Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δυστυχώς έτσι είναι. Έγινε ένας σεισμός πρόσφατα εδώ κοντά σε μένα και ήταν 4.8 Ρίχτερ από επίσημη πηγή, όταν γύρισα σπίτι ή αδελφή μου έλεγε ότι ήταν 5.6 σχεδόν 5.8. Προφανώς το Facebook είναι παραπληροφοριση

• Like 1
  • Απαντ. 46
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το 99% των πληροφοριών που μεταδίδονται αυτή τη στιγμή από όλα τα μέσα, είναι είτε εξωφρενικές υπερβολές, είτε αναίσχυντα ψεύδη. Κλείνουμε τηλεοράσεις/ραδιόφωνα, χρησιμοποιούμε εφημερίδες μόνο για τη βάση κλουβιών πουλιών και δίνουμε μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. Διαχωρίζουμε την είδηση από την άποψη, πετάμε την άποψη, κρατάμε την είδηση, αφού πρώτα αναζητήσουμε τις πηγές της και τη διασταυρώσουμε από όλες τις (μ)πάντες. Η εποχή της αθωότητας (=τυφλή εμπιστοσύνη στα media) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για να είστε σίγουροι, πάρτε ως δεδομένο πως οτιδήποτε κυκλοφορεί είναι ψέμα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Α, και σκατά στους φασίστες!

• Like 5
Δημοσ.

Τα παιδιά σήμερα είναι ντουβάρια και δεν εχουν κριτική ικανότητα... Ο λογος είναι τα ερεθισματα που παίρνουν... Δυστυχώς τα κάνουν ζώα.

Σε ποιά παιδιά αναφέρεσαι;

Πιστεύεις δηλαδή ότι οι μεγάλοι ξεχωρίζουν τις ειδήσεις;

Θυμάμαι μεγάλο καβγά, με κλασσικό Έλληνα που βλέπει MEGA 24/7 και όταν είχε βγει ο ΣΥΡΙΖΑ, έλεγαν ότι ο κόσμος πεινάει και έδειχναν την κλασσικό φωτογραφία του παππού με τα καρβέλια (είναι από τον μεγάλο σεισμό της Τουρκίας του 1999) και τις γιαγιάδες που η μία σηκώνει λεφτά από το ΑΤΜ και η άλλη την προστατεύει (είναι από τη Νότιο Αφρική).

Ο άνθρωπος είχε εξοργιστεί όταν του έλεγα ότι οι φωτογραφίες είναι άσχετες και παλαιότερες και τις χρησιμοποιούσαν για να κερδίσουν εντυπώσεις.

"ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΟ MEGA;;;;!!!!" φώναζε...

Και δεν ήταν η εξαίρεση, γιατί οι περισσότεροι στην ομίγυρη, τον υποστήριζαν, ενώ ελάχιστοι, δεν υποστήριξαν εμένα, αλλά ήταν της άποψης "άσε τον μωρέ, τι σημασία έχει αν οι φωτογραφίες ήταν από αλλού...;"

Οπότε, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ψεύτικες ειδήσεις, δέχονται αυτοί που α. δεν ενδιαφέρονται κι απλά θέλουν κάτι για να συζητάνε, β. αυτοί που τους αρέσει το ψέμμα, γιατί στηρίζει τις απόψεις τους.

• Like 2
Δημοσ.

Έσβησα το Facebook πριν 5-6 μήνες και η ζωή μου έχει ανέβει τουλάχιστον 3 επίπεδα ποιοτικά! Αισθάνομαι πιο ανεξάρτητος, απελευθερωμένος, υγιής και δεν παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μου 24/7 από μια εταιρεία! Επίσης πλέον είμαι Vegan και ατμιστής! Όσο για τους φίλους μου που θέλουν να δουν τις "περιπέτειες μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο", ας ηταν μαζί μου να μοιραζόμασταν αυτές τις στιγμές ή ας μου ζητήσουν να στείλω φωτογραφίες...οχι να τις βλέπουν εκατομμύρια άλλοι χρήστες! Σας συμβουλεύω να σβήσετε το facebook! Μόνο σε καλο θα σας βγει!

Εγω που εχω φιλους σε καμια 20ρια χωρες τι να κανω?

να τους στελνω τηλεγραφηματα με περιστερια?

Δημοσ.

Τα παιδιά σήμερα είναι ντουβάρια και δεν εχουν κριτική ικανότητα... Ο λογος είναι τα ερεθισματα που παίρνουν... Δυστυχώς τα κάνουν ζώα.

ενω η γενια σου ολοι τσακαλια να φανταστω; Για αυτο η χωρα βρισκεται σε αυτη τη θεση, απο ολους τους "ξυπνιους" με κριτικη ικανοτητα που περασαν.

• Like 2
Δημοσ.

Ας μας γινει μαθημα για το ποσο ευκολα μπορουν να χειραγωγουνται οι μαζες ανθωπων μεσω ΜΜΕ και "ειδησεων"...

Και  γιατι να μην μας γινει μαθημα ποσο  χαμηλος ειναι ο μεσος ορος των ανθρωπων  και ποσοι καθυστερημενοι  με ανυπαρκτη κριτικη ικανοτητα   υπαρχουν εκει εξω?

• Like 2
Δημοσ.

Το 99% των πληροφοριών που μεταδίδονται αυτή τη στιγμή από όλα τα μέσα, είναι είτε εξωφρενικές υπερβολές, είτε αναίσχυντα ψεύδη. Κλείνουμε τηλεοράσεις/ραδιόφωνα, χρησιμοποιούμε εφημερίδες μόνο για τη βάση κλουβιών πουλιών και δίνουμε μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο. Διαχωρίζουμε την είδηση από την άποψη, πετάμε την άποψη, κρατάμε την είδηση, αφού πρώτα αναζητήσουμε τις πηγές της και τη διασταυρώσουμε από όλες τις (μ)πάντες. Η εποχή της αθωότητας (=τυφλή εμπιστοσύνη στα media) έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Για να είστε σίγουροι, πάρτε ως δεδομένο πως οτιδήποτε κυκλοφορεί είναι ψέμα μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.

Α, και σκατά στους φασίστες!

Kirileman ξηγήθηκες κυριλέ σ'αυτό το ποστ. Πολύ σωστό το διαχωρίζουμε την είδηση (το γεγονός) από την άποψη. Θα διαφωνήσω ότι πετάμε την άποψη. Απλά να έχουμε επίγνωση της διάκρισης. Οι εμπεριστατωμένες, ορθές απόψεις είναι πολύ σημαντικές, ειδικά σήμερα που είναι χαμένος/ζαλισμένος ο μέσος άνθρωπος. Οτιδήποτε κυκλοφορεί είναι "κάτι" μέχρι να διαπιστωθεί τί ακριβώς είναι.
  • Like 1
Δημοσ.

Και  γιατι να μην μας γινει μαθημα ποσο  χαμηλος ειναι ο μεσος ορος των ανθρωπων  και ποσοι καθυστερημενοι  με ανυπαρκτη κριτικη ικανοτητα   υπαρχουν εκει εξω?

Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα

Ο ηλιθιος θα ειναι ηλιθιος τοσο εντος , οσο και εκτος του FB

απλα τοσα χρονια δεν ξεραμε ποσο βλιτα κυκλοφορουσανε εξω γιατι δεν ειχαμε τροπο να τους "εντοπισουμε" ευκολα.

πλεον με 3 λεπτα στο προφιλ καποιου στο φβ καταλαβαινεις τα παντα γι αυτον,

εξ ου και η υπογραφη μου :P

• Like 1
Δημοσ.

Και ποιός είπε ότι ένα μέσο, επειδή είναι επίσημο, είναι κι αξιόπιστο...;

αυτοι ειναι οι "περιεργοι" παραγοντες, που αναφέρουν... ;)

Δημοσ.

Ακριβως αυτο ειναι το προβλημα

Ο ηλιθιος θα ειναι ηλιθιος τοσο εντος , οσο και εκτος του FB

απλα τοσα χρονια δεν ξεραμε ποσο βλιτα κυκλοφορουσανε εξω γιατι δεν ειχαμε τροπο να τους "εντοπισουμε" ευκολα.

Ντιναρα τα  ιδια ακριβως ομως, αυτολεξει πιστευω και λεω και εγω ,δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο .

• Like 1
Δημοσ.

Είμαι περίεργος να μάθω ποιο είναι το ποσοστό που ξεχωρίζει την αληθινή είδηση σε πτυχιούχους και πάνω.

Έσβησα το Facebook πριν 5-6 μήνες και η ζωή μου έχει ανέβει τουλάχιστον 3 επίπεδα ποιοτικά! Αισθάνομαι πιο ανεξάρτητος, απελευθερωμένος, υγιής και δεν παραβιάζεται η ιδιωτικότητα μου 24/7 από μια εταιρεία! Επίσης πλέον είμαι Vegan και ατμιστής! Όσο για τους φίλους μου που θέλουν να δουν τις "περιπέτειες μου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο", ας ηταν μαζί μου να μοιραζόμασταν αυτές τις στιγμές ή ας μου ζητήσουν να στείλω φωτογραφίες...οχι να τις βλέπουν εκατομμύρια άλλοι χρήστες! Σας συμβουλεύω να σβήσετε το facebook! Μόνο σε καλο θα σας βγει!

Ελπίζω να ειρωνεύεστε και να μην πιστεύετε ότι οι καλοί φίλοι είναι μόνο σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων. Γιατί όσο μόδα είναι το fb, άλλο τόσο μόδα είναι το anti-fb και ο τρόπος σκέψης "αχ σιγά μην κουραστώ να ανεβάζω φωτογραφίες στο instagram, άσε που φοβάμαι θα κολλήσω και θα τρώω το φαγητό μου 5 λεπτά πιο γρήγορα, ενώ αυτοί αν είναι πραγματικοί φίλοι τότε να έρχονται με το αεροπλάνο/πλοίο/λεωφορείο κάθε σαββατοκύριακο που μου έρχεται να κάνω μια τρέλα".

Βέβαια αν κάποιος έχει τέτοιους φίλους που πληρώνουν για να τον βλέπουν συχνά, τότε η ζωή του είναι ήδη 33 (όχι απλά 3) επίπεδα πιο πάνω.

Ας μας γινει μαθημα για το ποσο ευκολα μπορουν να χειραγωγουνται οι μαζες ανθωπων μεσω ΜΜΕ και "ειδησεων"...

Ναι "εύκολα" πως. Τα είδαμε με brexit και us elections.

Εδώ ολόκληρη NSA και δεν πήρε χαμπάρι τον snowden και ο μέσος insomniak θα κάνει ψαγμένη προφητική ανάλυση κάποιου μέσω fb;

Μήπως εν τέλει αυτοί που δεν είναι ηλίθιοι πράττουν όπως ακριβώς επιθυμεί ο μέσος insomniak αναγνώστης;

Δυστυχώς έτσι είναι. Έγινε ένας σεισμός πρόσφατα εδώ κοντά σε μένα και ήταν 4.8 Ρίχτερ από επίσημη πηγή, όταν γύρισα σπίτι ή αδελφή μου έλεγε ότι ήταν 5.6 σχεδόν 5.8. Προφανώς το Facebook είναι παραπληροφοριση

Υπάρχει ένα παλιό παιδικό παιχνίδι. Χαλασμένο τηλέφωνο λέγεται. Οποιαδήποτε πληροφορία μεταδίδεται διαμέσου πολλαπλών ανθρώπων τότε ενδέχεται να αλλοιωθεί. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα μπλογκς και άλλες προσωπικές ιστοσελίδες που αναμεταδίδουν ειδήσεις μέσω fb.

Δημοσ.

Αυτά είναι πολύ επικίνδυνα πράγματα.

Το facebook και το κάθε facebook δεν θα πρέπει να

βάζει χέρι στην ενημέρωση και την ελεύθερη έκφραση.

Δυστυχώς οι οικονομίες της κλίμακος στις νέες τεχνολογίες ευνοούν τους ισχυρούς, οι οnline παρουσίες μας μπορούν να αλλοιωθούν από τρίτους. Ήδη σήμερα διάβασα ότι ο CEO του reddit ΠΑΡΑΔΕΧΘΗΚΕ οτι τροποποίησε ποστ υποστηρικτών του Trump επειδή δεχόταν απειλιτικα μηνυματα που τον κατηγορούσαν οτι ήταν παιδόφιλος,

επειδή έκλεισε το subreddit r/pizzagate μέσα στο οποίο γινόταν συζήτηση περί ενός σκανδάλου παιδοφιλίας στην αμερικανική κυβέρνηση που  προέκυπτε από τα email που δημοσίευσε προσφάτως το wikileaks.

Και για του λόγου το αληθές, η ομολογία:

https://np.reddit.com/r/The_Donald/comments/5ekdy9/the_admins_are_suffering_from_low_energy_have/dad5sf1/

Περίληψη του τι έγινε:

https://www.reddit.com/r/OutOfTheLoop/comments/5el82b/what_the_spez_is_going_on/

Δημοσ.

Καμία σχέση με χαλασμένο τηλέφωνο.

Κατασκευασμένες ειδήσεις είναι για χειραγώγηση των ανθρώπων. Παλιό το κόλπο απλά πλέον έχει πάει σε άλλο επίπεδο λόγω διαδικτύου κλπ. Δεν είναι ότι τους ξεφεύγουν αυτά. Ηθελημένα το κάνουν.

Η πολιτική είναι βρώμικο παιχνίδι. Και στην τελική όλα είναι πολιτική.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...