Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Chill δουλεύεις σε σχετική θέση; 

(δεν ρωταω ειρωνικα, σε περιπτωση που παρεξηγηθει το ποστ μου)

Ανήκω στη δνση ΑΔ της εταιρίας που εργάζομαι αλλά δεν είναι το κομμάτι μου. Αραιά και που και δεδομένων των αναγκών συνδράμω.

• Like 1
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

1) Τα cv's ξεσκαρταρονται από βοηθούς πριν πανε στον manager. Από προσωπική εμπειρία στο hr όλα τα βιογραφικά τσεκαρονται. Δεν ειναι τόσο δύσκολη διαδικασία όσο νομίζετε μιας που η μεγάλη πλειοψηφία των βιογραφικών είναι άθλια οπότε το πρωτο ξεσκαρτάρισμα δεν διαρκεί πολύ.

2) Τα 400 βιογραφικά είναι.....τίποτα. Σε πρόσφατη διαδικασία πρόσληψης τεχνικού προσωπικού τα βιογραφικά ηταν κάποιες χιλιάδες.

3)Η "σύσταση" είναι τρομερό ατού για καποιον αρκεί να συνοδεύεται και με τα κατάλληλα εφόδια στο βιογραφικό. Αν τα abilities κάποιου ειναι μπιλοζιρια όποιον και να βάλει μπιλοζιρια θα μείνουν. Αν εχει τα προσόντα τοτε ναι θα μετρήσει.

4)Μην στέλνετε άδικα cv για θέση που δεν έχετε τα προσόντα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερπροσφορά "δυνατού" ανθρώπινου δυναμικού, οπότε σπαταλάτε τον χρονο σας και γύρω στα 10secs του recruiter.

Pro tip: Να βάζετε ενδιαφέροντα στο βιογραφικό. Αληθινά ενδιαφέροντα. Οι περισσότεροι έρχονται σε συνεντεύξεις με το σκατο στη κάλτσα. Για πολλούς απο αυτο το δεκάλεπτο μπορει να κριθεί - sadly - η μετέπειτα ζωή τους. Το άγχος ειναι εμφανές, σαν συνέπεια δεν κερδίζεις τον απέναντι σου. Το άνοιγμα συζήτησης με τα ενδιαφέροντα βοηθά να χαλαρώσεις και να αποδόσεις καλυτερα. Κανένας manager δεν θέλει να χασει μια καλή περίπτωση εργαζομένου οποτε ναι, ενα λεπτό θα στο αφιερώσει για να πάρεις μπροστά.

Επίσης σε Skype interviews προσοχή στο background. Το και καλα αφημένο string στον καναπέ/κρεββάτι δεν βοηθά :lol:

Οι συνεντεύξεις πλέον είναι σε άθλια επίπεδα και από τις δύο μεριές. Να χαμε συνεντευξεις να κανουμε...

Προσωπικά αν και θέλω να βρω κάτι καλύτερο απο αυτό που είμαι τώρα η διαδικασία της συνέντευξης σαν ιδέα και μόνο μου φαίνεται κάτι αρκετά γελοίο και στημμένο οπότε δεν το σκέφτομαι καν...

Γελοίο γιατί οταν ακους ερωτήσεις του στυλ  "πως σκέφτεσαι τον εαυτό σου μετά από 10 χρόνια" ή "δώσε μας 5 θετικά/αρνητικά για τον εαυτό σου" ,  εντάξει για να δουλέψω ήρθα ρε μεγάλε και να προσφέρω κρίνοντας τα προσόντα μου και όχι να μου κάνεις ψυχολογικά τεστ ή να σου πω το μελλον... Στημμένο γιατί θα μετρησει οποιος το εχει προετοιμασει/προβάρει καλυτερα απο το σπιτι του, ενώ ένας ειλικρινής υποψήφιος πάει στα σκουπίδια αυτομάτως με το βιογραφικό του...

Τελος αν σκεφτείς επίσης ότι η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι τραγική και ότι για μια θέση βοηθού ηλεκτρολόγου υπάρχουν 5000 υποψήφιοι ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ έτσι, για μένα είναι άδικος κόπος κάτι σα να κυνηγάς το τζόκερ... Άσε που σε αυτή τη χώρα τη δουλειά δεν την παίρνει πάντα ο έχων τα προσόντα...

Βεβαια υπαρχουν και αυτοί που πανε για συνεντευξη χωρις καν να ξερουν με τι ασχολειται η εταιρια που δινουν συνεντευξη... Αυτό και αν ειναι τραγικό...

• Like 1
Δημοσ.

σε αυτό το σημείο θέλω να ρωτήσω: η χρονική στιγμή που το έστειλες πιστεύετε ότι παίζει ρόλο; Αν ήσουν στους πρώτους, τους τελευταίους ή στους μεσαίους; (εννοείται μιλώ για χρονικό περιθώριο 2 ημερών ή παρόμοιο, και αν είσαι ένας από τους 400)

Ναι παίζει.

/offtopic

Λίγο "θεωρία" (όχι ότι γίνεται στη πράξη αυτό)

https://en.wikipedia.org/wiki/Secretary_problem 

Δημοσ.

Ναι. Για κάθε θέση πρέπει να αφιερώσεις χρόνο για να παρουσιάσεις για ποιο λόγο ταιριάξεις στη θέση.

Για κάποιον που δεν έχει προυπηρεσία μόνο πτυχία τι να γράψεις για κάθε διαφορετική θέση? Λίγο κουλό μου φαίνεται. Αν κάποιος έχει δουλέψει και σε 2-3 διαφορετικές θέσεις ναι οκ μπορεί να παραμετροποιεί το βιογραφικό του για κάθε θέση.

Δημοσ.

Προσωπικά έβαζα μετά το βαθμό του πτυχίου και το μέσο όρο μαθημάτων που σχετίζονταν με τη θέση(αν ήταν καλός). έθαβα ή ανεδείκνυα την πρακτική άναλογα άμα ήταν σχετική ή άσχετη με τη θέση που έκανα αίτηση. Υπάρχουν παρόμοια τριξ που δείχνουν ότι είσαι ο κατάλληλος υποψήφιος κι όντως ενδιαφέρεσαι για τη θέση.

• Like 1
Δημοσ.

Σε κάθε αγγελία πρέπει ο άλλος να κάθεται να φτιάχνει και διαφορετικό βιογραφικό δηλαδή; Μιλάμε για άνθρωπο που ξέρει τι θέλει να κάνει...

.

Η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι ναι.

Δημοσ.

4)Μην στέλνετε άδικα cv για θέση που δεν έχετε τα προσόντα. Αυτή τη στιγμή υπάρχει υπερπροσφορά "δυνατού" ανθρώπινου δυναμικού, οπότε σπαταλάτε τον χρονο σας και γύρω στα 10secs του recruiter.

Ναι μόνο που αμα εφαρμόσουμε το παραπάνω τότε δεν θα στείλουμε πουθενά. Έτσι όπως είναι οι αγγελίες και ζητάνε τα κέρατά τους δεν γίνεται να τηρηθεί αυτό. Εγώ προτείνω να στέλνονται βιογραφικά ασχέτως προσόντων αλλά ο υποψήφιος να κρατάει εξ' αρχής μικρό καλάθι.

• Like 2
Δημοσ.

Αν βλεπεις αγγελιες που θεωρεις οτι ζητανε τα κερατα τους, προσπερνα τες, δεν κανεις για τη δουλεια, αδικα χανεις χρονο και αδικα τρως το χρονο αυτου που θα ανοιξει και θα κλεισει το CV σου.

Στα 10 προσοντα που ζηταει ο εργοδοτης, αν θεωρειτε οτι καλυπτετε επαρκως τα 7 (και απαραιτητως ΟΛΑ τα σημαντικα για τη συγκεκριμενη θεση) τοτε στειλτε. Αν καλυπτετε λιγοτερα ή δεν καλυπτετε εστω και 1 απο τα σημαντικα, προχωρηστε στην επομενη αγγελια.

Η λογικη "στελνω παντου κι οτι βγει" ακομα κι οταν ξερετε οτι δεν εχετε τα προσοντα, ερμηνευεται ως τροπος για να τα εχει κανεις καλα με τον εαυτο του σε στυλ οτι υπερβαλλει εαυτον για να βρει μια δουλιτσα. Πρακτικα ειναι περιπου ανουσιο να "κυνηγαει" θεσεις που εκ των προτερων γνωριζει οτι δεν περναει ουτε απ'εξω...

Δημοσ.

Αν βλεπεις αγγελιες που θεωρεις οτι ζητανε τα κερατα τους, προσπερνα τες, δεν κανεις για τη δουλεια, αδικα χανεις χρονο και αδικα τρως το χρονο αυτου που θα ανοιξει και θα κλεισει το CV σου.

Στα 10 προσοντα που ζηταει ο εργοδοτης, αν θεωρειτε οτι καλυπτετε επαρκως τα 7 (και απαραιτητως ΟΛΑ τα σημαντικα για τη συγκεκριμενη θεση) τοτε στειλτε. Αν καλυπτετε λιγοτερα ή δεν καλυπτετε εστω και 1 απο τα σημαντικα, προχωρηστε στην επομενη αγγελια.

Η λογικη "στελνω παντου κι οτι βγει" ακομα κι οταν ξερετε οτι δεν εχετε τα προσοντα, ερμηνευεται ως τροπος για να τα εχει κανεις καλα με τον εαυτο του σε στυλ οτι υπερβαλλει εαυτον για να βρει μια δουλιτσα. Πρακτικα ειναι περιπου ανουσιο να "κυνηγαει" θεσεις που εκ των προτερων γνωριζει οτι δεν περναει ουτε απ'εξω...

Ο χρονος που χρειαζεται να στειλεις μια αιτηση σε μια εταιρια μεσω εμαιλ ειναι περιπου 20 δευτερολεπτα; Φυσικα πρεπει να στελνεις ακομη και αν καλυπτεις μονο 1 στα 10, ειδικα αμα δεν εχεις εμπειρια. Υπαρχει σαφης συσχετιση μεταξυ του αριθμου των αιτησεων που στελνεις, και των συνεντευξεων που προκυπτουν. Ακομη και μεσα στην ιδια εταιρια, ειναι ευλογο να στειλεις για παραπανω απο μια θεση εφοσων σε ενδιαφερουνε, μιας και αρκετες φορες δεν περνανε απο ενα κεντρικο ΑΔ, αλλα το καθε τμημα τις επεξεργαζεται ξεχωριστα.

Τα εχουμε πει πολλες φορες, οι αγγελιες ζητανε 10 πραγματα απο τα 3 που οντως χρειαζονται για την συγκεκριμενη θεση και μονο για αυτα τα 3 θα σε ρωτησουν στην συνεντευξη.

• Like 1
Δημοσ.

^Δεν θα έλεγα ότι συμφωνώ. Εκτός του ότι ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να μη πάει και χαμένο το βιογραφικό και να σε καλέσουν μελλοντικά αν προκύψει κάποια θέση που σου ταιριάζει περισσότερο.

Όπως και να 'χει δεν βλέπω πως μπορείς να βγεις χαμένος.

Edit, στον yourtruelegend απαντάω.

Δημοσ.

Ο χρονος που χρειαζεται να στειλεις μια αιτηση σε μια εταιρια μεσω εμαιλ ειναι περιπου 20 δευτερολεπτα;

20 δευτερολεπτα να στειλεις CV με mail ε; Εισαι απο αυτους με το generic CV προφανως. Διαφορετικα θελει περισσοτερο χρονο γιατι για καθε θεση ΟΦΕΙΛΕΙΣ να προσαρμοζεις το CV σου αναλογως. Αλλα τελος παντων λεπτομερειες τωρα, σπαμαρετε τα mailbox ολων των HR της Ελλαδας με το ιδιο CV "και ποτε δε ξερεις, ολο και κατι θα βγει"...

Στα υπολοιπα δεν χρειαζεται καν να μπω στη διαδικασια να απαντησω, πρωτον γιατι ημουν σαφης με την πρωτη προταση μου στο προηγουμενο ποστ και δευτερον "γιατι 20 δευτερολεπτα να στειλεις CV".

Δημοσ.

YourTrueLegend, τι εννοείς ''σε καθε θεση''; Δεν φανταζομαι οτι καποιος στελνει ενα cv για νομικος συμβουλος και στο καπακι ενα για μηχανικος αυτοκινητου. Λιγο πολύ, ενδιαφερόμαστε για θεσεις που ειναι στο πεδίο μας και εχουμε τα προσόντα να τις κάνουμε. Αν ψαχνεις για θεση σε τραπεζα για παραδειγμα, τι αλλαγη θα κανεις στο cv της πειραως απο αυτο της εθνικης πχ;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η απαντηση στο ερωτημα σου ειναι ναι.

όταν μιλάμε για junior θέσεις το μόνο που μπορείς να αλλάξεις είναι 1-2 πραγματα (συνήθως) να τα προσαρμόσεις διαφορετικά ανάλογα των προσόντων αλλά μέχρι εκεί. Το πολύ μπλα μπλα στο βιογραφικό (δλδ κάνω για τη θέση ορίστε και τα προσόντα που ζητάτε) φαίνεται ότι είναι επεξεργασμένο και ενδεχομένως να μετρήσει αρνητικά.

Παράδειγμα:

Προφιλ υποψηφίου από την αγγελία:

-Ικανότητες διαχείρισης χρόνου υπό δύσκολες συνθήκες εργασίας

Βιογραφικό υποψήφιου:

Ατομικές δεξιότητες: Υψηλή απόδοση σε δύσκολες συνθήκες εργασίας

Αν ήμουν εργοδότης θα έπαιρνα το συγκεκριμμένο βιογραφικό και θα το είχα στο γραφείο να σκουπίζω κανα καφέ για να μη χαλάω χαρτοπετσέτες...

Επεξ/σία από fotaras13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...