logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Φίλε ούτε κοκα έχω δοκιμάσει, πιστεύω αυτούς που μου λένε ότι είναι γαματη δεν είναι εκεί το θέμα Απλά ρωταω ποια είναι η βάση των τίτλων που μπορεί κάποιος σήμερα να παίξει σε vr Το αν δουλεύει ή όχι δε το αμφισβητώ, απλά χωρίς περιεχόμενο για μερικά demo και ένα racing που πιξελιαζει καταλαβαίνεις ότι για τους περισσότερους δεν αξίζει να πάνε να ξεφραγκιαστουν και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως μη νομίζεις ότι και εξω τα σκορπανε Αν δεν υπάρξει major τίτλος (πολλοί τέτοιοι για να είμαστε ακριβείς) που να υποστηρίζει τη τεχνολογία ποιο το νόημα της; Υπάρχει τουλάχιστον ανακοίνωση για μεγάλους τίτλους που θα βγουν; Ας πούμε ότι θέλω όλο τον επόμενο μήνα να παίζω vr, υπάρχει υλικό ή μπα; Γιατί σε συμβατικό gaming έχω περισσότερο υλικό από χρόνο, οπότε εχω ήδη κάτι να απασχολούμαι για να ξοδεψω επιπλέον Όταν θα πουλάνε PlayStation ας πούμε και θα έχει στάνταρ στον εξοπλισμό του vr headset τότε ίσως να μιλάμε για μαζική υιοθέτηση και λόγο για τους devs να βγάλουν κάτι, όσο όμως πρέπει να πληρωθεί έξτρα χωρίς περιεχόμενο μόνο πολύ αισιόδοξοι άνθρωποι όπως εσύ θα πάνε να επενδύσουν. 2
pgpower Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Το πανάκριβο iPhone δεν το εμπόδισε τίποτα από το να γίνει mainstream. Δεν παίζει ρόλο η τιμή σε ένα προϊόν. Αν αυτό το προϊόν σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Διαθέτω από day one το ps4 vr και πραγματικά έχω συγκλονιστει από την αίσθηση που σου προσφέρει στο παιχνίδι. Έχω δοκιμάσει το HTC στην παρουσίαση που έκαναν οι Γάλλοι στην Ελλάδα τον Μάιο που μας πέρασε. έχω δοκιμάσει επίσης όλα τα cardboard - homido - Samsung vr με διαφορά κινητά και ένα έχω να πω. Αυτή η τεχνολογία θα εξαπλωθεί σαν ιός, φτάνει να έχει κανείς μια πρώτη επαφή. Μετά δεν ξεκολλας. Είναι δεδομένο. Είμαι 30 χρόνια gamer και είναι η πρώτη φορά που ένοιωσα πως κάτι άλλαξε στο κομμάτι interactive gaming. Τo vr είναι το απόλυτο mind fucker gadget που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους κατόχους του. Υπάρχουν παιχνίδια που σε υποβάλουν τόσο πολύ με το κλίμα και την μουσική που η υπερεκκριση αδρεναλίνης είναι δεδομένη. Παρεμπιπτόντως το oculus νr είδα γνωστή αλυσίδα σήμερα black Friday να το δίνει στα 499! Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία ας σπευσει... Ποια αλυσιδα ειναι αυτη που το δινει με 499 για διαφωτισε μας???????? 1
kgian Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Το public έβγαλε χτες για λίγη ώρα το oculus rift στα 499€. Έριξα και εγώ μια παραγγελία. Υποτίθεται παραλαμβάνω Τετάρτη έως Παρασκευή. Να δούμε. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Είδηση είναι Τώρα αυτό;;;; είδηση είναι ότι φτωχό PS vr πούλησε 1,5 εκατομμύρια σε 3 βδομάδες.... Και όπως όλα δείχνουν αν υπάρχει μια εταιρεία που να μπορεί να κάνει προσιτό το vr αυτή τελικά είναι η Sony .... Σύμφωνα με αναφορά του DigiTimes, οι πωλήσεις των headsets για το 2016 θέλουν την Sony να κρατάει τα σκήπτρα, πουλώντας 1.5 εκατομμύρια PlayStation VR συσκευές, ακολουθεί η Oculus πουλώντας 650.000 Rift headsets, ενώ τελευταία έρχεται η HTC με το Vive που εκτιμάται ότι έχει πουλήσει 450.000 συσκευές. Ενδεχομένως, το βασικό εμπόδιο της τελευταίας που οδηγεί στις χαμηλές πωλήσεις του Vive, είναι η τιμή του, αφού είναι το πιο ακριβό VR headset της αγοράς αυτή την στιγμή. https://unboxholics.com/news/tech/19466-proto-se-poliseis-to-playstation-vr-gia-to-2016-2017
heavyrain Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Το πανάκριβο iPhone δεν το εμπόδισε τίποτα από το να γίνει mainstream. Δεν παίζει ρόλο η τιμή σε ένα προϊόν. Αν αυτό το προϊόν σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Διαθέτω από day one το ps4 vr και πραγματικά έχω συγκλονιστει από την αίσθηση που σου προσφέρει στο παιχνίδι. Έχω δοκιμάσει το HTC στην παρουσίαση που έκαναν οι Γάλλοι στην Ελλάδα τον Μάιο που μας πέρασε. έχω δοκιμάσει επίσης όλα τα cardboard - homido - Samsung vr με διαφορά κινητά και ένα έχω να πω. Αυτή η τεχνολογία θα εξαπλωθεί σαν ιός, φτάνει να έχει κανείς μια πρώτη επαφή. Μετά δεν ξεκολλας. Είναι δεδομένο. Είμαι 30 χρόνια gamer και είναι η πρώτη φορά που ένοιωσα πως κάτι άλλαξε στο κομμάτι interactive gaming. Τo vr είναι το απόλυτο mind fucker gadget που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους κατόχους του. Υπάρχουν παιχνίδια που σε υποβάλουν τόσο πολύ με το κλίμα και την μουσική που η υπερεκκριση αδρεναλίνης είναι δεδομένη. Παρεμπιπτόντως το oculus νr είδα γνωστή αλυσίδα σήμερα black Friday να το δίνει στα 499! Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία ας σπευσει... Συμφωνω σε ολα εκτος της ατυχους συγκρισης με το iphone, το μηλο ειναι το ακριβοτερο brand name στο χωρο και αυτο επαιξε καθοριστικη σημασια στην επιτυχια του. Οσο για εσας που κραζετε, αναθεμα και αν εχετε αγγιξει εστω και το χαρτινο cardboard και μιλατε... Και επιτελους παψτε να κρινετε τα παντα με βαση την δικη σας οικονομικη δυνατοτητα, η την μηδαμινη αγοραστικη δυναμη της Ελλαδας. 1
logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 καλά παίξε εσύ ντέμο, όταν ήμουν 12 έπαιζα κι εγώ το demo που είχε μέσα το ps1 και τα demo των περιοδικών και ατένιζα το μέλλον με αισιοδοξία και περίμενα ότι όπου να΄ναι θα έπαιζα με τα γραφικά των fmv άργησα καμιά 20αρια+ χρόνια αλλά κάτι ψιλοκαταφέρνουμε πλέον
seithan Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 και ακόμα υπάρχει πολύ λίπος που καίνε οι Έλληνες. Εάν δεν υπήρχε αυτό το λίπος αγαπητέ θα είχαμε μαζικές αυτοκτονίες, κατασχέσεις περιουσιών, μαζική εκπόρνευση, ναρκωτικά έξω από τα δημοτικά κτλπ, σε τεράστια κλίμακα. Να χαίρεσαι για το λίπος, γαρ χειμώνας, κρύο..
michael92 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Συμφωνω σε ολα εκτος της ατυχους συγκρισης με το iphone, το μηλο ειναι το ακριβοτερο brand name στο χωρο και αυτο επαιξε καθοριστικη σημασια στην επιτυχια του. Οσο για εσας που κραζετε, αναθεμα και αν εχετε αγγιξει εστω και το χαρτινο cardboard και μιλατε... Και επιτελους παψτε να κρινετε τα παντα με βαση την δικη σας οικονομικη δυνατοτητα, η την μηδαμινη αγοραστικη δυναμη της Ελλαδας. Φτάνει η καραμέλα με την αγοραστική δύναμη της Ελλάδας. Αν ίσχυε αυτό που λες δεν θα είχε πατώσει στις πωλήσεις. Είναι ακριβό για τον μέσο Αμερικάνο. 1
logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Εάν δεν υπήρχε αυτό το λίπος αγαπητέ θα είχαμε μαζικές αυτοκτονίες, κατασχέσεις περιουσιών, μαζική εκπόρνευση, ναρκωτικά έξω από τα δημοτικά κτλπ, σε τεράστια κλίμακα. Να χαίρεσαι για το λίπος, γαρ χειμώνας, κρύο.. ευτυχώς που δεν έχουμε τίποτα από όλα αυτά 1
nikangel Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Εγώ μίλησα για τα αντισταθμιστικα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος που δεν ξοδεύει τα χρήματα του σε περιττές εξόδους και τσιγάρα. Ο κάθε ένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του. Όσο ωριμάζει η τεχνολογία, τόσο πιο προσιτό γίνεται ένα προϊόν για τον μέσο καταναλωτή. Δεν ξέρω σε τι περιβάλλον ζει ο κάθε ένας σας αλλά για να έχουμε τουλάχιστον στοιχειώδη επικοινωνία μέσω διαδικτύου σίγουρα ακόμα δεν είμαστε Βενεζουέλα. Χρήματα υπάρχουν αρκετά έχει έξω και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Μπορεί ο κόσμος να έχει αποσύρει από τις τράπεζες τα λεφτά του αλλά σίγουρα είναι κρυμμένα κάπου στο σπίτι. Πραγματικά δεν προσπαθώ να πείσω κανένα να προχωρήσει σε αγορά τέτοιου συστήματος, απλά έχω ένα ισχυρό αντιλογο σε όλους αυτούς που αφοριζουν το κάθε τι νέο, έτσι για την πλάκα τους. Τίτλοι υπάρχουν καμία 60αρια. Πάνω από τους μισούς έτοιμοι και οι υπόλοιποι στην φάση ολοκλήρωσης. Όποιος θέλει να ασχοληθεί και έχει χρόνο υπάρχει υλικό να τον ικανοποιήσει πλήρως . Κάντε μια αναζήτηση στο YouTube με ps4 vr games Η εταιρεία τουλάχιστον για το vr ps4 προτείνει την χρήση σε άτομα άνω των 12 ετών και διακοπή μετά από μισή ώρα συνεχούς χρήσης. άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να αφιερώσεις ώρες ασταμάτητα. Σίγουρα τα πρώτα σύστημα έχουν παιδικές ασθένειες αλλά σε βάζουν κυριολεκτικά σε έναν άλλο κόσμο. Παίζουν με το μυαλό σου και πολλές φορές ξυπνουν συναισθήματα αγωνίας φόβου αλλά και ευεξίας, ανάλογα με τον τίτλο. Σχετικά με τις πωλήσεις οι αριθμοί δείχνουν αλλά. Η επιτυχία της Sony βασίζεται κυρίως στην προσιτή τιμή, το oculus ήθελε τεράστια επεξεγεργαστικη ισχύ για να τρέξει ομαλά. Όσο πέφτουν λοιπόν οι τιμές των επεξεργαστών και καρτωνγραφικων, τόσο θα μειώνεται η τιμή απόκτησης του. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει να πούμε ότι το vr δεν είναι ένα ακόμα 3d περιεχόμενο. Σε βάζει μέσα στο κέντρο του παιχνιδιού και όπου αν κοιτάξεις μεταβάλλεται ταυτόχρονα το ψηφιακό περιβάλλον. Στο driveclub vr για παράδειγμα κάθεσαι στην θέση του οδηγού. Αν κοιτάξεις πίσω βλέπεις τα πίσω καθίσματα, αν κοιτάξεις σκυβοντας μπροστά βλέπεις από κοντά τις λεπτομέρειες του ταμπλό του αυτοκινητου, αν βγάλεις το κεφάλι έξω από το παράθυρο βλέπεις τον δρόμο. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος πως αυτό το "παιχνίδι εγκεφάλου" μόνο εξαψη μπορεί να προκαλέσει σε έναν παίκτη. Όπως έχω ξαναπεί είμαι gamer 30 χρόνια. Από το 1990 θυμάμαι αναφορές για αυτή την τεχνολογία στα ειδικά περιοδικά πληροφορικής εκείνης της δεκαετίας. Μερικοί ίσως να θυμούνται το User και το pixel που φιλοξενουσαν αφιερώματα για πρωιμα vr συστήματα κυρίως παιχνιδιών με αερομαχίες και vector πολυγωνικα γραφικά. Από τότε πέρασαν αρκετά ψευδο3d συστήματα από τα χέρια μου. Από τα γυαλιά της miramax με τις lcd οθόνες, μέχρι το κατακοκκινο virtual boy της Nintendo. Εξάλλου οι γεννημένοι το 70-80 ήμασταν η γενιά που μεγαλώσαμε από τις απαρχες με μια μάσκα στο κεφάλι μας. Ήταν το περιβόητο viewmaster των 80s που εντυπωσιαζε κάθε πιτσιρικά με τις χαρτινες ιστορίες του. Μπορεί το μακρινό 1995 κάποιοι να ονειρευονταν τα παιχνίδια του ps1 και να χάζευαν τα demo του , οι πιο ψαγνενοι όμως με την έλευση των πρώτων pentium στα 133mhz ονειρευομασταν την ημέρα που θα προχωρήσει η τεχνολογία και θα αγοράσουμε την δική μας vr μάσκα. Χρειάστηκε να περιμένω πολύ. Το αποτέλεσμα όμως με έχει δικαιώσει πλήρως... Keep going vr.. 1
heavyrain Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Εγώ μίλησα για τα αντισταθμιστικα οφέλη που μπορεί να έχει κάποιος που δεν ξοδεύει τα χρήματα του σε περιττές εξόδους και τσιγάρα. Ο κάθε ένας κάνει κουμάντο στο πορτοφόλι του. Όσο ωριμάζει η τεχνολογία, τόσο πιο προσιτό γίνεται ένα προϊόν για τον μέσο καταναλωτή. Δεν ξέρω σε τι περιβάλλον ζει ο κάθε ένας σας αλλά για να έχουμε τουλάχιστον στοιχειώδη επικοινωνία μέσω διαδικτύου σίγουρα ακόμα δεν είμαστε Βενεζουέλα. Χρήματα υπάρχουν αρκετά έχει έξω και αυτό το αποδεικνύουν οι αριθμοί. Μπορεί ο κόσμος να έχει αποσύρει από τις τράπεζες τα λεφτά του αλλά σίγουρα είναι κρυμμένα κάπου στο σπίτι. Πραγματικά δεν προσπαθώ να πείσω κανένα να προχωρήσει σε αγορά τέτοιου συστήματος, απλά έχω ένα ισχυρό αντιλογο σε όλους αυτούς που αφοριζουν το κάθε τι νέο, έτσι για την πλάκα τους. Τίτλοι υπάρχουν καμία 60αρια. Πάνω από τους μισούς έτοιμοι και οι υπόλοιποι στην φάση ολοκλήρωσης. Όποιος θέλει να ασχοληθεί και έχει χρόνο υπάρχει υλικό να τον ικανοποιήσει πλήρως . Κάντε μια αναζήτηση στο YouTube με ps4 vr games Η εταιρεία τουλάχιστον για το vr ps4 προτείνει την χρήση σε άτομα άνω των 12 ετών και διακοπή μετά από μισή ώρα συνεχούς χρήσης. άρα εκ των πραγμάτων δεν μπορείς να αφιερώσεις ώρες ασταμάτητα. Σίγουρα τα πρώτα σύστημα έχουν παιδικές ασθένειες αλλά σε βάζουν κυριολεκτικά σε έναν άλλο κόσμο. Παίζουν με το μυαλό σου και πολλές φορές ξυπνουν συναισθήματα αγωνίας φόβου αλλά και ευεξίας, ανάλογα με τον τίτλο. Σχετικά με τις πωλήσεις οι αριθμοί δείχνουν αλλά. Η επιτυχία της Sony βασίζεται κυρίως στην προσιτή τιμή, το oculus ήθελε τεράστια επεξεγεργαστικη ισχύ για να τρέξει ομαλά. Όσο πέφτουν λοιπόν οι τιμές των επεξεργαστών και καρτωνγραφικων, τόσο θα μειώνεται η τιμή απόκτησης του. Για όσους δεν έχουν δοκιμάσει να πούμε ότι το vr δεν είναι ένα ακόμα 3d περιεχόμενο. Σε βάζει μέσα στο κέντρο του παιχνιδιού και όπου αν κοιτάξεις μεταβάλλεται ταυτόχρονα το ψηφιακό περιβάλλον. Στο driveclub vr για παράδειγμα κάθεσαι στην θέση του οδηγού. Αν κοιτάξεις πίσω βλέπεις τα πίσω καθίσματα, αν κοιτάξεις σκυβοντας μπροστά βλέπεις από κοντά τις λεπτομέρειες του ταμπλό του αυτοκινητου, αν βγάλεις το κεφάλι έξω από το παράθυρο βλέπεις τον δρόμο. Καταλαβαίνει λοιπόν κάποιος πως αυτό το "παιχνίδι εγκεφάλου" μόνο εξαψη μπορεί να προκαλέσει σε έναν παίκτη. Όπως έχω ξαναπεί είμαι gamer 30 χρόνια. Από το 1990 θυμάμαι αναφορές για αυτή την τεχνολογία στα ειδικά περιοδικά πληροφορικής εκείνης της δεκαετίας. Μερικοί ίσως να θυμούνται το User και το pixel που φιλοξενουσαν αφιερώματα για πρωιμα vr συστήματα κυρίως παιχνιδιών με αερομαχίες και vector πολυγωνικα γραφικά. Από τότε πέρασαν αρκετά ψευδο3d συστήματα από τα χέρια μου. Από τα γυαλιά της miramax με τις lcd οθόνες, μέχρι το κατακοκκινο virtual boy της Nintendo. Εξάλλου οι γεννημένοι το 70-80 ήμασταν η γενιά που μεγαλώσαμε από τις απαρχες με μια μάσκα στο κεφάλι μας. Ήταν το περιβόητο viewmaster των 80s που εντυπωσιαζε κάθε πιτσιρικά με τις χαρτινες ιστορίες του. Μπορεί το μακρινό 1995 κάποιοι να ονειρευονταν τα παιχνίδια του ps1 και να χάζευαν τα demo του , οι πιο ψαγνενοι όμως με την έλευση των πρώτων pentium στα 133mhz ονειρευομασταν την ημέρα που θα προχωρήσει η τεχνολογία και θα αγοράσουμε την δική μας vr μάσκα. Χρειάστηκε να περιμένω πολύ. Το αποτέλεσμα όμως με έχει δικαιώσει πλήρως... Keep going vr..Για αλλη μια φορα συμφωνω απολυτα, ολοι εμεις που δεν ειμαστε σε σχολικη ηλικια και δεν γεννηθηκαμε μες στους i7, τις gtx titan, τα iphone,τις 4κ τηλεορασεις κτλ μπορουμε να κρινουμε και να αξιολογησουμε αντικειμενικα την εξελιξη της τεχνολογιας αφου τη ζησαμε απο εποχες 8 bit(και παλαιοτερα) τι να πει τωρα το πιτσιρικι που με τα λεφτα του μπαμπα εφτιαξε pc 1500ε ( και παιζει το ποιος την εχει μεγαλυτερη με τους αλλους) να παιζει με τερμα settings και effects τα consile ports(!!!!) και αφοριζει οτιδηποτε δεν πληροι αυτες τις προδιαγραφες, τις περισσοτερες φορες χωρις καν να εχει προσωπικη επαφη, ο ορισμος του pc hardware θυματος... Δε σχολιαζω καν τους brand victims και τα fanboys της razer, apple, amd κτλ 2
logistoulis Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Παιχνίδια παίζετε τώρα εσείς δε κατάλαβα; 1
whoever81 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Πρέπει κάποια στιγμή στην Ελλάδα να πάψουμε να κλαιγόμαστε για τις τιμές και την υποτιθέμενη ανέχεια μας. Είναι δεδομένο πως η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή έκαναν πάρτι τόσα χρόνια και ακόμα υπάρχει πολύ λίπος που καίνε οι Έλληνες. 7 στους 10 χρήστες φίλους μου απο όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν κινητό iphone που απέκτησαν πληρώνοντας απο 400 ως 700 ευρω. Αυτοι λοιπόν ανήκουν κυρίως στην γενιά των 700-600-500 ευρω. Σε καμία περίπτωση δεν ειμαι πλούσιος ούτε διαθέτω απεριόριστα χρήματα για περιττές αγορές. ΤΑ πάντα στην ζωή μας είναι θέμα προτερεοτήτων. Προτιμησα να μαζέψω τα λεφτά μου παρα να πληρώνω 140 ευρώ το μήνα για τσιγάρα. Προτίμησα να μαζέυω τα λεφτά μου , παρά να τα χαλάω τα σαββατοκύριακα στον Οικονομοπουλο και στον Κιάμο.... Θεώρησα απο τις απαρχές της πως αυτή τη τεχνολογία έχει να προσφέρει κάτι μαγικό και γι αυτό φρόντισα να εξασφαλίσω ενα νορμάλ ποσό για να αγοράσω ενα vr συστημα. Ουτε εξωφρενική τιμή είναι τα +- 500 ευρώ ούτε πιστευω πως ένας συνειδητός gamer δεν έχει αυτά τα χρήματα να τα διαθέσει. Θυμίζω πως υπάρχουν παίκτες που πληρώνουν 200 ευρώ για μηχανικά πληκτρολόγια και 150άρια για razer περιφεριακά ή παραμετροποιημένα ποντίκια. Το vr παιδιά δεν είναι ενα ακόμα "περιφεριακό" , είναι ενα οικοσύστημα που συνεργάζεται με το ps4. Η αλήθεια η δική μου είναι πως το ps4 ως κονσόλα ειναι το αναγκαιο περιφεριακό και το vr ειναι το main system!!! Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλα μετα απο 30 χρόνια Gamer τιποτα δεν με εχει καθηλώσει περισσότερο πέρα απο το vr. Σκεφτειτε πως στην κονσόλα δεν παιζω πια παραδοσιακά παιχνίδια και δεν την έχω συνδεδεμένη καν με τηλεόραση. Μόνο η κονσόλα και το Vr και η καμερα. Αν κάποιος έχει ήδη την κονσόλα ps4 , το vr μαζί με την κάμερα μπορεί να αγοραστει προς 440 ευρω. Τα παιχνίδια ξεκινάνε απο 19.90 ευρω και υπάρχουν demo στο psn που ξεκινάνε απο 2.99 ευρω. Σίγουρα αυτή η τεχνολογία δεν ειναι για όλους γιατί υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με θέματα επιληψίας ή ζαλάδας. Τα 90% των χρηστών όμως θεωρώ πως μπορούν να την απολάυσουν. Θεωρώ πως στα 40 μου έχω το κριτήριο να καταλάβω αν μια τεχνολογία έχει μέλλον , κυρίως απο την αίσθηση που μου αφήνει και κυρίως απο τις αντιδράσεις όσων γνωστών μου το έχουν δοκιμάσει. Μην αφορίζουμε οτι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Δεν είμαι ούτε πιστιρικάς που ενθουσιάζεται εύκολα, ούτε gadgetakias που τρελαινεται με οτιδήποτε νεο βγει. Αυτή η νεα τεχνολογία έχει εκατοντάδες εφαρμογές. Απο την ψυχαγωγία μεχρι την εκπάιδευση. Επιπλέον θα μπορέσει να επιτελέσει κοινωνικό έργο, σε ευαισθητες κοινωνικά ομάδες. Φανταστειτε καθηλωμένους αναπηρικά ανθρώπους να μπορούν να κάνουν εικονικά ταξιδια σε μέρη που δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν ποτέ, φανταστειτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς να γίνονται σε μαθητες διάφορες περιηγησεις σε μουσεία και αξιοθέατα ανα τον κόσμο. Φανταστειτε κορυφαίους χειρουργούς να χειρουργούν εξ αποστάσεως μέσω ρομποτικής και vr συστημάτων. Οι εφαρμογές πραγματικά είναι απεριόριστες και μπροστά μας ανοίγονται νεοι ορίζοντες που εχουν να προσφρερουν δυνατές συγκινησεις. Εχω ξανακάνει την πρόβλεψη πως το vr θα είναι το e-ναρκωτικό του 21 αιώνα και ίσώς πέρα απο την φαινομενική αποξένωση που προκαλέι , να μπορέι να μας φέρει κοντα με ανθρώπους που ζουν σε άλλη πολη ή στο άλλο ημισφαιριό της γής. Τα εικονικά vr chat room θα γίνουν στο μέλλον πυρίνες συζήτησης και ανταλλαγής πολιτισμών και όλα αυτά απο το καναπέ του σπιτιού μας. Τέλος μπορεί σε κάποιους να ακουστεί υπερβολικό αλλα το vr ειναι καταδικασμένο να πετύχει μιάς και η εξαγορά της oculus απο το Facebook ειναι το καλύτερο εχέγγυο για την ραγδαία εξάπλωση του... Για τους πιο ψαγμένους να αναφέρουμε πως η βιομηχανία του ερωτικού σινεμά επενδύει ήδη εκατομμυρια για αυτή την τεχνολογία και υπάρχουν ειδικά sait που προβάλουν αποκλειστικά περιεχόμενο vr. Δεν αναφέρομαι στο ps4 vr αλλα στο oculus. Για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μπορούν να περάσουν απο το εμπορικό κεντρο golden hall που έχει στήσει περιπτερο Vr η sony ή να πανε σε κάποιο κατάστημα video club seven που ενοικιάζει τέτοια συστήματα για επιτόπου χρήση με κόστος 3 έυρω ανα μιση ώρα. Αντι για εναν κάφέ λοιπόν των 3 ευρω , πιστεύω πως ίσως αξίζει να ζήσει κάποιος έστω και μια φορά αυτή την εμπειρία... Ούτε κλάφτηκα, ούτε σε ανέχεια είμαι. Κανένας που μπαίνει συχνά και ποστάρει στο insomnia δεν πεθαίνει της πείνας, ούτε κοιμάται σε τσαντίρι. Και γω το '80 μεγάλωσα και αγαπάω το gaming. Δεν χρειάζεται να μας πείσεις για τις δυνατότητες του VR. Όσοι έχουν έστω και ελάχιστη αντίληψη καταλαβαίνουν τις απεριόριστες εφαρμογές του. "...χρειάζονται τα εξής πράγματα για να γίνει scaling της προκοπής: αυξηση περιεχομένου, μείωση τιμών, αύξηση και βελτίωση των use cases, συνεχής βελτίωση του form factor. Θέμα χρόνου είναι ξεκάθαρα..." Είμαι απόλυτα υπέρ του VR (μαζί με AR/MR) και είμαι σίγουρος ότι αργά ή γρήγορα θα αλλάξει σε μαζική κλίμακα τον τρόπο που αλληλεπιδρούμε με τις υπολογιστικές "μηχανες". Αν είχα τώρα 500 ευρώ να μου περισσεύουν, αγόραζα ΑΥΡΙΟ το PSvr. Τα 500 όμως ευρώ καθιστούν το PsVr+camera+move "καταναλωτικό project" για αρκετούς. Δεν είναι impulse buy: 100-150 ευρώ. Προς το παρόν θα προτιμήσω να αλλάξω το laptop μου που είναι 5ετιας ή/και το κινητό μου που τα έχει φτύσει. Προφανώς για σένα το gaming παίζει σημαντικό ρόλο στην καθημερινότητά σου. Όπως πολύ σωστά το έθεσες, δεν έχουν όλοι τις ίδιες προτεραιότητες. Επίσης, εστιάζεις πολύ στο δυναμικό του VR και στο τί ΘΑ προσφέρει στο μέλλον. Χαίρω πολύ. Όταν γίνουν όλα αυτά θα το πάρουν πολλοί περισσότεροι. 2
whoever81 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Είδηση είναι Τώρα αυτό;;;; είδηση είναι ότι φτωχό PS vr πούλησε 1,5 εκατομμύρια σε 3 βδομάδες.... Και όπως όλα δείχνουν αν υπάρχει μια εταιρεία που να μπορεί να κάνει προσιτό το vr αυτή τελικά είναι η Sony .... Σύμφωνα με αναφορά του DigiTimes, οι πωλήσεις των headsets για το 2016 θέλουν την Sony να κρατάει τα σκήπτρα, πουλώντας 1.5 εκατομμύρια PlayStation VR συσκευές, ακολουθεί η Oculus πουλώντας 650.000 Rift headsets, ενώ τελευταία έρχεται η HTC με το Vive που εκτιμάται ότι έχει πουλήσει 450.000 συσκευές. Ενδεχομένως, το βασικό εμπόδιο της τελευταίας που οδηγεί στις χαμηλές πωλήσεις του Vive, είναι η τιμή του, αφού είναι το πιο ακριβό VR headset της αγοράς αυτή την στιγμή. https://unboxholics.com/news/tech/19466-proto-se-poliseis-to-playstation-vr-gia-to-2016-2017 Φοβερή έιδηση και αυτή ρε Chris...Πέφτεις από τα σύννεφα; Εννοείται ότι κυριαρχεί και θα κυριαρχήσει το PSvr αφού απευθύνεται σε όλο το user base του PS4 και είναι και το πιο προσιτό οικονομικά. Η έκπληξη θα ήταν να μην κυριαρχούσε. Απλά έγινε με εντυπωσιακή ομολογουμένως ταχύτητα, αν αληθεύουν αυτοί οι αριθμοί.
kgian Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Η πρόοδος του psvr θα οδηγήσει σε γενική αύξηση που περιοχεμενου VR και στο PC, έστω και σε μορφή ports. Επίσης γενικώς φαίνεται να κατασταλάζει με σε 2 ουσιαστικές μορφές VR, με χειριστήριο ή με motion controllers. Και τα 3 συστήματά έχουν αυτούς τους 2 τρόπους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα