Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, φιλαράκι είχε αγοράσει πριν αρκετά χρόνια το εξής σύστημα απο τα multirama.

Υπάρχον σύστημα :
Kουτί: Δεν έχω καταφέρει να βρώ ακριβώς το μοντέλο αλλά ειναι αυτό της φωτογραφίας
http://internal.webstorage.gr/jpg_400x300/0250693.jpg

Μητρική:Gigabyte G31M-ES2C 
Επεξεργαστής : Intel Core 2 Quad Q8400 2.66 GHz
Μνήμες :  2 x 2gb 666MHz
Καρτα γραφικών : ATI Radeon HD 4600
HDD : WD Caviar Green 640gb
SSD : Δεν υπάρχει
Ψυχτρα : η στοκ του επεξεργαστή
Τροφοδοτικό : κάποιο φθηνό και πολύ επικίνδυνο.

Πρόβληματα συστήματος

Μου το έφερε σήμερα να το κοιτάξω  γιατί του μύριζε κάτι καμμένο εδω και κάποιες μέρες.Το άνοιξα και είχε καμμένο dvd-reader και card-reader.Από ότι μου είπε απο την αρχή που πήρε τον υπολογιστή είχε προβλήματα με το τροφοδοτικό καθώς το πσ έκλεινε μόνο του κτλπ και του το είχαν αλλάξει 3 φορές στα μουλτιράμα όσο το σύστημα είχε ακόμα εγγύηση. 
Τέλος πάντων μου το άφησε εδώ, ξεσύνδεσα τα δυο καμμένα εξαρτήματα και έβαλα μπροστά να δω τι παίζει. Ο επεξεργαστής να τρέχει μαξιμουμ στα 2GHz 75-80 βαθμούς idle. Πας να τον ανεβάσεις στα 2.66GHz που είναι και η κανονική του συχνότητα και το σύστημα κλείνει... 

Βudget: 200-250 ευρώ

Υπο νορμάλ συνθήκες το σύστημα θα αλλαζόταν πλήρως και το μονο που ίσως να μπορούσε να κρατηθεί θα ήταν ο σκληρός σαν έξτρα αποθηκευτικός χώρος.
Το πρόβλημα είναι ότι το παιδί δεν έχει την οικονομική δυνατότητα για καινούριο σύστημα τουλάχιστον στην παρούσα φάση. Και θέλει να κάνει μια μικρή αναβάθμιση μέχρι 200-250 ευρώ ώστε να το ψιλοσυνεφέρει.

Χρήση :
Το χρησιμοποιεί για βασικές χρήσεις : office, λίγο surfing , καμιά ταινιούλα και κανένα χαλαρό παιχνιδάκι κυρίως moba.

Δική μου πρόταση :
Κουτί : Aerocool Qs 240 30 ευρώ

Tροφοδοτικό XFX XT 600w 80+Bronze 60ευρώ/ Corsair VS Series VS550 80plus 50 ευρώ

Ψύχτρα : EVO 212 30 ευρώ
(ίσως να είναι και περιττή δεν ξέρω απλά αφενός έχω τρομάξει με τις θερμοκρασίες και αφετέρου ενδεχομένως να γίνει και κάποιο μικρό όβερκλοκ ωστέ να πάρει ό,τι μπορεί απο τον επεξεργαστή του)
Aνεμιστηράκια: 2-3 Arctic F12 στα 3ευρώ το ένα
Σύνολο 120-130 ευρώ 

Αυτά ώστε να έχει καλύτερο airflow και πιο προστατευμένο απο την σκόνη σύστημα, να πέσουν οι θερμοκρασίες , και να έχει ένα αξιόλογο τροφοδοτικό για να μην του δημιουργούνται προβλήματα.

GPU:
Τώρα για τα παιχνιδάκια που θέλει να τρέχει δεν νομίζω οτι απαιτείται κάτι ιδιαίτερο απο πλευράς GPU απλά επειδή μου έχει πει οτι ακόμα και το LoL του κολλάει ( λογικά λόγω θερμοκρασιών ) λέω να του προτείνω να αλλάξει και την κάρτα γραφικών για κάποια πιο καινούρια μεταχειρισμένη μέχρι 100 ευρώ.
Μια καλή λύση θα ήταν η 750ti που βρίσκεται μεταχειρισμένη περίπου στο 100αρικο και με την οποία θα μπορεί να τρέξει και κανένα πιο απαιτητικό παιχνιδάκι έστω και σε χαμηλά γραφικά

Σύνολο : 220-230.ευρώ

Eνναλακτικά :
Δεν παίρνει GPU και Ψύχτρα,  και δίνει ένα 50άρικο παραπάνω περίπου για να πάρει μεταχειρισμένο σετάκι i3 μητρική και ραμ. Γύρω στα 180 ευρώ περίπου ολα μαζί. 
Σύνολο : 270-280 ευρώ

Καμιά πρόταση κι απο εσάς ρε παιδιά μπας και το συνεφέρουμε λίγο

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Δική μου πρόταση με τόσα που διαθέτει + λίγα παραπανω ή καθόλου παραπάνω παίρνει καινούργιο σύστημα.

https://www.skroutz.gr/s/7546182/Intel-Core-i3-6100-Box.html

https://www.skroutz.gr/s/7831498/Asrock-H110M-HDV.html

https://www.skroutz.gr/s/6524187/Corsair-Value-Select-8GB-DDR4-2133MHz-CMV8GX4M1A2133C15.html

https://www.skroutz.gr/s/414060/Thermaltake-Hamburg-530W.html

Σύνολο 270 

Φυσικά μπορεί να κάνει την δουλειά του και με φθηνότερο επεξεργαστή και καλύτερο από αυτόν που έχει οπότε συνολικά θα πάει στα 220 ευρώ

https://www.skroutz.gr/s/7546169/Intel-Pentium-Dual-Core-G4500-Box.html

Κουτί σκληρό κρατά αυτά που έχει. Αργότερα μαζεύοντας 60-70 ευρώ παίρνει έναν ssd και βάζει τον hdd για αποθήκη. 

Ανάλογα μαζεύει και λίγα ευρόπουλα να πάρει ένα κουτί καλύτερο από αυτό που έχει με 30-60 ευρώ.

Θα έχει όλα τα οφέλη ενός σύγχρονου συστήματος usb 3.0, sata III χωρίς να χρησιμοποιήσει την κάρτα γραφικών που έχει και χωρίς επιπλέον ψύξη στον επεξεργαστή (αν χρειαστεί παίρνει αργότερα).

Πουλάει αυτά που έχει και ότι πάρει από εκεί.

• Like 1
Δημοσ.

Ας ριξω και εγω μια ιδεα.

Mιας και η μητρικη υποστηριζει ακομα και modded XEON 771 με το αντιστοιχο bios,μπορειτε να τσιμπησετε εναν Ε5440/Ε5450 απο τις αγγελιες μεχρι 30-35 ευρω. Καρτα γραφικων μια R9 270/ HD 7870/7850/R7 370 /750ti /950 παλι απο της αγγελιες μεχρι 80-100 ευρω

cpu cooler: https://www.skroutz.gr/s/418750/CoolerMaster-Hyper-TX3-EVO.html

psu: http://www.e-shop.gr/psu-xfx-xt-80-plus-bronze-600w-p-PER.817476

ssd: https://www.skroutz.gr/s/3604462/Intenso-SSD-SATA-III-Top-256GB.html

Βεβαια να πατε σε νεο socket ειναι αρκετα καλυτερη επενδυση,οπως αναφερει ο @BlueBlood7 αλλα αν δεν γινεται γιατι χρειαζεστε αναγκαστικα νεα Gpu, υπαρχει και αυτη η λυση

Δημοσ.

H πρωτη σου ενεργεια ειναι: επιλογη καινουργιου τροφοδοτικου -ετσι κι αλλιως θα αξιοποιηθει-

μετα τσεκαρεις stock cooler για να εξηγηθει η αιτια επαυξημενων θερμοκρασιων. Aν δεν φταιει
αυτο μετα τσεκαρεις τη μητρικη (γιατι μπορει να εχει περασει και/απο εκει το προβλημα temps)
:shifty:

Δημοσ.

Με καινούριο i3 μητρική και 8άρα ram βγαίνει εκτός budget. Τα 200 είναι το επιθυμητό άντε κανένα 20άρικο-30άρικο πιο πάνω. Τα 250 είναι το ανώτατο που μπορεί και προτιμάει να το αποφύγει αν γίνεται. Απτην άλλη ο g4500 ενώ είναι πολύ δυνατός και έχω διαβάσει τα καλύτερα για αυτόν είναι διπύρηνος χωρίς hyperthreading και θα προτιμούσα να τον αποφύγουμε... Το μεταχειρισμένο σετάκι i3 δεν αξίζει λέτε? Να μην κοιτάω καν?
Η στοκ ψύχτρα εφάπτεται σωστά δεν δικαιολογούνται τόσο ψηλές θερμοκρασίες... Τι μπορεί να φταίει ? το τροφοδοτικό? Και η κάρτα έχει υψηλές θερμοκρασίες 57-60 βαθμούς idle...

Aναφορικά με τον modded Xeon το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν έχω πιάσει ποτέ παρόμοιο τσιπάκι και το ψιλοφοβάμαι... Αξίζει η αναβάθμιση απο Q8400 σε Xeon Ε5440/Ε5450? Θα δει σημαντική διαφορά? Αν όχι καλύτερα να κρατήσει το 30αρικο και να το δώσει σε κάτι άλλο. 

Μόλις μπήκα ενα παιχνίδι LoL και πραγματικά δεν παλεύεται... Τρομερά fps drops απο τα 70 fps με όλα στο low πέφτει απότομα στα 15-20 επανέρχεται μετά απο 3-4 δευτερόλεπτα και ξαναπέφτει μετά απο 20-30...

Προτεραιότητα πάντως έχει το τροφοδοτικό το συγκεκριμένο είναι επικίνδυνο...

Δημοσ.

Με καινούριο i3 μητρική και 8άρα ram βγαίνει εκτός budget. Τα 200 είναι το επιθυμητό άντε κανένα 20άρικο-30άρικο πιο πάνω. Τα 250 είναι το ανώτατο που μπορεί και προτιμάει να το αποφύγει αν γίνεται. Απτην άλλη ο g4500 ενώ είναι πολύ δυνατός και έχω διαβάσει τα καλύτερα για αυτόν είναι διπύρηνος χωρίς hyperthreading και θα προτιμούσα να τον αποφύγουμε... Το μεταχειρισμένο σετάκι i3 δεν αξίζει λέτε? Να μην κοιτάω καν?

Η στοκ ψύχτρα εφάπτεται σωστά δεν δικαιολογούνται τόσο ψηλές θερμοκρασίες... Τι μπορεί να φταίει ? το τροφοδοτικό? Και η κάρτα έχει υψηλές θερμοκρασίες 57-60 βαθμούς idle...

Aναφορικά με τον modded Xeon το σκέφτηκα κι εγώ αλλά δεν έχω πιάσει ποτέ παρόμοιο τσιπάκι και το ψιλοφοβάμαι... Αξίζει η αναβάθμιση απο Q8400 σε Xeon Ε5440/Ε5450? Θα δει σημαντική διαφορά? Αν όχι καλύτερα να κρατήσει το 30αρικο και να το δώσει σε κάτι άλλο. 

Μόλις μπήκα ενα παιχνίδι LoL και πραγματικά δεν παλεύεται... Τρομερά fps drops απο τα 70 fps με όλα στο low πέφτει απότομα στα 15-20 επανέρχεται μετά απο 3-4 δευτερόλεπτα και ξαναπέφτει μετά απο 20-30...

Οχι καλα ειναι και c2q, δεν χρειαζεται ΧΕΟΝ τοτε. δειτε και τα υπολοιπα.

• Like 1
Δημοσ.

Ξεκινησε με: τροφοδοτικο και επανατοποθετηση stock cooler (& thermal paste),
μαλιστα τεσταρε το cooler κρατωντας / πιεζοντας το ο ιδιος, επανω στη cpu για
σιγουρια (με το κουτι ανοιχτο), και αν δεις ετσι μεγαλη διαφορα = δεν κλειδωνει

Δημοσ.

Για τροφοδοτικό να πάω στο XFX XT 600w ή στο Τhermaltake Hambrug 530W? Η διαφορά είναι στα 10 ευρώ αλλά το πρώτο έχει πιστοποίηση 80+bronze + σχεδόν 100 watt περισσότερα

Δημοσ.

Προτεραιότητα πάντως έχει το τροφοδοτικό το συγκεκριμένο είναι επικίνδυνο...

Επειδή ο G4500 είναι διπύρηνος και χωρίς hyperthreading προτιμάς τον υπάρχων επεξεργαστή που είναι χειρότερος?

Αφού δεν θα πάει στα 250 διόρθωσε τότε το budget sta 200-230.

Τα υπόλοιπα οφέλη που έγραψα τα διάβασες? Το να δώσεις 200 ευρώ σε αυτο το μηχάνημα είναι δεν στέκει φίλε μου.

Υπάρχει και η λύση του s1150 λίγο πιο φθηνότερα.

Επίσης αυτό που γράφεις στο τέλος σε τι διαφέρει από αυτό που έγραψα?

Eνναλακτικά :

Δεν παίρνει GPU και Ψύχτρα,  και δίνει ένα 50άρικο παραπάνω περίπου για να πάρει μεταχειρισμένο σετάκι i3 μητρική και ραμ. Γύρω στα 180 ευρώ περίπου ολα μαζί. 

Σύνολο : 270-280 ευρώ

• Like 2
Δημοσ.

Επειδή ο G4500 είναι διπύρηνος και χωρίς hyperthreading προτιμάς τον υπάρχων επεξεργαστή που είναι χειρότερος?

Αφού δεν θα πάει στα 250 διόρθωσε τότε το budget sta 200-230.

Τα υπόλοιπα οφέλη που έγραψα τα διάβασες? Το να δώσεις 200 ευρώ σε αυτο το μηχάνημα είναι δεν στέκει φίλε μου.

Υπάρχει και η λύση του s1150 λίγο πιο φθηνότερα.

Επίσης αυτό που γράφεις στο τέλος σε τι διαφέρει από αυτό που έγραψα?

Δεν θεώρω καλύτερο τον q8400 απο τον g4500 ούτε τον προτιμώ. Αυτό που λέω είναι ότι το να δώσει γύρω στα 80 ευρώ για επεξεργαστή που σε λίγο καιρό απο τώρα αν θελήσει να κάνει αναβάθμιση κατα πάσα πιθανότητα θα πρέπει να τον αλλάξει και με το budget να είναι τόσο σφιχτό δεν μου φαίνεται να αξίζει...

Σε αντίθεση με την αγορά μιας αξιόλογης κάρτας γραφικών μεταχειρισμένης, καινούριου τροφοδοτικού και ενός καλού κουτιού που θα του μείνουν κι όλας σε επόμενη αναβάθμιση... Τώρα το οτι η καρτα δεν θα παίζει στο maximum των δυνατοτήτων της κτλπ είναι άλλο θέμα...

Για σοκετ 1150 αν μπορείς δώσε μου μια πρόταση.

Αυτό που έγραψα στο τέλος ήταν γραμμένο πριν κάνεις την ανάρτησή σου αλλά anyway διαφέρει στο ότι μιλάω για αγορά μεταχειρισμένων που βρίσκονται 60-70 ευρώ φθηνότερα απότι τα καινούρια που προτείνεις. Διαφορά μικρή για μεγαλύτερα budget αλλα σημαντική σε budget 250 ευρώ.

Μόλις το δοκίμασα, σημαντική διαφορά στις θερμοκρασίες δεν υπήρξε... 2-3 βαθμούς κάτω. 

Δοκίμασα κι ενα stress test πιέζοντας την ψυχτρα , 30 δευτερόλεπτα έτρεξε το test και οι θερμοκρασίες στο θεό....

post-418301-0-25206500-1479856682_thumb.png

Δημοσ.

Την αποψή μου την είπα. Κάτι αλλο να γράψω για να σε πείσω δεν έχω. Από εκεί πέρα κάνετε ότι νομίζετε.

Σε 1150 η διαφορά είναι στην μητρική όπου μπορείς να πάρεις την φθηνότερη και να βγει 10-20 ευρώ πιο φθηνότερα το σύστημα από ότι σε 1151.

Δημοσ.

Εφοσον ειναι παλιο το συστημα και βλεπεις οτι κανει throttle πρεπει να αλλαξεις παστες σε επεξεργαστη και καρτα γραφικων, να καθαρισεις ανεμιστηρες και ψυκτρες και να ξανατεσταρεις. Μπορει απο μονο του αυτο να λυσει τα οποια προβληματα. Μην αγορασεις τιποτα πριν κανεις αυτα τα 2.

Απο αναβαθμισεις, τροφοδοτικο θα αλλαξεις οπως και να εχει. Αν θελει αλλη αναβαθμιση μελλοντικα συστηνω να μαζεψει τα χρηματα και να παει σε σετακι με i3 (ή ZEN :D) καθως για το λολ και ταινιες ο Q8400 ειναι μια χαρα.

Το αλλο που θα μπορουσε να κανει για να βελτιωσει τα πραγματα τωρα ειναι ενας SSD, ακομα και 120 GB.

• Like 1
Δημοσ.

Εντάξει παιδιά ευχαριστώ. Θα αλλάξω παστες και τροφοδοτικό και θα επανέλθω στο θέμα. Θα προσπαθήσω να τον πείσω να κάνει και την αναβάθμιση αργότερα με μεγαλύτερο budget για να μην πάμε σε μεταχειρισμένα ή διπύρηνο σύστημα και βλέπουμε

Δημοσ.

Αν η ψυκτρα ακουμπα σωστα, δεν πρεπει να δινονται μεγαλες θερμοκρασιες ειδικα σε idle..
Καποιο αλλο τροφοδοτικο, να του δοκιμασεις -οχι απαραιτητα καινουργιο!- υπαρχει καπως?
Ο Q8400 αντεχει καταρχην γι' αυτα που το θελει, αρκει/με προυποθεση: να μην throttleαρει

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...