Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

......πολλές φορές, κάποιες μητρικές (κακής -μάλλον- κατασκευής, ή που έστω φθίνουν με τα χρόνια), "κρατάνε ρεύματα", με συνέπεια να δημιουργούνε τέτοιου είδους προβλήματα. Όπως επίσης έχουνε μικροθέματα με επαφές υποδοχών (μνημών κυρίως, αλλά και καρτών, πχ γραφικών), που δεν φαίνονται στο μάτι, αλλά δημιουργούνε τέτοιους πονοκεφάλους.

Έχουν περάσει από τα δικά μου χέρια 2-3 τέτοιες με τα χρόνια, και ειδικά μία ήταν τόσο τζαναμπέτισσα, που αν την άφηνα καιρό χωρίς να πειράξω τίποτα πάνω της, δούλευε απροβλημάτιστα, αλλά αν έκανα να αλλάξω μνήμες (το χρειαζόμουν ένα διάστημα), μετά τράβαγα των παθών μου τον τάραχο για να την ξαναδουλέψω. Μιλάμε για πολλή επιμονή με τις ώρες κι εγώ, και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι με το που τις πείραζα τις μνήμες, κάτι στράβωνε και μετά ήθελε κατά βάση πολλές επανεκκινήσεις, ξεκινώντας με το να βάζω ένα-ένα τα ντιμάκια, μέχρι που στο τέλος έστρωνε.

Ίσως και η δική σου να είναι σε παρόμοια φάση. Τα δε τροφοδοτικά, έχω εμπειρικά καταλήξει ότι σχεδόν ποτέ δεν φταίνε, και είτε δουλεύουν, είτε όχι - αλλά κατά βάση δεν φταίνε για τέτοιες περίεργες συμπεριφορές "ντεμί λειτουργίες" του συστήματος.

Κάτι ακόμη που μπορεί να συμβαίνει (αν και σπανιότερη συνθήκη) είναι κάτι να ακουμπάει κάπου (έστω αδιόρατα) και να ευθύνεται για το κοκομπλόκο που βιώνεις. Γνώμη (αφού μπόρεσες και περίπου τσέκαρες τα διάφορα κομμάτια) : ξέστησε το μηχάνημα, άσε το αρκετές ώρες διαλυμένο (μιλάμε η μητρική εκτός κουτιού κτλ), καθάρισε καλά, κοίταξε τα πάντα, φύσα με κρύο πιστολάκι την μητρική, και όταν ξανακουμπώσεις τα πάντα πάνω, φρόντισε να το κάνεις όσο πιο προσεκτικά/μεθοδικά μπορείς.

Α, τσέκαρε και το power-on κουμπί ε. Καμμιά φορά ευθύνεται αυτό για επανεκκινήσεις (σύνδεσε τα σχετικά καλώδια στο restart κουμπί ας πούμε).

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To εκανα.Το ελυσα.Το καθαρισα,το εδεσα.Στην αρχη καλα,μετα ΤΙΠΟΤΑ.Ξαφνικα κανει reboot και δεν bootarei με τιποτα.Αναβει για μισο δευτερο,κλεινει,ξανααναβει και ξανα.Πλεον ουτε καν ανοιγει.Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται.

Δημοσ.

πηγαινε την για αλλαγη. μην ασχοληθεις παραπανω και το παιξεις σχετικος, θα σου ριξουν το φταιξιμο οτι την εκανες την ερανες.

Κανε την παπια και τελος.

Δημοσ.

...η μόνη μαλακία είναι ότι είναι τέτοια η φύση της ζημιάς που είναι αρκετά πιθανό να σου την επιστρέψουνε, προφασιζόμενοι ότι "δουλεύει" (με πάτημα το "την έβαλα μπροστά-πήρε-άρα είναι οκ-δώστε του την πίσω").

Κοίτα να επιμείνεις στα συμπτώματα όταν τους την δώσεις, τονίζοντάς τους ότι δεν έχεις όρεξη να πηγαινοέρχεσαι....

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι διπλα στο σπιτι μου το e shop για καλη μου τυχη.Κ επισης ΟΛΑ τα κομματια πλην επεξεργαστη και τροφοδοτικου ειναι αγορασμενα απ το e shop.H μητρικη ειναι το πιο φτηνο απ ολα.Θελουν δεν θελουν θα την φτιαξουν.

Δημοσ.

Δυστηχως δεν εχω βγαλει ακομα ακρη.Η motherboard ειναι το θεμα ή τροφοδοτικο αλλα δυστηχως δεν εχω την δυνατοτητα να τα τσεκαρω εγω στο σπιτι.

Εγινε κατι που με παρεξενεψε σημερα.Εβαλα το τροφοδοτικο στην μπριζα και απλα το αναψα απο πισω χωρις ΤΙΠΟΤΑ πανω και μου ερειξε την ασφαλεια.Ειχε ξαναγινει το ιδιο μια δυο φορες (στο power on) με το pc κανονικα σε λειτουργια αλλα κακως δεν εδωσα σημασια.

Υπαρχει τροπος να ελενξω αν το τροποδοτικο δινει ρευμα xχωρις να το βαλω σε αλλο pc???Βρικα εναν μπακαλιστικο στο youtube με ενα συνδετιρακι αλλα το coolermaster εχει μονο μαυρα καλωδια

Δημοσ.

Βγάλε τα USB που έχεις πάνω στο κουτί, πιθανόν είναι βραχυκυκλωμενα.

Το έπαθα σε υπολογιστή γνωστού που ήθελε να του αλλάξω κουτί και εβριζα.... Έριξε με την μια ασφάλεια αλλά ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα ζημιά.

Όσο για τις μνήμες κάνε τον κόπο και δες εάν είναι μέσα στις συμβατές.

Είχα θέματα με MSI μέχρι να είναι νεκρό το mb με κάποιες μνήμες

Δημοσ.

Οι μνημες συμβατες ειναι.Το θεμα με την ασφαλεια ειναι οτι μου το εκανε το τροφοδοτικο (και) χωρις να χει τιποτα πανω.ΤΙΠΟΤΑ σθυνδεδεμενο,απλα το αναψα κ εριξε την ασφαλεια.

Δημοσ.

Αφού τα έχεις αγοράσει όλα από e-shop πάρε όλο το κουτί χωρίς τους δίσκους και πήγαινε το εκεί να βρουν αυτοί τι φταίει. Ειδικά αφού είναι και δίπλα από το σπίτι σου. Θα μείνεις καμιά βδομάδα χωρίς υπολογιστή αλλά τόσο έχεις φάει κι εδώ που παιδεύεσαι να βρεις τι φταίει.

Πάντως μην συνεχίζεις να κάνεις πειράματα γιατί αν το πρόβλημα είναι το τροφοδοτικό μπορεί να σου κάνει μεγάλη ζημιά στο μηχάνημα.

Δημοσ.

Οι μνημες συμβατες ειναι.Το θεμα με την ασφαλεια ειναι οτι μου το εκανε το τροφοδοτικο (και) χωρις να χει τιποτα πανω.ΤΙΠΟΤΑ σθυνδεδεμενο,απλα το αναψα κ εριξε την ασφαλεια.

Αυτό σου είπα έπαθα και εγώ με τα USB.

Άνοιξα τον διακόπτη από πίσω και μπαμ παρτην κάτω.

Εκτός αν με το τίποτα εννοείς ούτε USB ούτε 24πινο, τίποτα.

Μήπως το είχες βραχυκυκλωμενο για δοκιμή και είχες βάλει λάθος πιν;

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Update μετα απο σχεδον ενα μηνα.

Λοιπον εστειλα το τροφοδοτικο για ελεγχο το οποιο απαδειχθηκε ελλατωματικο και αλλαχθηκε.

Εστειλα μητρικη στο e-shop η οποια ειναι ελλατωματικη και υποτιθεται φτιαχτηκε απ την msi με ενα bios update.

Στηνω σημερα το pc και τ αποτελεσματα τα εξης.

1.Η μητρικη δεν διαβαζει τις ram.Aνοιγει ΚΑΝΟΝΙΚΑ μονο μ ενα ντιμακι στην τριτη  θυρα και χωρις την καρτα γραφικων πανω.

2.Με την gpu κουμπομενη πατοντας το power on το pc ειναι νεκρο.ΔΕΝ κανει τιποτα.

3.Χωρις την gpu και με τα 2 dimakia το pc μονο μπουταρει χωρις να κανει τιποτα αναβοντας ledaki προβληματων στις ραμ και στην gpu που δεν ειναι καν πανω στο pc

Xαος.

Αυριο παω ολο το κουτι οπως ειναι για ν αποδειξω αλλη μια φορα οτι η Μητρικη κανει τα δικα της.

Kαμια ιδεα????

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι ότι εκτός από το τροφοδοτικό που εν τέλει ήταν σκάρτο είναι να έχει πρόβλημα και η μητρική. Έμπλεξες για τα καλά. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι άλλο από να πας όλο το κουτί στο eshop και να κάνουν εκεί τις δοκιμές. Κράτα μόνο τα S/N από όλα αλλά αν έχεις τα κουτιά τους υπάρχουν εκεί.

Εκτός και αν και αυτό το τροφοδοτικό έχει πρόβλημα. Λίγες πιθανότητες αλλά αν δεν δοκιμαστεί και άλλο αυτές οι λίγες είναι υπαρκτές.

Δημοσ.

Δεν νομιζω,το τροφοδοτικο συμπεριφερεται οπως πρεπει.Το προιγουμενο εκανε κολπα απ το πρωτο power on απλα λογω αγνοιας νομιζα οτι ηταν ασημαντα.

Αυτο που φοβομουν ειναι μην εχει γινει το κακο και καηκε κανας επεξεργαστης.

Αφου δεν εγινε αυτο και το τροφοδοτικο ειναι κομπλε ολα τα υπολοιπα ειναι αγορασμενα απο e shop.

Δεν μπορω να καταλαβω παντως πως γινεται με το που κουμπωνω την gpu το pc να ειναι νεκρο.Δεν μπορω να καταλαβανω πως γινεται αυτο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...