Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγω νομίζω κάνουν καθυστερήσεις και μετά θα μου πουν εμεις στειλαμε την παραγγελία σου, και εσυ δε πηγες να παραλάβεις.. Και συμφωνα με τον ορο # 16 του κουπονιού ακυρωνεται η παραγγελία και χάνεις και το κουπόνι..

Αλλά τα γατάκια δε ξέρουν ότι εμείς είμαστε πιο γάτες..

Κρατάω Screenshot Και video καθημερινά με αποδεικτικό ημερομηνίας (κάποιο News site) και την εξέλιξη της παραγγελίας, και ότι ακόμα δε μου χει γίνει αποδεσμευση χρημάτων.Επίσης οτι το κινητό που εχω παραγγείλει στο σαιτ τους υπάρχει ακόμα διαθέσιμο..

Ας κάνουν κάνα αστείο αν σκέφτονται να μου κάνουν κόλπα..

• Απαντ. 567
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγω νομίζω κάνουν καθυστερήσεις και μετά θα μου πουν εμεις στειλαμε την παραγγελία σου, και εσυ δε πηγες να παραλάβεις.. Και συμφωνα με τον ορο # 16 του κουπονιού ακυρωνεται η παραγγελία και χάνεις και το κουπόνι..

Αλλά τα γατάκια δε ξέρουν ότι εμείς είμαστε πιο γάτες..

Κρατάω Screenshot Και video καθημερινά με αποδεικτικό ημερομηνίας (κάποιο News site) και την εξέλιξη της παραγγελίας, και ότι ακόμα δε μου χει γίνει αποδεσμευση χρημάτων.Επίσης οτι το κινητό που εχω παραγγείλει στο σαιτ τους υπάρχει ακόμα διαθέσιμο..

Ας κάνουν κάνα αστείο αν σκέφτονται να μου κάνουν κόλπα..

Δηλαδή τόσοι που παραλαμβάνουν είναι βαλτοί και εκεί στην Cosmote σκαρώνουν κόλπα για να σου φάνε το κουπόνι.

Βέβαια εσύ δεν είσαι ο οποισδήποτε , είσαι ο αυθεντικός ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και τους κρατάς στο από την αρχή στο χέρι για να μη σου την κάνουν... Γύρνα και από το άλλο πλευρό  , και συνέχισε να μας ενημερώνεις...

Μα τι διαβάζουμε εδώ μέσα...

• Like 2
Δημοσ.

Μίλησα σήμερα με την Alpha Bank για την αποδεσμευση των χρημάτων μου και μου ειπανε οτι δεν υπάρχει κάποιο αίτημα απο το Γερμανο για την αποδεσμευση τους..Με ρώτησε αν εχω καποιο έγγραφο απο το καταστημα που να επιβεβαιώσει οτι μου ειπαν οτι θα μου επιστρεψουν τα λεφτα, της ειπα οτι εχω το mail που μου στειλανε στις 3 Δεκεμβρίου οτι τα χρήματα αποδεσμευτηκαν και θα φανουν απο Δευτέρα και μου ζητησε να της το προωθησω.. Το εστειλα και περιμενω από Δευτερα. Παράλληλα ακομη περιμενω να μου στειλουν το 2ο κουπονι, μιας και το πρωτο "καηκε" , γιατί κολλησε το site τους στο τελευταίο σταδιο της παραγγελίας.

Δημοσ.

Μίλησα σήμερα με την Alpha Bank για την αποδεσμευση των χρημάτων μου και μου ειπανε οτι δεν υπάρχει κάποιο αίτημα απο το Γερμανο για την αποδεσμευση τους..Με ρώτησε αν εχω καποιο έγγραφο απο το καταστημα που να επιβεβαιώσει οτι μου ειπαν οτι θα μου επιστρεψουν τα λεφτα, της ειπα οτι εχω το mail που μου στειλανε στις 3 Δεκεμβρίου οτι τα χρήματα αποδεσμευτηκαν και θα φανουν απο Δευτέρα και μου ζητησε να της το προωθησω.. Το εστειλα και περιμενω από Δευτερα. Παράλληλα ακομη περιμενω να μου στειλουν το 2ο κουπονι, μιας και το πρωτο "καηκε" , γιατί κολλησε το site τους στο τελευταίο σταδιο της παραγγελίας.

Αν έχει γίνει δέσμευση των χρημάτων σου , τότε αυτά θα αποδεσμευτούν αυτόματα στις 14 ημερολογιακές ημέρες νομίζω καθώς το κατάστημα που αγόρασες δεν προέβει σε χρέωση. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος χρόνος όπου η δέσμευση πρέπει να μετατραπεί σε χρέωση...

Αν έχει γίνει χρέωση των χρημάτων σου θα πρέπει να γίνει νέα πίστωση στην κάρτα σου για να σου επιστραφούν τα χρήματά σου.

Στην πρώτη περίπτωση φταίει η ΤΡΑΠΕΖΑ , στη δεύτερη περίπτωση φταίει το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Το ότι φταίνε οι Ελληνικές τράπεζες σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι τα καταστήματα το έχω τσεκάρει πολλές φορές καθώς έχω και ξένες κάρτες στις οποίες οι αποδεσμεύεις γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά. Εδικά όταν πχ νοικιάζω αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ Ελληνική κάρτα αν χρειαστεί κάποιο ποσό να δεσμευτεί ως εγγύηση καθώς συμβαίνει το ίδιο πράγμα που περιγράφετε... Με μια Αγγλική και μια Αμερικάνικη κάρτα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα πέρα από 1-2 φορές.

Εδώ το κατάστημα ΔΕΝ έχει την πρόσβαση ώστε να άρει τη δεσμευση και η τράπεζα εννοείται ότι βολεύεται με το να σου δεσμεύει για ένα άλφα χρονικό διάστημα τα λεφτά σου...

Δημοσ.

Αν έχει γίνει δέσμευση των χρημάτων σου , τότε αυτά θα αποδεσμευτούν αυτόματα στις 14 ημερολογιακές ημέρες νομίζω καθώς το κατάστημα που αγόρασες δεν προέβει σε χρέωση. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος χρόνος όπου η δέσμευση πρέπει να μετατραπεί σε χρέωση...

Αν έχει γίνει χρέωση των χρημάτων σου θα πρέπει να γίνει νέα πίστωση στην κάρτα σου για να σου επιστραφούν τα χρήματά σου.

Στην πρώτη περίπτωση φταίει η ΤΡΑΠΕΖΑ , στη δεύτερη περίπτωση φταίει το ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Το ότι φταίνε οι Ελληνικές τράπεζες σε τέτοιες περιπτώσεις και όχι τα καταστήματα το έχω τσεκάρει πολλές φορές καθώς έχω και ξένες κάρτες στις οποίες οι αποδεσμεύεις γίνονται αυτόματα και ηλεκτρονικά. Εδικά όταν πχ νοικιάζω αυτοκίνητο δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ Ελληνική κάρτα αν χρειαστεί κάποιο ποσό να δεσμευτεί ως εγγύηση καθώς συμβαίνει το ίδιο πράγμα που περιγράφετε... Με μια Αγγλική και μια Αμερικάνικη κάρτα δεν είχα τέτοιο πρόβλημα πέρα από 1-2 φορές.

Εδώ το κατάστημα ΔΕΝ έχει την πρόσβαση ώστε να άρει τη δεσμευση και η τράπεζα εννοείται ότι βολεύεται με το να σου δεσμεύει για ένα άλφα χρονικό διάστημα τα λεφτά σου...

Για να το λες καταλαβαινω οτι το χεις ψάξει λιγο παραπάνω, απλα εγω παρεθεσα τι μου ειπαν απο το καταστημα στις 3 Δεκεμβρίου και τι η τραπεζα σημερα, γιατι εχουν κι αλλοι το ιδιο θεμα. Τηλεφωνικα απο το e-shop μου ειχαν πει θα επιστραφουν σε 3 μερες κι ακομη τιποτα. Οι 14 ημερολογιακες παντως συμπληρωθηκαν χθες..
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δηλαδή τόσοι που παραλαμβάνουν είναι βαλτοί και εκεί στην Cosmote σκαρώνουν κόλπα για να σου φάνε το κουπόνι.

Βέβαια εσύ δεν είσαι ο οποισδήποτε , είσαι ο αυθεντικός ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και τους κρατάς στο από την αρχή στο χέρι για να μη σου την κάνουν... Γύρνα και από το άλλο πλευρό , και συνέχισε να μας ενημερώνεις...

Μα τι διαβάζουμε εδώ μέσα...

Εσυ που εισαι Ευρωπαίος, κάτσε να σε κοροιδευει ο καθένας και να μη μιλάς..Επίσης περίμενε να λυθούν όλα χωρίς να κάνεις τίποτα μιας και είσαι σε μια χώρα που όλα δουλευουν ρολόι και λύνονται άμεσα..

Σε εμας μας είπαν λεφτα αποδεσμευσαν και δεν εκαναν τίποτα (όπως βλεπεις και παραπανω δεν ειμαι ο μόνος)..

Κινητο εστειλαν πριν 3 εργάσιμες εντος Αττικής και ακόμα δεν έχει φτάσει, ενώ λένε σε 24 ωρες..

Κουπόνι εδωσαν το οποίο ειχε από κάτω 16 οδηγίες και περισσότερους από 5-6 τρόπους να κάψεις το κουπόνι και να μη σου το ξαναδώσουν ποτέ..

Επέτρεψε μας να είμαστε επιφυλακτικοί κύριε Looter οσοι ειχαμε πρόβλημα.. Αν σε εσενα (ο οποίος εμφανέστατα εισαι ο κλασσικος ΠΑΡΤΑΚΙΑΣ..έκανες τη δουλεια σου και αποθεωνεις το Γερμανο/Cosmote) και σε κάποιους άλλους ολα κυλησαν ομαλα χαίρομαστε, αλλά είμαστε αλλοι τόσοι που ακόμα έχουμε πρόβλημα, και ο Γερμανός μας έχει δώσει κάθε δικαίωμα να είμαστε επιφυλακτικοί και να πιστευουμε ότι μας δουλευουν και ότι θέλουν να καψουν όσα κουπόνια περισσότερα μπορούν (με τους 6 όρους καψίματος του κουπονιού που πολύ απλά θα μπορουσαν να μην υπάρχουν), και να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλιστουμε έναντι αυτών που μας υπόσχεται ο Γερμανός..

PS: Όσο για τη Τράπεζα και το Γερμανο..όταν σου λενε από τον Γερμανό, εμείς κάναμε την αποδεσμευση και μέσα σε 2-3 ημέρες θα δείτε τα χρήματα σας περιμένεις να τα δεις.. Αν ισχυε το 14 ημερολογιακές (το οποίο το έβγαλες από το μυαλό σου καθώς εμφανώς δεν ισχυει) ας έλεγαν από τον Γερμανο είναι θέμα της τράπεζας, εμείς δε κανουμε κάποιο αίτημα.. Επίσης από την Alpha μου είπαν 25 εργάσιμες για να γίνει η αποδεσμευση, εαν δεν βλεπουν κάποιο αίτημα, το οποίο απέχει πολύς από τις 14 ημερολογιακές που αναφέρονται παραπάνω.....

Επεξ/σία από baskon
Δημοσ.

Ακούστε ένα κουφο! Πήγα την περασμένη εβδομάδα που παρέλαβα το 950 χλ από το γερμανο σε ένα μαγαζί που πούλα θήκες και τζαμακια προστασίας για να βάλω τζαμακι. Ο υπάλληλος του καταστιματος στην προσπάθεια του να ξεκολισει το τζαμακι για να το ξανά τοποθετήσει επειδή κρατούσε πολύ αέρα στην πάνω αριστερά γωνια, το έσπασε καταλαθος. Και επειδή δεν είχε άλλο στο κατάστημα μου είπε θα παραγγείλω νέα παρτηδα έλα από βδομάδα . Πήγα σήμερα και μου βάζουν νέο τζαμακι και είχε το ίδιο πρόβλημα...κρατουσε αέρα πάνω αριστερά! Τελικά χαλασαμε 4 τσαμακια και σε όλα έκανε το ίδιο πρόβλημα. Οποτε με ρωτησανε ποτε άλλαξα οθόνη και αν το έχω χτυπήσει πουθενά,γιατί αυτό το φαινόμενο εμφανιζετε μόνο σε κινητά που έχουν αλλάξει την εργισταδιακη οθόνη . Και μόλις τους εξηγισα πως ειναι μιας εβδομάδας από Γερμανό γέλασαν και μου είπαν πως έχει ακουστει ότι ο Γερμανός δίνει κινητά ανακατασκευής (χωρίς να ειναι σίγουρο, απλα το έχουν ακούσει). Παίζει κάτι τέτοιο?

Δημοσ.

Αν εννοεις tempered glass, με μια αναζήτηση στο google θα δεις ότι επειδή το κινητό έχει ελαφρά κυρτές γωνίες (κάποιοι λένε και καλά ότι δεν έχει καλη συναρμογή) σχεδόν κανένα tempered glass δεν ταιριάζει και δημιουργεί στις γωνίες προβλήματα. Οπότε ο τύπος που πήγες να βάλεις τζαμάκι, μαλλον δεν εχει ξαναβαλει σε XL..

Από την αναζήτηση που έκανα για το δικό μου λευκό 950 XL είδα ότι οι περισσότεροι έλεγαν ότι εχουν πετύχει μόνο ένα το οποίο δεν κάνει κόλπα στις γωνίες. Ειναι της εταιρίας NILLKIN. Οποιος ενδιαφέρετε έχω και τα σχετικά link από διαφορα φόρουμ εξωτερικού για περισσότερες λεπτομέρειες..Εγώ πήρα απο ebay ενα με 6 ευρώ και περιμένω για να το περάσω.

Δημοσ.

Αν εννοεις tempered glass, με μια αναζήτηση στο google θα δεις ότι επειδή το κινητό έχει ελαφρά κυρτές γωνίες (κάποιοι λένε και καλά ότι δεν έχει καλη συναρμογή) σχεδόν κανένα tempered glass δεν ταιριάζει και δημιουργεί στις γωνίες προβλήματα. Οπότε ο τύπος που πήγες να βάλεις τζαμάκι, μαλλον δεν εχει ξαναβαλει σε XL..

Από την αναζήτηση που έκανα για το δικό μου λευκό 950 XL είδα ότι οι περισσότεροι έλεγαν ότι εχουν πετύχει μόνο ένα το οποίο δεν κάνει κόλπα στις γωνίες. Ειναι της εταιρίας NILLKIN. Οποιος ενδιαφέρετε έχω και τα σχετικά link από διαφορα φόρουμ για περισσότερες λεπτομέρειες..Εγώ πήρα απο ebay ενα με 6 ευρώ και περιμένω για να το περάσω.

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!

Δημοσ.

Καταρχην γιατι λες πραγματα που δεν στεκουν;

Προφανως εχεις καταστημα οπως εχεις πει καποιες φορες οποτε απο την μια αντιλαμβανομαι το γιατι δεν εισαι αντικειμενικος. Το να λες ομως πραγματα που δεν ισχυουν ειναι ανοητο στην καλυτερη.

Εμενα μου δεσμευσαν τα χρηματα στις 26 του μηνα, σημερα τσεκαρω και βλεπω πως ενω η παραγγελια ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ απο εκεινους οχι μονο τα χρηματα ειναι ΑΚΟΜΑ δεσμευμενα αλλα πλεον δεν ειναι στο ποσο μελλοντικων δοσεων αλλα στην Τρεχουσα Οφειλη (αυτο για οσους δεν ξερουν αυγατιζει μερα με την μερα).

Πηρα την Εθνικη τηλεφωνο και μου ειπαν πως ενω η παραγγελια ακυρωθηκε απο την Cosmote ΔΕΝ τους εστειλαν χαρτι για να αποδεσμευτει το ποσο ως επρεπε και πως αυτοματα ΔΕΝ αποδεσμευεται το ποσο που πλεον εχει μπει στην τρεχουσα οφειλη.

Με λιγα λογια πρεπει εγω πλεον να παρω την Δευτερα την Cosmote και να τους πω να κανουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Εντωμεταξυ αν δεν βαλω τα 200ε μεσα το ποσο θα αυγατιζει μεχρι επιτελους να κανουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.....

Οποτε οσοι εχετε το ιδιο προβλημα ΜΗΝ το αφησετε γιατι βλεπω στο τελος να τρωτε κανα καπελο 10-20ε μεχρι να παρετε χαμπαρι τι εγινε.

• Like 1
Δημοσ.

Μη λες πολλά φιλε Salvation81 γιατί ο Looter θα σου πει οτι εισαι ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ και δε πρεπει να μιλας, καθώς η Cosmote/Γερμανος ειναι αστέρια - άψογοι - το καλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα ever.... Δε μιλάω για τα Φυσικά καταστήματα, μη παρεξηγηθούμε..Μιλάω αποκλειστικά για το E-shop τους..

Εγώ προσωπικά ακόμα μια φορά τους ... τα είπα από το mail, και τη Δευτέρα έχουμε συνέχεια τηλεφωνικά, για το θέμα της νέας παραγγελίας αλλά και της αποδεσμευσης χρημάτων την οποία κάποια κυρία που έχω κρατήσει το όνομα της, με ειχε βεβαιωσει ότι την έκανε η ίδια με τα χέρια της(τη ρώτησα) πριν από 8 ημέρες ακριβώς, στην ηχογραφημένη μας συνομιλία..

Δημοσ.

Καταρχην γιατι λες πραγματα που δεν στεκουν;

Προφανως εχεις καταστημα οπως εχεις πει καποιες φορες οποτε απο την μια αντιλαμβανομαι το γιατι δεν εισαι αντικειμενικος. Το να λες ομως πραγματα που δεν ισχυουν ειναι ανοητο στην καλυτερη.

Εμενα μου δεσμευσαν τα χρηματα στις 26 του μηνα, σημερα τσεκαρω και βλεπω πως ενω η παραγγελια ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ απο εκεινους οχι μονο τα χρηματα ειναι ΑΚΟΜΑ δεσμευμενα αλλα πλεον δεν ειναι στο ποσο μελλοντικων δοσεων αλλα στην Τρεχουσα Οφειλη (αυτο για οσους δεν ξερουν αυγατιζει μερα με την μερα).

Πηρα την Εθνικη τηλεφωνο και μου ειπαν πως ενω η παραγγελια ακυρωθηκε απο την Cosmote ΔΕΝ τους εστειλαν χαρτι για να αποδεσμευτει το ποσο ως επρεπε και πως αυτοματα ΔΕΝ αποδεσμευεται το ποσο που πλεον εχει μπει στην τρεχουσα οφειλη.

Με λιγα λογια πρεπει εγω πλεον να παρω την Δευτερα την Cosmote και να τους πω να κανουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ. Εντωμεταξυ αν δεν βαλω τα 200ε μεσα το ποσο θα αυγατιζει μεχρι επιτελους να κανουν ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ.....

Οποτε οσοι εχετε το ιδιο προβλημα ΜΗΝ το αφησετε γιατι βλεπω στο τελος να τρωτε κανα καπελο 10-20ε μεχρι να παρετε χαμπαρι τι εγινε.

Δεν έχω κατάστημα και Δεν απευθύνομαι σε λιανική οπότε ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχω τον καθένα να έρχεται και να μου λέει το κοντό του και το μακρύ του... Και εγώ να ενημερωθώ για προσφορές μπαίνω στο forum...

Για το 14 ημέρες γράφω ξεκάθαρα τη λέξη "νομίζω" γιατι όπως αναφέρω ΔΕΝ χρησιμοποιώ πλέον ελληνικές κάρτες σε περίπτωση δεσμεύσεων. Όταν αντιληφθείς τη διαφορά δέσμευσης και χρέωσης θα καταλάβεις αυτά που γράφω.

Το κατάστημα κάνει όπως αναφέρεις ακύρωση της δέσμευσης από το ίδιο τερματικό και αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για την τράπεζά σου όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να σου δώσω να καταλάβεις ότι φταίει η τράπεζα σου..

Επίσης αναφέρεις ότι σε ποσό δέσμευσης υπάρχει τόκος το οποίο είναι ψέμα. Λίγα λογιστικά να ήξερες θα μπορούσες να καταλάβεις από μόνος σου γιατί ΔΕΝ μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο...

Βέβαια αν καταλάβαινες αυτό δε θα έγραφες τόσες αρλούμπες..

Αυτά από εμενά , παίξτε μόνοι σας...  :-D  :-D  :-D

Δημοσ.

Δεν έχω κατάστημα και Δεν απευθύνομαι σε λιανική οπότε ΕΥΤΥΧΩΣ δεν έχω τον καθένα να έρχεται και να μου λέει το κοντό του και το μακρύ του... Και εγώ να ενημερωθώ για προσφορές μπαίνω στο forum...

Για το 14 ημέρες γράφω ξεκάθαρα τη λέξη "νομίζω" γιατι όπως αναφέρω ΔΕΝ χρησιμοποιώ πλέον ελληνικές κάρτες σε περίπτωση δεσμεύσεων. Όταν αντιληφθείς τη διαφορά δέσμευσης και χρέωσης θα καταλάβεις αυτά που γράφω.

Το κατάστημα κάνει όπως αναφέρεις ακύρωση της δέσμευσης από το ίδιο τερματικό και αυτό θα έπρεπε να είναι αρκετό για την τράπεζά σου όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να κάνω κάτι παραπάνω για να σου δώσω να καταλάβεις ότι φταίει η τράπεζα σου..

Επίσης αναφέρεις ότι σε ποσό δέσμευσης υπάρχει τόκος το οποίο είναι ψέμα. Λίγα λογιστικά να ήξερες θα μπορούσες να καταλάβεις από μόνος σου γιατί ΔΕΝ μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο...

Βέβαια αν καταλάβαινες αυτό δε θα έγραφες τόσες αρλούμπες..

Αυτά από εμενά , παίξτε μόνοι σας...  :-D  :-D  :-D

Προφανως επειδη δεν χρησιμοποιεις Ελληνικες καρτες εισαι απλα ασχετος (αν εισουν παντα η εισαι μονο τωρα αυτο δεν το γνωριζω φυσικα), δεν ειναι κακο, αμετρητοι ασχετοι το παιζουν σχετικοι σε αυτη την χωρα (ειναι το κακο του Ελληναρα).

Το ποσο πλεον εχει μπει στην ΤΡΕΧΟΥΣΑ ΟΦΕΙΛΗ και οχι στο ΥΠΟΛΟΙΠΟ δοσεων. Η τρεχουσα οφειλη ΤΟΚΙΖΕΤΑΙ γιατι ειναι σαν να εχεις παει και να εχεις τραβηξει 200ε απο το ΑΤΜ μεσω της πιστωτικης.

Απλη λογικη ειναι, σκεψου λιγο και ισως να το καταλαβεις και εσυ.

Δημοσ.

Επι της ουσιας

Αν θελετε ξαναπαρτε 'προσφορα' απο γερμανοκοσμοτε.

Βρισκουν και τα κανουν ομως οσο υπαρχουν αγοραστες με μηδεν καταναλωτικη παιδεια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...