Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είχαμε στην πολυκατοικία δύο διαμερίσματα που δεν ήθελαν να αναλάβουν, και ας προέβλεπε το καταστατικό εκ περιτροπής ανάληψη της διαχείρισης από όλους.

Το δικό μας καταστατικό από ότι ξέρω δεν αναφέρει ότι πρέπει κάθε χρόνο να αλλάζουμε.

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε τρεις πολυκατοικίες που έχω μείνει, όλες είχαν καταστατικό και όλες προέβλεπαν έναν τρόπο εναλλαγής στη διαχείριση των ενοίκων/ιδιοκτητών.

Δες το καταστατικό, λογικά κάποια πρόβλεψη θα έχει για το τι ισχύει.

Δημοσ.

Μην κανεις το λαθος και αναλαβεις..Απο προσωπικη εμπειρια στο λεω..Εκτος αν εισαι τερας ψυχραιμιας και εχεις πολυ μεγαλη υπομονη..

• Like 1
Δημοσ.

Σε τρεις πολυκατοικίες που έχω μείνει, όλες είχαν καταστατικό και όλες προέβλεπαν έναν τρόπο εναλλαγής στη διαχείριση των ενοίκων/ιδιοκτητών.

Δες το καταστατικό, λογικά κάποια πρόβλεψη θα έχει για το τι ισχύει.

Απο που ζητάω το καταστατικό ?

Σε περίπτωση που το καταστατικό δεν έχει υποχρεωτική θητεία σαν διαχειριστής τι μπορώ να κάνω ?

Επίσης αν τελικά είναι υποχρεωτικό αλλά ο προηγούμενος διαχειριστής δεν έχει εισπράξει όσα πρέπει και υπάρχουν φέσια μπορώ να αρνηθώ ?

Μην κανεις το λαθος και αναλαβεις..Απο προσωπικη εμπειρια στο λεω..Εκτος αν εισαι τερας ψυχραιμιας και εχεις πολυ μεγαλη υπομονη..

Το ξέρω αυτός είναι ένας λόγος ο άλλος είναι ότι έχω πρόβλημα υγείας και δεν θέλω να αναλάβω.

• Super Moderators
Δημοσ.

Καταστατικό κανονικά έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και, τουλάχιστον, ο διαχειριστής.

Δεν ξέρω τι προβλέπει το δικό σας καταστατικό, αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έχει κάποια πρόνοια για το θέμα της διαχείρισης.

Από εκεί και πέρα, στην παράδοση/παραλαβή υπογράφεται το βιβλίο διαχείρισης όπου ο τέως αναφέρει τι αποθεματικό παραδίδει στο νυν διαχειριστή, τι εκκρεμότητες/οφειλές υπάρχουν κτλ.

Πρώτο βήμα, βρες το καταστατικό.

Να σε αναγκάσουν, πρακτικά, δεν μπορούν. Και θα πρέπει να είναι μάλλον αφελείς για να θέλουν να αναθέσουν τη διαχείριση σε άνθρωπο τόσο απρόθυμο (και να εξαρτήσουν την εύρυθμη λειτουργία της πολυκατοικίας και την απρόσκοπτη θέρμανση των σπιτιών τους χειμωνιάτικα).

Απλά, σκέψου κι εσύ τι θα συνέβαινε αν είχαν όλοι τη στάση που δείχνεις να έχεις εσύ τώρα. 

• Like 3
Δημοσ.

Καταστατικό κανονικά έχουν όλοι οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων και, τουλάχιστον, ο διαχειριστής.

Δεν ξέρω τι προβλέπει το δικό σας καταστατικό, αλλά θα μου έκανε εντύπωση αν δεν έχει κάποια πρόνοια για το θέμα της διαχείρισης.

Απλά, σκέψου κι εσύ τι θα συνέβαινε αν είχαν όλοι τη στάση που δείχνεις να έχεις εσύ τώρα.

Οκ θα το ζητήσω στην έσχατη περίπτωση που δεν το έχει κανείς μπορώ να το βρω κάπου ?

Εκτός που έχω θέμα υγείας και δεν θέλω να αναλάβω πιστεύω ότι δεν είμαι ικανός να κάνω μια τέτοια δουλειά.

Εγώ το πρότεινα και πιστεύω ότι είναι η πιο καλή λύση να μπει εταιρία.

Δημοσ.

Καταστατικο πρεπει να εχουν συμβολαιογραφος ή μηχανικος που ειχαν αναλαβει το κτισμα. Δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να πληρωνεις εσυ απο τη τσεπη σου την εταιρια. Προσπαθησε να το περασεις να πληρωνουν ολοι.

Επισης ΜΗΝ προτεινεις εσυ εταιρια, παρτε προσφορες απο πολλες. Στη πρωτη στραβη με την εταιρια εσενα θα βριζουν.

Δημοσ.

Καταστατικο πρεπει να εχουν συμβολαιογραφος ή μηχανικος που ειχαν αναλαβει το κτισμα. Δεν μπορουν να σε υποχρεωσουν να πληρωνεις εσυ απο τη τσεπη σου την εταιρια. Προσπαθησε να το περασεις να πληρωνουν ολοι.

Επισης ΜΗΝ προτεινεις εσυ εταιρια, παρτε προσφορες απο πολλες. Στη πρωτη στραβη με την εταιρια εσενα θα βριζουν.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πω εγώ εταιρία ότι πουν όλοι αλλά νομίζω θα προτιμήσουν την εταιρία που ήδη βγάζει τα κοινόχρηστα.

Τώρα για το οικονομικό από ότι ξέρω είναι 4-5 ευρώ το διαμέρισμα είμαστε 14 διαμέρισματα οπότε θα πάει ένα 70αρι εγώ είμαι διαθετιμενος πχ να πληρώσω ένα εικοσάρικο.

Δημοσ.

Thanks για τις πληροφορίες, δεν ήξερα ότι πάει έτσι. Αν ειναι υποχρεωτικό αλλάζει το πράγμα, εννοούσα ότι απορώ με αυτούς που το κάνουν εθελοντικά και ότι εγώ δεν θα το έκανα με τίποτα, ούτε και με λεφτά.

Ειδικά σε πολυκατοικίες που γίνεται χαμός και δεν ξέρεις κανέναν.

Με την εταιρεία είναι διαφορετικά, καταρχήν κάνει το βασικό, κυνηγάει να πάρει τα κοινόχρηστα! :P

Να συμπληρώσω ότι μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο κανονισμός λέει και για ενοικιαστές, ενώ η γνώμη τους δεν μετράει ούτε στις συνελεύσεις!

Δημοσ.

εγώ ξέρω ότι οι διαχειριστές έχουν τα τυχερά τους, ειδικά σε κτίρια με κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο . ;)
Ήξερα τύπους που βγάζανε ακόμα κι απ' το συνεργείο καθαρισμού και το συντηρητή του ασανσέρ.

Για το πετρέλαιο ούτε λόγος. Ένα καλό μεροκάματο σε κάθε τροφοδοσία.

Δημοσ.

εγώ ξέρω ότι  οι   υπάρχουν  διαχειριστές έχουν τα τυχερά τους, ειδικά σε κτίρια με κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο . ;)

Ήξερα τύπους που βγάζανε ακόμα κι απ' το συνεργείο καθαρισμού και το συντηρητή του ασανσέρ.

Συγνώμη για την διόρθωση αλλά έχοντας χρηματίσει διαχειριστής για πολλά χρόνια και μην έχοντας καταδεχτεί να πάρω ούτε φράγκο (και μην έχοντας το θράσος να θεωρώ ότι μόνο εγώ είμαι έτσι) στράβωσα με το τσουβάλιασμα.

Κατά τα άλλα είναι όπως ακριβώς τα λέει ο kfyros. Μάλιστα αν "το 'χει η κούτρα  σου" δεν χρειάζεται καν να ψαχτείς αφού σε προσεγγίζουν διάφοροι με ξεκάθαρες προτάσεις (ούτε καν να το λένε "κομψά")

• Like 1
Δημοσ.

εγώ ξέρω ότι οι διαχειριστές έχουν τα τυχερά τους, ειδικά σε κτίρια με κεντρική θέρμανση με πετρέλαιο . ;)

Συγνωμη κιολας, αλλα πως γινεται να βγαζεις μεροκαματο απο το ανεφοδιασμο πετρελαιου πχ?

Δημοσ.

Συγνωμη κιολας, αλλα πως γινεται να βγαζεις μεροκαματο απο το ανεφοδιασμο πετρελαιου πχ?

Εκει που πρεπει να βαλεις ένα τονο πετρελαιο,βαζεις πχ 800 λιτρα,και τα υπολοιπα 200 τα μοιράζεσαι με το πρατηριο(εννοείται ότι είναι στο κολπο).

Επισης στην χρεωση του καμενου πετρελαιου ενώ πχ εχουν καει 500 λιτρα,λες ότι εχουν καει 600.

Δυστυχως ετσι κλεβουν ορισμένοι επιτηδειοι...

Δημοσ.
Η διαχείριση της πολυκατοικίας είναι ευθύνη. Οσοι το αντιλαμβάνονται αποφεύγουν να αναλαμβάνουν. Στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχεις κανένα προνόμοιο. Έχεις χρήματα σπίτι σου, τα οποία πρέπει να είναι ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα, οι περισσότεροι προμηθευτές κτλ, ζητάνε μετρητά. Γενικά έρχεσαι σε πολύ δυσκολη θέση χωρίς να υπάρχει λόγος. 

Τέτοιες δουλειές είναι για ανθρώπους που είτε ενδιαφέρονται πάρα πολύ για τα κοινά, είτε απλά είναι αργόσχολοι και έχουν τον χρόνο να ασχοληθούν. Όταν δινουν τη διαχείριση με το έτσι το θέλω σε κάποιον, απλά επειδή είναι η σειρά του, είναι σχεδον σιγουρο ότι θα κάνει πατάτα.

Η προσωπική μου εμπειρία ήταν κάκιστη. Χωρις να έχω δωσει κανένα δικαίωμα απευθηνόντουσαν σε εμένα ακόμα και για πράγματα που δεν είχαν σχέση με τη διαχείριση. Το χειρότερο ηταν με τους προμηθευτές και τα μετρητά που ζητούσαν. Κανεις δε δεχόταν μεταφορά από τραπεζικό λογαριασμό. Η ιδια η πολυκατοικία απαιτουσε να έχω το αποθεματικό διαθέσιμο στο σπίτι μου και όχι σε τράπεζα. Και φυσικά να έχω όλη την ευθύνη σε περίπτωση κλοπής.

Με πολύ συνοπτικές διαδικασίες, αποχώρησα. Μάλιστα στην αρχη δεν ηθελε να αναλάβει κανένας μέχρι που έφερα εταιρία για να αναλάβει αυτή. Ηταν πολύ αστείο να τους βλέπεις όλους πρόθυμους να αναλάβουν μετά :P :P

Ναι είναι μια δουλειά που κάποιος πρέπει να την κάνει. Για αυτό υπάρχουν οι εταιρίες. Και μάλιστα εταιρίες που αναλαμβάνουν τα πάντα. Σε ενοχλουν μόνο για τα κοινόχρηστα (αλλά δεν αρέσουν γιατι δε μπορεις να χρωστάς κανα 6μηνο :P )
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...