tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Έβγαλα κάτι dolby audio που είχαν εγκατασταθεί με τον driver που κατέβασα. Δεν έχω τίποτα της λενόβο πλέον όπως μπορείς να δεις Site: εδώ
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 O driver της intel μπήκε αυτόματα απο τα Windows;
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 O driver της intel μπήκε αυτόματα απο τα Windows; Ναι δεν τον έβαλα εγώ. Πρόσφατα είχα δει το βιντεο σου στο youtube που έκανες review ενα ποντίκι. Κ έλεγα τι μου θυμίζει το logo σου..
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Θεωρητικά έχει αποκλειστεί η πιθανότητα να φταίει software. Το επόμενο που μου έρχεται είναι δίσκος. Googlaροντας είδα ότι η Lenovo δίνει κάποιο λογισμικό διαχείρισης του δίσκου σου. Μπορείς να κοιτάξεις για το μοντέλο σου στο site και να δείς αν έχει κάτι; Επίσης τσέκαρε αν σου έχει κάποιο driver "Intel Rapid Storage" και οτιδήποτε άλλο για σκληρό δίσκο ή SATA/AHCI driver. 1
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Ναι έχει, είναι αυτό Storage Intel Rapid Storage Technology Driver for Windows 10 (64 bit) - Lenovo V310-14ISK, V310-15ISK laptop, V510-14IKB, V510-15IKB
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Κατέβασέ το και κάντο εγκατάσταση. Μετα restart και όταν ξεκινήσει, άνοιξε το Intel Rapid Storage (εφαρμογή θα είναι). Ψάξε για performance και εκεί που θα λέει "Link Power Management" κάντο disable. Πηγή: http://cs.mcgill.ca/~mxia3/2016/05/02/Fix-SSD-freezing-on-Windows-10/ https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-B-and-G-Series-Notebooks/Laptop-freezing-See-if-this-helps/td-p/639053 Αυτά που περιγράφεις μπορούν κάλλιστα να προκαλούνται από πρόβλημα στο δίσκο. Απλά να πώ ότι την παραπάνω διαδικασία δεν την έχω κάνει ποτέ γιατί δεν μου έχει τύχει προσωπικά αυτό ακριβώς που αντιμετωπίζεις. Σε παραπέμπω σε αντίστοιχο πρόβλημα/λύση που βρήκα στο Google και τα links που λένε αυτό που σου περιγράφω. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση αν θα τα κάνεις ή όχι είναι δική σου. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω η πιο σίγουρη λύση είναι να ισχυριστείς την εγγύηση σου. Edit: Επιπλέον αφού το πρόβλημα στο κάνει ακόμη και όταν δεν έχεις κανένα λογισμικό/driver της Lenovo εγκατεστημένο, τότε σταδιακά καλό είναι να περάσεις τα drivers που σου δίνει ο κατασκευαστής στη σελίδα του.
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Έκανα το disable. Οπότε τώρα να περιμένω να δω αν θα ξανακολλήσει; Συμφωνώ σε αυτό που λες, απλά το έκανα μιας εχω δοκιμάσει να βάλω όλους τους drivers και δεν λύθηκε. Μακάρι να είναι αυτό το πρόβλημα και να γλιτώσω όλη την ταλαιπωρία της εγγύησης. Anyways ευχαριστώ για τον χρονο σου
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Κανένα πρόβλημα, μακάρι να καταφέραμε να το λύσουμε. Γενικά μην πειράξεις κάτι άλλο απλά χρησιμοποίησε το όσο μπορείς μέχρι το βράδυ, κάνε ότι κάνεις συνήθως και δες αν κολλήσει πάλι. Μέχρι να σιγουρευτείς ότι είναι όλα καλά μην βάλεις κανένα driver. Επειδή είσαι απο format, αν κάνεις εγκατάσταση τα προγράμματα που χρησιμοποιείς απο την αρχή, κάντα σταδιακά αν και δεν νομίζω να φταίει κάτι απο αυτά. Σε κάθε περίπτωση μην κάνεις καμιά σημαντική αλλαγή στο σύστημα μέχρι να σιγουρευτείς ότι δεν κολλάει. Αν για παράδειγμα σου κολλούσε κάθε 1-2 ώρες, παρακολούθησέ το 6-7 ώρες. Αν σου κολλούσε μια φορά κάθε μέρα, παρακολούθησε το 2-3 μέρες πρώτα. 1
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Κολλούσε κάθε 2-3 μέρες περίπου. Οπότε περιμένω να δω τι θα γίνει. Ευχαριστώ κ πάλι 1
tim2231 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 δυστυχώς ξανά έπαθε το freeze. άφησα το λαπτοπ ανοιχτό για 9 ώρες περίπου, όταν γύρισα έκατσα να χαζεψω λίγο στο youtube κ το ξανά έπαθε...
teoChnologist Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Δοκίμασε να τσεκάρεις τις θερμοκρασίες του με κάποιο πρόγραμμα όπως το SpeedFan ( http://www.almico.com/sfdownload.php ) αν και αμφιβάλω να φταίει κάτι τέτοιο. Ποτέ δεν ξέρεις βέβαια. Επίσης κάνε έναν έλεγχο αν ακούγεται το fan του laptop να γυρίζει και αν βγάζει αέρα απο την εξαγωγή του. Δυστυχώς είναι αρκετά δύσκολο εξ'άποστάσεως να βγάλεις συμπεράσματα. Προσπαθώ απλά να σου περιγράψω τα πρώτα βήματα που θα έκανα. Παρόλα αυτά έχε στην άκρη του μυαλού σου ότι ενδέχεται να χρειαστείς να μπείς στη διαδικασία χρήσης της εγγύσης και αναλόγως κάνε τον προγραμματισμό σου σε περίπτωση που χρειαστεί να αποχωριστείς το laptop για κάποιες μέρες. Αν όπως λες έκανες format και καθαρή εγκατάσταση των Windows καθώς και bios update, τότε το πράγμα αρχίζει να πηγαίνει σε hardware κομμάτι όπου ακόμη κι αν το προσδιορίσεις, δεν ξέρω αν θέλεις να βάλεις χέρι για να το διορθώσεις.
tim2231 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2016 για θερμοκρασίες έχω το core temp και κυμαίνεται από 30 έως 55oC. ο ανεμιστήρας ακούγεται πολύ σιγά αλλά όταν ανεβαίνει λίγο η θερμοκρασία αρχίζει να ακούγεται πιο δυνατά. νομίζω κ γω ότι δεν είναι απο τον ανεμιστήρα. κάτι άλλο που παρατήρησα στο freeze είναι ότι όταν το παθαίνει ο ανεμιστήρας που ακουγόταν σχετικά δυνατά, δεν ακούγεται σχεδόν καθόλου δηλαδή σαν να κατεβάζει τις στροφές όσο πιο χαμηλά γίνεται. αύριο θα ξανά πάρω τηλέφωνο τη λενοβο να δω τι θα γίνει. 1
tim2231 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 update Έστειλα το λαπτοπ στη λενόβο και σήμερα μόλις το παρέλαβα. συνολικά έκανε περίπου ενα μήνα πάνω στην Αθήνα. Μου είπαν πως είχε πρόβλημα η μητρική και ο σκληρός (δλδ τα πάντα όλα ) τα οποία τα αντικατέστησαν. Τώρα μόλις τελείωσε το installation των windows. Ελπίζω να λύθηκε οριστικά το πρόβλημα. 1
thepoint Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Σκέφτομαι ποτέ ξανά lenovo θα λες από μέσα σου! Ότι καλύτερο μετά την επισκευή του.
tim2231 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2017 οχι εντάξει, πιστεύω μου έκατσε ελλατωματικό κομμάτι απλά. ενας φίλος πήρε το ίδιο μοντέλο με τη μόνη διαφορά οτι αυτουνου φορούσε ssd και είχε windows και δεν έχει βρει κάποιο πρόβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα