zio10 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Sorry paylidis αλλά τελικά ενώ προκρίνεις την επιλογή της εταιρίας σαν ιδανική, κι ενώ πληρώνετε, πάλι έχετε συμμετοχή (πέραν της οικονομικής) δική σας από κάποιον του κτηρίου. Όπως ακριβώς είχα αναφέρει καναδυό σελίδες νωρίτερα. Δηλαδή δεν γλυτώνεις τελείως την εμπλοκή. Και άρα πάλι υπάρχει αυτός που θα φάει το πακετάκι. Και για την ακρίβεια θα είναι πάλι ο ίδιος "μ....κας" που προ εταιρίας ενδιαφερόταν και (μοιραία) θα έκανε για 10ετίες τον διαχειριστή. Το ότι πληρώνεις από μόνο του δε λύνει το θέμα. Και για το απορρυπαντικό πιάτων στο σπίτι σου πληρώνεις αλλά μετά πρέπει να πλύνεις και τα πιάτα (λίγο κουλό το επιχείρημά μου αλλά θεωρώ ότι είναι στο αντίστοιχο επίπεδο με το δικό σου. Για το συγκεκριμένο θέμα πάντα μιλάω). Και για πες μια πρόταση αναφορικά με το ότι αφού πληρώνεις, όπως πληρώνουν και όλοι οι άλλοι και αφού είναι δεδομένο ότι η εταιρία δεν πρόκεται πχ να τσεκάρει αν έχετε πετρέλαιο να παραγγείλει ή αν κάηκαν οι λάμπες στο κλιμακοστάσιο και άρα κάποιος πρέπει να κάνει το χαμαλίκι να ενημερώσει, ποιος κατά τη γνώμη σου είναι αυτός; Εκτός πια αν το αφήσουμε στον αέρα και ποντάρουμε στο ποιος θα ενοχληθεί πρώτος. (προσωπικά δεν θα έπαιρνα στα σοβαρά εταιρία που θα δεχόταν να μιλάει για τις ελλείψεις με τον οποιοδήπτε και με όχι ένα, σαφώς ορισμένο, άτομο) Είναι πολύ πιο εύκολο πιστεύω να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να το κάνει αυτό, να μιλάει με την εταιρεία δηλαδή. Αυτό και κυκλικά να πάει δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις νομίζω.
paylidis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Είναι πολύ πιο εύκολο πιστεύω να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να το κάνει αυτό, να μιλάει με την εταιρεία δηλαδή. Αυτό και κυκλικά να πάει δεν θα υπάρχουν ιδιαίτερες αντιδράσεις νομίζω. ακριβως... η εμπλοκη μας δεν ειναι πανω απο 15' το μήνα. Εχουμε φτιάξει και μια πατεντα με φλοτερ μεσα στη δεξαμενη πετρελαιου και οταν πεσει κατω απο τα 500 λιτρα αναβει μια λαμπα μεσα στο υπογειο γκαραζ οποτε καταλαβαινουμε οτι θέλει γέμισμα και παίρνουμε τηλέφωνο (1' υπόθεση). Επειτα όταν έρθει το πετρέλαιο πάει ενας που ευκαιρεί μαζι με τον "οικοπεδούχο" που εχει τα πιο πολλα ακινητα (και νοιαζεται για την οικοδομη) για την παραλαβή (10-15' υπόθεση). Θα μπορούσαμε να τα αναθέσουμε πλήρως στην εταιρεία απλα ειναι θέμα ανασφάλειας.. 1
bluesattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Kαι αν καποιος δεν εχει (η δεν θελει να δωσει) λεφτα για πετρελαιο τι κανετε ?
paylidis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Με 600€ ενοικιο το τριαρι και 400 το δυαρι, μάλλον δε θα ήταν το πρόβλημα του το πετρέλαιο... Οπως και να εχει αυτονομη ειναι, οποιος δε θέλει να αναψει πληρώνει απλα ενα μικρό ποσοστό
bluesattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Ε αν ειναι ακριβη νεοδμητη πολυκατοικια με ακριβα ενοικια και προφανως εχοντες ενοικους ολα καλα ειναι.Eυκολο να συμμορθωθουν ολοι με τις ..υποχρεωσεις τους.Αν ειναι κανα ερειπιο με ενοικους ταλαιπωρημενους , ανεργους, αλλοδαπους...αντε να το παιξεις διαχειριστης και φοροεισπρακτορας 1
haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 ακριβως... η εμπλοκη μας δεν ειναι πανω απο 15' το μήνα. Εχουμε φτιάξει και μια πατεντα με φλοτερ μεσα στη δεξαμενη πετρελαιου και οταν πεσει κατω απο τα 500 λιτρα αναβει μια λαμπα μεσα στο υπογειο γκαραζ οποτε καταλαβαινουμε οτι θέλει γέμισμα και παίρνουμε τηλέφωνο (1' υπόθεση). Επειτα όταν έρθει το πετρέλαιο πάει ενας που ευκαιρεί μαζι με τον "οικοπεδούχο" που εχει τα πιο πολλα ακινητα (και νοιαζεται για την οικοδομη) για την παραλαβή (10-15' υπόθεση). Θα μπορούσαμε να τα αναθέσουμε πλήρως στην εταιρεία απλα ειναι θέμα ανασφάλειας.. Το υπογραμμισμένο είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η κεντρική ιδέα και η βάση απο την οποία εκπορεύονται όλες οι αντιρρήσεις περί ανάληψης διαχείρησης. Μας νοιάζει μόνο για το σπίτι μας και τίποτα άλλο. Και ηλιθιωδώς θεωρούμε ότι "σπίτι μας" είναι από το "welcome" πατάκι και μέσα. Ξεχνάμε (τουλάχιστον οι ιδιοκτήτες) ότι και το υπόλοιπο είναι (σε κάποιο ποσοστό) δικό μας και η δυσλειτουργία ή απαξίωση του μοιραία απαξιώνει και την περιουσία μας.
paylidis Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Το υπογραμμισμένο είναι, κατά τη γνώμη μου πάντα, η κεντρική ιδέα και η βάση απο την οποία εκπορεύονται όλες οι αντιρρήσεις περί ανάληψης διαχείρησης. Μας νοιάζει μόνο για το σπίτι μας και τίποτα άλλο. Και ηλιθιωδώς θεωρούμε ότι "σπίτι μας" είναι από το "welcome" πατάκι και μέσα. Ξεχνάμε (τουλάχιστον οι ιδιοκτήτες) ότι και το υπόλοιπο είναι (σε κάποιο ποσοστό) δικό μας και η δυσλειτουργία ή απαξίωση του μοιραία απαξιώνει και την περιουσία μας. Ε μα ρε συ Χαρη το ιδιο ειναι εγω που νοικιαζω ή ο Ts που κληρονόμησε μισο (ουτε καν ολοκληρο) σπιτι και το ιδιο αυτός που εχει τη μιση πολυκατοικία+τον αερα; Εγω σημερα ειμαι αυριο δεν ειμαι... Ε αν ειναι ακριβη νεοδμητη πολυκατοικια με ακριβα ενοικια και προφανως εχοντες ενοικους ολα καλα ειναι.Eυκολο να συμμορθωθουν ολοι με τις ..υποχρεωσεις τους.Αν ειναι κανα ερειπιο με ενοικους ταλαιπωρημενους , ανεργους, αλλοδαπους...αντε να το παιξεις διαχειριστης και φοροεισπρακτορας ενας λογος παραπανω για να πανε σε εταιρεία
Anorymous Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Σήμερα μοίρασαν ένα χαρτί που έχει την σειρα που πρέπει να μπουν διαχειριστής ο καθένας. Εκτός του ότι δεν ξέρω πως έβγαλαν αυτή την λίστα υπογράφει και μια επιτροπή που δεν ξέρω πως βγήκε και πότε όσοι είναι στην επιτροπή είναι αυτοί που κατεβαίνουν συνέχεια στις συνέλευσης και φυσικά δεν είναι το 51%. Επίσης απο τα πέντε μέλη υπογράφουν μόνο τα τέσσερα, τέλος αναφέρει ότι οποιος είναι να γίνει διαχειριστής υποχρεούται αν δεν μπορεί να βρει λύση μόνος του.
haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Σήμερα μοίρασαν ένα χαρτί που έχει την σειρα που πρέπει να μπουν διαχειριστής ο καθένας. Εκτός του ότι δεν ξέρω πως έβγαλαν αυτή την λίστα υπογράφει και μια επιτροπή που δεν ξέρω πως βγήκε και πότε όσοι είναι στην επιτροπή είναι αυτοί που κατεβαίνουν συνέχεια στις συνέλευσης και φυσικά δεν είναι το 51%. Επίσης απο τα πέντε μέλη υπογράφουν μόνο τα τέσσερα, τέλος αναφέρει ότι οποιος είναι να γίνει διαχειριστής υποχρεούται αν δεν μπορεί να βρει λύση μόνος του. Όταν γίνεται συνέλευση απαιτείται πλειοψηφία για να θεωρηθεί έγκυρη, και άρα να ισχύουν οι αποφάσεις της. Ανάλογα την περίπτωση και το καταστατικό από 51% μέχρι και 75%. Αν όμως μια συνέλευση δεν πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη μέρα και ώρα που ορίσθηκε λόγω της μη προβλεπόμενης απαρτίας τότε γίνεται την αμέσως επόμενη βδομάδα (ίδια μέρα, ώρα και τόπος) και θεωρείται ως "απαρτία" (και άρα ικανή για την λήψη αποφάσεων) με την παρουσία οποιουδήποτε αριθμού ατόμων (σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνεται στην 3η πρόσκληση και όχι τη 2η). Άρα να γνωρίζουν όσοι δεν "τιμούν" τις συνελεύσεις ότι ουσιαστικά παραχωρούν το δικαίωμα της όποιας απόφασης σε άλλους και μετά είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν.
zio10 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Είναι λογικό να γίνεται διαχειριστής βάση κανονισμού κάποιος ενοικιαστής, ενώ δεν μπορεί να μετέχει ούτε στις συνελεύσεις της πολυκατοικίας;
Anorymous Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Όταν γίνεται συνέλευση απαιτείται πλειοψηφία για να θεωρηθεί έγκυρη, και άρα να ισχύουν οι αποφάσεις της. Ανάλογα την περίπτωση και το καταστατικό από 51% μέχρι και 75%. Αν όμως μια συνέλευση δεν πραγματοποιηθεί την συγκεκριμένη μέρα και ώρα που ορίσθηκε λόγω της μη προβλεπόμενης απαρτίας τότε γίνεται την αμέσως επόμενη βδομάδα (ίδια μέρα, ώρα και τόπος) και θεωρείται ως "απαρτία" (και άρα ικανή για την λήψη αποφάσεων) με την παρουσία οποιουδήποτε αριθμού ατόμων (σε κάποιες περιπτώσεις αυτό μπορεί να γίνεται στην 3η πρόσκληση και όχι τη 2η). Άρα να γνωρίζουν όσοι δεν "τιμούν" τις συνελεύσεις ότι ουσιαστικά παραχωρούν το δικαίωμα της όποιας απόφασης σε άλλους και μετά είναι υποχρεωμένοι να το δεχτούν. Είμαστε 15 άτομα και στις συνελευσεις κατεβαίνουν οι 7 δηλαδή ούτε οι μισοί. Αν είμασταν 8 να πω οκ έχει μια λογική.
bluesattack Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 http://www.diaxeiristis.com/forum/viewforum.php?f=1
haris_216 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Είμαστε 15 άτομα και στις συνελευσεις κατεβαίνουν οι 7 δηλαδή ούτε οι μισοί. Αν είμασταν 8 να πω οκ έχει μια λογική. Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Καλό θα ήταν να ήσασταν όλοι παρόντες. Αν όμως την πρώτη φορά δεν υπάρχει πλειοψηφία τότε τη 2η (ή την 3η) ακόμα και δύο να είναι παρόντες θεωρείται επαρκής συμμετοχή για τη διενέργεια συνέλευσης και τη λήψη αποφάσεων. Ας πρόσεχαν όσοι δεν κάνουν τον κόπο να συμμετέχουν όταν θα βρουν "μπροστά" τους αποφάσεις που ίσως διαφωνούν αλλά δεν ήταν παρόντες για να το παλέψουν.
Zerg13 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Στην δικη μου την πολοικατοικια, που ειναι και ενα μικρο ψυχιατρειο, υπαρχει ορισμος διαχειριστη εναν απο τους ιδιοκτητες, με αμοιβη, οχι αμισθι. Και μαλιστα αρκετα, 800 τον χρονο. Παρολα αυτα, ο χρονος που απαιτηται και το στρες ειναι τετοιο που μαλλον δεν θελω να αναλαβω. Καταρχην δεν πληρωνουν ολοι, αλλα η πλειοψηφια. Μετα ο καθενας κανει οτι του κατεβει, γρεμιζει τοιχους, ανοιγει πορτες εκει που δεν υπηρχαν κτλ...Ειμαι στις εξαιρεσεις, το ξερω. Υπαρχει και η θεση του βοηθου διαχειριστη, δεν κανω πλακα σοβαρα μιλαω μην γελατε 2
Anorymous Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Ρε φίλε τι δεν καταλαβαίνεις; Καλό θα ήταν να ήσασταν όλοι παρόντες. Αν όμως την πρώτη φορά δεν υπάρχει πλειοψηφία τότε τη 2η (ή την 3η) ακόμα και δύο να είναι παρόντες θεωρείται επαρκής συμμετοχή για τη διενέργεια συνέλευσης και τη λήψη αποφάσεων. Ας πρόσεχαν όσοι δεν κάνουν τον κόπο να συμμετέχουν όταν θα βρουν "μπροστά" τους αποφάσεις που ίσως διαφωνούν αλλά δεν ήταν παρόντες για να το παλέψουν. Πιστεύα ότι μπορεί να μην είναι απαρτία αλλά τουλάχιστον πάνω από τους μισούς δεν ήξερα ότι μπορεί να πάρει αποφάσεις η μειοψηφία, αυτό ισχύει για όλες τις πολυκατοικίες ή εξαρτάται από το καταστατικό ? Ααα επίσης η ψήφοι πάνε με τους ιδιοκτήτες ή με τα διαμέρισμα ? Δηλαδή ένας με δύο διαμερίσματα έχει δύο ψήφους η μία ? Στην δικη μου την πολοικατοικια, που ειναι και ενα μικρο ψυχιατρειο, υπαρχει ορισμος διαχειριστη εναν απο τους ιδιοκτητες, με αμοιβη, οχι αμισθι. Και μαλιστα αρκετα, 800 τον χρονο. Παρολα αυτα, ο χρονος που απαιτηται και το στρες ειναι τετοιο που μαλλον δεν θελω να αναλαβω. Καταρχην δεν πληρωνουν ολοι, αλλα η πλειοψηφια. Μετα ο καθενας κανει οτι του κατεβει, γρεμιζει τοιχους, ανοιγει πορτες εκει που δεν υπηρχαν κτλ... Ειμαι στις εξαιρεσεις, το ξερω. Υπαρχει και η θεση του βοηθου διαχειριστη, δεν κανω πλακα σοβαρα μιλαω μην γελατε Το ίδιο είχαμε στην πολυκατοικία που εμένα πριν είμασταν πενήντα διαμέρισματα, ο ένας έβριζε τον άλλο με σημειώματα στην είσοδο και από κάτω απαντούσε ο άλλος μια τρέλα. Πέντε χρόνια που ήμουν σε κάθε συνέλευση γινόταν χαμός και κερασάκι στην τούρτα τέσσερα χρόνια απο τα πέντε δεν είχαμε θέρμανση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα