Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Eστησα ενα desktop εδω και 2 μηνες http://www.insomnia.gr/topic/605654-gaming-pc-600-650%CE%B5/ κ ολα πηγαιγαν ρολοι μεχρι χθες.

Εκει που επαιζα ενα παιχνιδι το pc ξαφνικα κλεινει,ξαναμπουταρει μετα απο 10 δευτερα,δεν ανοιγει,ξανακλεινει,ξαναμπουταρει και το ιδιο ξανα ξανα.Ειχε μπει σε μια λουπα που τελειωσε μονο οταν εκλεισα το τροφοδοτικο.

Εψαξα λιγο στο ιντερνετ και ειδα οτι μια πιθανη αιτια ειναι οι ραμ.Τις εβγαλα,τις καθαρισα,τις εβαλα σε αλλες θυρες και ολα κομπλε μεχρι σημερα.Σε καποια στιγμη επαθε παλι το ιδιο.

Aποσυνδεσα την καρτα να αποκλεισω κ αυτο το ενδεχομενο.Ξαναεβαλα τις μνημες στις αρχικες θυρες (2-3) για να δω οτι σιγουρα δεν ειναι απ τις μνημες το προβλημα και ειδα οτι σ αυτες τις θυρες το pc δεν μπουταρε καν.Μονο στις 1-3 ανοιγε το pc.Απο τοτε το χω καμια ωρα ανοιχτο χωρις καρτα και δεν εχει κλεισει ακομα.

Να πω εδω οτι η motherboard μου εχω εχει υποτιθεται ledakia που ενημερωνουν για οποιαδηποτε προβλημα.Κατα το boot οταν ηταν ολα κουμπωμενα αναβε για ενα δευτερο το ledaki για την καρτα γραφικων και οταν την εβγαλα αναβε για τις ραμ.

Η συνθεση ειναι η εξης.

Επεξεργαστης. i5 6500

Ram http://www.e-shop.gr/ram-hyperx-hx424c15fb2k2-16-16gb-2x8gb-ddr4-2400mhz-hyperx-fury-black-dual-kit-p-PER.557983

κουτι  zalman z9 neo

ssd Evo 850

mobo MSI mortat b150

τροφοδοτικο http://www.skroutz.gr/s/7640756/CoolerMaster-V-Series-V550-Gold.html

gpu http://www.e-shop.gr/vga-xfx-amd-radeon-rx480-gtr-8gb-gddr5-true-oc-1288mhz-triple-x-edition-pci-e-retail-p-PER.519802

Oποιαδηποτε ιδεα και συμβουλη θα ηταν χρησιμη.

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

To θεμα ειναι οτι δεν το κανει συνεχεια.Μια φορα μπορει να το κανει,μια oxi.Γι αυτο και δεν εχω ιδεα στο πως να βρω τι μπορει να φταιει

Δημοσ.

...η αρχική συμπεριφορά (="λούπα"), θα έλεγα ότι παραπέμπει σε ρηστάρτ λόγω θερμοκρασίας (επεξεργαστή). Που σημαίνει την πηδάς εύκολα, αντικαθιστώντας (ή βάζοντας, αν καν δεν είχες βάλει όταν το έστηνες).

...από την άλλη όμως μου θυμίζει τη φάση του ντέσκτοπ της δικιάς μου, που εδώ και χρόνια μαλακίζεται σε παρόμοια φάση (κλείνει ή φρηζάρει ή πετάει και μπλου οθόνη) και πρόσφατα μουλάρωσε πιότερο : οι ραμ δουλεύουν μόνο σε θέσεις 2&4, ενώ στις 1&3 (που δούλευε, κι ας μαλακιζόταν) κάνουν τις Κινέζες (δεν παίρνει καν σήμα η οθόνη).

Γενικά έχω καταλήξει (όπως και από άλλες παλιότερα), ότι η μητρική τα έχει παίξει, και δεν είναι θέμα άλλου χάρντγουερ. Έχε το κι εσύ κατά νου.

Κατά τ' άλλα, το ιδανικό είναι να το πας τράιαλ-εντ-έρορ με κάθε κομμάτι, κι αν τυχόν βγει συμπέραμα ότι όλα τ' άλλα ειν' εντάξει, ε προφανώς θα φταίει η ρημάδα η μόμπω που λέγαμε.

Αυτά τα ολίγα από 'μένα.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτο φοβαμαι κ εγω.Οτι ολα ειναι κομπλε και η μητρικη τα χει παιξει.

Κ αντε να βγαλω ακρη.Περιμενω κ αλλες συμβουλες και βλεπουμε

Δημοσ.

...ή βρίσκεις αλλού να δοκιμάσεις τα διάφορα κομμάτια, ή βρίσκεις άλλα να δοκιμάσεις στην μητρική σου. Είναι οι 2 πιο σίγουροι τρόποι πάντως. Και ο πρώτος, ίσως ο "πιο εύκολος" (ψάχνεις "απλώς για ένα αντικείμενο" = μητρική...).

Δημοσ.

Δεν εχω δει κατι περιεργο.Ξαναλεω το pc ειναι κουτας και το περιεργο ειναι οτι και τις 2 φορες που το παθα ζητημα θα ταν να χε μιση ωρα ανοιχτο.

Απ οτι φενεται το καλο ειναι οτι δεν ειναι η καρτα.Επαθε το ιδιο προβλημα με την καρτα ξεκουμπωτη.

Δημοσ.

Αυτο τσεκαρω τωρα.Το θεμα ειναι οτι ειμαι με το τελευταιο bios αρκετο καιρο,δεν ειχα καποιο θεμα.

Εβαλα το Live update της msi να κανει τα τελευταια update,θα κανω κ ενα Reset και θα δω. 

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τους προληλήσαντες. Που μυρίζει μητρική. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις να αποκλείεις ένα ένα τα υπόλοιπα. Θα έλεγα να ξεκινήσεις από τροφοδοτικό παρόλο που είναι καλό. Να βρεις ένα άλλο να δοκιμάσεις. Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες. Κράτα το αρκετές μέρες. Όσες περισσότερες μπορείς. Το ίδιο να κάνεις και με τις μνήμες με δοκιμή μία κάθε φορά. Όποτε μπορέσεις τρέξε και ένα memtest για αρκετές ώρες(τουλάχιστον τέσσερις).

• Like 1
Δημοσ.

Δυσλειτουργια στις ραμ μπορει να οφειλεται σε μη σωστη τοποθετηση του επεξεργαστη ή/και στραβωμενα pins στο socket, δοκιμασε να τον αφαιρεσεις, τσεκαρε το σοκετ για ζημιες και ξαναβαλτο να δουλεψει αν ειναι ενταξει.

Δημοσ.

Δυσλειτουργια στις ραμ μπορει να οφειλεται σε μη σωστη τοποθετηση του επεξεργαστη ή/και στραβωμενα pins στο socket, δοκιμασε να τον αφαιρεσεις, τσεκαρε το σοκετ για ζημιες και ξαναβαλτο να δουλεψει αν ειναι ενταξει.

Ακριβώς αυτό! 

Είχα το ίδιο πρόβλημα κ ήταν στραβωμένα pins στο socket. 

Βάλε εναν φακό κ προσπάθησε να δεις αν εχει στραβώσει κανένα. 

Ο memory controler είναι στην cpu

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια.

Λοιπον ανοιξα το socket και ειναι ολα κομπλε. 

Δοκιμασα ενα ενα τα dimmakia  σε καθε μια απ τα 4 θυρες των ραμ να δω μηπως εχει θεμα καποιο απ τα 2 και τελικα μονες τους δουλευουν ρολοι παντου.Ακομα και στις θυρες 2 κ 4 που εδω και 3 μερες ηταν νεκρες.

Αφου εκανα αυτο δοκιμασα παλι την αρχικη συνδεση 2-4 και περιεργως ολα λειτουργουν κανονικα και στο bootarisma και σε ολα.

Βρομαει οτι ειναι θεμα μητρικης.Το αφηνω προς το παρων ετσι κ αν ξαναπαθει τα ιδια βλεποντας και κανοντας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...