Προς το περιεχόμενο

6600Κ OC τα φωτα σας

Dinosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ένα καλό άρθρο που θα σου λύσει πολλές απορίες πάνω σε αυτά που ρωτάς και πολλά άλλα πού αφορούν ρυθμίσεις bios και overclock είναι αυτό

http://www.tweaktown.com/guides/7481/tweaktowns-ultimate-intel-skylake-overclocking-guide/index2.html

Υγ. Τα manual απλά εξηγούν λίγο καλύτερα που βρίσκεις το κάθε τι. Δεν εξηγούν και τι κάνει το καθένα

Για το φίλο που μίλησε για βιβλιαράκια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aπό το manual της μητρικής,ενδεικτικά..

CPU Ratio Mode [Dynamic Mode]*

Selects the CPU Ratio operating mode. This item will appear when you set the CPU

ratio manually.

[Fixed Mode] Fixes the CPU ratio.

[Dynamic Mode] CPU ratio will be changed dynamically according to the CPU

loading.

Και πάλι δεν είναι τόσο επεξηγηματικό, δηλαδή εκεί που λέει fixes the cpu ratio, τι καταλαβαίνουμε; Anyway, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, με το δικό σου σκεπτικό όμως τέτοιου είδους φόρουμ δεν έχουν λόγο ύπαρξης.

εγώ καταλαβαίνω αν θα σου αναβοκατεβάζει τον πολλαπλασιαστή ή θα τον έχει σταθερό αναλόγως φόρτου

εγώ πρέπει να τον έχω σταθερό στη δική μου μητρική (που είναι msi btw δε θυμάμαι πώς λέγεται η συγκεκριμένη ρύθμιση στη δική μου)  γιατί είμαι μόνιμα σε μέγιστη συχνότητα και απλά ανεβοκατεβαίνει η τάση αναλόγως φόρτου, αλλά όχι η συχνότητα 

βέβαια σε πιο σύγχρονους επεξεργαστές δεν έχεις θέμα να ανεβοκατεβαίνει η συχνότητα, σε παλιούς σε o/c μπορεί να είχες θέμα, απλά εγώ έχω το χούι να βλέπω μέγιστη συνεχώς στη cpu και αφού σε σύγχρονες cpu την κρατάει με πολύ αστείες τάσεις κανένα πρόβλημα και από θέμα κατανάλωσης 

• Like 1

Καλά ως παράδειγμα το έφερα, άλλος το ξέρει /καταλαβαίνει και άλλος όχι. Το άλλο ας πούμε που ρώτησε για το cpu voltage, η ρύθμιση adaptive, offset κλπ,σηκωνει συζήτηση και θέλει προσοχή ανάλογα και το motherboard, άλλα κρατάνε το voltage που πρέπει και άλλα όχι. Εν ολίγοις ο άνθρωπος ρώτησε συμβουλές για 2-3 ρυθμίσεις bios ,όπως κάνουμε όλοι εδώ μέσα για διάφορα θέματα και ο άλλος τον πήρε από τα μούτρα.

Το ίδιο δηλαδή τα εξηγεί το manual με το άρθρο που παρεθεσα πριν; Ή με κάποιον που τα ξέρει καλά, τα έχει δοκιμάσει και θα σε συμβουλέψει. Ασφαλώς και όχι.

Αυτό είπα εγω

• Like 1

Καλά ως παράδειγμα το έφερα, άλλος το ξέρει /καταλαβαίνει και άλλος όχι. Το άλλο ας πούμε που ρώτησε για το cpu voltage, η ρύθμιση adaptive, offset κλπ,σηκωνει συζήτηση και θέλει προσοχή ανάλογα και το motherboard, άλλα κρατάνε το voltage που πρέπει και άλλα όχι. Εν ολίγοις ο άνθρωπος ρώτησε συμβουλές για 2-3 ρυθμίσεις bios ,όπως κάνουμε όλοι εδώ μέσα για διάφορα θέματα και ο άλλος τον πήρε από τα μούτρα.

Το ίδιο δηλαδή τα εξηγεί το manual με το άρθρο που παρεθεσα πριν; Ή με κάποιον που τα ξέρει καλά, τα έχει δοκιμάσει και θα σε συμβουλέψει. Ασφαλώς και όχι.

Αυτό είπα εγω

εισαι  απολυτα σωστος φιλε

Και προφανώς,το "αφού δε ξέρεις τι κάνει,γιατί την αγόρασες" φανερώνει εγωισμό και υστεροφημία ( ;;; ) ,και όχι απόλυτα λογική απορία..

Φαντάσου,χωρίς να ξέρει έχει έναν επεξεργαστή που είναι κανονικά στα 3,5 στα 4,4 και με λιγότερο από 1,3V,που να ήξερε κιόλα.

Ε και μόνο αυτός είναι λόγος αρκετός για κάποιον να αγοράσει κάτι ακόμα και χωρίς να ξέρει τι κάνει.

Δεν καταλαβαινω αμα καποιος δεν εχει κανεναν σκοπο να βοηθησει γιατι να σχολιασει σε ενα θεμα τετοιου περιεχομενου και ποσο μαλλον να αρχιζει και να κραζει

• Like 2

Φαντάσου,χωρίς να ξέρει έχει έναν επεξεργαστή που είναι κανονικά στα 3,5 στα 4,4 και με λιγότερο από 1,3V,που να ήξερε κιόλα.

Ε και μόνο αυτός είναι λόγος αρκετός για κάποιον να αγοράσει κάτι ακόμα και χωρίς να ξέρει τι κάνει.

αδερφε ξερω πολυ καλα δεν ειμαι κανας αρχαριος απλα εχω καιρο να ασχοληθω και μου ξεφευγουν καποια πραγματα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...