jonhh Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά ένας φίλος μου κόλλησε ιό και όλα τα αρχεία του κωδικοποιήθηκαν και του ζητάνε λεφτά για να τα ξεκλειδώσουν.. Πρόκειται μικρή επιχείρηση και ο τύπος αν δεν τα βρει καταστράφηκε.. Δυστυχώς backup δεν έπαιρνε..καμιά ιδέα?
aposporis Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Εξαρτάται το κλείδωμα. Κάποια ίσως σπάνε. Κάποια σίγουρα όχι. Την έχω πατήσει και εγώ έτσι και δεν γινόταν τίποτα. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν πληρώσει δε θα γίνει τίποτα, απλά θα του πάρουν τα λεφτά.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Συνήθως όταν πληρώνεις σου δίνουν κωδικό για να αποκαταστήσεις τα αρχεία σου. Αν δεν έδιναν δεν θα πλήρωνε κανείς.
hackerW32 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν πληρώσει δε θα γίνει τίποτα, απλά θα του πάρουν τα λεφτά. Συνήθως όταν πληρώνεις σου δίνουν κωδικό για να αποκαταστήσεις τα αρχεία σου. Αν δεν έδιναν δεν θα πλήρωνε κανείς.
rafail1994 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Να το πάει σε έναν τεχνικό μην πειραματίζεστε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνετε ανεπανόρθωτη ζημιά , επίσης να φτιάξει επειγόντως backup είναι το α και το ω .
flik Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Αν αποκρυπτογραφείται εξαρτάται απο το κλείδωμα, απο το variant δηλαδή. Γενικά με την πληρωμή σου δίνουν κλειδί. Και φυσικά το κάνουν, δεν είναι χαζοί. Δεν τους κοστίζει να στο δώσουν, ενώ αν δεν το έδιναν, τότε κάποια στιγμή θα σταματούσε ο κόσμος να πληρώνει. Ενώ ήδη κυρίως μεγάλες εταιρείες έχουν δώσει άπειρα λεφτά. Για περισσότερες πληροφορίες για πιθανότητες ξεκλειδώματος, μπες εδώ: https://www.nomoreransom.org/ Είναι project απο europol, kaspersky, intel security (mcafee). Τα έχει μαζεμένα και κάπως αυτοματοποιημένα τα πράγματα.
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Υπ' όψιν ότι το ποσό που ζητάνε συνήθως είναι για λίγες ώρες και μετά ζητάνε πάρα πολλά λεφτά.
l337 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Παιδιά ένας φίλος μου κόλλησε ιό και όλα τα αρχεία του κωδικοποιήθηκαν και του ζητάνε λεφτά για να τα ξεκλειδώσουν.. Πρόκειται μικρή επιχείρηση και ο τύπος αν δεν τα βρει καταστράφηκε.. Δυστυχώς backup δεν έπαιρνε.. καμιά ιδέα? Καταρχήν να παίρνει backup ή να παίξει με deep freeze. (αυτά next time αφού αποκατασταθεί το σύστημα) Δεν μας είπες όμως ποιο ransomware είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα