Fotis13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Οσον αφορα τους ενισχυτες δεν εχω ψαξει τις διαφορες τους και δεν μπορω να σου απαντησω. Οσον αφορα τα ηχεια μπορω να σου απαντησω ομως. Για μουσικη θα σου ελεγα να πας στα δαπεδου που κατεβαινουν πιο χαμηλα, για ταινιες δεν εχει και τοση σημασια αφου οι χαμηλες συχνοτητες μπορουν να πανε στο subwoofer που ειναι η δουλεια του και την κανει σιγουρα καλυτερα αν ειναι καλο. Προσωπικα θα προτιμουσα τα παραπανω χρηματα να τα διεθετα για δευτερο subwoofer ωστε να εχω καλυτερο ελεγχο των room modes και πιο ομοιογενες χαμηλο σε ολο το δωματιο. Aυτο που θα πρεπει να προσεξεις ιδιεταιρα ειναι η τοποθετηση των εμπρος ηχειων σε σχεση με τον πισω και τους πλαινους τοιχους. Πιθανολογω οτι τα μικρα θα ειναι πιο ευκολα στην τοποθετηση και δεν θα απαιτουν μεγαλη αποσταση απο τον τοιχο (σε καμια περιπτωση λιγοτερο απο 30εκ). Εχω δει πολλα συστηματα πολλων χιλιαδων ευρω να παιζουν σαν ηχεια για πανηγυρια γιατι το εταιρον ημισυ δεν εγκρινει την θεση στην οποια θα επρεπε να ειναι για να παιζουν σωστα. Σε ακριβοτερα ηχεια θα πηγαινα μονο αν υπηρχε συγκεκριμενος λογος, πχ υψηλοτερες εντασεις η καλυτερο κεντρικο ηχειο. Με βαση τον οδηγο που σου εγραψα πιο πανω ο καλυτερος τροπος για να επιλεξεις ηχεια ειναι να ξεκινησεις να κανεις ακροασεις κεντρικων ηχειων. Μολις καταληξεις στο κεντρικο ηχειο που σε καλυπτει τοτε προχωρας και στην αγορα των υπολοιπων επιλεγοντας δεξι αριστερο απο την ιδια σειρα με το κεντρικο. Μαλιστα ησουν σαφης και περιεκτικος , ας πουμε πως δεν υπαρχει προβλημα χωροθετησης και θα εχω το απαιτουμενο κενο που απαιτειται αναμεσα σε τοιχους και ηχειο και το εκαστοτε ετερο ημιση δεν εχει αποψη στο που θα βαλω εγω τα ηχεια στο δικο μου σπιτι (αυτο ελειπε να ειχε).Να προχωρησω στην αγορα κολονες δαπεδου κοντα στο χιλιαρικο ? Για τα focal τι λες ειναι overkill για την χρηση που τα προοριζω εγω? http://www.insomnia.gr/topic/628667-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-dali-zensor-5-walnut-449%E2%82%AC-mediamarkt/ http://www.insomnia.gr/topic/628595-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-dali-zenzor-3-269%E2%82%AC-media-markt/ τσεκαρε εδω Τα ειχα δει Ντιναρα ,ευχαριστω .
SpirosZ68 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Για τα focal τι λες ειναι overkill για την χρηση που τα προοριζω εγω? Δεν ειναι θεμα αν ειναι overkill η οχι, το θεμα ειναι να ικανοποιουν τα δικα σου αυτια. Περισσοτερο με προβληματιζει αυτο: Το να παω σε μαγαζια να ακουσω και γενικα να μπω στην διαδικασια να αφιερωσω πολυ χρονο για αυτο δεν παιζει γιατι δεν εχω διαθεσιμο και γενικα τα βαριεμαι αυτα .Εχω εμπιστοσυνη στις προτασεις σας μεγαλα παιδια ειμαστε μπορω να καταλαβω τα βασικα παρολο που δεν ειμαι γνωστης του θεματος . Δυστυχως ο ηχος ειναι πολυ υποκειμενικο πραγμα και αυτο που ειναι καλο για εμενα δεν ειναι βεβαιο οτι θα ειναι καλο και για εσενα. Μαλιστα ησουν σαφης και περιεκτικος , ας πουμε πως δεν υπαρχει προβλημα χωροθετησης και θα εχω το απαιτουμενο κενο που απαιτειται αναμεσα σε τοιχους και ηχειο και το εκαστοτε ετερο ημιση δεν εχει αποψη στο που θα βαλω εγω τα ηχεια στο δικο μου σπιτι (αυτο ελειπε να ειχε).Να προχωρησω στην αγορα κολονες δαπεδου κοντα στο χιλιαρικο ? Προσωπικα δεν πιστευω οτι χρειαζεται να πας τοσο ψηλα στα L/R ηχεια. Τα Dali Zensor 5 θα σε καλυψουν ανετα. Tα παραπανω χρηματα θα τα εδινα για δευτερο subwoofer. 1
Fotis13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Εχεις δικιο δεν το συζηταω ,εισαι η φωνη της λογικης γιατι εχω την ταση παντα να το ξεχειλωνω το budget και μαλλον στην περιπτωση του δικου μου home cinema δεν χρειαζεται διοτι δεν ψαχνω να κανω hi -end συνολο. Αντε να υπερβαλλω λιγο και αντι για τα zensor 5 να παω στα 7 μεχρι εκει θα ξεφυγω . Για sub να μην παω σε dali e? Εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο στα 500 +- περιπου ,επειδη θα ειναι σε εμφανες σημειο και σχετικα κοντα στον καναπε εχω τον περιορισμο να ειναι και αυτο ασπρο ωστε να δενει με το υπολοιπο συνολο. Γιατι εχω ενα κολημα και με την εμφανιση των πραγματων .
valantis8 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Φιλε μου το μπατζετ σου ειναι μεγαλο κ εχεις την δυνατοτητα να παρεις καλα μηχανηματα. Παρε αν θες την γνωμη μου εναν πολυ ενισχυτη με 1000 ευρω κ δωσε κ για 2 ηχεια δαπεδου αλλο ενα χιλιαρικο μετα μπορεις σιγα σιγα να προσθεσεις κοματια. Για ενισχυτη θα σου προτεινα να κοιταξεις μαραντζ η γιαμαχα, κ ηχεια κοιτα τα κρυσταλ ειναι ελληνικα με βραβεια πιστοποιημενα με thx ulta 2, απογειωση δλδ. Καλες αγορες σου ευχομαι κ να τα χαρεις. 1
SpirosZ68 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Εχεις δικιο δεν το συζηταω ,εισαι η φωνη της λογικης γιατι εχω την ταση παντα να το ξεχειλωνω το budget και μαλλον στην περιπτωση του δικου μου home cinema δεν χρειαζεται διοτι δεν ψαχνω να κανω hi -end συνολο. Αντε να υπερβαλλω λιγο και αντι για τα zensor 5 να παω στα 7 μεχρι εκει θα ξεφυγω . Για sub να μην παω σε dali e? Εχεις να προτεινεις καποιο συγκεκριμενο μοντελο στα 500 +- περιπου ,επειδη θα ειναι σε εμφανες σημειο και σχετικα κοντα στον καναπε εχω τον περιορισμο να ειναι και αυτο ασπρο ωστε να δενει με το υπολοιπο συνολο. Γιατι εχω ενα κολημα και με την εμφανιση των πραγματων . To subwoofer δεν μπαινει οπου μας Site: βολευει αν θελουμε να κανει σωστα τη δουλεια του. Ειδικα στην περιπτωση σου που εχεις και ξυλινο πατωμα. Aν πρεπει ντε και καλα να ειναι ασπρο το Sub τοτε δεν νομιζω να εχεις πολλες επιλογες. https://www.skroutz.gr/s/385149/Dali-SUB-E-12-F.html Προσωπικα θα προτιμουσα ενα Velodyne αλλα και με το dali μια χαρα θα εισαι. Θα επιμεινω ομως στα 2 Site: subwoofers (κατα προτιμιση ΟΧΙ ιδια) αν στο επιτρεψει το budget και να εισαι ετοιμος να δωσεις και λιγα χρηματα για room treatment http://ehomerecordingstudio.com/acoustic-treatment-101/ αν χρειαστει. Επεξ/σία 26 Νοεμβρίου 2016 από SpirosZ68 1
SpirosZ68 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Τα αρθρα που σου παρεθεσα απο πανω ηταν απο πορχειρες αναζητησεις.Αν θες να διαβασεις το καλυτερο αρθρο πανω στο θεμα "multiple subs" διαβασε αυτο https://drive.google.com/file/d/0BxgUOGOB5HbfR0JTRF9XZjkyUms/view και για την τοποθετηση αυτο https://drive.google.com/file/d/0BxgUOGOB5HbfNkh6LUtHX09aTzA/view Αν βαριεσαι να τα διαβασεις ολα αυτα η περιλιψη ειναι οτι αν εχεις ενα subwoofer η σωστοτερη θεση τις περισσοτερες φορες ειναι ειτε στην μια γωνια ειτε κοντα στη μια γωνια (μικρες μετατοπισεις μπορει να φερουν μεγαλες αλλαγες) οταν ομως εχεις δυο δεν βαζεις και το δευτερο σε γωνια αλλα καπου πιο ασυμετρα σε σχεση με το πρωτο (πχ στην μεση του απεναντι τοιχου η διπλα στον καναπε αν δεν ειναι γωνια και εκει βεβαια).Επισης αν τα subwoofer δεν ειναι ακριβως ιδια εχεις περισσοτερες πιθανοτητες το ενα να εξουδετερωνει τα peaks και τα nodes του αλλου και να εχεις πιο ομοιογενη καλυψη στον χωρο. 1
athandria Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ.. http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/hifi/709869-bw-51-kai-yamaxa-rx-v1065-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE/
Fotis13 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Τα αρθρα που σου παρεθεσα απο πανω ηταν απο πορχειρες αναζητησεις. Αν θες να διαβασεις το καλυτερο αρθρο πανω στο θεμα "multiple subs" διαβασε αυτο https://drive.google.com/file/d/0BxgUOGOB5HbfR0JTRF9XZjkyUms/view και για την τοποθετηση αυτο https://drive.google.com/file/d/0BxgUOGOB5HbfNkh6LUtHX09aTzA/view Αν βαριεσαι να τα διαβασεις ολα αυτα η περιλιψη ειναι οτι αν εχεις ενα subwoofer η σωστοτερη θεση τις περισσοτερες φορες ειναι ειτε στην μια γωνια ειτε κοντα στη μια γωνια (μικρες μετατοπισεις μπορει να φερουν μεγαλες αλλαγες) οταν ομως εχεις δυο δεν βαζεις και το δευτερο σε γωνια αλλα καπου πιο ασυμετρα σε σχεση με το πρωτο (πχ στην μεση του απεναντι τοιχου η διπλα στον καναπε αν δεν ειναι γωνια και εκει βεβαια). Επισης αν τα subwoofer δεν ειναι ακριβως ιδια εχεις περισσοτερες πιθανοτητες το ενα να εξουδετερωνει τα peaks και τα nodes του αλλου και να εχεις πιο ομοιογενη καλυψη στον χωρο. Πολυ κατατοπιστικα οσα παραθεσες τα διαβασα και πηρα μια ιδεα .Το sub εκει που το προοριζω ειναι κοντα σε γωνια αλλα και κοντα στην μια ακρη του καναπε εκει που ειναι το ανακλιντρο .Οποτε λογικα δεν θα εχω θεμα . ΕΔΩ ΕΙΣΑΙ.. http://www.insomnia.gr/classifieds/gadget/hifi/709869-bw-51-kai-yamaxa-rx-v1065-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE/ Ευχαριστω για την προταση αλλα δεν διαβασες το θεμα απο την αρχη
graphist83 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Εφοσον το ζητουμενο ειναι οι ταινιες αυτο που αναζητας ειναι δυναμικά και διαχωρισμός. Σε αυτο το κομματι την υπεροχη την εχει η Pioneer. Σε ταινιες απο άπειρες δοκιμες που εχουμε κανει υπερταιρει στο wow factor. Εξαιρετικη επιλογη ο Pioneer SC-2024 για εσενα με τα παρακατω ηχεια. Άφθονα ρεύματα, πολυ καλος διαχωρισμός εφε και ενα σωρο απο τεχνολογιες. Απο ηχεια θες κατι που να εντυπωσιάζει, πχ τα JBL ES100 με 10αρες μονάδες θα σου δινουν απίστευτα εφε. και απιστευτο χαμηλο που σχεδον κανει το sub ανουσιο. Η τα πιο ευγενικά αλλα συναμα εντυπωσιακά JBL - STUDIO 290. Μια εναλλακτική ειναι και τα Klipsch R-28F τα οποια ειναι ευκολα στην οδηγηση. Θα σου δωσουν σταθμες αλλα πιο πριματες απο τα ES100. Και σαφως πιο δυνατά overall. Sub παραυατα για ταινιες συνιστω σχεδον σαν μονοδρομο, Κανενα ηχειο δεν μπορει να κατεβει τοσο χαμηλα οσο ενα sub. (εκτος απο 5ψηφιες αξιες) 1
slk200gr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2016 εχω το yamaha (γιατι τα αποριπτεις?)ενισχυτη και jbl ηχεια εδω και εναν χρονο και ακομα με εντυπωσιαζει ο ηχος ,η επομενη επιλογη θα ηταν ενισχυτης pioneer τα ηχεια δεν θα τα αλαζα με τιποτα,πριν ειχα mission ηχεια και denon ενισχυτη ,η διαφορα τεραστια
Fotis13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Παιδια δεν μπορω να αντιπαραβαλλω επιχειρηματα γιατι εχω αποκλεισει καποιες μαρκες διοτι οι γνωσεις μου πανω στο θεμα ειναι ανεπαρκεις .Αλλα ας πουμε οτι ειναι δικο μου κολημα αυτο δλδ π.χ yamaha ξερω τα μηχανακια Δεν αντιλεγω οτι βγαζει χρονια συστηματα ηχου ,πιανα κτλπ απλα δεν μου καθεται καλα . Pioneer επισης ενω παντα ηταν ποιοτικη μαρκα αλλωστε την ειχα τιμησει στο παρελθον σε ηχοσυστημα αυτοκινητου μου κανει ξεπερασμενη πλεον . Βεβαια αντιλαμβανομαι πως ισως να ειναι καλυτερη επιλογη για home cinema οπως προτεινε ο graphist83 ενω ας πουμε ενας marantz ισως εχει περισσοτερη κατευθυνση στο μουσικο κομματι και τα αντιστοιχα ηχεια που κοιταω οπως focal η' dali . Aλλα τι να κανουμε για μενα παιζουν και αυτοι οι παραγοντες ρολο οπως ειχα πει και στην αρχη ,ακομα και το χρωμα των ηχειων . Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2016 από Fotis13
alex_000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Άποψή μου (μη με βρίσεις) είναι να μην ξεκινήσεις καθόλου με 2.1 για ταινίες. Αν θέλεις να δώσεις πολλά λεφτά και να πας για ποιότητα ανέβασε το budget και προγραμμάτισε / αγόρασε και στήσε όλο το 5.1 σύστημα με την μία. 2.1 είναι αμαρτία ότι σύστημα και να έχεις όσα λεφτά και να δώσεις. Θα σε χαλάσει τόσο η έλλειψη 5.1 που θα πας να πάρεις τα άλλα 3 την επόμενη εβδομάδα αφού το στήσεις οπότε ανέβασε το budget στα 3-4 και κάντο από τώρα να μην κουράζεσαι τζάμπα και στήνεις - ξεστήνεις - τραβάς καλώδια κτλ 2 φορές. 2.1 για ταινίες είναι μαζοχισμός. Βασικά θα το γυρίσεις σε Ρώσικο, Δανέζικο, Πολωνέζικο κινηματογράφο του '90 μέχρι να στήσεις το ολοκληρωμένο σύστημα γιατί θα ντρέπεσαι να βάλεις blockbuster πάνω Βασικά δεν είναι μαζοχισμός, είναι έγκλημα. Μιλάμε για έλλειψη center ηχείου στο οποίο πρέπει να παίζει το 75% μιας normal 5.1 κωδικοποιημένης ταινίας. Το αντίθετο από αυτό που θες συμβαίνει αν στήσεις 2.1.. θα κάτσεις να ακούς όλη μέρα κλασσική μουσική, μπας και το χαρείς Νομίζω αυτός είναι ο λόγος που τα παιδιά σου πρότειναν φτηνότερες 5.1 λύσεις εφόσον έδωσες συγκεκριμένο budget, όχι για να σε προσβάλουν 2
Fotis13 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Το πλανο ειναι να εχω 2 κολωνες ενισχυτη και κεντρικο .Sub kai ta 2 περιφερειακα θα παρω αργοτερα . Τωρα το budget δεν θελω να ξεφυγει πανω απο 2500 με τιποτα .Να ξερεις ειναι πολυ δυσκολο για μενα να το κανω αυτο με το ζορι κρατιεμαι To κεντρικο οπως μου ειπαν τα παιδια ειναι βασικο κομματι του συστηματος και σιγουρα θα ειναι απο τις πρωτες αγορες. Τι να με προσβαλλουν ρε συ ? Ι Ισα -ισα τους ευχαριστω για τον χρονο που διαθετουν να απαντησουν στο θεμα ,αυτα ειναι αυτονοητα νομιζω . Και οπως εχω τονισει τωρα αρχιζω και αποκτω επαφη με το αντικειμενο διαβαζω αρκετα απλα ειναι ειναι χαος το θεμα δεν μαθαινεται ετσι θελει χρονο . 1
bluesattack Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Εχε υποψη σου και κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/441412/B-W-MT-50.html με ενα πολυκαναλο του 500.
alex_000 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Το πλανο ειναι να εχω 2 κολωνες ενισχυτη και κεντρικο .Sub kai ta 2 περιφερειακα θα παρω αργοτερα . Τωρα το budget δεν θελω να ξεφυγει πανω απο 2500 με τιποτα .Να ξερεις ειναι πολυ δυσκολο για μενα να το κανω αυτο με το ζορι κρατιεμαι To κεντρικο οπως μου ειπαν τα παιδια ειναι βασικο κομματι του συστηματος και σιγουρα θα ειναι απο τις πρωτες αγορες. Τι να με προσβαλλουν ρε συ ? Ι Ισα -ισα τους ευχαριστω για τον χρονο που διαθετουν να απαντησουν στο θεμα ,αυτα ειναι αυτονοητα νομιζω . Και οπως εχω τονισει τωρα αρχιζω και αποκτω επαφη με το αντικειμενο διαβαζω αρκετα απλα ειναι ειναι χαος το θεμα δεν μαθαινεται ετσι θελει χρονο . Οκ δεν κατάλαβα τι εννοούσες γιατί είπες στην αρχή για 2.1 με ενισχυτή (που σημαίνει L+R front speakers + subwoofer). καλή τύχη και ότι στοίχημα θες ότι 1 εβδομάδα αφού το στήσεις θα πουλάς κορμί και θα αρχίσεις να ψάχνεις για sub και rears Επίσης κάτι που δεν νομίζω ότι υπολόγισες (ίσως κάνω λάθος και εγώ αν κάνω ας με διορθώσει κάποιος γιατί βαριέμαι να το ψάξω), είναι ότι οι ταινίες έρχονται με encodings 2 speakers stereo (FL+FR), 2+1 (FL+FR+sub), 5+1, 7+1. Αν εσύ κάνεις front speakers + center σύστημα δεν θα ακούς καθόλου ήχο από το κεντρικό γιατί θα πρέπει να επιλέξεις 2 speakers κωδικοποίηση, η θα ακούς ήχο αλλά με την εμπλοκή του ενiσχυτή όχι native encoded. Αν επιλέξεις την 5.1 και την βάλεις να παίζει σε 2 front + center θα γίνεται ότι νά ναι γιατί θα λείπουν ήχοι από την ταινία. Θα σε συμβούλευα να το ψάξεις λίγο το συγκεκριμένο, γιατί μπορεί να σκάσεις τόσα λεφτά και να μην παίζεις τον ήχο όπως είναι intended να παιχτεί βάση encoding Επεξ/σία 2 Δεκεμβρίου 2016 από alex_000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα