tim2231 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα, Πρόσφατα αγόρασα ενα λαπτοπ lenovo v310 64bit (i5 6200u, 4gb ram, 1TB, intel hd520) free dos και του πέρασα τα education windows 10 (αυτά που μοιράζουν στους φοιτητές). Όλα καλά στην αρχή, του πέρασα ολα τα drivers της λενοβο μέχρι που άρχισε τα freeze. Κάθε φορά που παρατηρώ το freeze ο ανεμιστήρας σαν να σταματάει να δουλεύει και το φως απο το ποντικι που έχω συνδεμενο σβήνει. Δεν ανταποκρίνεται σε τίποτα (ctrl alt del) και αναγκάζομαι να το κλείνω απο το power button. Έκανα bios update αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Έχει κάποιος καμία ιδέα τι πρέπει να κανω; Σκέφτηκα για φορματ αλλά δεν ξέρω αν μου λύσει το πρόβλημα Ευχαριστώ προκαταβολικά 1
ss13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αφού έχει εγγύηση , πηγαινέ το πίσω να το δουν 1
micos000 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Αφού έχει εγγύηση , πηγαινέ το πίσω να το δουν Αυτό...
tim2231 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 έκανα φορματ με φρέσκια εγκατάσταση Windows 10 64bit (τα προηγούμενα που είχα βάλει έγραφαν 32/64 bit) και άφησα τα Windows να βρουν όλα τα drivers μόνα τους χωρίς να εγκαταστήσω κάτι. θα περιμένω τώρα να δω αν το ξανα πάθει 1
tim2231 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 update μετά το φορματ το πρόβλημα δεν λύθηκε, οπότε πήρα τη λενοβο κ τους είπα το πρόβλημα. μου είπαν να αλλάξω τα update active hours κ μου είπαν ότι μπορεί να κολλάει επειδή όταν δουλεύω δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση κάποιας ενημέρωσης. δεν με πεισανε να πω την αλήθεια.
micos000 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2016 Αφού έχει εγγύηση , πηγαινέ το πίσω να το δουν Αυτό... Ξανά αυτό... 1
teoChnologist Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 9 Δεκεμβρίου 2016 update μετά το φορματ το πρόβλημα δεν λύθηκε, οπότε πήρα τη λενοβο κ τους είπα το πρόβλημα. μου είπαν να αλλάξω τα update active hours κ μου είπαν ότι μπορεί να κολλάει επειδή όταν δουλεύω δεν μπορεί να γίνει η εγκατάσταση κάποιας ενημέρωσης. δεν με πεισανε να πω την αλήθεια. Μάλλον στα είπανε και γρήγορα για να σε μπερδέψουν περισσότερο. Ενδέχεται την επόμενη φορά που θα τους πάρεις να σε παροτρύνουν να κάνεις έλεγχο της βρύσης του μπάνιου, μήπως στάζει. Κλασσική περίπτωση βλάβης. Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, όσο έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα. Εφόσον είσαι μέσα στην εγγύηση, αυτό που είπαν τα παιδιά παραπάνω είναι η καλύτερη λύση, αν δεν έχεις άμεση ανάγκη το laptop για κάποιες μέρες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην δοκιμάσεις κάτι που θα προκαλέσει απώλεια εγγύησης. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξουν όταν και αν το πάς, μην τους κάνεις τέτοια χάρη.
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μάλλον στα είπανε και γρήγορα για να σε μπερδέψουν περισσότερο. Ενδέχεται την επόμενη φορά που θα τους πάρεις να σε παροτρύνουν να κάνεις έλεγχο της βρύσης του μπάνιου, μήπως στάζει. Κλασσική περίπτωση βλάβης. Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, όσο έχεις όρεξη και χρόνο να ασχοληθείς μπορείς να δοκιμάσεις διάφορα. Εφόσον είσαι μέσα στην εγγύηση, αυτό που είπαν τα παιδιά παραπάνω είναι η καλύτερη λύση, αν δεν έχεις άμεση ανάγκη το laptop για κάποιες μέρες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, μην δοκιμάσεις κάτι που θα προκαλέσει απώλεια εγγύησης. Θα είναι το πρώτο πράγμα που θα ψάξουν όταν και αν το πάς, μην τους κάνεις τέτοια χάρη. Όρεξη έχω, αλλά χρόνο δεν έχω. Την προηγούμενη φορά αντί για freeze το λάπτοπ έκλεισε απο μόνο του (σαν "να βγήκε απο την πρίζα"). Οπότε τους πήρα πάλι τηλέφωνο και μου είπαν να δοκιμάσω το lenovo diagnostics. Το έκανα αλλά δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα. Το θέμα είναι οτι το λάπτοπ το χρειάζομαι κάθε μέρα για τη δουλειά μου και αν το στείλω τώρα στη λενοβο δεν ξέρω και γω πότε θα το παραλάβω πίσω με τις γιορτές και αυτά. Έχεις ξαναδεί τέτοιο πρόβλημα; (μιας που λες οτι είναι κλασσική περίπτωση βλάβης) Η λύση ποια είναι; Φταίει κάτι στο hardware; 1
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Το "κλασσική περίπτωση βλάβης" το έγραψα αστειευόμενος για την τακτική των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Δυστυχώς τα freezaρίσματα μπορούν να οφείλονται σε πάρα πολλά πράγματα. Κάνεις κάτι συγκεκριμένο όταν freezάρει; Μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις διάφορα πράγματα αλλά εφόσον μιλάμε για Lenovo, η πρώτη κίνηση που θα έκανα είναι να κάνω format και εγκατάσταση των Windows που έχεις. Άφησέ το συνδεδεμένο στο Internet να κάνει αυτόματη λήψη drivers και το μόνο που θα πάρεις απο το επίσημο site της Lenovo θα είναι ο driver της vga(της κάρτας γραφικών) και μόνο αυτό. Τίποτα άλλο για αρχή. Αν βέβαια μετά την εγκατάσταση των Windows, η εικόνα του laptop είναι ok, τότε μην περάσεις ούτε τον driver της vga, άφησέ το μόνο με ότι βάλουν αυτόματα τα windows. Δούλεψε το λίγο, κάνε εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλεις και ενημέρωσε αν το ξανακάνει. Έριξα μια ματιά στο google τώρα. Έχεις κάποιο λογισμικό της Lenovo επάνω πέρα απο τους drivers τώρα; Δηλαδή μετά το προηγούμενο format που έκανες, έβαλες κάποιο απο το software που δίνει η Lenovo; Επίσης εγκατάσταση Windows απο που κάνεις; Απο το προαποθηκευμένο τμήμα επαναφοράς που έχει ο δίσκος ή απο δικό σου Usb;
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Το "κλασσική περίπτωση βλάβης" το έγραψα αστειευόμενος για την τακτική των κέντρων τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Δυστυχώς τα freezaρίσματα μπορούν να οφείλονται σε πάρα πολλά πράγματα. Κάνεις κάτι συγκεκριμένο όταν freezάρει; Μπορείς να αρχίσεις να ψάχνεις διάφορα πράγματα αλλά εφόσον μιλάμε για Lenovo, η πρώτη κίνηση που θα έκανα είναι να κάνω format και εγκατάσταση των Windows που έχεις. Άφησέ το συνδεδεμένο στο Internet να κάνει αυτόματη λήψη drivers και το μόνο που θα πάρεις απο το επίσημο site της Lenovo θα είναι ο driver της vga(της κάρτας γραφικών) και μόνο αυτό. Τίποτα άλλο για αρχή. Αν βέβαια μετά την εγκατάσταση των Windows, η εικόνα του laptop είναι ok, τότε μην περάσεις ούτε τον driver της vga, άφησέ το μόνο με ότι βάλουν αυτόματα τα windows. Δούλεψε το λίγο, κάνε εγκατάσταση των προγραμμάτων που θέλεις και ενημέρωσε αν το ξανακάνει. Έριξα μια ματιά στο google τώρα. Έχεις κάποιο λογισμικό της Lenovo επάνω πέρα απο τους drivers τώρα; Αυτό έκανα στην αρχή. Δηλαδή είχα κατεβάσει τα windows 10 (32/64bit) πέρασα όλους τους drivers της λενοβο και μετά παρατήρησα το freezαρισμα. Το έψαξα και λέγανε σε φορουμ της λενοβο να κάνω bios update. Το έκανα λοιπόν αλλά δεν σταμάτησε το πρόβλημα. Η επόμενη κίνησή μου ήταν να κατεβάσω τα windows 10 (64bit σκέτο) μήπως και η προηγούμενη έκδοση που είχα να μην ηταν πλήρως συμβατή. Έκανα το φορμάτ και δεν έβαλα κανένα driver της λενοβο (εκτος της καρτας ήχου, γιατί μου ακούγονταν κάπως παράξενα ο ήχος), άφησα τα windows να βάλουν μόνα τους οτι drivers βρήκαν. Στην αρχή πήγαινε καλά μέχρι που παρατήρησα πάλι το freeze. Δεν έχω κανένα λογισμικό της λενοβο. Απο το diagnostics που έτρεξα το αποτέλεσμα ήταν Site: αυτό 1
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Diagnostics με ποιο πρόγραμμα έτρεξες; Edit: Εγώ δεν θα έβαζα τίποτα, ούτε της κάρτας ήχου. Αν περιμένεις λίγο (μερικές ώρες συνήθως) τα windows περνάνε αυτόματα τους κατάλληλους drivers για τον ήχο. Απλά θέλει να περιμένεις μιας και συνήθως είναι αρκετά mb και δεν κατεβαίνουν άμεσα.
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Diagnostics με ποιο πρόγραμμα έτρεξες; Edit: Εγώ δεν θα έβαζα τίποτα, ούτε της κάρτας ήχου. Αν περιμένεις λίγο (μερικές ώρες συνήθως) τα windows περνάνε αυτόματα τους κατάλληλους drivers για τον ήχο. Απλά θέλει να περιμένεις μιας και συνήθως είναι αρκετά mb και δεν κατεβαίνουν άμεσα. Diagnostics απο το σαιτ της λενοβο που σου λέει να κάνεις bootable ενα usb stick και να κάνεις boot απο αυτό. 1
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Για να μην σε κουράζω, μπορείς με κάποιο τρόπο να απομονώσεις τα πάντα απο λογισμικό lenovo; Ούτε drivers, ούτε bootable. Μόνο το αυτοκόλλητο της Lenovo άφησε επάνω. Τίποτα άλλο που να θυμίζει Lenovo. Για να αποφύγεις το format, πήγαινε στα "Προγράμματα και Δυνατότητες" και ψάξε οτιδήποτε "μυρίζει" Lenovo και απεγκατέστησέ το. Αν googlάρεις λίγο το πρόβλημά σου, ακόμη και στο support forum της Lenovo, οι ίδιοι οι εκπρόσωποι της εταιρίας στα περισσότερα προβλήματα των πελατών, προτείνουν κάτι αντίστοιχο. Και δεν έχουν άδικο...απο προσωπική εμπειρία. Ειδικά σε κάτι σαπάκια μηχανήματα που πουλάνε, εκεί το προεγκατεστημένο software της Lenovo δεν αφήνει πόρους ούτε για πασιέντζα.
tim2231 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Για να μην σε κουράζω, μπορείς με κάποιο τρόπο να απομονώσεις τα πάντα απο λογισμικό lenovo; Ούτε drivers, ούτε bootable. Μόνο το αυτοκόλλητο της Lenovo άφησε επάνω. Τίποτα άλλο που να θυμίζει Lenovo. Τι εννοείς; Δεν σε κατάλαβα 1
teoChnologist Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 10 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε απεγκατάσταση οτιδήποτε είναι της Lenovo, τα πάντα. Ακόμη και τον driver που έβαλες για τον ήχο. Πήγαινε με δεξί κλικ στην Έναρξη-Προγράμματα και Δυνατότητες και ψάξε οτιδήποτε είναι της Lenovo ή οτιδήποτε δεν έβαλες εσύ και απεγκατέστησ το.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα