Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από την 1η Μαρτίου η HTC ξεκίνησε να δέχεται προπαραγγελίες για το σύστημα εικονικής πραγματικότητας Vive και μόλις στα πρώτα δέκα λεπτά, περισσότερα από 15.000 τεμάχια είχαν διατεθεί.

Η επίσημη κυκλοφορία του HTC Vive πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου και σύμφωνα με την HTC έχουν πουληθεί περισσότερα από 140.000 συσκευές έως σήμερα. Ο αριθμός αυτός ανακοινώθηκε από τον Chialin Changε, πρόεδρο του τμήματος smartphone και διασυνδεδεμένων συσκευών της HTC σε τηλεδιάσκεψη μεταξύ στελεχών της εταιρείας και επενδυτών στις 25 Οκτωβρίου, με ένα αντίγραφο της συνομιλίας να δίνεται πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Στην κλήση ο Chang ανέφερε πως οι πωλήσεις είναι περισσότερες, χωρίς ωστόσο να κάνει λόγο για τον ακριβή αριθμό, το οποίο και αποτελεί πρόβλημα για τους developers, αφού δε γνωρίζουν σε πιο σύστημα εικονικής πραγματικότητας θα πρέπει να επικεντρωθούν για να αναπτύξουν τις εφαρμογές και τα παιχνίδια τους.

Το Vive κοστίζει περίπου 800 δολάρια κάτι που σημαίνει πως αν πωλήθηκαν οι 140.000 μονάδες σε αυτήν την τιμή, η εταιρία έχει έσοδα περίπου 112 εκατομμύρια. Επιπλέον τον περασμένο Ιανουάριο, ο Cher Wang, CEO και συνιδρυτής της HTC, ανακοίνωσε πως η HTC θα μεταστραφεί στην αγορά των VR Headsets από τα smartphones.

Link.png Site: PhoneArena

• Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Πολύ καλή είδηση. Άντε μπας και εδραιωθεί το VR να δούμε λίγο αλλαγή στα του gaming. 

Πάντως η HTC το έπαιξε πολύ καλά στην πρώτη της προσπάθεια στο VR. 

• Like 1
Δημοσ.

"ανακοίνωσε πως η HTC θα μεταστραφεί στην αγορά των VR Headsets από τα smartphones." 

Και πολύ άργησε...Στα smartphones το έχασε το παιχνίδι εδώ και καιρό. Είναι φανερό οτι και το μέλλον του VR είναι σε mobile υλοποίηση. Για να ακριβολογούμε, μόνο το mobile VR έχει πιθανότητες να κάνει εξωφρενικά πολλές πωλήσεις. Εκεί είναι το χρήμα...Τα ακριβά VR headsets για σταθερούς υπολογιστές/κονσόλες θέλουν τουλάχιστον 5 χρόνια για σημαντική εξάπλωση.

Δημοσ.

Το πανάκριβο iPhone δεν το εμπόδισε τίποτα από το να γίνει mainstream. Δεν παίζει ρόλο η τιμή σε ένα προϊόν. Αν αυτό το προϊόν σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Διαθέτω από day one το ps4 vr και πραγματικά έχω συγκλονιστει από την αίσθηση που σου προσφέρει στο παιχνίδι. Έχω δοκιμάσει το HTC στην παρουσίαση που έκαναν οι Γάλλοι στην Ελλάδα τον Μάιο που μας πέρασε. έχω δοκιμάσει επίσης όλα τα cardboard - homido - Samsung vr με διαφορά κινητά και ένα έχω να πω. Αυτή η τεχνολογία θα εξαπλωθεί σαν ιός, φτάνει να έχει κανείς μια πρώτη επαφή. Μετά δεν ξεκολλας. Είναι δεδομένο. Είμαι 30 χρόνια gamer και είναι η πρώτη φορά που ένοιωσα πως κάτι άλλαξε στο κομμάτι interactive gaming. Τo vr είναι το απόλυτο mind fucker gadget που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους κατόχους του. Υπάρχουν παιχνίδια που σε υποβάλουν τόσο πολύ με το κλίμα και την μουσική που η υπερεκκριση αδρεναλίνης είναι δεδομένη. Παρεμπιπτόντως το oculus νr είδα γνωστή αλυσίδα σήμερα black Friday να το δίνει στα 499! Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία ας σπευσει...

• Like 12
Δημοσ.
Το πανάκριβο iPhone δεν το εμπόδισε τίποτα από το να γίνει mainstream. Δεν παίζει ρόλο η τιμή σε ένα προϊόν. Αν αυτό το προϊόν σου προσφέρει κάτι ξεχωριστό τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Διαθέτω από day one το ps4 vr και πραγματικά έχω συγκλονιστει από την αίσθηση που σου προσφέρει στο παιχνίδι. Έχω δοκιμάσει το HTC στην παρουσίαση που έκαναν οι Γάλλοι στην Ελλάδα τον Μάιο που μας πέρασε. έχω δοκιμάσει επίσης όλα τα cardboard - homido - Samsung vr με διαφορά κινητά και ένα έχω να πω. Αυτή η τεχνολογία θα εξαπλωθεί σαν ιός, φτάνει να έχει κανείς μια πρώτη επαφή. Μετά δεν ξεκολλας. Είναι δεδομένο. Είμαι 30 χρόνια gamer και είναι η πρώτη φορά που ένοιωσα πως κάτι άλλαξε στο κομμάτι interactive gaming. Τo vr είναι το απόλυτο mind fucker gadget που υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις στους κατόχους του. Υπάρχουν παιχνίδια που σε υποβάλουν τόσο πολύ με το κλίμα και την μουσική που η υπερεκκριση αδρεναλίνης είναι δεδομένη. Παρεμπιπτόντως το oculus νr είδα γνωστή αλυσίδα σήμερα black Friday να το δίνει στα 499! Όποιος δεν έχει ζήσει την εμπειρία ας σπευσει...

Το πανάκριβο iPhone είναι ολοκληρωμένη συσκευή, όχι peripheral.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν ψηνομαι για VR στο άμεσο μέλλον, παρακολουθώ όμως τις εξελίξεις όσο γίνεται.

Αυτο που δεν κατάλαβα ποτέ ειναι το πως συνέβη "ο πρώτος να γίνει τρίτος", δλδ το Oculus να βρεθεί πισω απο HTC και PS VR. Δεν είχε το πλεονέκτημα να δουλευει χρόνια πάνω στην τεχνολογία; Δλδ η HTC και η Sony έκαναν όλο το απαιτούμενο R&D σε μια νύχτα και μάλιστα κυκλοφόρησαν έτοιμα προϊόντα, ενώ η Oculus ακομη παλεύει με SDK;

Τα φώτα σας παίδες γιατι κάτι μου κάθεται καλα (ή απλα έχω χάσει επεισόδια).

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ψηνομαι για VR στο άμεσο μέλλον, παρακολουθώ όμως τις εξελίξεις όσο γίνεται.

Αυτο που δεν κατάλαβα ποτέ ειναι το πως συνέβη "ο πρώτος να γίνει τρίτος", δλδ το Oculus να βρεθεί πισω απο HTC και PS VR. Δεν είχε το πλεονέκτημα να δουλευει χρόνια πάνω στην τεχνολογία; Δλδ η HTC και η Sony έκαναν όλο το απαιτούμενο R&D σε μια νύχτα και μάλιστα κυκλοφόρησαν έτοιμα προϊόντα, ενώ η Oculus ακομη παλεύει με SDK;

Τα φώτα σας παίδες γιατι κάτι μου κάθεται καλα (ή απλα έχω χάσει επεισόδια).

το oculus πηγε να κλεισει τους καταναλωτες σε δικο του "οικοσυστημα" (aka μαντρι) σε μια αγορα που δεν εχει καλα καλα παρει μπρος. Για αυτο και ολο το Pc gaming community του γυρισε την πλατη και προτιμησε το vive,  το οποιο ειναι και της valve.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πανάκριβο iPhone είναι ολοκληρωμένη συσκευή, όχι peripheral.

Nikangel είσαι ο ορισμός του early adopter, enthusiastic gamer και υποθέτω δεν σε λέει κανείς και φτωχό προλετάριο...Το VR όχι μόνο είναι peripheral αλλά είναι και περιορισμένο ακόμα σε πολύ συγκεκριμένα use cases. Κυρίως gaming και λιγότερο, ακόμα, media consumption. Ακόμα και αν όλοι οι hardcore,enthusiastic gamers του κόσμου πάρουν VR headset δεν θα μιλάμε για disruptive, mainstream προϊόν. Έχω την αίσθηση μάλιστα ότι οι περισσότεροι hardcore+early adopters έχουν ήδη πάρει...Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον (ελπίζω) ότι πρόκειται περί "επαναστατικής" εμπειρίας που αλλάζει τον τρόπο που παίζεις και απολαμβάνεις περιεχόμενο, αλλά εδώ χρειάζονται τα εξής πράγματα για να γίνει scaling της προκοπής: αυξηση περιεχομένου, μείωση τιμών, αύξηση και βελτίωση των use cases, συνεχής βελτίωση του form factor. Θέμα χρόνου είναι ξεκάθαρα...Τα πιόνια είναι πάνω στην σκακιέρα και κινούνται...

Επεξ/σία από whoever81
  • Like 1
Δημοσ.

Nikangel είσαι ο ορισμός του early adopter, enthusiastic gamer και υποθέτω δεν σε λέει κανείς και φτωχό προλετάριο...Το VR όχι μόνο είναι peripheral αλλά είναι και περιορισμένο ακόμα σε πολύ συγκεκριμένα use cases. Κυρίως gaming και λιγότερο, ακόμα, media consumption. Ακόμα και αν όλοι οι hardcore gamers του κόσμου πάρουν VR headset δεν θα μιλάμε για disruptive προϊόν. Έχω την αίσθηση μάλιστα ότι οι περισσότεροι hardcore+early adopters έχουν ήδη πάρει...Κανείς δεν αμφιβάλλει πλέον (ελπίζω) ότι πρόκειται περί "επαναστατικής" εμπειρίας που αλλάζει τον τρόπο που παίζεις και απολαμβάνεις περιεχόμενο, αλλά εδώ χρειάζονται τα εξής πράγματα για να γίνει scaling της προκοπής: αυξηση περιεχομένου, μείωση τιμών, αύξηση και βελτίωση των use cases, συνεχής βελτίωση του form factor. Θέμα χρόνου είναι ξεκάθαρα...Τα πιόνια είναι πάνω στην σκακιέρα και κινούνται...

Πρέπει κάποια στιγμή στην Ελλάδα να πάψουμε να κλαιγόμαστε για τις τιμές και την υποτιθέμενη ανέχεια μας. Είναι δεδομένο πως η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή έκαναν πάρτι τόσα χρόνια και ακόμα υπάρχει πολύ λίπος που καίνε οι Έλληνες.  7 στους 10 χρήστες φίλους μου απο όλα τα κοινωνικά στρώματα έχουν κινητό iphone που απέκτησαν πληρώνοντας απο 400 ως 700 ευρω. Αυτοι λοιπόν ανήκουν κυρίως στην γενιά των 700-600-500 ευρω. Σε καμία περίπτωση δεν ειμαι πλούσιος ούτε διαθέτω απεριόριστα χρήματα για περιττές αγορές. ΤΑ πάντα στην ζωή μας είναι θέμα προτερεοτήτων. Προτιμησα να μαζέψω τα λεφτά μου παρα να πληρώνω 140 ευρώ το μήνα για τσιγάρα. Προτίμησα να μαζέυω τα λεφτά μου , παρά να τα χαλάω τα σαββατοκύριακα στον Οικονομοπουλο και στον Κιάμο.... Θεώρησα απο τις απαρχές της πως αυτή τη τεχνολογία έχει να προσφέρει κάτι μαγικό και γι αυτό φρόντισα να εξασφαλίσω ενα νορμάλ ποσό για να αγοράσω ενα vr συστημα. Ουτε εξωφρενική τιμή είναι τα +- 500 ευρώ ούτε πιστευω πως ένας συνειδητός gamer δεν έχει αυτά τα χρήματα να τα διαθέσει. Θυμίζω πως υπάρχουν παίκτες που πληρώνουν 200 ευρώ για μηχανικά πληκτρολόγια και 150άρια για razer περιφεριακά ή παραμετροποιημένα ποντίκια. Το vr παιδιά δεν είναι ενα ακόμα "περιφεριακό" , είναι ενα  οικοσύστημα που συνεργάζεται με το ps4. Η αλήθεια η δική μου είναι πως το ps4 ως κονσόλα ειναι το αναγκαιο περιφεριακό και το vr ειναι το main system!!!  Μπορεί να ακουστεί παράξενο αλλα μετα απο 30 χρόνια Gamer τιποτα δεν με εχει καθηλώσει περισσότερο πέρα απο το vr. Σκεφτειτε πως στην κονσόλα δεν παιζω πια παραδοσιακά παιχνίδια και δεν την έχω συνδεδεμένη καν με τηλεόραση. Μόνο η κονσόλα και το Vr και η καμερα. Αν κάποιος έχει ήδη την κονσόλα ps4 , το vr μαζί με την κάμερα μπορεί να αγοραστει προς 440 ευρω. Τα παιχνίδια ξεκινάνε απο 19.90 ευρω και υπάρχουν demo στο psn που ξεκινάνε απο 2.99 ευρω. Σίγουρα αυτή η τεχνολογία δεν ειναι για όλους γιατί υπάρχουν περιορισμοί σχετικά με θέματα επιληψίας ή ζαλάδας. Τα 90% των χρηστών όμως θεωρώ πως μπορούν να την απολάυσουν. Θεωρώ πως στα 40 μου έχω το κριτήριο να καταλάβω αν μια τεχνολογία έχει μέλλον , κυρίως απο την αίσθηση που μου αφήνει και κυρίως απο τις αντιδράσεις όσων γνωστών μου το έχουν δοκιμάσει. Μην αφορίζουμε οτι δεν μπορούμε να αποκτήσουμε. Δεν είμαι ούτε πιστιρικάς που ενθουσιάζεται εύκολα, ούτε gadgetakias που τρελαινεται με οτιδήποτε νεο βγει.  Αυτή η νεα τεχνολογία έχει εκατοντάδες εφαρμογές. Απο την ψυχαγωγία μεχρι την εκπάιδευση. Επιπλέον θα μπορέσει να επιτελέσει κοινωνικό έργο, σε ευαισθητες κοινωνικά ομάδες. Φανταστειτε καθηλωμένους αναπηρικά ανθρώπους να μπορούν να κάνουν εικονικά ταξιδια σε μέρη που δεν θα μπορούσαν να ταξιδέψουν ποτέ, φανταστειτε για εκπαιδευτικούς σκοπούς να γίνονται σε μαθητες διάφορες περιηγησεις σε μουσεία και αξιοθέατα ανα τον κόσμο. Φανταστειτε κορυφαίους χειρουργούς να χειρουργούν εξ αποστάσεως μέσω ρομποτικής και vr συστημάτων. Οι εφαρμογές πραγματικά είναι απεριόριστες και μπροστά μας ανοίγονται νεοι ορίζοντες που εχουν να προσφρερουν δυνατές συγκινησεις. Εχω ξανακάνει την πρόβλεψη πως το vr θα είναι το  e-ναρκωτικό του 21 αιώνα και ίσώς πέρα απο την φαινομενική αποξένωση που προκαλέι , να μπορέι να μας φέρει κοντα με ανθρώπους που ζουν σε άλλη πολη ή στο άλλο ημισφαιριό της γής. Τα εικονικά vr chat room θα γίνουν στο μέλλον πυρίνες συζήτησης και ανταλλαγής πολιτισμών  και όλα αυτά απο το καναπέ του σπιτιού μας. Τέλος μπορεί σε κάποιους να ακουστεί υπερβολικό αλλα το vr ειναι καταδικασμένο να πετύχει μιάς και η εξαγορά της oculus απο το Facebook ειναι το καλύτερο εχέγγυο για την ραγδαία εξάπλωση του... Για τους πιο ψαγμένους να αναφέρουμε πως η βιομηχανία του ερωτικού σινεμά επενδύει ήδη εκατομμυρια για αυτή την τεχνολογία και υπάρχουν ειδικά sait που προβάλουν αποκλειστικά περιεχόμενο vr. Δεν αναφέρομαι στο ps4 vr αλλα στο oculus.

Για όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία της εικονικής πραγματικότητας μπορούν να περάσουν απο το εμπορικό κεντρο golden hall που έχει στήσει περιπτερο Vr η sony ή να πανε σε κάποιο κατάστημα video club seven που ενοικιάζει τέτοια συστήματα για επιτόπου χρήση με κόστος 3 έυρω ανα μιση ώρα. Αντι για εναν κάφέ λοιπόν των 3 ευρω , πιστεύω πως ίσως αξίζει να ζήσει κάποιος έστω και μια φορά αυτή την εμπειρία... 

• Like 5
Δημοσ.

Ποια είναι τα mind blowing παιχνίδια που μπορείς αυτή τη στιγμή να παίξεις σε vr?

Αν δεν πειστούν οι devs να υπάρξει περιεχόμενο θα πάει απατο

Επίσης η επιτυχία μιας συσκευής δε βρίσκεται απαραίτητα στο ποσό επαναστατική είναι αλλά και πόσο επιθυμητή θα είναι στο κοινό το οποίο απευθύνεται

Δημοσ.

Ποια είναι τα mind blowing παιχνίδια που μπορείς αυτή τη στιγμή να παίξεις σε vr?

Επίσης η επιτυχία μιας συσκευής δε βρίσκεται απαραίτητα στο ποσό επαναστατική είναι αλλά και πόσο επιθυμητή θα είναι στο κοινό το οποίο απευθύνεται

Εγώ δεν είμαι βέβαιος αν έχουν καταλήξει για το πού απευθύνονται και τι θα προσφέρουν ακριβώς. Αν δεν υπάρχει πλάνο θα είναι άλλη μία αρπαχτη τύπου Kinect/move το όλο εγχείρημα, ειδικά αν ο κύριος όγκος αγοραστών είναι casual gamers και γκατζετακηδες. Από αυτούς θα βγάλει λεφτά η htc και Sony από το hw αλλά όχι απαραίτητα ο δημιουργός ενός σημαντικού τίτλου που κοστίζει 10δες εκατομμύρια ωστε να πειστεί να επενδύσει και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

Δημοσ.

Εγώ δεν είμαι βέβαιος αν έχουν καταλήξει για το πού απευθύνονται και τι θα προσφέρουν ακριβώς. Αν δεν υπάρχει πλάνο θα είναι άλλη μία αρπαχτη τύπου Kinect/move το όλο εγχείρημα, ειδικά αν ο κύριος όγκος αγοραστών είναι casual gamers και γκατζετακηδες. Από αυτούς θα βγάλει λεφτά η htc και Sony από το hw αλλά όχι απαραίτητα ο δημιουργός ενός σημαντικού τίτλου που κοστίζει 10δες εκατομμύρια ωστε να πειστεί να επενδύσει και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό

Το έχεις δοκιμάσει; Οταν το δοκιμάσεις θα λυθούν όλες οι απορίες σου...

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...