Προς το περιεχόμενο

τι linux σε pentium 4?

kinderas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα!Ειμαι λιγο αρχαριος με τα λινουξ...και θα ηθελα την γνωμη σας!Τι λινουξ να βαλα σε p4 3.0ghz με 1 γιγα ραμ?Τον θελω για απλο σερφαρισμα ινσομνια,σπορτ24 κτλ και λιγο φαισμπουκ..αλλα περισσοτερο για να βλεπω ταινιες οποτε θα με βολευει να υπαρχει το bsplayer σε λινουξ για να βρισκει υποτιτλους...τωρα εχει γουιντος 7 και σε σκεφτομαι να τα εχω και τα δυο μαζι!καλα παει δεν εχω προβλημα αλλα νομιζω οτι με το λινουξ θα πηγαινει ακομα καλυτερα!καμια προταση?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Από πίσω προς τα μπρος...

Το ότι θα βάλεις λίνουξ δε σημαίνει ότι θα αποκτήσεις καινούργιο μηχάνημα... Όχι, με το λίνουξ δε θα πηγαίνει καλύτερα, απλά θα επιλέξεις εφαρμογές που δε θα σκίζουν τον επεξεργαστή! Οκ, θα γλυτώσεις κ το swaping ως έναν βαθμό γιατί τα 7άρια είναι απελπισία σε τέτοιο μηχάνημα.

Παιχνίδια και facebook γιοκ, κολλάει στα Windows, θα κολλάει και στο linux... αλλά με το pidgin και το purple plugin μπορείς να κάνεις ΑΝΕΤΑ text chat! ξέχνα κλήσεις με ήχο και βίντεο βέβαια, θα γονατίζει με οποιονδήποτε browser.

BullshitPlayer δεν έχει, έχει όμως VLC που κατεβάζει κ αυτός υπότιτλους... αλλιώς kodi με plugins για υπότιτλους.

Email client θα βάλεις κάτι ελαφρύ, όπως το claws mail... ωραίο, γρήγορο, απλά με gmail θα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις αλλιώς δε θα μπαίνει να πάρει τα email- υπάρχει λύση.

σερφάρισμα σε ότι δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις όπως το insomnia, εννοείται, αλλά με κάποιον ελαφρύ φυλλομετρητή, όπως τον qupzilla... εγώ είμαι με τον dillo σε Athlon 1600XP του 2003, αλλά ούτε pinterest, ούτε instagram ούτε φρου φρου και αρώματα- ο google chrome κολλάει σε windows, θα κολλάει και σε linux.

Βρες κάνα στικάκι ακόμα με 1GB να πας στα 2.

Διανομή θα βάλεις κάτι με XFCE και κάτω, δηλ. openbox, lxde κτλ! Όταν στήνω κάποιο μηχάνημα για φίλο, συνήθως μένουν ευχαριστημένοι με αυτά που μπορούν να κάνουν... κρίση βλέπεις και από το να το πετάξουν... ;-)

Κ.

ΑΑΑΑΑΑΑ, ξέχασα το κυριότερο: παιχνίδια!!!! Έχει και παραέχει πολύ καλά στο λίνουξ που δεν έχουν πααρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις και είναι εθιστικότατα!

Επειδη εχω και εγω ενα netbook με μονοπυρηνο intel atom n270 και 1GB Ram εχω να σου πω το εξης.Το Streaming θα σου σκισει το cpu και θα δουλευει τερμα.Linux Mint 18 xfce βαλε που εχουν καλη αναγνωρηση συσκευων και open office,vlc ενσωματωμενα.Με Firefox και ανοιχτο facebook και Youtube θα εισαι καλα απο ραμ,δεν θα γεμιζει το 1GB.Εμενα τρωει με την συγκεκριμενη διανομη σε Cinnamon 300MB σε αναμονη και γυρω στα 500 ειναι μαζι με φιρεφοξ.Κατεβασε το MiniTube παντωα αμα θες βιντεο Youtube.Εχει 360p αναλυση και hd νομιζω μπορεις να εχεις στο minitube.Αμα με τον firefox το cpu με το Youtube ειναι 100%,με minitube ειναι στο 35-40% το πολυ.Βρες ομως και μια μνημη ακομα 1GB για να εισαι ακομα καλυτερα.

Από πίσω προς τα μπρος...

Το ότι θα βάλεις λίνουξ δε σημαίνει ότι θα αποκτήσεις καινούργιο μηχάνημα... Όχι, με το λίνουξ δε θα πηγαίνει καλύτερα, απλά θα επιλέξεις εφαρμογές που δε θα σκίζουν τον επεξεργαστή! Οκ, θα γλυτώσεις κ το swaping ως έναν βαθμό γιατί τα 7άρια είναι απελπισία σε τέτοιο μηχάνημα.

Παιχνίδια και facebook γιοκ, κολλάει στα Windows, θα κολλάει και στο linux... αλλά με το pidgin και το purple plugin μπορείς να κάνεις ΑΝΕΤΑ text chat! ξέχνα κλήσεις με ήχο και βίντεο βέβαια, θα γονατίζει με οποιονδήποτε browser.

BullshitPlayer δεν έχει, έχει όμως VLC που κατεβάζει κ αυτός υπότιτλους... αλλιώς kodi με plugins για υπότιτλους.

Email client θα βάλεις κάτι ελαφρύ, όπως το claws mail... ωραίο, γρήγορο, απλά με gmail θα πρέπει να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις αλλιώς δε θα μπαίνει να πάρει τα email- υπάρχει λύση.

σερφάρισμα σε ότι δεν έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις όπως το insomnia, εννοείται, αλλά με κάποιον ελαφρύ φυλλομετρητή, όπως τον qupzilla... εγώ είμαι με τον dillo σε Athlon 1600XP του 2003, αλλά ούτε pinterest, ούτε instagram ούτε φρου φρου και αρώματα- ο google chrome κολλάει σε windows, θα κολλάει και σε linux.

Βρες κάνα στικάκι ακόμα με 1GB να πας στα 2.

Διανομή θα βάλεις κάτι με XFCE και κάτω, δηλ. openbox, lxde κτλ! Όταν στήνω κάποιο μηχάνημα για φίλο, συνήθως μένουν ευχαριστημένοι με αυτά που μπορούν να κάνουν... κρίση βλέπεις και από το να το πετάξουν... ;-)

Κ.

ΑΑΑΑΑΑΑ, ξέχασα το κυριότερο: παιχνίδια!!!! Έχει και παραέχει πολύ καλά στο λίνουξ που δεν έχουν πααρα πολύ μεγάλες απαιτήσεις και είναι εθιστικότατα!

Εγω που εχω netbook με atom τι να πω.Παντως minitube και μια καρτελα facebook ειναι οτι πρεπει για να μη τερματιζεις τον επεξεργαστη.Δεν χρειαζεται αυτα που λες.Chrome μακρια,ειναι αρκετα βαρυς.Εγω στο λαπτοπ μου με Windows 8.1 και Chrome μου φαινεται λιγο βαρυς.Οσο για facebook games θυμαμαι και με Chrome επαιζα καποτε στο netbook οταν ειχε τα Win XP ζοριζοταν.Πιο συγκεκριμενα Top Eleven.

Καλημέρα παιδιά !

Άμα θέλετε τη γνώμη μου, θα έβαζα κάποια λίγο παλιότερη έκδοση του Slackware (όπως είναι πχ η 12.X) ώστε να 'χω KDE3 κι όχι KDE4 που είναι βαρύ.
Η άμα θέλετε μπορεί να μπει και πιο σύγχρονη έκδοση του Slackware, αρκεί κατά την εγκατάσταση να επιλεγεί το ελαφρύτερο από τα διαθέσιμα περιβάλλοντα. Κατά τη γνώμη μου, για την περίπτωση αυτού του hardware, καλούτσικο είναι το XFCE, όπως πολύ σωστά είπανε και οι προλαλήσαντες.
Τώρα που το σκέφτομαι, τι μεγάλη πλάκα που έχει στη σημερινή γλώσσα μια τέτοια λέξη. Οι προλαλήσαντες. Κικιρίκούουουου.....!
Επίσης όποιος θέλει να γλιτώσει τελείως από το swapping και να μην του κάνει συνέχεια χράτσα-χρούτσα ο δίσκος, γιατί αυτό κόβει από τη συνολική ταχύτητα του υπολογιστή, προτείνω να διαλέξει το σύστημα αρχείων XFS κι επίσης χειροκίνητα μέσα στο αρχείο /etc/fstab εκεί που ορίζονται οι παράμετροι του βασικού συστήματος αρχείων (/) να βάλει την παράμετρο nobarrier, ώστε το σύστημα να "ταλαιπωρεί" το HDD όσο λιγότερο γίνεται. Αυτό συμβαίνει επειδή με τη χρήση της nobarrier, ο υπολογιστής αποφεύγει να χρησιμοποιεί ιδιαίτερα την write cache memory. Εγώ είχα παλιότερα Windows Vista, μετά πήγα λίγο στα 7, μετά Slack με XFS/nobarrier κι έτσι σ' αυτό το θέμα βρήκα την υγειά μου.
Έτσι λοιπόν θεωρώ ότι με τα παραπάνω ακόμα κι ο "ταπεινός" P4 θα δείξει τον καλύτερό του εαυτό. Για την ακριβή σημασία της nobarrier, διαβάστε εδώ :

http://xfs.org/index.php/XFS_FAQ

Τώρα φυσικά γνωρίζω ότι θα βγω εκτός θέματος, αλλά, εδώ που τα λέμε, άμα είχα την ευτυχία να έχω P4, το πρώτο που θα έφτιαχνα θα 'τανε κανένα partition 200MB με DOS 6.22 για να παίξω King 's Quest 6, Prince of Persia και να γράψω λίγο κώδικα με peek & poke σε Gw-Basic.Σαν εκείνεις τις μέρες που ήμουνα μαθητής γυμνασίου και θυμάμαι την εγκατάσταση του KQ6 να μην τελειώνει (22 δισκέττες) και να 'χω τους γονείς μου να με "κράζουν" για να κλείσω τον υπολογιστή και να πάω να διαβάσω. Δυστυχώς όμως ο χρόνος έχει μόνο μια φορά, από το παρελθόν προς το μέλλον. Ωωωωωχχχχ.....!

Να είστε όλοι καλά,
Φιλικά,
Ο Άσπρος Γάτος

• Like 1

Συμφωνω εν μερη με τον ασπρο γατο για slackware αλλα οπως λεει και ο TS επειδη ειναι αρχαριος θα χαθει με την εγκατασταση προτεινω αν ενδιαφερεται να δοκιμασει τη νεοτερη εκδοση σε live custom kde,xfce οποιοδηποτε γραφικο περιβαλλον επιθυμει και αν του κανει την εγκαθιστα https://sourceforge.net/projects/slackware-14-2-live/

Ρε είστε σοβαροί; μπήκε νέος πελάτης στο μαγαζί και κατευθείαν να βάλει Slackware; Τι πελατοδιώχτες είστε εσείς; ROFL

@White_Cat

Και η τελευταία δισκέτα από τις 22 να είναι χαλασμένη :-D

Οκ, θα μπορούσες να προτείνεις να τρέξει Vice (emulator για C64) και να γράφει σελίδες listing από το Pixel για να παίξει κάνα παιχνιδάκι :-P

Καλησπερες!καπως ασχετο με την επιλογη distro Linux, αλλα μπορει να δοκιμασει ο OP να εγκαταστησει το Zram???ισως, ισως να βοηθησει λιγο με τις εφαρμογες που θελει για το μηχανακι του, οχι κατι δραστικο φυσικα....... :-/

καλησπερα παιδες!Ψαχνοντας στο νετ διαβασα για lubuntu για π4...την καταβασα και την περασα στο πσ...υποτιθεται οτι εβαλα και ντραιβερς στην καρτα αλλα τπτ...χειροτερο σκρολ στο ιντερνετ απο τα 7αρια και στο youtube..οποτε η δεν το σηκωνει η εκανα κατι λαθος!Παιχνιδια δεν παιζω καθολου...οπως ειπα το θελω για απλη χρηση...στην χειροτερη face μπαινω και απο το κινητο!ουσιαστικα κατεβαζω ταινιες,λιγο ινσομνια,σπορτ24 και πολυ λιγο γιουντιουμπ..ουσιαστικα τον εχω για να βλεπω ταινιες,σειρες,κατεβαστηρι κτλ...

το θεμα ειναι ομως μιας και ειμαι αρχαριος με τα λινουξ της εντολες κτλ..ψαχνω να ειναι κ λιγο φιλικο προς εμενα για να προσπαθησω να καταλαβω τι παιζει...τα λουμπουντου φανηκαν φιλικα σχετικα...βρηκα κ εντολες απο το google για εγκατασταση στους ντραιβερς αλλα μαλλον εβαλα λαθος :P να βαλω Linux Mint 18 xfce οπως ειπε ο νικολας?

Και αυτο, και το mint Mate ειναι καλο και ελαφρυ, φυσικα αν θες κατι ακομη πιο ελαφρυ δοκιμασε τις διανομες Puppy ή το leeenux Linux, που ειναι φτιαγμενο για low spec μηχανηματα, κανε και ενα swap για εικονικη RAM, εναν ελαφρυ browser (το Pale moon με ικανοποιησε προσωπικα), εναν επισης ελαφρυ media player (δοκιμασε τον SMplayer,ειναι customizable και μπορεις να τον τουικαρεις ωστε να σου ρωει' ακομα λιγοτερα system resources) και νομιζω το μηχανημα σου θα ανταποκριθει θαυμασια!

καλησπερα παιδες!Ψαχνοντας στο νετ διαβασα για lubuntu για π4...την καταβασα και την περασα στο πσ...υποτιθεται οτι εβαλα και ντραιβερς στην καρτα αλλα τπτ...χειροτερο σκρολ στο ιντερνετ απο τα 7αρια και στο youtube..οποτε η δεν το σηκωνει η εκανα κατι λαθος!Παιχνιδια δεν παιζω καθολου...οπως ειπα το θελω για απλη χρηση...στην χειροτερη face μπαινω και απο το κινητο!ουσιαστικα κατεβαζω ταινιες,λιγο ινσομνια,σπορτ24 και πολυ λιγο γιουντιουμπ..ουσιαστικα τον εχω για να βλεπω ταινιες,σειρες,κατεβαστηρι κτλ...

το θεμα ειναι ομως μιας και ειμαι αρχαριος με τα λινουξ της εντολες κτλ..ψαχνω να ειναι κ λιγο φιλικο προς εμενα για να προσπαθησω να καταλαβω τι παιζει...τα λουμπουντου φανηκαν φιλικα σχετικα...βρηκα κ εντολες απο το google για εγκατασταση στους ντραιβερς αλλα μαλλον εβαλα λαθος :P να βαλω Linux Mint 18 xfce οπως ειπε ο νικολας?

Βαλε Mint για εμενα.Θα δουλεψουν ολα χωρις πολλα θεματα.Βαλε πανω Minitube για να μη μπαινεις μεσω firefox.Εδω το netbook μου με τον παναργο atom μια χαρα δουλευει.Ο Pentium 4 θα ναι και καπως καλυτερα ειδικα αμα βαλεις 1GB ακομα.Οχι και με το 1 δεν θα τρεχει καλα απλα θα ζοριζεται στο βαρυ browsing.

Θα βάλεις μια παλιά έκδοση του lubuntu, όχι την τελευταία. Κάθε νέα έκδοση ανεβάζει τις απαιτήσεις.

Γιατί όχι και windows Xp ;;

Το ίδιο και με τον browser. Θα δοκιμάσεις μια παλιά έκδοση του mozilla ή κάποιον νεότερο light browser (Π.χ K-Meleon, maxthon ή κάτι παρόμοιο).

Για ταινίες ξέχνα το, εκτός και αν εννοείς παλιές με ποιότητα DVD.

Για σερφάρισμα μπορείς, με κάποιους περιορισμούς πάλι.

• Μπορείς να βρεις να πάρεις πολύ φτηνά 1gb ακόμα (στις αγγελίες παίζουν στα 5 ευρώ) και θα μπορείς άνετα να βάλεις κάτι απο αυτά.

http://xubuntu.org/                         http://xubuntu.org/getxubuntu/requirements/

http://lubuntu.net/                         ακόμα λιγότερες απαιτήσεις απο το xubuntu

γενικά οτιδήποτε με περιβάλλον xfce,lxde θα τρέχει μια χαρά.

χανεις τον χρονο σου με πεντιουμ 4.

ουτε η ραμ σε σωνει ουτε το λειτουργικο... τσαμπα χρονο χανεις κ ξενερωνα τρως.

Και τι σημαινει δηλαδη επειδη ειναι Pentium 4?Εγω εχω netbook με ατομ που ειναι μονοπυρηνο.Ομως εβαλα Mint 18 Cinnamon και τρεχει μια χαρα.Browisng,Libreoffice και Youtube ειδικα με Minitube παιζει μια χαρα.Ολα αυτα με 1GB Ram και μηχανικο σκληρο.
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...