Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα

Παρέλαβα σήμερα το λάπτοπ ενός φίλου μου (Μοντέλο: toshiba satellite c70-a-101)

έχει υποστεί τα εξής:
ενώ είχε windows 8.1 pro, πήγε να εγκαταστήσει τα 10 (τα οποία κατέβασε από το msdn aa, τα δωρεάν που μας δίνει η σχολή) ανοίγωντας απλά το setup (δεν έκαψε δηλαδή το iso σε dvd ή σε usb)

Στο τέλος της εγκατάστασης, απλά ο υπολογιστής κόλλαγε στο λογότυπο του bios

Όταν ανοίγει, αν πατήσω f12 πριν βγάλει το λόγκο, με βάζει στο bios. Αλλιώς, κολλάει.

Το bios έχει όλες τις επιλογές, ωστόσο προσπάθησα να bootάρω απο bootable usb, dvd(windows 10), dvd(windows 10 πάλι ) και αρνήθηκε να τρέξει κάτι.

ή κολλάει στο λόγκο του bios, ή με πάει στην οθόνη των 10 που λέει ότι κάτι πήγε στραβά με την εγκατάσταση, ρωτώντας με τι να κάνω

καθώς δεν έχει φτιάξει λογαριασμό ο φίλος μετά το format, λύσεις τύπου cmd και αυτά δεν μπορώ να τις κάνω, πρέπει λέει να συνδεθώ με λογαριασμό διαχειριστή..

έβγαλα τον δίσκο, και απλα πήγαινε να μπουτάρει απο usb/dvd πετώντας μήνυμα "media failed" 

καμία πρόταση;

edit: έβαλα σιντι με λινουξ στην τύχη και άνοιξε

Δημοσ.

To στικάκι σου θα πρέπει να είναι φτιαγμένο ως UEFI αλλιώς δεν μπουτάρει (λόγω secure boot). Λογικά, πρέπει να υπάρχει Recovery Partition στον σκληρό, για να ξαναγυρίσεις σε εργοστασιακό image των 8.1. Μπες στην Toshiba και δες για οδηγίες. Πρέπει να θέλει κάποιο συνδυασμό πλήκτρων κατά την εκκίνηση...

Δημοσ.

Τελικά ο φίλος μου μου είπε να του βάλω λίνουξ για να τα μάθει

ευχαριστώ πάντως για την άμεση βοήθεια, θα το έχω υπ΄΄οψιν αν χρειαστεί άλλη φορά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...