Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλους-ελπίζω να είμαι στο σωστό topic,

σκέφτομαι να παραγγείλω ένα τέτοιο σε συνδυασμό με κάποιο hdd για να στήσω έναν Backup Server στο σπίτι. Έχει κανείς εμπειρία απο το board αυτό; Πως τα πάει σε σύγκριση με το Raspbery Pi 3 ;

Απο εκεί και πέρα σε λειτουργικό τι να προτιμήσω για εύκολη εγκατάσταση; FreeNAS, OpenMediaVault ;

Ευχαριστώ!

Επεξ/σία από giampoul
Δημοσ.

ποιο είναι το budget σου χωρίς τους σκληρούς που χρειαστούν;

τι ακριβώς ζητάς να κάνεις με τον εξοπλισμό σου;

απάντησε σε αυτά και βλέπουμε.

υπάρχει το cloud / synology nas / rasperry pi / openwrt στο router σου / freenas σε ένα refurbished του κατοστάρικου

το καθένα έχει τα συν και πλην που έχουν να κάνουν με ευκολία χρήσης/ταχύτητα/κατανάλωση ρεύματος/μέγεθος

Δημοσ.

Σόρι δεν πρόσθεσα το link του board. ...

ποιο είναι το budget σου χωρίς τους σκληρούς που χρειαστούν;

τι ακριβώς ζητάς να κάνεις με τον εξοπλισμό σου;

απάντησε σε αυτά και βλέπουμε.

υπάρχει το cloud / synology nas / rasperry pi / openwrt στο router σου / freenas σε ένα refurbished του κατοστάρικου

το καθένα έχει τα συν και πλην που έχουν να κάνουν με ευκολία χρήσης/ταχύτητα/κατανάλωση ρεύματος/μέγεθος

Υπολόγιζα λιγότερα απο 100 Ε μαζί με 1 δίσκο 1TB.

Οι χρήσεις θα είναι backup σε 2 pc του δικτύου και file server.

refurbished synology; Είναι πιο αποδοτικό απο το board που προτείνω; Γενικά προτιμώ το board στο λινκ για να πειραματιστώ λίγο.

Δες κανα έτοιμο microserver (Hp microserver) ή διαφορετικά κανένα nas (synology)

Δε θα με ενδιέφερε έτοιμη λύση, θέλω να το φτιάξω μόνος.

Δημοσ.

Σόρι δεν πρόσθεσα το link του board. ...

Υπολόγιζα λιγότερα απο 100 Ε μαζί με 1 δίσκο 1TB.

Οι χρήσεις θα είναι backup σε 2 pc του δικτύου και file server.

refurbished synology; Είναι πιο αποδοτικό απο το board που προτείνω; Γενικά προτιμώ το board στο λινκ για να πειραματιστώ λίγο.

Δε θα με ενδιέφερε έτοιμη λύση, θέλω να το φτιάξω μόνος.

αν και ανεβαίνει πολύ η λύση Hp microserver. και δεν είναι έτοιμο θέλει σετάρισμα. αλλα μπορει να τρέξει ότι φανταστείς. Αλλα μιλάμε και 2x gigbabit lan, αποσπόμενους δίσκους  κλπ κλπ

Αλλιώς κοίτα σε rasberry που έχει έτοιμα guides γιατί με τα linux δεν είναι πολύ εύκολα αν δεν έχεις ξαναασχοληθεί

Δημοσ.

διάβασε κανα review τι δυνατότητες έχει το pine σε file transfer. Ειδικά αν έχει κάποιο usb 2.0 αντε να βγάζει 7-8 mb/s σε file transfer που είναι αργό για το 2016.

για τα λεφτά του παντως δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

σε τι Router θα το συνδέσεις;

Δημοσ.

διάβασε κανα review τι δυνατότητες έχει το pine σε file transfer. Ειδικά αν έχει κάποιο usb 2.0 αντε να βγάζει 7-8 mb/s σε file transfer που είναι αργό για το 2016.

για τα λεφτά του παντως δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις.

σε τι Router θα το συνδέσεις;

USB 2.0 έχει. Έχεις πολύ δίκιο σε αυτό θα το κοιτάξω. Θα βόλευε άν εχει κάποιο module για sata. Yπάρχει κάτι τέτοιο στο raspberry;

Και το raspberry pi 3 USB 2 θύρα έχει νομίζω. Είχα βρεί και αυτό για USB 3, αλλά πάει στα διπλάσια λεφτά.

Σε TP Link TD-W8968.

αν και ανεβαίνει πολύ η λύση Hp microserver. και δεν είναι έτοιμο θέλει σετάρισμα. αλλα μπορει να τρέξει ότι φανταστείς. Αλλα μιλάμε και 2x gigbabit lan, αποσπόμενους δίσκους  κλπ κλπ

Αλλιώς κοίτα σε rasberry που έχει έτοιμα guides γιατί με τα linux δεν είναι πολύ εύκολα αν δεν έχεις ξαναασχοληθεί

Πάει παραπάνω απο τα διπλά λεφτά νομίζω. Ίσως τα αξίζει απο δυνατότητες, θα προτιμούσα κάποιο board όμως για να πειραματιστώ λίγο. Έχω ξαναδουλέψει σε Linux, σίγουρα θα υπάρχει και κάποιο tutorial.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...