aggelosv Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα Ψήνω πολύ άσχημα την αγορά αυτού του medion gaming laptop για 849 λιρες/ περίπου 1000 ευρώ (Link). Είναι το πιο φτηνό που κυκλοφορεί με nvidia 1060 και θα ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάποιος εμπειρία με την εταιρία. Απόσο ξέρω είναι ένα brand της lenovo based in germany. Υπάρχει κάποια εναλλακτική που αγνοώ γύρω στα 1000 ευρώ με gtx 1060? Να πω ότι βρίσκομαι uk αλλά μπορώ να αγοράσω και από Ελλάδα. Thanks
ss13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Να προσέξεις εαν έχει isp οθόνη , εαν μπορείς ρώτα τους να σου δώσουν το part number για να δεις αν έχει isp και όχι TN screen , αυτό με τα lidl δεν μου άρεσε http://www.hotukdeals.com/deals/medion-erazer-x7847-17-3-inch-ci5-8gb-1tb-128gb-ssd-gtx-1060-6gb-854-99-argos-with-2550935 Medion are a subsidary of Lenovo. They often sell products at LidlI used to work at their call center as their first line support. Unless they've really upped their game, I wouldn't even touch it with a telegraph pole, let alone a barge pole.It'll have great sounding 'headline' features while skimping out everywhere else. είναι δυνατό για την τιμή του αλλά εγώ θα έλεγα να περιμένεις λίγο 1
Parolos4 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Περίεργα πράγματα. Κοίταξα λίγο τις ερωτησεις-απαντήσεις στο λινκ του καταστήματος, τη μία απαντάνε οτι έχει την 970m κάρτα, την άλλη οτι εχει ΤΝ πάνελ, ενώ το μοντέλο γενικά έχει IPS. Μήπως έχει τυπογραφικό λάθος και πρόκειται για άλλο μοντέλο? Εξού και η τιμή χώμα.. 1
aggelosv Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Η αλήθεια είναι πως είναι ψιλοδιαφορετικό το μοντέλο από το x7847 που βρήκα οπουδήποτε αλλού στο google με κυριοτερη διαφορα τον ι5-6300hq αντί του ι7-6700. Πέρα από αυτό με λίγο που διάβασα νομίζω πως θα είναι αρκετός για να μην παίζει σοβαρό bottleneck με την 1060. Σχετικά με την οθόνη, οι IPS είναι καλύτερες στις γωνίες θέασης και στα χρώματα αλλά είχα την εντύπωση πως οι ΤΝ έχουν καλύτερη απόκριση, κάτι χρήσιμο για gaming. Με TN οθόνη θεωρείτε πως δεν αξίζει σαν μηχάνημα? Προφανώς και αν δεν έχει 1060 6gb πάει για Return καθώς είναι το κύριο selling point. Πάντως η τυπισσα από τη medion που απαντάει στις ερωτήσεις του καταστήματος έχει κάνει λάθος στην απάντηση για τη gpu vram καθώς απαντάει πως το 7841 (άλλο μοντέλο από αυτο που πωλείται) έχει 970m. Στις άλλες ερωτήσεις απαντάει για το 7847.
ss13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Με την εγγύηση τι παίζει ; Καλύτερα είναι η ISP , η NT είναι μια απλή οθόνη http://www.insomnia.gr/topic/424217-tn-vs-ips-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BA%CE%AC%CF%84%CF%89-%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B5%CF%82/ αυτό να προσέξεις , ζήτα το product number ή serial number για να είσαι σίγουρος , πάντως είναι εκ πρώτης όψεως καλή η τιμή του , απλά περίμενε για άλλα review χρηστών που το πήραν , εδώ είναι το mail που μπορείς να επικοινωνήσεις αφού πρώτα σου πουν το serial number του laptop που θες https://www.medion.com/gb/service/contact/ 1
aggelosv Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Η Medion δίνει δύο χρόνια εγγύηση αλλά βασίζομαι κυρίως στο γεγονός πως το Argos είναι τεράστια αλυσίδα στυλ Κωτσόβολος οπότε είμαι (κάπως) εξασφαλισμένος. Τελικά το παρήγγειλα με την προοπτική να το κρατήσω σφραγισμένο μέχρι να διαβάσω μερικά review (μπορώ να το επιστρέψω εντός 30 ημερών). Ευτυχώς δηλαδή γιατί πλέον μου το βγάζει out of stock για την περιοχή μου. Νομίζω οτι 1060 στις 850 λίρες θα κάνουμε αρκετούς μήνες να ξαναδούμε. Ευχαριστώ για τα λινκ! Στο hukd αναφέρουν AHVA panel αλλά θα το κοιτάξω και όπως μου είπες. Επίσης έσκασε και το πρωτο review
ss13 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2016 Η Medion δίνει δύο χρόνια εγγύηση αλλά βασίζομαι κυρίως στο γεγονός πως το Argos είναι τεράστια αλυσίδα στυλ Κωτσόβολος οπότε είμαι (κάπως) εξασφαλισμένος. Τελικά το παρήγγειλα με την προοπτική να το κρατήσω σφραγισμένο μέχρι να διαβάσω μερικά review (μπορώ να το επιστρέψω εντός 30 ημερών). Ευτυχώς δηλαδή γιατί πλέον μου το βγάζει out of stock για την περιοχή μου. Νομίζω οτι 1060 στις 850 λίρες θα κάνουμε αρκετούς μήνες να ξαναδούμε. Ευχαριστώ για τα λινκ! Στο hukd αναφέρουν AHVA panel αλλά θα το κοιτάξω και όπως μου είπες. Επίσης έσκασε και το πρωτο review Μόλις το πάρεις , δώσε μας αναλυτικό review , πες την ποιότητα του κλπ 2
aggelosv Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Το άνοιξα το μεσημέρι και είπα να γράψω ένα μινι review μπας και βοηθήσει κάποιον που θα πέσει πάνω σε αυτό το thread. Η ποιότητα κατασκευής είναι πάρα πολύ καλή! Όλο το laptop είναι καλυμένο από ένα πλαστικό/γόμα που του δίνει ωραία αίσθηση. Εξαίρεση αποτελεί το bezel της οθόνης που για κάποιο ανεξήγητο λόγο είναι ένα άσχημο σαγρέ πλαστικό. Γενικά φαίνεται ποιοτική κατασκευή χωρίς τριγμούς κλπ και σε καμία περίπτωση πλαστικούρα. Το φωτισμό στην πλάτη δεν έχω βρει μέχρι στιγμής τρόπο να τον απενεργοποιήσω αλλά αν και καγκούρικος για τα γούστα μου είναι αρκετά διακριτικός σε ένταση και σχέδιο. Η οθόνη είναι απλά μέτρια TN με μέτριες γωνίες θέασης σε σχέση με τo IPS DELL S2415h monitor που χρησιμοποιώ και πιο ψυχρά χρώματα. Περισσότερα για την οθόνη και την κατασκευή μπορείτε να διαβασέτε σε αυτό το review (Link), χρησιμποιούν το ίδιο σασί της clevo. Υπόψιν πως μου έστειλαν την καινούργια έκδοση του σασί με δύο usb-c στην αριστερή πλευρά! Μια σύγκριση των χρωμάτων της Dell s2415h στο standard εργοστασιακό προφίλ σε 70% brightness με το laptop σε 75%. Η το Dell δείχνει κορεσμένα χρώματα, ή το medion είναι ψυχρό. Η ποιότητα προφανώς είναι πολύ καλύτερη από ότι φαίνεται στις εικόνες. Το πληκτρολόγιο έχει τρομερή αίσθηση και ο φωτισμός ρυθμίζεται ως προς το χρώμα, ένταση και το pattern (wave κτλ). Το μόνο αρνητικό imho είναι πως δεν υπαρχει διαχωρισμός με το numpad ενώ υπάρχει διαθέσιμος χώρος. Το trackpad από την άλλη είναι απλά τυπικό σε αίσθηση. Δεν έχει middle button και δεν απενεργοποιειται ο (σχετικά έντονος) φωτισμός του, κάτι ελαφρώς ενοχλητικό για ταινίες κτλ. Από παιχνίδια είχα εύκαιρο μόνο το παλιό tomb raider 2013 από το θείο όπου φυσικά το έπαιξε στο ultimate νεράκι. Έτρεξα το 3DMark 11 και μου έβγαλε 3DMark Score: 10600 και Graphics Score:14502, αναμενόμενες τιμές. Υπόψιν πως πιθανόν να χρειάζονται update οι drivers γιατί τώρα μου εμφανίζει generic vga και Graphics card is not recognized και Graphics driver is not approved. Ο ήχος είναι αρκετά καλός κατά τη γνώμη μου, αν και δεν έχω εμπειρία. Ακούγεται κλάσσεις καλύτερος από το surface pro 1 που έχω(λογικό) και ίδια περίπου ένταση με τα ηχεία του monitor αλλά πιο καθαρός. FWIW αναφέρει "ONKYO sperakers installed" Έχει δύο συσκεές αποθήκευσης: έναν 1TB HDD TOSHIBA 7200rpm και έναν 128GB SSD PHISON ps3110-s10. Συνολικά σαν σασί από ό,τι διάβασα έχει δύο θέσεις 2.5" και δύο θέσεις M2. Το τροφοδοτικό είναι κανονικό τούβλο 16x8cm στα 200 watt!! Τέλος να πω πως ήρθε με πολύ σαβούρα μέσα, με πρώτο και καλύτερο το McAffee. Έκανα καθαρή εγκατάσταση τα windows και ξαναπέρασα τους drivers και κάποιες αναγκαίες σαβούρες της nvidia και της medion για να ρυθμίζω το φωτισμό κτλ. Ό,τι άλλο θέλετε με ρωτάτε. Νομίζω πως στο χιλιάευρω δεν παίζει κάτι καλύτερο για gaming αυτή τη στιγμή και αν κάποιος μπορεί να το πάρει από uk θα του το πρότεινα. 1
Parolos4 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Καλορίζικο φίλε και ευχαριστούμε για το review, πραγματικό steal σε αυτή την τιμή! Δεν είχα ιδέα οτι παίρνουν τα σασί από την Clevo. Σημαίνει οτι θα την παλεύει σε θερμοκρασίες αρκετά καλά!
ss13 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Καλορίζικο φίλε και ευχαριστούμε για το review, πραγματικό steal σε αυτή την τιμή! Δεν είχα ιδέα οτι παίρνουν τα σασί από την Clevo. Σημαίνει οτι θα την παλεύει σε θερμοκρασίες αρκετά καλά! Μη τον γκαντεμιάζεις τον άνθρωπο , πες μας και θερμοκρασίες όταν παίζεις παιχνίδια
aggelosv Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Η ψύξη είναι άψογη αλλά, όπως είναι αναμενόμενο ακούγεται. Μετά από αρκετές ώρες λιώσιμο tomb raider στο ultimate, το σασί "νότια" του πληκτρολογίου είναι κρύο, ενώ "βόρεια" όπου βρίσκονται gpu και cpu είναι απλά χλιαρό! Συγκριτικά το surface pro 1 (i5) ανεβάζει πολύ υψηλότερες θερμοκρασίες όταν ζορίζεται (αναμενόμενο) όπως και το προηγούμενο low end laptop δεκαετίας που είχα με core2 duo. Το "αντάλλαγμα" φυσικά είναι ο θόρυβος των ανεμιστήρων καθώς ακούγεται αρκετά έντονα, και αν κάποιος δεν φοράει ακουστικά θα πρέπει να ανεβάσει αρκετά ψηλά την ένταση. Στο απλό browsing που έκανα ήταν (σχεδόν) εντελώς αθόρυβο καθώς αναλαμβάνει η 530.
ss13 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Να έχεις το http://filehippo.com/download_hwmonitor/ να ελέγχεις τις θερμοκρασίες , μάλλον πρέπει να πας για μια καλή βάση http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=36384&cat=7 για να είσαι εντάξει , ό,τι άλλο νέο από το laptop σου πες το μας
forgotten Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) το περιεργο ειναι οτι αμερικη τα 1060 λαπτοπ με τον i7 ειναι περι το 1000 σε κανονικη τιμη και ευρωπη με τον i5 παρακαλαμε να βρουμε 1060 gpu στο ποσο αυτο Επεξ/σία 1 Δεκεμβρίου 2016 από forgotten
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα