Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Έχω το  LG 23mp68vq monitor και πρόσφατα αγόρασα την Sapphire rx 480 4gb έτσι ώστε να μπορώ να χρησιμοποιώ το freesync. Στο pc έχω dual boot (windows και Ubuntu) έτσι μόλις το pc κάνει boot, μετά το logo της μητρικής τρέχει ο bootloader των Ubuntu (GRUB) και από εκεί επιλέγω το λειτουργικό σύστημα. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής :
Όταν είναι ενεργοποιημένο το freesync από το μενού της οθόνης και κάνω είτε restart το pc, είτε είναι σβηστό και το ανοίγω, τότε δεν εμφανίζεται ούτε το logo της μητρικής αλλά ούτε και o bootloader. Πιο συγκεκριμένα εμφανίζεται μια μαύρη οθόνη και μετά από κάποια δευτερόλεπτα το pc μπαίνει απευθείας στο λειτουργικό σύστημα. Να σημειώσω ότι όταν το freesync είναι ενεργοποιημένο δεν μπορώ να μπω ούτε στο bios πατώντας το delete.

Επειδή χρησιμοποιώ πολύ και τα windows αλλά και τα ubuntu και γι αυτό θέλω να εμφανίζεται ο bootloader υπάρχει κάποια λύση σε αυτό το πρόβλημα? Δηλαδή δέν θέλω κάθε φορά που θέλω να μπω σε άλλο λειτουργικό σύστημα ή να μπω στο bios να μπαίνω στο μενού της οθόνης και να απενεργοποιώ το freesync…

Το έχετε και άλλοι αυτό το πρόβλημα και υπάρχει κάποια εξήγηση/λύση σε αυτό?

Ευχαριστώ Μιχάλης

Δημοσ.

Αρχικά, δε γνωρίζω τι χρήση κάνεις στο Ubuntu, αλλά μήπως θα ήταν καλύτερο να σκεφτείς τη λύση ενός virtual machine, αντί να μπλέκεις με dual boot και να χάνεις και χρόνο κάθε φορά που αλλάζεις;

Τώρα για την οθόνη, ας σου πει όποιος γνωρίζει

Δημοσ.

Αν το pc συνδέεται με την οθόνη μέσω hdmi τότε δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Μόνο με DVI. Για το ubuntu άν έχεις μνήμη πάνω απο 4GB και τετραπυρήνο  βάλε ενα VM. Πολύ καλύτερα από το dual boot. Μπορείς και σε υποδεέστερο επεξεργαστή αρκεί να έχεις μνήμη.

Δημοσ.

Καλησπέρα και ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Όσο αναφορά τα ubuntu, αποτελούν το βασικό λειτουργικό σύστημα που έχω… και γι αυτό δεν θέλω να τα έχω σε virtual machine. Τα windows τα χρησιμοποιώ μόνο για gaming και για 1-2 προγράμματα που δεν υπάρχουν στα Ubuntu.

Την οθόνη την έχω συνδεδεμένη με hdmi (μονο με hdmi kai dp έχω υποστήριξη για freesync). Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ότι έχω dual boot. Για παράδειγμα και ένα μόνο λειτουργικό να έχω πάλι όταν είναι ενεργοποιημένο το freesync μέσα από το μενού της οθόνης δεν μου εμφανίζει το αρχικό Logo της μητρικής κάρτας και έτσι δεν μπορώ να μπω στο bios …

Επειδή την προτείνουν πολλοί αυτή την οθόνη εδώ στο forum (και όχι αδικαιολόγητα γιατί για τα χρήματα που κάνει είναι πολύ καλή….) είπα να ρωτήσω γιατί λογικά θα αντιμετωπίζουν και άλλοι το ίδιο πρόβλημα και αν έχουν να προτείνουν λύση σχετικά με αυτό...

Δημοσ.

Φίλε αν τυχόν βγάλεις άκρη,αν θες μετά,γράψε πώς έλυσες το θέμα γιατί ενδιαφέρομαι κι εγώ για ανάλογη οθόνη και παίζω με dual boot linux-windows.

Δημοσ.

Άσε λιγο στην άκρη το freesync και δοκίμασε με Dvi καλώδιο

με dvi δεν υπάρχει πρόβλημα γιατί δέν σε αφήνει η οθόνη να ενεργοποιήσεις το freesync… Ούτε με το hdmi καλώδιο υπάρχει πρόβλημα αν δεν έχει ενεργοποιηθεί το freesync... Να σημειώσω εδώ ότι όταν το freesync είναι ενεργοποιημένο τότε η οθόνη είναι 75hz… ενώ όταν το freesync το refresh rate είναι 60Hz

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...