόδισε τίποτα από το να γίνει mainstream. Δεν παίζει ρόλο η τιμή σε ένα προϊόν. Αν αυτό το προϊόν σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Διαθέτω από day one το ps4 vr και πραγματικά έχω συγκλονιστει από την αίσθηση που σου προσφέρει στο παιχνίδι. Έχω δοκιμάσει το HTC στην παρουσίαση που έκαναν οι Γάλλοι στην Ελλάδα τον Μάιο που μας πέρασε. έχω δοκιμάσει επίσης όλα τα cardboard - homido - Samsung vr με διαφορά κινητά και ένα έχω να πω. Αυτή η τεχνολογία θα εξαπλωθεί σαν ιός, φτάνει να έχει κανείς μια πρώτη επαφή. Μετά δεν ξεκολλας. Είναι δεδομένο. Είμαι 30 χρόνια gamer και είναι η πρώτη φορά που ένοιωσα πως κάτι άλλαξε στο κομμάτι interactive gaming. Τo vr είναι το απόλυτο mind fucker gadget που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους κατόχους του. Υπάρχουν παιχνίδια που σε υποβάλουν τόσο πολύ με το κλίμα και την μουσική που η υπερεκκριση αδρεναλίνης είναι δεδομένη. Παρεμπιπτόντως το oculus νr είδα γνωστή αλυσίδα σήμερα black Friday να το δίνει στα 499! Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία ας σπευσει...

Εσύ που τα δοκίμασες όλα, πιο vr σου φάνηκε καλύτερο και γιατί?

• Like 2
Δημοσ.

Καταρχάς να πούμε ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες vr συστημάτων αυτή την στιγμή. Η πρώτη κατηγορία αφορά τα αυτόνομα συστήματα που βασίζονται στην χρήση κινητού και ουσιαστικά είναι μάσκες που ενσωματώνουν φακούς και επιτρέπουν τοποθετώντας το κινητό να δει κάποιος vr περιεχόμενο αλλά και να παίξει διαφορά παιχνίδια κυρίως από android market. Αυτές οι μάσκες ουσιαστικά είναι θήκες κινητού και δεν περιέχουν ηλεκτρονικά μέρη. Η vr εμπειρία που θα έχει κάποιος εξαρτάται από την ποιότητα του κινητού που θα τοποθετήσει και ο χρυσός κανόνας λέει πως όσο καλύτερο το κινητό, τόσο καλύτερο το αποτέλεσμα. Ιδανική λύση είναι τα κινητά που έχουν αναλύσεις πάνω από full HD γιατί ουσιαστικά έχεις την οθόνη του κινητού στα 5 εκατοστά από τα μάτια και τα pixel της οθόνης είναι διακριτα. Η τέλεια λύση για τέτοιες μάσκες είναι κινητά με ανάλυση 2k και 4k τα οποία όμως είναι περιορισμενα στην αγορά. Φυσικά το κινητό θα πρέπει να διαθέτει και γυροσκοπιο αλλιώς δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις κινήσεις του κεφαλιού. Τέτοιες μάσκες είναι το γνωστό πλέον cardboard της Google αλλά και το homido ή το Samsung gear. Φυσικά υπάρχουν και πολλές κινεζικες με προσιτό κόστος. Αν διαθέτει κάποιος καλό κινητό μέχρι 5.5 ίντσες καλό θα ήταν να κάνει τη εισαγωγή του σε vr συστήματα μια τέτοια μάσκα. Το κόστος τους είναι από 20 € μέχρι 150€

Η δευτερη κατηγορία vr είναι τα νr headset τα οποία χρειάζονται έναν εξωτερικό επεξεργαστή για να λειτουργησουν. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν κυρίως το oculus rift αλλά και το HTC vive που χρειάζονται ένα δυνατό σύστημα για να τρέξει ομαλά τα προγράμματα τους. Σε αυτή την κατηγορία όμως ανήκει και το ps4 vr το οποίο όμως αντί για υπολογιστή χρησιμοποιεί την κονσόλα ps4. Το HTC και το oculus εσωτερικά της μάσκας έχουν οθόνες οι οποίες έχουν καλύτερη ανάλυση από ότι έχει το ps4 vr, έχουν όμως μεγαλύτερο κόστος απόκτησης και χρήσης και δεν έχουν τόσο μεγάλο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης τους. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως το ps4 vr αν και έχει μικροτερη ανάλυση συγκριτικά με τα άλλα δύο, έχει καλύτερη εμπειρία χρήσης μερικές φορές καθώς ζαλιζει λιγότερο. Το HTC vive είχα την δυνατότητα να το δοκιμάσω τον Μαιο που μας πέρασε στο πλαίσιο της δουλειάς μου και η εμπειρία ήταν πολύ καλή. Μας έγινε επίδειξη για μισή ώρα μέσω κάποιον demo και δεν είχα την δυνατότητα να παίξω κάποιο παιχνίδι. Μέχρι εκείνη την στιγμή είχα δοκιμάσει το πειραματικό oculus rift v1 και κάποιες μάσκες της αγοράς για χρήση με κινητό Sony z (full HD) και μπορώ να πω πως η εμπειρία vr με το HTC vive ήταν σε πολύ ανώτερα επίπεδα κυρίως λόγω καλύτερων γραφικών και μεγαλύτερου εύρους εικόνας. Η εμπειρία αν και σύντομη ήταν σίγουρα πιο καθηλωτικη αλλά με ζαλισε λίγο. Το ps4 vr το απέκτησα day one και ήδη μετράω πάνω από 60-70 ώρες χρήσης του. Η αλήθεια είναι πως τα γραφικά μερικές στιγμές υπολείπονται του vive, η εμπειρία όμως είναι εξίσου καθηλωτικη και η κίνηση απίστευτα ομαλή. Πραγματικά υπάρχουν στιγμές που σε συναρπαζει τόσο η πλοκή που τα γραφικά περνάμε σε δεύτερη μοίρα. Η αίσθηση ζαλαδας για να μην υπάρχουν παρεξηγησεις περιορίστηκε στις πρώτες ώρες χρήσης και επανήλθε όταν έπαιξα για πάνω από μια ώρα συνεχούς χρήσης το driveclub vr. Η εναλλαγές της κίνησης των αυτοκινήτων είναι μερικές φορές τόσο γρήγορες που προκαλούν μια μικρή στιγμιαία ζαλη. Γενικότερα όμως σε άλλα παιχνίδια δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιο πρόβλημα και πιθανολογω πως έχει να κάνει με την δυνατοτητα αντίληψης του κάθε εγκεφάλου. Έχω διαβάσει αρκετά σε ξένα site πως η χρήση του ps4 vr με το ps4 pro βελτιώνει κατά κάποιο τρόπο τα γραφικά. Έχω δει σε σχετικά βίντεο αντιπαραβολης στο YouTube πως το ps4 pro βελτιώνει κάποιες μικρές λεπτομέρειες δεν ειναι ομως απαραίτητο για τη χρήση του psvr. Εγώ χρησιμοποιώ το σύστημα με ένα ps4 c chassis και είμαι θα έλεγα πολύ ικανοποιημενος. Για να είμαστε απόλυτα όμως ειλικρινείς όταν περνάει ο αρχικός ενθουσιασμός, βαθιά μέσα σου θα ήθελες να είχες λιγότερο θολή εικόνα κάποιες φορές. Παρόλα αυτά θεωρώ πως σίγουρα η εμπειρία δεν είναι απογοητευτικη και πως στο μέλλον θα υπάρξουν τίτλοι πιο καλοδουλεμενοι στις λεπτομεριες.

Σε γενικές γραμμές για την απόκτηση ενός τέτοιου συστήματος πιστεύω πως το κόστος είναι αυτό που θα καθορίσει και την τελική επιλογή για την αγορά του. Αν κάποιος διαθέτει έναν καλό υπολογιστή με μια αξιοπρεπή κάρτα γραφικών (i7/titan) τότε το rift ή το vive είναι πρώτες επιλογές με περισσότερες παραμετροποιήσεις.

Αν κάποιος διαθέτει ένα ps4 τότε με 409ευρώ για psvr + 59ευρώ καμερα(version 2) + 80 ευρώ move χειριστήρια έχει ένα πλήρες vr σύστημα που δεν έχει να ζηλέψει πολλά από τον ανταγωνισμό. Ακόμα είμαστε στην αρχή αυτής της υπέροχης τεχνολογίας και θεωρώ πως ως το 2020 θα υπάρχουν συστήματα που θα αποδίδουν native 4k σε κάθε μάτι ξεχωριστά και θα απογειωνουν την εμπειρία σε ακόμα πιο αληθοφανη επίπεδα. Μέχρι τότε πραγματικά είτε με τον ένα είτε με τον άλλον τρόπο αξίζει να δοκιμάσει κανείς μια τέτοια εμπειρία. Κλείνοντας δεν θέλω να υποστηρίξω τo ps4 vr επειδή το αγόρασα αλλά είναι το πιο προσιτό σύστημα αυτή την στιγμή και υπάρχουν φίλοι μου που το αγόρασαν μεταχειρισμενο ελαφρώς με συνολικό κόστος γύρω στα 380 - 400 ευρώ (vr + camera) Αν περισσεύουν σε κάποιον gamer και διαθέτει ήδη την κονσόλα ps4 θα είναι το ιδανικοτερο δώρο που θα κάνει στον εαυτό του εν όψει εορτών...

• Like 1
Δημοσ.

... Εχω ξανακάνει την πρόβλεψη πως το vr θα είναι το  e-ναρκωτικό του 21 αιώνα και ίσώς πέρα απο την φαινομενική αποξένωση που προκαλέι ...

ΤΙ μου θύμισες τώρα!!! Παραθέτω απόσπασμα από το έπος:

Dreamfall chapter Two - Awakenings: "People of Europolis, welcome to the Dreamnet! By using the Dreamer console, the key hardware of WATI, you will experience lucid dreams, and delve into unparalleled experiences!!!"

Μια συσκευή για όλα: δουλειά (τηλεδιάσκεψη), διασκέδαση (παιχνίδι), προσωπική ζωή (vr ραντεβού, για να μην πω σεξ)!!! Τι άλλο να θελήσει κανείς, γιατί να βγάλει στην τελική την κάσκα για να βρεθεί σε μια γκρίζα, άσχημη, δισδιάστατη, μίζερη "πραγματικότητα";

Τα παραπάνω παραδέχομαι ότι είναι τραβηγμένα, από την άλλη όμως θεωρώ ότι το συγκεκριμένο είδος προϊόντος είναι έτοιμο να κατακτήσει μια ανθρωπότητα που έχει ωριμάσει αρκετά για να καταναλώσει αυτή την πανίσχυρη τεχνολογία, αλλά παράλληλα ανώριμη για να μην βρει τρόπους να την καταχραστεί...

• Like 2
Δημοσ.

Παρόλα αυτά θεωρώ πως σίγουρα η εμπειρία δεν είναι απογοητευτικη και πως στο μέλλον θα υπάρξουν τίτλοι πιο καλοδουλεμενοι στις λεπτομεριες.

Αν περισσεύουν σε κάποιον gamer και διαθέτει ήδη την κονσόλα ps4 θα είναι το ιδανικοτερο δώρο που θα κάνει στον εαυτό του εν όψει εορτών...

Ώραίο και αναλυτικό το ποστ σου αλλά έγραψες μία ολόκληρη σελίδα ενώ θα μπορούσες να επικεντρωθείς στην προσωπική σου εμπειρία και παρατήρηση των 3 συστημάτων. Τα τεχνικα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους τα βρίσκει κανείς παντού σε σχετικά site. Τελικά καταλήγεις στα παραπάνω, σε σχέση με το PS vr.

Αυτό έλειπε να ήταν και απογοητευτική η εμπειρία για 500 + 300 ευρώ. Αν περισσεύουν...με τις μπάντες θα έλεγα εγώ. Αλλά αν περισσεύουν γενικά παίρνουμε και drone 2000 ευρώ, no problem there.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...