Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά ένας φίλος μου κόλλησε ιό και όλα τα αρχεία του κωδικοποιήθηκαν και του ζητάνε λεφτά για να τα ξεκλειδώσουν.. Πρόκειται μικρή επιχείρηση και ο τύπος αν δεν τα βρει καταστράφηκε.. Δυστυχώς backup δεν έπαιρνε..
καμιά ιδέα?

Δημοσ.

Εξαρτάται το κλείδωμα. Κάποια ίσως σπάνε. Κάποια σίγουρα όχι. Την έχω πατήσει και εγώ έτσι και δεν γινόταν τίποτα.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν πληρώσει δε θα γίνει τίποτα, απλά θα του πάρουν τα λεφτά.

Δημοσ.

Συνήθως όταν πληρώνεις σου δίνουν κωδικό για να αποκαταστήσεις τα αρχεία σου. Αν δεν έδιναν δεν θα πλήρωνε κανείς.

Δημοσ.

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ οτι αν πληρώσει δε θα γίνει τίποτα, απλά θα του πάρουν τα λεφτά.

Συνήθως όταν πληρώνεις σου δίνουν κωδικό για να αποκαταστήσεις τα αρχεία σου. Αν δεν έδιναν δεν θα πλήρωνε κανείς.

:wacko:

Δημοσ.

Να το πάει σε έναν τεχνικό μην πειραματίζεστε υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνετε ανεπανόρθωτη ζημιά , επίσης να φτιάξει επειγόντως backup είναι το α και το ω .

Δημοσ.

Αν αποκρυπτογραφείται εξαρτάται απο το κλείδωμα, απο το variant δηλαδή.

Γενικά με την πληρωμή σου δίνουν κλειδί. Και φυσικά το κάνουν, δεν είναι χαζοί. Δεν τους κοστίζει να στο δώσουν, ενώ αν δεν το έδιναν, τότε κάποια στιγμή θα σταματούσε ο κόσμος να πληρώνει. Ενώ ήδη κυρίως μεγάλες εταιρείες έχουν δώσει άπειρα λεφτά.

Για περισσότερες πληροφορίες για πιθανότητες ξεκλειδώματος, μπες εδώ:

https://www.nomoreransom.org/

Είναι project απο europol, kaspersky, intel security (mcafee). Τα έχει μαζεμένα και κάπως αυτοματοποιημένα τα πράγματα.

Δημοσ.

Παιδιά ένας φίλος μου κόλλησε ιό και όλα τα αρχεία του κωδικοποιήθηκαν και του ζητάνε λεφτά για να τα ξεκλειδώσουν.. Πρόκειται μικρή επιχείρηση και ο τύπος αν δεν τα βρει καταστράφηκε.. Δυστυχώς backup δεν έπαιρνε..

καμιά ιδέα?

Καταρχήν να παίρνει backup ή να παίξει με deep freeze.

(αυτά next time αφού αποκατασταθεί το σύστημα)

Δεν μας είπες όμως ποιο ransomware είναι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...