Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στην πολυκατοικία μας τέθηκε το θέμα να αλλάξει διαχείριση και είπαν να το κάνω εγώ γιατί έλειπα χρόνια από την πολυκατοικία και ήρθα πρόσφατα.

Εγώ δεν θέλω μπορούν να με υποχρεοσουν να γίνω ή να πληρώσω από την τσέπη μου εταιρεία διαχείρισης ?

• Απαντ. 107
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

είπαν να το κάνω εγώ γιατί έλειπα χρόνια από την πολυκατοικία και ήρθα πρόσφατα.

Πρώτης τάξεως λόγος για να ΜΗΝ το κάνεις εσύ.

• Like 2
Δημοσ.

Μην το αναλάβεις με τίποτα! Απορώ με αυτούς που το κάνουν να πω την αλήθεια, ειδικά αυτή την εποχή.

Βάλτε εταιρεία, δεν θα την πληρώσεις εσύ αλλά όλοι μαζί.

Δε νομίζω να μπορούν να σε υποχρεώσουν, εκτός κι αν έχετε κανένα περίεργο όρο στον κανονισμό να το κάνετε με τη σειρά πχ.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα το λεει ο κανονισμος οτι καθε Νοεμβριο/Δεκεμβριο γινεται οικονομικος απολογισμος και αλλαγη διαχειρισης με σειρα διαμερισματων τοτε εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. Μπορουν να κινηθουν νομικα εναντιον σου.

• Like 1
Δημοσ.

Αμα το λεει ο κανονισμος οτι καθε Νοεμβριο/Δεκεμβριο γινεται οικονομικος απολογισμος και αλλαγη διαχειρισης με σειρα διαμερισματων τοτε εισαι υποχρεωμενος να το κανεις. Μπορουν να κινηθουν νομικα εναντιον σου.

Δεν νομίζω να το λέει γιατί συνεχείς τσακονοντε για να αλλάξει διαχειριστής από παλιά.

Επίσης μου ανήκει μόνο το 50% του σπιτιού δεν ξέρω αν παίζει ρόλο.

Δημοσ.

Μην το αναλάβεις με τίποτα! Απορώ με αυτούς που το κάνουν να πω την αλήθεια, ειδικά αυτή την εποχή.

Δε νομίζω να μπορούν να σε υποχρεώσουν, εκτός κι αν έχετε κανένα περίεργο όρο στον κανονισμό να το κάνετε με τη σειρά πχ.

Δεν είναι "περίεργος" όρος αυτός που αναφέρεις αλλά η πλειονότητα που λειτουργούσαν οι πολυκατοικίες βάσει καταστατικού. Δηλαδή όλοι από ένα χρόνο. Έτσι αποφεύγονταν η επιβάρυνση του ενός, η αδιαφάνεια, κλπ

Βέβαια σε πολλές περιτπώσεις υπήρχε κάποιος που αναλάμβανε για πολλά χρόνια κι έτσι βολεύονταν οι άλλοι.

Η εταιρία μπορεί να είναι λύση στην περίπτωση που όλοι συμφωνούν. Αλλά βέβαια, αν στο παρελθόν όλοι οι υπόλοιποι εναλάσονταν στην διαχείριση, δεν βλέπω το λόγο γιατί να συμφωνήσουν τώρα να πληρώνουν επειδή κάποιος δεν θέλει όταν ήρθε η σειρά του.

Τι θα πει απορείς ρε συ zio;

Όταν είσαι σε ένα μικρό η μεγάλο κοινωνικό σύνολο έχεις κάποιες υποχρεώσεις για την σωστή λειτουργία.

πχ σε επίπεδο χώρας έχεις υποχρέωση στράτευσης ή συμμετοχής στις εκλογές (σηκώνουν πολύ συζήτηση αμφότερα βέβαια αλλά επί του παρόντος έτσι είναι). Στην μικροκοινωνία του κτηρίου έχεις υποχρέωση (αλλά και δικαίωμα) να συμμετέχεις στην ομαλή λειτουργία της.

Και πραγματικά λυπάμαι που έχουμε φτάσει όλες μας τις υποχρεώσεις να προσπαθούμε να τις βγάλουμε από πάνω μας με φράγκα, πληρώνοντας κάποιον άλλο για να κάνει αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς

υγ άσε που μη συμμετέχοντας στα "κοινά" στην πολυκατοικία δεν έχουμε επαφή με το τι παίζει και μετά θα ανοίγουμε θέματα στο insomnia για να ρωτάμε πως να τσεκάρουμε τον διαχειριστή αν μας κλέβει στο πετρέλαιο ή στα κοινόχρηστα

• Like 5
Δημοσ.

Η εταιρία μπορεί να είναι λύση στην περίπτωση που όλοι συμφωνούν. Αλλά βέβαια, αν στο παρελθόν όλοι οι υπόλοιποι εναλάσονταν στην διαχείριση, δεν βλέπω το λόγο γιατί να συμφωνήσουν τώρα να πληρώνουν επειδή κάποιος δεν θέλει όταν ήρθε η σειρά του.

Μα και διαχειριστής παίρνει ένα ποσό ποια διάφορα να αναλάβει εταιρεία.

• Super Moderators
Δημοσ.

Είχαμε στην πολυκατοικία δύο διαμερίσματα που δεν ήθελαν να αναλάβουν, και ας προέβλεπε το καταστατικό εκ περιτροπής ανάληψη της διαχείρισης από όλους.

Ο ένας, μάλιστα, προέβαλε το απίθανο επιχείρημα πως είναι ενοικιαστής. Του δείξαμε το καταστατικό όπου δεν εξαιρούταν κανένας, ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης, από την υποχρέωση αυτή. Το έριξε στο κλασικό νεοελληνικό τσάμικο, "θα φύγω σε λίγο", "δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ του χρόνου" κτλ. 4 χρόνια μετά ακόμη εδώ είναι.

Το άλλο διαμέρισμα ήθελε, αφού είχε διαχείριση επί μία δεκαετία τζάμπα, όταν ήρθε η σειρά του να αναθέσει τη διαχείριση σε εταιρία της επιλογής του ("για να είναι σίγουρος") την οποία όμως θα πληρώναμε όλοι. Το νεοελλαδιστάν σε όλο του το μεγαλείο.

Μόνο δικαιώματα, μηδέν υποχρεώσεις.

Πρακτικά, όμως, αν αναλάβει διαχειριστής ο άλλος και βαρυγκομάει, θα τα κάνει σαν τα μούτρα του. Τους έχουμε και τους λουζόμαστε, παντού υπάρχουν τέτοιοι έξυπνοι.

• Like 5
Δημοσ.

Κανονικά όχι.

Μπορεί να αποφασίσει η συνέλευση για κάτι τέτοιο ειδικά στην περίπτωση που κάποιος είναι πολλά συνεχόμενα χρόνια και άρα κάνει την δουλειά των άλλων.

Διαφορετικά απλά δεν έχει νόημα αφού όλοι θα περάσουν από το πόστο.

Για ποιο λόγο άλλωστε; Για να καλύψει τα έξοδα από τα 3 τηλέφωνα που θα κάνει μες το χειμώνα για πετρέλαιο; Ή για την κούραση του να πληρώσει τη ΔΕΗ, αφού λογικά θα το κάνει ταυτόχρονα με τη δική του

Δημοσ.

Στην πολυκατοικία μας τέθηκε το θέμα να αλλάξει διαχείριση και είπαν να το κάνω εγώ γιατί έλειπα χρόνια από την πολυκατοικία και ήρθα πρόσφατα.

Εγώ δεν θέλω μπορούν να με υποχρεοσουν να γίνω ή να πληρώσω από την τσέπη μου εταιρεία διαχείρισης ?

Αν το καταστατικο ειναι τετοιο που οριζει εκ περιτροπης διαχειριση, ηθικα οφειλεις και νομικα υποχρεουσαι να αναλαβεις τη διαχειριση. Παρεα με τον συνιδιοκτητη του διαμερισματος σου.

Αν βαλεις εταιρεια, αντιστοιχα, να την πληρωνεις εσυ με τον συνιδιοκτητη.

Κι επειδη in before "εγω θελω, ο συνιδιοκτητης δε θελει, αρα δεν ειμαι κοροιδο εγω να πληρωνω και για τον συνιδιοκτητη", η απαντηση ειναι "βρειτε τα, δεν ειναι θεμα που πρεπει να ενδιαφερει τους υπολοιπους ενοικους/ιδιοκτητες που ειναι ενταξει στις υποχρεωσεις τους τοσα χρονια και σου συντηρουν το κτιριο τσαμπε".

Δημοσ.

Η πλειοψηφια των εσωτερικων διαχειριστων δεν παιρνουν αμοιβη. Αν πανε σε εταιρια και η πολυκατοικια εχει πχ 10 διαμερισματα παει 5/€ διαμερισμα το λιγοτερο.

Ειναι δυσκολο να εισαι εσωτερικος διαχειριστης, οι τριβες ειναι μεγαλες με αυτους που δεν πληρωνουν και στο τελος σε βριζουν κι απο πανω αμα οι λογαριασμοι ειναι απληρωτοι.

Ο εξωτερικος διαχειριστης ειναι απροσωπος, μπορει και παιρνει τηλεφωνο αυτους που χρωστανε χωρις ενδοιασμους, πληρωνει λογαριασμους, στελνει εισπρακτορα να σου χτυπησει τη πορτα οποτε θελει, ακομα και εκτος αναρτημενου ωραριου εισπραξης κοινοχρηστων, θα τρεξει για το πετρελαιο και γενικα οι ιδιοκτητες/ενοικοι τον βριζουν ή τον αλλαζουν ανα πασα στιγμη αν δεν ειναι ευχαριστημενοι.

• Like 2
Δημοσ.

........................Ο εξωτερικος διαχειριστης ειναι απροσωπος, μπορει και παιρνει τηλεφωνο αυτους που χρωστανε χωρις ενδοιασμους, πληρωνει λογαριασμους, στελνει εισπρακτορα να σου χτυπησει τη πορτα οποτε θελει, ακομα και εκτος αναρτημενου ωραριου εισπραξης κοινοχρηστων, θα τρεξει για το πετρελαιο και γενικα οι ιδιοκτητες/ενοικοι τον βριζουν ή τον αλλαζουν ανα πασα στιγμη αν δεν ειναι ευχαριστημενοι.

Μα και ο εξωτερικός διαχειριστής δεν θα χρειάζεται και "συνεργασία" με κάποιον από μέσα;

Δεν ξέρω ακριβώς πως λειτουργούν και καταλαβαίνω αυτά με την έκδοση και την είσπραξη των κοινοχρήστων. Αλλά πώς θα ξέρει ότι χρειάζεται πετρέλαιο; Ότι κάηκε μια λάμπα; Ότι έχει θέμα το ασανσέρ; Θα περνάει κάθε μέρα κάποιος για έλεγχο;

Κάποιος δεν πρέπει να τους τα λέει αυτά; Και αν, λέω αν, είναι έτσι τότε πιο το όφελος του να έχεις τον εξωτερικό αφού θα πρέπει να υπάρχει και ο "εσωτερικός βοηθός του";

• Super Moderators
Δημοσ.

Μα και ο εξωτερικός διαχειριστής δεν θα χρειάζεται και "συνεργασία" με κάποιον από μέσα;

[...]

Ακριβώς. 

Πολλοί έχουν τη λανθασμένη εντύπωση ότι αναθέτουν σε εταιρία και ξενοιάζουν. Πρακτικά, η εταιρία ζητάει να έχει ένα "σύνδεσμο" στην πολυκατοικία, για να παρίσταται στην παράδοση του πετρελαίου, τυχόν επισκευές, αποκαταστάσεις φθορών κτλ. Η εταιρία ουσιαστικά στέλνει άνθρωπο για την είσπραξη των κοινοχρήστων, αλλά και πάλι ο "σύνδεσμος" έχει τρέξιμο.

Προ δεκαπενταετίας, έμενα σε πολυκατοικία με πενήντα δύο (52) διαμερίσματα, ένα θηρίο στη Ν. Σμύρνη. Εκεί να δείτε, επικές συγκρούσεις μεταξύ ηλικιωμένων Αιγυπτιωτών, η εταιρία τελικά κατήγγειλε τη σύμβαση και παρέδωσε τη διαχείριση, δεν έβγαινε άκρη... Τα φορτώθηκε όλα ο "σύνδεσμος".

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...