Fotis13 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Eχω μπει στην διαδικασια να φτιαξω και εγω ενα συστημα εντος 6μηνου απο τωρα , για θεαση ταινιων και ps4 gaming στην τηλεοραση της υπογραφης μου .Η μουσικη δεν με ενδιαφερει η' θα ακουω ελαχιστα και αυτο απο youtube . Προσανατολιζομαι και προτιμω λυση τυπου 2.1 με ενισχυτη με δυνατοτητα μελλοντικης αναβαθμισης . Και εδω αρχιζουν τα δυσκολα το διαθεσιμο budget που εχω ορισει ειναι 2000 για ολο το αρχικο συστημα . Κατι αλλο που θα παιξει ρολο στην επιλογη μου ειναι το design των ηχειων καθως θελω να ειναι κατι συγχρονο αλλα ειμαι διαθετειμενος να μην επιμεινω τοσο σε αυτο αν η λυση που θα προταθει εχει μεγαλη διαφορα σε ποιοτητα ηχου απο κατι αντιστοιχο αλλα πιο ομορφο. Επισης επειδη δεν πιεζομαι χρονικα θα μπορουσα να αφησω το sub για αργοτερα και να διαθεσω ολο το ποσο για 2 ηχεια και τον ενισχυτη . Ο χωρος ειναι 50m2 ενιαιος με κουζινα .To δαπεδο ξυλινο . Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2016 από Fotis13 1
Unabomber Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δεν ειναι 2.1 αλλα check them out.... https://www.amazon.com/Bose-SoundTouch-Home-Theater-System/dp/B011IH6N22/ @ $1200 https://www.amazon.com/gp/product/B00NAUSVFS?ie=UTF8&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&tag=ezvid02-20&creativeASIN=B00NAUSVFS @ $1100 https://www.amazon.com/gp/product/B00LEGXOR0?ie=UTF8&linkCode=as2&camp=1634&creative=6738&tag=ezvid02-20&creativeASIN=B00LEGXOR0 @ $2400
andrapos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι οτι εφόσον θα κάνεις χρήση περισσότερο σε ταινίες και παιχνίδια,μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα ένα σύστημα 5.1 στα γουστα σου.Αν επιμένεις για 2.0 ή 2.1(και επειδή το budget είναι σοβαρό)καλύτερα να πάς σε κάποιο κατάστημα και να ακούσεις απο κοντά ενισχυτές και ηχεία για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει.Ενας δικάναλος ενισχυτής με pre-out για subwoofer στην κατηγορία των 1000 ευρώ και 2 ηχεία στην ίδια κατηγορία τιμής ίσως σε καλύψουν και χωρίς sub.Και αργότερα μπορείς να προσθέσεις αν σου λείψει το μπάσο. 1
Fotis13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι οτι εφόσον θα κάνεις χρήση περισσότερο σε ταινίες και παιχνίδια,μάλλον θα ταίριαζε καλύτερα ένα σύστημα 5.1 στα γουστα σου.Αν επιμένεις για 2.0 ή 2.1(και επειδή το budget είναι σοβαρό)καλύτερα να πάς σε κάποιο κατάστημα και να ακούσεις απο κοντά ενισχυτές και ηχεία για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει.Ενας δικάναλος ενισχυτής με pre-out για subwoofer στην κατηγορία των 1000 ευρώ και 2 ηχεία στην ίδια κατηγορία τιμής ίσως σε καλύψουν και χωρίς sub.Και αργότερα μπορείς να προσθέσεις αν σου λείψει το μπάσο. Στο 5.1 ομως που σιγουρα ειναι το καταλληλοτερο set up για ταινιες δεν θα πρεπει να κανω περισσοτερους συμβιβασμους λογω διαμοιρασμου του budget ? Κυριως για αυτο μιλησα για 2.1 με προοπτικη αναβαθμισης ακομα και μονο 2 ηχεια με ενισχυτη μονο για αρχη και τα αλλα τα χτιζω αργοτερα . Το ποσο αφορα την λυση ενισχυτης 2 ηχεια και αν μας παιρνει και sub καλως αλλιως το αφηνω για αργοτερα αυτο . Το θεμα ειναι να "σηκωνει" ο ενισχυτης την μελλοντικη επεκταση του συστηματος . Το να παω σε μαγαζια να ακουσω και γενικα να μπω στην διαδικασια να αφιερωσω πολυ χρονο για αυτο δεν παιζει γιατι δεν εχω διαθεσιμο και γενικα τα βαριεμαι αυτα .Εχω εμπιστοσυνη στις προτασεις σας μεγαλα παιδια ειμαστε μπορω να καταλαβω τα βασικα παρολο που δεν ειμαι γνωστης του θεματος . Ας βγαλουμε τελειως την ακροαση μουσικης απο το καδρο δεν με ενδιαφερει καν και ας επικεντρωθουμε αποκλειστικα στην θεαση ταινιως/gaming . Unabomber ευχαριστω για τις προτασεις ψαχνω κατι πιο ποιοτικο .
Ntinaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μην παρεις ετοιματζιδικα συστηματα. με 2000 ευρω παιρνεις πολυ καλο συστημα ξεκινα με ενισχυτη και ενα ζευγαρι κολωνες μπροστα και μετα προσθετεις τα υπολοιπα. αλλα νομιζω με 2χιλ βγαινει ολοκληρο καλο συστημα. λογικα θα ρθει ο graphist Να σου προτεινει κατι 3
Fotis13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μην παρεις ετοιματζιδικα συστηματα. με 2000 ευρω παιρνεις πολυ καλο συστημα ξεκινα με ενισχυτη και ενα ζευγαρι κολωνες μπροστα και μετα προσθετεις τα υπολοιπα. αλλα νομιζω με 2χιλ βγαινει ολοκληρο καλο συστημα. λογικα θα ρθει ο graphist Να σου προτεινει κατι Ε ναι ρε εσυ εννοειται , αυτο λεμε να το χτισω με αρχικο budget 2 χιλιαρικα για 2 ηχεια ,ενισχυτη και ιδανικα αν βγαινει και sub .
andrapos Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Αφού λοιπόν πάς για 5.1 πρέπει να επενδήσεις σε κάποιο καλό πολυκάναλο ενισχυτή και μετά να κοιτάξεις για ηχεία.Γνώμη μου μου,αφου δεν σε ενδιαφέρει πολύ η μουσική,είναι να μην τα σκάσεις πολύ για ακριβά ηχεία(την διαφορά θα την καταλάβεις μόνο σε μουσική υψηλής ποιότητας).Συγκεκριμένες προτάσεις θα σου κάνουν άλλα μέλη που έχουν ακούσει-δοκιμάσει πολλά μοντέλα ενισχυτών και ηχείων.. 1
Ntinaras Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Αφού λοιπόν πάς για 5.1 πρέπει να επενδήσεις σε κάποιο καλό πολυκάναλο ενισχυτή και μετά να κοιτάξεις για ηχεία.Γνώμη μου μου,αφου δεν σε ενδιαφέρει πολύ η μουσική,είναι να μην τα σκάσεις πολύ για ακριβά ηχεία(την διαφορά θα την καταλάβεις μόνο σε μουσική υψηλής ποιότητας).Συγκεκριμένες προτάσεις θα σου κάνουν άλλα μέλη που έχουν ακούσει-δοκιμάσει πολλά μοντέλα ενισχυτών και ηχείων.. διαφωνω. ο ενισχυτης παει κι ερχεται, τα ηχεια μενουν για παντα. σε 5 χρονια μπορει να θελει να αλλαξει ενισχυτη γιατι θα εχει βγει hdmi 3.0 , και αλλες τετοιες "σαχλαμαρες" τα ηχεια ομως θα παραμεινουν ηχεια. ειναι οπως στις dslr και τους φακους 1
heavyrain Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Γνωμη μου εφοσον σ ενδιαφερει το design (οπως του περισσοτερους που τα βαζουν σε σαλονι φανταζομαι) κοιτα καποια μοντελα και μονος σου ποια σ αρεσουν και γραψε τα εδω να τα συζητησουν και να τα ταιριαξουν οι πιο ειδικοι. ΕΓΩ θα εβαζα ως βαση εναν καλο ενισχυτη οπως marantz 5010 και πανω η denοn σειρα avr3000 και πανω, δλδ γυρω στα 700-800 για ενισχυτη. Μετα ενα sub γυρω στα 500 velodyne, sunfire, triangle, και δυο πανεμορφες κολωνες για front με το υπολοιπο budget οπως dali η kef. Τα αλλα τρια ηχεια center και 2 rear τα προσθετεις οποτε θες και ειναι και πολυ φθηνοτερα απ ολα τα αλλα κομματια. οποτε θα κοιταγα τι μ αρεσει και εξωτερικα σε αυτα και θα τα συζητουσαμε εδω εφοσον δεν υπαρχει βιασινη. 2
Fotis13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Κοιταω για focal η' dali ζευγος για μπροστα σε λευκο τιμες απο οτι βλεπω παιζουν 1000 -1200 .Ας πουμε οτι καταληγω σε κατι τετοιο . Η σπαζοκεφαλια ειναι ο ενισχυτης με διαθεσιμο υπολοιπο στο 1000,εκει δεν μπορω να αποφασισω ,εχω αποκλεισει μαρκες οπως yamaha ,denon μεχρι εκει εχω φτασει .
heavyrain Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Τις εχεις αποκλεισει για καποιον συγκεκριμενο λογο; Κοιτα σε marantz τοτε που ειναι ας πουμε οι "premium" denon ( εδω και λιγα χρονια ειναι μια εταιρια) με καλυτερη ποιοτητα υλικων και ανωτερο design και οχι μονο, βεβαια ειναι πολυ ακριβοτεροι απο εναν αντιστοιχο denon. Μετα εχεις τη σειρα sc lx της pioneer αλλα ξεφευγει του 1000αρικου. Τσεκαρε και σε αγγελιες μπορεις να βρεις καινουρια μηχανηματα σε πολυ καλες τιμες. Προσφατα καπου επαιζε ενας anentage 2020 κατω απο 800€ 1
SpirosZ68 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Αυτη τη στιγμη παντως παιζει Crazy Sundays ο Marantz 5010 στα 699 ευρω http://www.e-shop.gr/marantz-radioenisxytis-sr5010-silver-p-PER.507051 και Black Friday προσφορα τα Dali Zensor 3 στα Media Markt http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dali-zensor-3-walnut-%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%82-1132954.html Ξεκινας με αυτα (μαζι με βασεις) και προσθετεις ενα Dali Vokal για κεντρικο, ενα ζευγαρι Zensor 1 για πισω και ενα Sub (οι προτασεις του heavyrain με βρισκουν συμφωνο) και εισαι κομπλε. Για ταινιες τα πιο σημαντικα συστατικα για καλο ηχο ειναι με σειρα προτεραιοτητας τα παρακατω:1) Χωρος (treatments)2) Τοποθετηση ηχειων. 3) Κεντρικο ηχειο 4) Τα 3 εμπρος ηχεια να ταιριαζουν μεταξυ τους οσο το δυνατον περισσοτερο. 5) Subwoofer 6) Ολα τα υπολοιπα (ενισχυτης surround speakers, etc). 1
Fotis13 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Αυτη τη στιγμη παντως παιζει Crazy Sundays ο Marantz 5010 στα 699 ευρω http://www.e-shop.gr/marantz-radioenisxytis-sr5010-silver-p-PER.507051 και Black Friday προσφορα τα Dali Zensor 3 στα Media Markt http://www.mediamarkt.gr/el/product/_dali-zensor-3-walnut-%CE%B6%CE%B5%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%82-1132954.html Ξεκινας με αυτα (μαζι με βασεις) και προσθετεις ενα Dali Vokal για κεντρικο, ενα ζευγαρι Zensor 1 για πισω και ενα Sub (οι προτασεις του heavyrain με βρισκουν συμφωνο) και εισαι κομπλε. Για ταινιες τα πιο σημαντικα συστατικα για καλο ηχο ειναι με σειρα προτεραιοτητας τα παρακατω: 1) Χωρος (treatments) 2) Τοποθετηση ηχειων. 3) Κεντρικο ηχειο 4) Τα 3 εμπρος ηχεια να ταιριαζουν μεταξυ τους οσο το δυνατον περισσοτερο. 5) Subwoofer 6) Ολα τα υπολοιπα (ενισχυτης surround speakers, etc). Νομιζω πως εθεσες το πλαισιο που πρεπει να κινηθω και πολυ καλα εκανες . Σαν προταση ο ενισχυτης μου κανει ,η τιμη ειναι αριστη , βλεπω και τον SR 5011 ειναι πιο καινουριο μοντελο ? Και παρομοια σχεδον τιμη,τι λες ? Σχετικα με τα 2 μπροστινα ηχεια μηπως ειναι καλυτερα να παω σε επιδαπεδεια κολωνες οπως ειναι τα zensor 5 και τι διαφορα εχουν αυτα απο τα AX που ειναι πιο ακριβα? Κοιταω και τα focal chorus 716 αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο κανουν για την περιπτωση μου και ειναι και τα ακριβοτερα συν οτι δεν βγαινουν σε ασπρο . Τις εχεις αποκλεισει για καποιον συγκεκριμενο λογο; Κοιτα σε marantz τοτε που ειναι ας πουμε οι "premium" denon ( εδω και λιγα χρονια ειναι μια εταιρια) με καλυτερη ποιοτητα υλικων και ανωτερο design και οχι μονο, βεβαια ειναι πολυ ακριβοτεροι απο εναν αντιστοιχο denon. Μετα εχεις τη σειρα sc lx της pioneer αλλα ξεφευγει του 1000αρικου. Τσεκαρε και σε αγγελιες μπορεις να βρεις καινουρια μηχανηματα σε πολυ καλες τιμες. Προσφατα καπου επαιζε ενας anentage 2020 κατω απο 800€ Εχω ενα θεμα με τις μαρκες τις αποκλειω αν βγαζουν base models για low end συστηματα .Αλλα αυτο ειναι δικο μου κολημα μην δινεις σημασια .
SpirosZ68 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Νομιζω πως εθεσες το πλαισιο που πρεπει να κινηθω και πολυ καλα εκανες . Σαν προταση ο ενισχυτης μου κανει ,η τιμη ειναι αριστη , βλεπω και τον SR 5011 με περισσοτερες λειτουργιες στο connectivity κομματι και παρομοια σχεδον τιμη,τι λες ? Σχετικα με τα 2 μπροστινα ηχεια μηπως ειναι καλυτερα να παω σε επιδαπεδεια κολωνες οπως ειναι τα zensor 5 και τι διαφορα εχουν αυτα απο τα AX που ειναι πιο ακριβα? Κοιταω και τα focal chorus 716 αλλα δεν ειμαι σιγουρος κατα ποσο κανουν για την περιπτωση μου και ειναι και τα ακριβοτερα συν οτι δεν βγαινουν σε ασπρο . Οσον αφορα τους ενισχυτες δεν εχω ψαξει τις διαφορες τους και δεν μπορω να σου απαντησω. Οσον αφορα τα ηχεια μπορω να σου απαντησω ομως. Για μουσικη θα σου ελεγα να πας στα δαπεδου που κατεβαινουν πιο χαμηλα, για ταινιες δεν εχει και τοση σημασια αφου οι χαμηλες συχνοτητες μπορουν να πανε στο subwoofer που ειναι η δουλεια του και την κανει σιγουρα καλυτερα αν ειναι καλο. Προσωπικα θα προτιμουσα τα παραπανω χρηματα να τα διεθετα για δευτερο subwoofer ωστε να εχω καλυτερο ελεγχο των room modes και πιο ομοιογενες χαμηλο σε ολο το δωματιο. Aυτο που θα πρεπει να προσεξεις ιδιεταιρα ειναι η τοποθετηση των εμπρος ηχειων σε σχεση με τον πισω και τους πλαινους τοιχους. Πιθανολογω οτι τα μικρα θα ειναι πιο ευκολα στην τοποθετηση και δεν θα απαιτουν μεγαλη αποσταση απο τον τοιχο (σε καμια περιπτωση λιγοτερο απο 30εκ). Εχω δει πολλα συστηματα πολλων χιλιαδων ευρω να παιζουν σαν ηχεια για πανηγυρια γιατι το εταιρον ημισυ δεν εγκρινει την θεση στην οποια θα επρεπε να ειναι για να παιζουν σωστα. Σε ακριβοτερα ηχεια θα πηγαινα μονο αν υπηρχε συγκεκριμενος λογος, πχ υψηλοτερες εντασεις η καλυτερο κεντρικο ηχειο. Με βαση τον οδηγο που σου εγραψα πιο πανω ο καλυτερος τροπος για να επιλεξεις ηχεια ειναι να ξεκινησεις να κανεις ακροασεις κεντρικων ηχειων. Μολις καταληξεις στο κεντρικο ηχειο που σε καλυπτει τοτε προχωρας και στην αγορα των υπολοιπων επιλεγοντας δεξι αριστερο απο την ιδια σειρα με το κεντρικο.
Ntinaras Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 http://www.insomnia.gr/topic/628667-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%B4%CE%B1%CF%80%CE%AD%CE%B4%CE%BF%CF%85-dali-zensor-5-walnut-449%E2%82%AC-mediamarkt/ http://www.insomnia.gr/topic/628595-%CE%B7%CF%87%CE%B5%CE%AF%CE%B1-dali-zenzor-3-269%E2%82%AC-media-markt/ τσεκαρε εδω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα