Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έχω τα παρακάτω styles

body{
	width: 100%;
	height: 100%;
	margin: 0;
	padding: 0;
	background-image: url("img_styles/background.jpg");
	background-repeat: no-repeat;
	background-size: 100% 100%;
}

#container{
	margin: 0 auto;
	background-image: url("img_styles/container_background.png");
	background-color: #fff;
	background-repeat: no-repeat;
	background-size: 100% 100%;
}

Με τα παραπάνω το container πιάνει όλο το εύρος του width. 

Επειδή θέλω όμως το body να πιάνει όλη τη σελίδα (για το background κυρίως) κάνω αυτό.

html{
	height: 100%;
}

Μετά από αυτό δημιουργείται margin στο container. Δοκίμασα να δώσω μηδενικά margin και padding στο html αλλά τζίφος. Τελικά το πρόβλημα λύνεται μόνο όταν δίνω "overflow: hidden;" στο body.

Το παραπάνω πρόβλημα δημιουργείται μόνο όταν δεν είναι σε πλήρη οθόνη. Ξέρει κάποιος γιατί γίνεται αυτό;

Δημοσ.

Ειναι ευκολο να το βαλεις μεσα στο codepen.io ετσι ωστε να δουμε live το αποτελεσμα; Ειναι σημαντικο να δουμε και την δομη (το html δηλαδη περα απο το css).

Αν θελεις η εικονα να πιανει ολο το body τοτε δως της: background-size:cover; background-position:center center;

Αν θελεις η εικονα να ειναι responsive, τοτε θα πρεπει το div να ειναι responsive και η εικονα να μην εχει το cover σαν background-size, αλλα το contain. Δηλαδη: background-size:contain; Αυτο ομως θα δημιουργησει κενα, επανω ή κατω, αναλογως το ratio οθονης/εικονας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ορίστε!

http://codepen.io/rafail/pen/pNPmzY

Εδώ όμως δε φαίνεται να υπάρχει το πρόβλημα. 

Για να δείτε όλο το container μικρύνεται το παράθυρο.

***Εντάξει παιδιά! Ευχαριστώ για τις βοήθειες. Το "margin-top: 20px;" στο #buttons έκανε τη ζημιά. Γιατί άραγε συνέβη αυτό;

Επεξ/σία από rafinos
Δημοσ.

Στο Codepen δεν πρόσεξα κάτι ούτε εγώ. Παίζει μεγάλο ρόλο σε ποιο browser βλέπουμε την σελίδα μας. Εαν ήσουν πχ σε IE (8-9) η ακόμη και 10-11 δεν θα μου έκανε εντύπωση να είχε θέμα και να ήθελα κάποιο position:relative για να παίξει σωστά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...