Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω πρόβλημα με τις εταιρίες (πέραν του ότι κρατάνε τα στοιχεία σου και συνεχίζουν να σε ενοχλούν για "προσφορές" χρόνια αφότου έχεις παραδώσει τη διαχείριση) αν και δεν βρήκα καμία που να αναλαμβάνει τα πάντα (και ειδικά παραλαβή πετρελαίου, χωρίς άνθρωπο της πολυκατοικίας).

Με αυτό που έχω πρόβλημα είναι με κάτι εξυπνάκηδες που αφού απολάμβαναν δωρέαν διαχείριση επί χρόνια, πληρωμή κοινοχρήστων όταν και όποτε το θυμόταν, χτύπαγαν κουδούνια ό,τι ώρα τους κάπνιζε και στράβωναν όταν όριζες ημέρες και ώρες πληρωμής, όταν έρχεται η σειρά τους και καταπέσει κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία για να μην αναλάβουν κι αυτοί, θυμούνται τις εταιρίες, τις οποίες θέλουν να χρεώσουν  σε όλους (ενώ όταν έκαναν διαχείριση οι άλλοι δεν ήθελαν να πιστώνεται στο διαχειριστή ούτε ένα συμβολικό ποσό για το τρέξιμο που έριχνε).

Γενικά, έχω θέμα με τους "μονά-ζυγά, δικά μου".

Υ.Γ. Υποτίθεται ότι η εταιρία σου εξασφαλίζει την είσπραξη των κοινοχρήστων. Βάσει της εμπειρίας μου, κάτι τέτοιο δεν ισχύει: ένα τηλεφώνημα κάνουν και πέραν αυτού ούτε μπορούν, ούτε ενδιαφέρονται για κάτι περισσότερο (ειδικά με την τωρινή κατάσταση). Περισσότερο τους νοιάζει να σου πλασάρουν το δικό τους προμηθευτή καυσίμων ή συνεργείο καθαρισμού, παρά οτιδήποτε άλλο.

• Like 1
  • Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανονικά όχι.

Μπορεί να αποφασίσει η συνέλευση για κάτι τέτοιο ειδικά στην περίπτωση που κάποιος είναι πολλά συνεχόμενα χρόνια και άρα κάνει την δουλειά των άλλων.

Διαφορετικά απλά δεν έχει νόημα αφού όλοι θα περάσουν από το πόστο.

Για ποιο λόγο άλλωστε; Για να καλύψει τα έξοδα από τα 3 τηλέφωνα που θα κάνει μες το χειμώνα για πετρέλαιο; Ή για την κούραση του να πληρώσει τη ΔΕΗ, αφού λογικά θα το κάνει ταυτόχρονα με τη δική του

Σοβαρα μιλας??

Να σε ενοχλει ο αλλος οποτε θελει για οτι θελει δεν μετραει?

Μια πολυκατοικια εχει υδρευση και ηλεκτρισμο οπως και αποχευτευση ποσες ζημιες γινονται εκει(η στο ασανσερ).

Αν ηταν ολα τοσο απλα γιατι τα παλια χρονια ειχαν θυρωρο.

Το χειροτερο στην εποχη μας ειναι τα ανεισπρακτα κοινοχρηστα(ολο και περισσοτεροι δεν πληρωνουν...η δεν μπορουν να πληρωσουν).

Χθες εμαθα οτι γινεται διαγραφη χρεους οταν εχουν περασει 5 χρονια(στα κοινοχρηστα δηλαδη πανω απο 5 ετη).

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο την εταιρεία που μας βγάζει τα κοινόχρηστα, μου είπε ότι είναι 3.5 ευρώ το διαμέρισμα.

Θεωρώ ότι είναι λογικό πόσο και θα είναι η καλύτερη λύση.

Δημοσ.

Συγνώμη για την διόρθωση αλλά έχοντας χρηματίσει διαχειριστής για πολλά χρόνια και μην έχοντας καταδεχτεί να πάρω ούτε φράγκο (και μην έχοντας το θράσος να θεωρώ ότι μόνο εγώ είμαι έτσι) στράβωσα με το τσουβάλιασμα.

Κατά τα άλλα είναι όπως ακριβώς τα λέει ο kfyros. Μάλιστα αν "το 'χει η κούτρα  σου" δεν χρειάζεται καν να ψαχτείς αφού σε προσεγγίζουν διάφοροι με ξεκάθαρες προτάσεις (ούτε καν να το λένε "κομψά")

έχεις απόλυτο δίκιο.

το γραψα πιο κάτω αλλά η αρχική πρόταση είναι δεικτική.

Κάνω συχνά διαχειριστής γιατί είμαστε σε μικρή πολυκατοικία κι έχουμε φυσικό αέριο, οπότε είναι εύκολη η διαχείριση.

Θυμίζω για όσους δεν γνωρίζουν, ο νόμος πλέον απαγορεύει έξοδα χωρίς παραστατικά, και όσοι διαχειριστές πληρώνουν μαύρα είναι φορολογικά συνυπεύθυνοι , μαζί και οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων.

Για αυτό το λόγο έχουμε μπλέξει με εργόσημα με την καθαρίστρια, και ζητάμε πάντα τιμολόγια για εργασίες..

Τέλος, συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους δεν έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης στις πολυκατοικίες, γιατί μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι αν γίνει κάποιο ατύχημα ή ζημιά.

Και τα ποσά είναι αστεία , 100-150 ευρώ το χρόνο για να καλυφθείς από τέτοιες περιπτώσεις.

Πχ. ακόμα και από πλημμύρα σε διαμέρισμα λόγω βουλώματος αποχέτευσης, όπου εγείρονται δικαιώματα αποζημίωσης.

• Like 2
Δημοσ.

Τι ειναι και πως γινεται η ασφαλεια αστικης ευθυνης?

Τέλος, συνιστώ ΠΡΟΣΟΧΗ σε όσους δεν έχουν ασφάλεια αστικής ευθύνης στις πολυκατοικίες, γιατί μπορεί να βρεθούν μπλεγμένοι αν γίνει κάποιο ατύχημα ή ζημιά.

Και τα ποσά είναι αστεία , 100-150 ευρώ το χρόνο για να καλυφθείς από τέτοιες περιπτώσεις.
Πχ. ακόμα και από πλημμύρα σε διαμέρισμα λόγω βουλώματος αποχέτευσης, όπου εγείρονται δικαιώματα αποζημίωσης.

Δημοσ.

Πήρα τηλέφωνο την εταιρεία που μας βγάζει τα κοινόχρηστα, μου είπε ότι είναι 3.5 ευρώ το διαμέρισμα.

Θεωρώ ότι είναι λογικό πόσο και θα είναι η καλύτερη λύση.

μεινε οσο πιο μακρυα γινεται απο την ολη διαδικασία, πες εχω προβληματα προσωπικά δε μπορώ. δε μπορουν να σου κανουν κατι

• Like 1
Δημοσ.

Πολλα σου είπε

Αθηνα είσαι; Ή επαρχία;

Αθήνα

μεινε οσο πιο μακρυα γινεται απο την ολη διαδικασία, πες εχω προβληματα προσωπικά δε μπορώ. δε μπορουν να σου κανουν κατι

Τους είπα ότι έχω πρόβλημα υγείας και ψυχολογικά δεν είμαι καλά ώστε να αναλάβω μια τέτοια θέση, μου επιτέθηκαν και μου είπαν αν δεν μπορώ να πληρώσω από την τσέπη μου.

Περιττό να πω ότι ένιωσα σκατα.

Δημοσ.

Κλασικοί αποτομοι ανθρωποι που κάνουν επίθεση χωρίς να σκεφτούν λίγο ότι ο άλλος μπορεί να αδυνατεί να πληρώσει κτλπ

Αν έχουν τόσο άσχημους τρόπους εγώ θα τους έλεγα δεν αναλάμβανω τιποτα

• Like 1
Δημοσ.

Τους είπα ότι έχω πρόβλημα υγείας και ψυχολογικά δεν είμαι καλά ώστε να αναλάβω μια τέτοια θέση, μου επιτέθηκαν και μου είπαν αν δεν μπορώ να πληρώσω από την τσέπη μου.

Περιττό να πω ότι ένιωσα σκατα.

ε πες τους και εσυ αντε *αμηθειτε και χεστους, σε βρηκανε μαλλον νεο και θελουν να σου φορτώσουν την ευθυνη και να μην πληρώνουν κιολας μετα. Δε σε κάνουν τιποτα, ακομα και υποχρέωση βασει καταστατικου να υπάρχει δε προκειται να σε κυνηγήσουν γιατι και εξοδα δικαστικα να κανουν εν τέλει θα σου κλασουν μια μπετονιερα @@...

Γενικά οσο αερα τους δίνεις αλλο τοσο παιρνουν στις πολυκατοικίες...

• Like 1
Δημοσ.

ε πες τους και εσυ αντε *αμηθειτε και χεστους, σε βρηκανε μαλλον νεο και θελουν να σου φορτώσουν την ευθυνη και να μην πληρώνουν κιολας μετα. Δε σε κάνουν τιποτα, ακομα και υποχρέωση βασει καταστατικου να υπάρχει δε προκειται να σε κυνηγήσουν γιατι και εξοδα δικαστικα να κανουν εν τέλει θα σου κλασουν μια μπετονιερα @@...

Γενικά οσο αερα τους δίνεις αλλο τοσο παιρνουν στις πολυκατοικίες...

Υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν κάνει διαχειριστές που μένουν πιο πολλά χρόνια από μένα αλλά αυτοί τους γράφουν και δεν πατάνε στις συνελεύσεις και δεν έχουν το θάρρος να τους πουν τίποτα.

Κλασικοί αποτομοι ανθρωποι που κάνουν επίθεση χωρίς να σκεφτούν λίγο ότι ο άλλος μπορεί να αδυνατεί να πληρώσει κτλπ

Αν έχουν τόσο άσχημους τρόπους εγώ θα τους έλεγα δεν αναλάμβανω τιποτα

Δεν έχω πολλά πολλά με αυτούς από τότε που ήμουν μικρός και ζούσε η μητέρα μου, τώρα πηγαίνω στις συνέλευσης μόνο και μόνο για να μη μου την λένε αφού στην ουσία επειδή είμαι ο μικρότερος δεν ακούνε πότε την γνώμη μου.

Δημοσ.

Τι ειναι και πως γινεται η ασφαλεια αστικης ευθυνης?

γίνεται με ασφαλιστική εταιρεία (όπως οι ασφάλειες ζωής - οχημάτων κλπ.) και αφορά κοινόχρηστους χώρους και υποδομές κτιρίου.

έχει διάφορες καλύψεις, από βλάβες στα δίκτυα της πολυκατοικίας και ατυχήματα (πχ. γλίστρησε ο άλλος στις σκάλες και χτύπησε, και μπορεί να διεκδικήσει αποζημιώσεις -τις οποίες πληρώνουν όλοι οι ιδιοκτήτες βάσει χιλιοστών- ), μέχρι φυσικά φαινόμενα.

Οι διαφορές όμως είναι μικρές στις τιμές, και τα ποσά αστεία.

Πχ. πάθαμε μια χοντρή ζημιά στην αποχέτευση, έκατσε το μπάζωμα και σπάσανε οι σωλήνες που πηγαίνανε στο δίκτυο αποχέτευσης,

και μας πήγε 1 χιλιάρικο η επισκευή.

Θα την κάλυπτε η ασφάλεια (αν είχαμε).

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Υπάρχουν και άλλοι που δεν έχουν κάνει διαχειριστές που μένουν πιο πολλά χρόνια από μένα 

Κοιτα, προσωπικα διαφωνω με την προσεγγιση σου, αλλα οπως και να εχει μπορεις να πατησεις στο bold και να τους θεσεις ως επιχειρημα πως θεωρεις οτι πρεπει να γινουν πρωτα οι αλλοι που μενουν περισσοτερο καιρο.

Που βεβαια ειμαι σιγουρος πως θα οριζεται με καποιον τροπο στο κατασταστικο ο τροπος επιλογης διαχειρισης, οποτε ενδεχομενως να μπορεις να στηριχθεις κι εκει. Σε εμας ειναι με κληρο αν θυμαμαι καλα. 

Απλως η ενσταση μου ειναι η εξης και το βλεπω και στη δικη μου πολυκατοικια. Υπαρχουν ενας δυο ιδιοκτητες που καλως ή κακως δε θελουν με τιποτα να γινουν διαχειριστες. Οταν ολοι οι υπολοιποι σεβονται τον κανονισμο, πως μπορεις να ζητας να εξαιρεθεις επειδη ετσι? Και οι υπολοιποι απο μας δεν το ψηνουν να γινουν, ωστοσο τρωμε το πακετο εναν χρονο και τελος. Διευκρινιζω πως δεν αναφερομαι στον anorymous παρα μιλαω για τη δικη μου πολυκατοικια.

• Like 2
Δημοσ.

Εσείς που λέτε στον ts να τους πει να πάνε να μαμηθουν και πως θα του κλάσουν μια μάντρα, θα δίνατε σε όλους στην πολυκατοικία την ίδια συμβουλή φαντάζομαι Ε?? Και τότε ποιος θα αναλάμβανε? Εσείς??

Σε αυτήν την ζωή ~καλώς ή κακός~ μαζί με τα δικαιώματα υπάρχουν οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες! Αν κάποιος δεν μπορεί να τις αναλάβει για λόγους υγείας ή δεν ξέρω εγώ τι άλλους τότε πολιτισμένα μπορεί να το ζητήσει, να συζητηθεί, να τον καταλάβουν και να εξαιρεθεί!

Πολιτισμένα και έχοντας στο μυαλό του πως αν ήταν όλοι σαν και αυτόν τότε η πολυκατοικία που μένει απλά δεν θα λειτουργούσε!

Το εξοχικό μου είναι σε πολυκατοικία που πατάω μόλις λίγες βδομάδες τον χρόνο και μια ζωή υπήρχε πρόβλημα με την διαχείριση, εδώ και δύο χρόνια έχει αναλάβει εταιρία και είναι όλα κομπλέ, έχω λογαριασμό τραπέζης που μπορώ να καταθέτω το πόσο που μου έρχεται αναλυτικά στο email μου και δεν ταλαιπωρούμαι με πράγματα που οι προηγούμενοι διαχειριστές 150 χρονών ο καθένας ούτε μπορούσαν να φανταστούν πόσο απλά είναι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...