sdim Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Καλημέρα σε όλους. Ο σκοπός ήταν να πάρω έναν έξτρα σκληρό που έχω στο desktop ώστε να τον βάλω σε pc του οποίου ο IDE σκληρός τα έπαιξε. Στο desktop έχω τρεις δίσκους, έναν με Windows 10, έναν για γενική αποθήκευση φορμαρισμένο σε NTFS κι έναν με Linux Mint. Για όσους ξέρουν, το Mint φτιάχνει κατά την εγκατάστασή του το GRUB, που αναλαμβάνει να μπουτάρει είτε στα Win10 είτε στο Linux κατόπιν επιλογής κατά το boot up. Το GRUB αυτό ήταν στον δίσκο που πήρα για να τον τοποθετήσω στο άλλο, όπως είπα. Λογικά, φαντάστηκα ότι δεν θα ειχε θέμα το desktop να μείνει με τα Win10, καθότι θα μπούταραν εκείνα μόνα τους ελλείψει του δίσκου με το Mint. Δεν έγινε έτσι, όμως. Οι δίσκοι αυτοί ήταν συνδεδεμένοι σε συγκεκριμένα SATA (1-6) στη μητρική (MSI 770-C45). Ξεκουμπώνοντας τον δίσκο που ήθελα να πάρω, δεν θυμάμαι να άλλαξα κάτι στις συνδέσεις, αλλά παρ' όλα αυτά, το pc δεν μπουτάρει τώρα. Δοκίμασα να παίξω αλλάζοντας τις συνδέσεις SATA των δίσκων, αλλά τίποτα. Το μόνο που βγήκε κάποιες φορές είναι κέρσορας που αναβοσβήνει πάνω αριστερά. Άλλες φορές, η οθόνη λέει No Signal. Παίζει ρόλο πού ήταν συνδεδεμένοι οι σκληροί στα SATA; Και γιατί δεν μπορώ καν να μπω στο BIOS ώστε να ορίσω από ποιον δίσκο θα μπουτάρει το pc; Όποιος γνωρίζει, παρακαλώ ας βοηθήσει, καθώς έχω εξαντλήσει κάθε ενέργεια που μπορούσα να κάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
sdim Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Τελικά ήταν το ένα από τα δύο RAM modules. Δεν ξέρω αν είχε πάρει σκόνη ή κάτι άλλο, αλλά βγάζοντάς το και μπουτάροντας με το ένα, μπήκε κατευθείαν Windows. Αφού την καθάρισα λίγο την ξανάβαλα στη θέση της και παίζει ΟΚ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα