Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα

Έχω ένα εξωτερικό σκληρό δίσκο WD My passport τον οποίο δουλεύω περίπου 6-7 μήνες και μεταφέρω αρχεία από την δουλειά στο σπίτι και αντίστροφα. Μέχρι τώρα δεν είχα κανένα πρόβλημα αλλά εδώ και 6-7 μέρες περίπου όταν τον βάζω στον υπολογιστή της δουλειάς μου στα περισσότερα αρχεία ( EXcel) μου γράφει ότι η πρόσβαση δεν επιτρέπεται και ας έχω συνδεθεί σαv administator. Πηγαίνοντας επάνω στον δίσκο στην καρτέλα ασφάλεια και βάζω το όνομα χρήστη και δίνω πλήρη δικαιώματα αλλά τα αρχεία που είναι μέσα στους φακέλους δεν αλλάζουν και πρέπει να τα αλλάζω ένα ένα. Είναι φοβερά δύσκολο να τα αλλάζω ένα ένα γιατί είναι 18 φάκελοι με 64 αρχεία  Excel ο κάθε φάκελος. Όταν μεταφέρω τον δίσκο στον υπολογιστή του σπιτιού όλα καλά , την επόμενη πάλι στον υπολογιστή της δουλειάς ξανά από την αρχή το ίδιο.

Δοκίμασα και σε άλλον σκληρό εξωτερικό και πάλι το ίδιο συμβαίνει

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Στο σπίτι που δουλεύει σωστά πήγαινε στην καρτέλα ασφάλεια και πάτα Επεξεργασία και μετά προσθήκη.

Πρόσθεσε τον everyone με πλήρη δικαιώματα και πάτα ΟΚ.

Κάντο για όλους του φάκελους.

Δημοσ.

Στο σπίτι που δουλεύει σωστά πήγαινε στην καρτέλα ασφάλεια και πάτα Επεξεργασία και μετά προσθήκη.

Πρόσθεσε τον everyone με πλήρη δικαιώματα και πάτα ΟΚ.

Κάντο για όλους του φάκελους.

Κατ΄αρχάς καλημέρα και σ΄ευχαριστώ για την απάντηση.

Το έχω κάνει αυτό και όταν πάω στην δουλειά πάλι οι φάκελοι είναι κλειδωμένοι και αυτό πήγε να με τρελάνει. Όμως βρήκα την λύσh χθες στο Google. Κατέβασα ένα αρχείο για την registry που στο δεξί κλικ στο μενού εμφανίζει και την επιλογή Take Ownership και σε Dos παίρνει τα δικαιώματα σε όλα τα αρχεία και φακέλους που θέλεις. Έτσι σώθηκα και ησύχασα .

Πάντως σ΄ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

Καλή μέρα να έχεις

Δημοσ.

Η λήψη κυριότητας θα ήταν το επόμενο που θα σου πρότεινα, απλά δεν ήθελα να το κάνεις ακόμα. Έτσι που το έκανες τώρα είσαι εντάξει όταν πας τον δίσκο στο σπίτι; Εκεί δεν σου κάνει νούμερα; Η λήψη κυριότητας αλλάζει τον κάτοχο και ορίζει τον χρήστη ο οποίος είναι ενεργός στον υπολογιστή του γραφείου. Αν πας τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή όπου υπάρχει περιορισμένος χρήστης πάλι τα ίδια θα σου κάνει, γι' αυτό και δεν το πρότεινα από την αρχή.

Το καλύτερο είναι να δοθούν δικαιώματα σε όλους (everyone).

Δημοσ.

Η λήψη κυριότητας θα ήταν το επόμενο που θα σου πρότεινα, απλά δεν ήθελα να το κάνεις ακόμα. Έτσι που το έκανες τώρα είσαι εντάξει όταν πας τον δίσκο στο σπίτι; Εκεί δεν σου κάνει νούμερα; Η λήψη κυριότητας αλλάζει τον κάτοχο και ορίζει τον χρήστη ο οποίος είναι ενεργός στον υπολογιστή του γραφείου. Αν πας τον δίσκο σε άλλο υπολογιστή όπου υπάρχει περιορισμένος χρήστης πάλι τα ίδια θα σου κάνει, γι' αυτό και δεν το πρότεινα από την αρχή.

Το καλύτερο είναι να δοθούν δικαιώματα σε όλους (everyone).

Καλημέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση στην απάντηση αλλά έλειπα ταξίδι.

Ναι είμαι εντάξει τώρα και στο σπίτι και στο γραφείο. Όταν προσπαθούσα στο γραφείο να δώσω δικαιώματα everyone στο σπίτι δεν υπήρχε πρόβλημα. Πηγαίνοντας στο γραφείο τα αρχεία ήταν χωρίς πρόσβαση και όταν στο γραφείο προσπαθούσα να δώσω δικαιώματα everyone δεν με άφηνε στα συγκεκριμένα αρχεία. Αυτό δεν μπόρεσα ακόμα να το καταλάβω αφού το everyone σημαίνει δικαίωμα σε όλους είτε ήμουν στο σπίτι είτε στην δουλειά. Μετά από το Take Ownership , μπόρεσα και έδωσα δικαιώματα everyone και στην δουλειά μου.

Σ΄ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Είναι υπολογιστής μέρος ενός δικτύου αλλά ο σκληρός είναι πάνω στον δικό μου υπολογιστή και έχει μόνο εμένα χρήστη σαν administrator και δεν είχα κανένα πρόβλημα 6-7 μήνες. Ξαφνικά παρουσιάστηκε το πρόβλημα πριν λίγες μέρες. Πάντως το πρόβλημα λύθηκε και όλα καλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...