tuxpower Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Δεν χάνεις καθόλου τον χρόνο σου. Απλα μερικοί νομίζουν ότι όλοι είναι gamers εδώ μέσα. Πήγαινε σε xfce, lxde, openbox και θα τρίβεις τα μάτια σου. Παρακαλώ όλοι οι άλλοι που δεν έχετε δει λειτουργικά όπως bunsenlabs, puppy, knoppix, και αλλά μην λέτε πράγματα που δεν ισχύουν. Υπάρχουν και τα threads για fps άλλου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Alex-V Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Και τι σημαινει δηλαδη επειδη ειναι Pentium 4?Εγω εχω netbook με ατομ που ειναι μονοπυρηνο.Ομως εβαλα Mint 18 Cinnamon και τρεχει μια χαρα.Browisng,Libreoffice και Youtube ειδικα με Minitube παιζει μια χαρα.Ολα αυτα με 1GB Ram και μηχανικο σκληρο. Δεν βαραει μπιελες ο επεξεργαστης; παιζουν νορμαλ τα βιντεο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinderas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Και αυτο, και το mint Mate ειναι καλο και ελαφρυ, φυσικα αν θες κατι ακομη πιο ελαφρυ δοκιμασε τις διανομες Puppy ή το leeenux Linux, που ειναι φτιαγμενο για low spec μηχανηματα, κανε και ενα swap για εικονικη RAM, εναν ελαφρυ browser (το Pale moon με ικανοποιησε προσωπικα), εναν επισης ελαφρυ media player (δοκιμασε τον SMplayer,ειναι customizable και μπορεις να τον τουικαρεις ωστε να σου ρωει' ακομα λιγοτερα system resources) και νομιζω το μηχανημα σου θα ανταποκριθει θαυμασια! δεν το κατεχω με swap στην ραμ μπορω να το κανω στο lubuntu? με sm player θα δουλευει με subs κανονικα? Βαλε Mint για εμενα.Θα δουλεψουν ολα χωρις πολλα θεματα.Βαλε πανω Minitube για να μη μπαινεις μεσω firefox.Εδω το netbook μου με τον παναργο atom μια χαρα δουλευει.Ο Pentium 4 θα ναι και καπως καλυτερα ειδικα αμα βαλεις 1GB ακομα.Οχι και με το 1 δεν θα τρεχει καλα απλα θα ζοριζεται στο βαρυ browsing. να υποθεσω οτι για να βαλω ακομα 1 γιγα ραμ θα πρεπει να δουλευει στα ιδια mhz?Με το lubuntu 14 κατι αν ειναι,κολλαει ειδικα στο σκρολιν και νομιζω οτι θεμα απο drivers καρτα γραφικων!Πως θα καταλαβω αν εχει τους σωστους drivers?Οταν λεω κολλαει μου θυμιζει εποχες που με xp που δεν ειχα βαλει drivers στην καρτα γραφικων! Θα βάλεις μια παλιά έκδοση του lubuntu, όχι την τελευταία. Κάθε νέα έκδοση ανεβάζει τις απαιτήσεις. Γιατί όχι και windows Xp ;; Το ίδιο και με τον browser. Θα δοκιμάσεις μια παλιά έκδοση του mozilla ή κάποιον νεότερο light browser (Π.χ K-Meleon, maxthon ή κάτι παρόμοιο). Για ταινίες ξέχνα το, εκτός και αν εννοείς παλιές με ποιότητα DVD. Για σερφάρισμα μπορείς, με κάποιους περιορισμούς πάλι. ταινιες μια χαρα βλεπω και τωρα με w7 οσες δοκιμασα ακομα και 4-5 γιγα να ειναι δουλευε αψογα!τα xp τα συχαινομαι για καποιο λογο...απο εκδοση lubuntu εχω την 14 κατι(δεν θυμαμαι ακριβως) Μπορείς να βρεις να πάρεις πολύ φτηνά 1gb ακόμα (στις αγγελίες παίζουν στα 5 ευρώ) και θα μπορείς άνετα να βάλεις κάτι απο αυτά. http://xubuntu.org/ http://xubuntu.org/getxubuntu/requirements/ http://lubuntu.net/ ακόμα λιγότερες απαιτήσεις απο το xubuntu γενικά οτιδήποτε με περιβάλλον xfce,lxde θα τρέχει μια χαρά. το εγραψα κ ποιο πανω και ηθελα να το γραψω σε εσενα η ραμ πρεπει να ειναι ιδια mhz με αυτη που εχω τωρα για να δουλεψει? χανεις τον χρονο σου με πεντιουμ 4. ουτε η ραμ σε σωνει ουτε το λειτουργικο... τσαμπα χρονο χανεις κ ξενερωνα τρως. νομιζω εισαι λαθος.. τρεχω w7 με antivirus 360 και ψιλο καλα παει...φανταζομαι οτι με ενα ελαφρυ λινουξ ακομα 1 γιγα ραμ και τους καταληλους drivers στην καρτα για την δουλεια που τον θελω μια χαρα θα παει... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tuxpower Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2016 Όχι δεν πρέπει να είναι ίδια mhz, αρκεί να είναι ίδιας "έκδοσης-τεχνολογίας", ddr1, ή ddr2, ddr3 κ.τ.λ. Δηλαδή αν έχεις ddr2 στα 667mhz, και αγοράσεις ddr2 στα 800mhz, θα δουλέψει απλά θα ρίξει την ταχύτητα σε 667mhz. Το ίδιο θα συμβεί και με διαφορετικά timings στις μνήμες. Βεβαίως το καλύτερο θα ήταν οι μνήμες να ήταν ίδιες, διότι κάποιες μητρικές είναι λίγο δύστροπες σε διαφορετικές μνήμες. Τσέκαρε την μητρική σου, μοντέλο κ.τ.λ και δες τι υποστηρίζεται απο τον κατασκευαστή. Αν χρειαστείς βοήθεια let me know. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Nikolas14-MyPhone Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δεν βαραει μπιελες ο επεξεργαστης; παιζουν νορμαλ τα βιντεο;480p video δεν κολλαγε στο Youtube απο Firefox.Αλλα δουλευε στο τερμα ο επεξεργαστης και κολλαγε αμα ανοιγα και facebook μαζι.Στο Minitube ηταν στο 35-40% ο CPU σε 360p video.Με Firefox και facebook ανοιχτο στην καρτελα επιανε 80% αμα ειχα ανοιχτο το Minitube και μηδεν κολλημα.Μονο το facebook αργουσε να σκρολλαρει αλλα παλευοταν.Δεν ηταν και ανυποφορο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xrhstosiak Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 δοκιμασε πρωτα για πιο ευκολη εγκατασταση και ειναι ετοιμα και τα περισσοτερα https://www.linuxmint.com/edition.php?id=213 για να δεις πως λειτουργει στον υπολογιστη σου, μην περιμενεις θαυματα αλλα με λιγο κουρδισμα μπορεις να κανεις αρκετες δουλειες και σιγουρα θελουν δουλεια οι browsers, τουλαχιστον ublock origin, flashblock, ghostery ... noscript ακομα καλυτερα... για τετοιο υπολογιστη τελειο ειναι το https://www.bunsenlabs.org/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IT chef Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 τρεχω w7 με antivirus 360 και ψιλο καλα παει...φανταζομαι οτι με ενα ελαφρυ λινουξ ακομα 1 γιγα ραμ και τους καταληλους drivers στην καρτα για την δουλεια που τον θελω μια χαρα θα παει... Φρέσκια εγκατάσταση; Της δίνω,δύο εβδομάδες πριν αρχίσει να σέρνεται. Είναι πια αρχαίοι οι p4.Έχω ένα μηχάνημα με έναν στα 3 ghz και 3 gb ram,κάνει εξαιρετική δουλειά στο να στηρίζει το άλλο με p4 2.8 ghz που είναι στην ντουλάπα από πάνω του.Έτρεξε mint xfce,lxle,arch,puppy linux,zorinOS...δεν...απλά δεν..το σύγχρονο browsing τους γονατίζει. Ειδικά όταν με 90 ευρώ παίρνεις ένα am1/5350 με 4 gb ραμ,δεν έχει νόημα πια να καίει ρεύμα ένας p4. Ο μόνος λόγος που το κρατάω είναι αυτός http://www.lakka.tv/,μόλιςμεγαλώσει ο ανιψιός λίγο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinderas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Όχι δεν πρέπει να είναι ίδια mhz, αρκεί να είναι ίδιας "έκδοσης-τεχνολογίας", ddr1, ή ddr2, ddr3 κ.τ.λ. Δηλαδή αν έχεις ddr2 στα 667mhz, και αγοράσεις ddr2 στα 800mhz, θα δουλέψει απλά θα ρίξει την ταχύτητα σε 667mhz. Το ίδιο θα συμβεί και με διαφορετικά timings στις μνήμες. Βεβαίως το καλύτερο θα ήταν οι μνήμες να ήταν ίδιες, διότι κάποιες μητρικές είναι λίγο δύστροπες σε διαφορετικές μνήμες. Τσέκαρε την μητρική σου, μοντέλο κ.τ.λ και δες τι υποστηρίζεται απο τον κατασκευαστή. Αν χρειαστείς βοήθεια let me know. αν θυμαμαι καλα ddr2 ειναι..θα ψαξω να βρω την μαρκα της mobo και θα σου πω δοκιμασε πρωτα για πιο ευκολη εγκατασταση και ειναι ετοιμα και τα περισσοτερα https://www.linuxmint.com/edition.php?id=213 για να δεις πως λειτουργει στον υπολογιστη σου, μην περιμενεις θαυματα αλλα με λιγο κουρδισμα μπορεις να κανεις αρκετες δουλειες και σιγουρα θελουν δουλεια οι browsers, τουλαχιστον ublock origin, flashblock, ghostery ... noscript ακομα καλυτερα... για τετοιο υπολογιστη τελειο ειναι το https://www.bunsenlabs.org/ οποτε τα lubuntu τα σβηνω και παω σε λινουξ μιντ? τα υπολοιπα που λες να υποθεσω ειναι ευκολα να κανω?σορρυ αλλα τα εχω χαμενα Φρέσκια εγκατάσταση; Της δίνω,δύο εβδομάδες πριν αρχίσει να σέρνεται. Είναι πια αρχαίοι οι p4.Έχω ένα μηχάνημα με έναν στα 3 ghz και 3 gb ram,κάνει εξαιρετική δουλειά στο να στηρίζει το άλλο με p4 2.8 ghz που είναι στην ντουλάπα από πάνω του.Έτρεξε mint xfce,lxle,arch,puppy linux,zorinOS...δεν...απλά δεν..το σύγχρονο browsing τους γονατίζει. Ειδικά όταν με 90 ευρώ παίρνεις ένα am1/5350 με 4 gb ραμ,δεν έχει νόημα πια να καίει ρεύμα ένας p4. Ο μόνος λόγος που το κρατάω είναι αυτός http://www.lakka.tv/,μόλιςμεγαλώσει ο ανιψιός λίγο. το εχω ενα χρονο τωρα ετσι και αν δεν μπω απο το λαπτοπ θα μπω απο τον σταθερο σχεδον καθε μερα με την χρηση που ειπα ποιο πισω...και ομως ψιλο καλα παει..στο face υπαρχει προβλημα μονο εκει δεν παιζει σκρολ κτλ τα παιζει δλδ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IT chef Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) το εχω ενα χρονο τωρα ετσι και αν δεν μπω απο το λαπτοπ θα μπω απο τον σταθερο σχεδον καθε μερα με την χρηση που ειπα ποιο πισω...και ομως ψιλο καλα παει..στο face υπαρχει προβλημα μονο εκει δεν παιζει σκρολ κτλ τα παιζει δλδ... Ψιλοκαλά πάει..βλέπω 360p με τον επεξεργαστή να τερματίζει,και διαβάζω σελίδες μόνο με κείμενο. Θα υποθέσω πως δεν έχεις κατεβάσει και update. Ένα χρόνο δηλαδή τώρα,έχεις συνηθίσει να δουλεύεις online λες και είσαι στο 2005. Το λαπτοπ άραγε τι έχει,και σου φαίνεται πως "καλά πάει" η αρχαιολογία με παράθυρα 7 και 1gb ram; Γιατί εγώ με 3γβ ραμ,και προφανώς ανώτερες γνώσεις linux,απήυδησα. Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2016 από IT chef Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinderas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 480p και 720 p παίζει κανονικά στο youtube!update νομίζω μόνο του κάνει,το λαπτοπ που έχω είναι από αυτά που έδινε η επιδότηση της ψηφιακής αλληλεγγύης 2 πύρινο με 2 ραμ γιγα δλδ...δεν ειπα οτι πεταει ειπα οτι για τα δικα μου γουστα παει καλα για σπεκς που εχει!φαις με το ζορι θα μπει!τα υπολοιπα σαιτ που θα μπω δεν εχω κανενα προβλημα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IT chef Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Ποιος παίζει 720p; Ο p4;Με τα γραφικά της intel για dvd; 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kinderas Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 αν θες να πεις 720π στο γιουτιουμπ ναι επαιζε κανονικα τελευταια που το ειδα!οχι οπως στο λαπτοπ π παιζει ανετα αλλα δεν ειχε θεμα θα ξανα δω και θα σ πω μπορει να ειμαι και λαθος!Ταινιες 4 και γιγα παιζει κανονικα σαν να βλεπεις τηλεοραση δλδ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
IT chef Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 τι κάρτα γραφικών έχει; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
The_Judas Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Share Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2016 Αν τρεχουν ολα καλα ποιος ο λογος υπαρξης του τρέχοντος θέματος; Οτι λειτουργικο και να βαλεις ο p4 δεν θα γίνει διπυρηνος. Βαλε εναν ελαφρύ browser και θα εισαι οκ. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα