rafinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα παιδιά. Έχω τα παρακάτω styles body{ width: 100%; height: 100%; margin: 0; padding: 0; background-image: url("img_styles/background.jpg"); background-repeat: no-repeat; background-size: 100% 100%; } #container{ margin: 0 auto; width: 100%; background-image: url("img_styles/container_background.png"); background-color: #fff; background-repeat: no-repeat; background-size: 100% 100%; } Με τα παραπάνω το container πιάνει όλο το εύρος του width. Επειδή θέλω όμως το body να πιάνει όλη τη σελίδα (για το background κυρίως) κάνω αυτό. html{ width: 100%; height: 100%; } Μετά από αυτό δημιουργείται margin στο container. Δοκίμασα να δώσω μηδενικά margin και padding στο html αλλά τζίφος. Τελικά το πρόβλημα λύνεται μόνο όταν δίνω "overflow: hidden;" στο body. Το παραπάνω πρόβλημα δημιουργείται μόνο όταν δεν είναι σε πλήρη οθόνη. Ξέρει κάποιος γιατί γίνεται αυτό;
stergi17 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Πιστεύω ότι πρέπει να δώσεις στο css κάποιο position:fixed ή position:absolute. Δες και αυτόν εδώ τον οδηγό για full-width background images
dominotrix Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Ειναι ευκολο να το βαλεις μεσα στο codepen.io ετσι ωστε να δουμε live το αποτελεσμα; Ειναι σημαντικο να δουμε και την δομη (το html δηλαδη περα απο το css). Αν θελεις η εικονα να πιανει ολο το body τοτε δως της: background-size:cover; background-position:center center; Αν θελεις η εικονα να ειναι responsive, τοτε θα πρεπει το div να ειναι responsive και η εικονα να μην εχει το cover σαν background-size, αλλα το contain. Δηλαδη: background-size:contain; Αυτο ομως θα δημιουργησει κενα, επανω ή κατω, αναλογως το ratio οθονης/εικονας.
rafinos Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Ορίστε! http://codepen.io/rafail/pen/pNPmzY Εδώ όμως δε φαίνεται να υπάρχει το πρόβλημα. Για να δείτε όλο το container μικρύνεται το παράθυρο. ***Εντάξει παιδιά! Ευχαριστώ για τις βοήθειες. Το "margin-top: 20px;" στο #buttons έκανε τη ζημιά. Γιατί άραγε συνέβη αυτό; Επεξ/σία 23 Νοεμβρίου 2016 από rafinos
lionheart82 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Στο Codepen δεν πρόσεξα κάτι ούτε εγώ. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιο browser βλέπουμε την σελίδα μας. Εαν ήσουν πχ σε IE (8-9) η ακόμη και 10-11 δεν θα μου έκανε εντύπωση να είχε θέμα και να ήθελα κάποιο position:relative για να παίξει σωστά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα