paparovic Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δε μου λέτε τώρα, στα σοβαρά... Ποιός πρότεινε ποτέ 8320-50-70(Ε) έναντι Skylake i5/7? Στα σοβαρά, όμως. Ο Ramsay Trivatt.
haHa Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Γιατί ασχολούμαι με delta και συνδυασμούς o/c-undervolt που μπορεί να λειτουργούν ή όχι, πες μου? Η τυπική "κατανάλωση" είναι 91. Στον 8370Ε είναι 125, νομίζω. Διαφορά, σίγουρα, αλλά μέχρι εκεί. Οχι η διαφορα δεν ειναι τοση. Εδω ενδεικτικα τι ισχυει που απανταει και στο αρχικο σου ερωτημα: Αυτό με το τροφοδδοτικό, το εξηγείς, αν θες? Με όλα τα υπόλοιπα υποσυστήματα περίπου στα ίδια, τη διαφορά θα στην κάνει δηλαδή ο επεξεργαστής? Θα είσαι πχ με ένα τροφοδοτικό 450W ας πούμε με τον Intel και ο AMD θα θέλει πχ 500-520? Μικρη διαφορα θα κανει ο επεξεργαστης. Πχ σε load μερικοι amd φθανουν να καινε 50-60watt παραπανω απο εναν intel, οποτε χρειαζεται εστω κ λιγο δυνατοτερο τροφοδοτικο. Εδω ενδεικτικο παραδειγμα οπου ο AMD 8350 καιει σε load 95w παραπανω απο εναν intel i5 3570k: http://www.anandtech.com/show/6396/the-vishera-review-amd-fx8350-fx8320-fx6300-and-fx4300-tested/6 H διαφορα ειναι λογικα λιγο μεγαλυτερη με τους skylake. ----------------------------------------------------------------- Οποτε επανερχομαστε στο οτι καποιος πρεπει να υπολογιζει και το αυξημενο κοστος χρησης των amd cpus εναντι των intel cpus: Fact 1: Οι Amd cpus καινε παραπανω ρευμα και σε idle και σε load απο τους intel Fact 2: Οι Amd cpus χρειαζονται λιγο δυνατοτερο τροφοδοτικο λογω του παραπανω, αρα και λιγο ακριβοτερο (ας πουμε 5-10€). Fact 3: Οι Amd cpus χρειαζονται λιγο δυνατοτερη ψυκτρα λογω του fact 1 , που ειναι συνηθως λιγο πιο θορυβωδης. Fact 4: Οι Amd cpus θα καταναλωσουν παραπανω ρευμα γυρω στα ~10€/χρονο (με μια μεση διαφορα καταναλωσης σε σχεση με intel 20 watt, με υποθεση οι οι μητρικες καινε το ιδιο, τον υπολογιστη να λειτουργει περι τις 8 ωρες/ημερα και τιμη kwh στα 0,18€), αρα γυρω στα 40€ αν κρατησεις τον υπολογιστη 4 χρονια. Συμπερασμα: Οι amd cpus εχουν κοστος χρησης στη διαρκεια 4 ετων γυρω στα 45-50€ παραπανω απο εναν intel. Αυτο πρεπει να λαμβανεται υποψη κατα την αγορά επεξεργαστή και ουσιαστικα να ενσωματωνεται στο κοστος amd cpu/mobo εναντι intel cpu/mobo. Επεξ/σία 24 Νοεμβρίου 2016 από haHa 1
paparovic Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 10Ε επιπλέον κόστος χρήσης το έτος; Εννοείται ότι πρέπει να το λάβω σοβαρά υπόψη... 2
haHa Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 10Ε επιπλέον κόστος χρήσης το έτος; Εννοείται ότι πρέπει να το λάβω σοβαρά υπόψη... Ναι, σε οριζοντα 4ετιας ειναι γυρω στα 50€ παραπανω. Τωρα αν πρεπει ή οχι να παρεις να παρεις υποψη το αυξημενο κοστος χρησης, εξαρταται: εδω μερικοι για 30-40€ που ειναι φθηνοτεροι οι υποδεεστεροι amd τους προτιμουν, παρολο που θα πληρωσουν οπως λες παραπανω λογω του αυξημενου κοστους χρησης. 2
sir ImPeCaBlE Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Απίθανο ο μέσος gamer να δει διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ από τη κατανάλωση του επεξεργαστή. Πάνω από 2 ώρες την ημέρα μέσο όρο σε βάθος 1 έτους δε νομίζω να παίζουν πολλοί και πάλι υπερβολικό μου φαίνεται. Η κατανάλωση νομίζω είναι σημαντική για τους AIBs που θέλουν να γλυτώσουν ότι προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την παραπάνω θερμότητα και χρήματα από τροφοδοτικό, ψύξη κτλ ή για τους επαγγελματίες που πρέπει να έχουν το pc να δουλεύει στο 100% για πολλές ώρες. Για το μέσο χρήστη αν η διαφορά στη κατανάλωση είναι σε λογικά επίπεδα το κύριο θέμα είναι οι επιδόσεις.
strawman Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Νοεμβρίου 2016 Απίθανο ο μέσος gamer να δει διαφορά στο λογαριασμό της ΔΕΗ από τη κατανάλωση του επεξεργαστή. Πάνω από 2 ώρες την ημέρα μέσο όρο σε βάθος 1 έτους δε νομίζω να παίζουν πολλοί και πάλι υπερβολικό μου φαίνεται. Η κατανάλωση νομίζω είναι σημαντική για τους AIBs που θέλουν να γλυτώσουν ότι προβλήματα μπορεί να προκύψουν από την παραπάνω θερμότητα και χρήματα από τροφοδοτικό, ψύξη κτλ ή για τους επαγγελματίες που πρέπει να έχουν το pc να δουλεύει στο 100% για πολλές ώρες. Για το μέσο χρήστη αν η διαφορά στη κατανάλωση είναι σε λογικά επίπεδα το κύριο θέμα είναι οι επιδόσεις. Διαφορα προφανως και θα δει. Τωρα το αν θα πει "α, κοιτα, αυτα τα 30€ ειναι λογω AMD" τοτε προφανως και οχι, δεν θα συμβει κατι τετοιο. Παντως γενικα οι AMD, περα απο την καταναλωση εχουν και αλλα κοστη που οι intel δεν εχουν. Θες αναγκαστικα καλυτερη motheboard για να βαλεις τους δυνατους AMD (125w) μιας και τα mobo κατω απο 90€ εχουν 4phases και τρως throttle, και αναγκαστικα θες και μια ψυκτρα της προκοπης, ειδικα για το καλοκαιρι. 1
ASDIC Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 οι ΑΜD δεν κανουν για gaming. οι AMD καταναλωνουν πολυ ρευμα και μπορεις να ψησεις αβγα πανω τους. οι ΑΜD ειανι τοσο αργοι που μπουκαλιαζουν ολες τις καρτες γραφικων. οι ΑΜD ειναι τοσο αναξιοπιστοι που σιγουρα θα σου μεινουν στο χερι. αστικοι μυθοι που πρεπει να σταματησουν. Νταξει καλη ειναι η προπαγανδα, αλλα ελεος..... Αφιερωμενο, εαν και αναλυθηκε το θεμα. στο 5'30'' πολυ αστεια μιμηση. 1
strawman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 οι ΑΜD δεν κανουν για gaming. οι AMD καταναλωνουν πολυ ρευμα και μπορεις να ψησεις αβγα πανω τους. οι ΑΜD ειανι τοσο αργοι που μπουκαλιαζουν ολες τις καρτες γραφικων. οι ΑΜD ειναι τοσο αναξιοπιστοι που σιγουρα θα σου μεινουν στο χερι. αστικοι μυθοι που πρεπει να σταματησουν. Νταξει καλη ειναι η προπαγανδα, αλλα ελεος..... Αφιερωμενο, εαν και αναλυθηκε το θεμα. στο 5'30'' πολυ αστεια μιμηση. Ποιοι ειναι αστικοι μυθοι ρε φιλε? Οτι καινε παραπανω? Αληθεια ειναι. Οτι ειναι αργοι (σε σχεση παντα με τους Intel), αληθεια ειναι. Τωρα για να μπουκαλιαζουν καρτες, εξαρταται για ποια καρτα. Αμα πας για high end gaming με καμια 1070 και πανω τοτε προφανως δεν θα παρεις AMD, οποτε ναι, μπουκαλιαζουν καρτες. Φοβερη η συγκριση, συγκρινει 8350 με 4770k. Επειδη ολοι ξερουμε οτι ειναι ιδιες οι επιδοσεις.... 1
ASDIC Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 μπππεεεεεεεεεε αγοραστε εν ετει 2016 διπυρηνους με 200 ευρω....... μππππεεεεεεεεεεε Νομιζω η μπλε φανελα του Jay με αντιπροσωπευει πληρως....
strawman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 μπππεεεεεεεεεε αγοραστε εν ετει 2016 διπυρηνους με 200 ευρω....... μππππεεεεεεεεεεε Νομιζω η μπλε φανελα του Jay με αντιπροσωπευει πληρως.... AMD εχω, μπεεεε. Και επεξεργαστη και καρτα γραφικων μπεεεεεεεε. Παντως φοβερα επιχειρηματα εθεσες. Και ναι, αμα ειναι για gaming, θα αγορασουμε διπυρηνους με 200€ αφου πολυ απλα, αποδιδουν καλυτερα, τι να κανουμε. Παντως εχετε πλακα τα fanboy και των 2 πλευρων. Στο ενα thread με αποκαλουν AMD fanboy και τωρα σε αυτο με αποκαλεις Intel fanboy. Δηλαδη οποιος δεν προσκυναει και βρισκει τα παντα καλα σε μια εταιρια ειναι fanboy? Δεν την παλευεται καθολου. Η AMD εχει μεινει ΠΟΛΥ πισω στους επεξεργαστες, παρολου που η Intel εχει πατησει φρενο εδω και χρονια και μιας πιανει το κωλο. Αυτο ειναι fact, οσο βελαγμα και να ριξεις δεν αλλαζει. Στο μονο που ανταγωνιζεται η ΑΜD ειναι στις τιμες και γιαυτο τις εχει ριξει στο πατωμα. Τωρα αν θες να απαντησεις κατι επαυτου, καλως θα πραξεις, αλλιως συνεχισε το βελαγμα. Παντως το να υπονοεις οτι ο αλλος ειναι fanboy χωρις να θετεις καποιο επιχειρημα αποτελει ad hominem, σε καμια περιπτωση δεν καταριπτεις αυτα που ειπε ο αλλος. Θα μπορουσα και γω στο δικο σου ποστ που ελεγες για μυθους να σου γραψω "μπεεεεε" κλπες εξυπναδες Κακα τα ψεμματα, η AMD στην επαγγελματικη κατηγορια δεν πιανει μια. Ο επαγγελματιας που ασχολειται με video / φωτογραφια rendering κλπα κλπα, παρολο που ο 8350 αποδιδει αρκετα καλα σε τετοιες εφαρμογες (κοντραρει σχεδον στα ισα cpu 2πλασιας τιμης), εχει και πολλα μειονεκτηματα. Το μονο πλεονεκτημα εναντι ενος i7, ειναι η τιμη, αλλα οπως προειπα, αυτος που βγαζει το ψωμι του απτο PC δεν θα λυπηθει τα 150€ για να εχει το κεφαλι του ησυχο. Σε PC που τρεχει σε load 24/7 απλα δεν βαζεις 8350, και δεν ειναι μονο λογω καταναλωσης. Οποτε μας μενει το gaming. Ε στο gaming δεν εχει και μεγαλη σημασια τι θα διαλεξεις, μιας και αν πας για επεξεργαστη των 150€ σιγουρα δεν εχεις καρτα που τρωει bottleneck. Με μια 1060 ας πουμε, ειτε i3 βαλεις ειτε 8350 στα ιδια εισαι. Παρολαυτα ομως, ο i3 αποδιδει καλυτερα στα περισσοτερα games (με μια high end καρτα), κοστιζει σαν πλατφορμα πολυ λιγοτερα (μιας και δεν χρειαζεσαι ουτε high end mobo ουτε ψυκτρα), και η καταναλωση ειναι κοντα στο 1/3, με οτι αυτο συνεπαγεται για ρευμα και θερμοκρασιες. Το μονο μειονεκτημα ειναι οι 2 πυρηνες. Αν αρχισουν σιγα σιγα να βγαινουν καλα threaded games, μαλλο ο 8350 θα αποδιδει αρκετα καλυτερα. Γενικα το pattern ειναι, σε games που χρησιμοποιουνε εως 4 πυρηνες, ο i3 ειναι γρηγοροτερος. Σε games που χρησιμοποιουν πανω απο 4 μεχρο και ο 6350 ειναι γρηγοροτερος απο τον i3. Προσωπικα θα επελεγα τον 8350 εναντι του i3 PS1. Και ο επομενος μου επεξεργαστης και καρτα γραφικων (που θα αγοραστουν οπου ναναι) AMD θα ειναι. Επειδη ειμαι ΠΟΛΥ intel fanboy ρε παιδακι μου. 2
TheELF Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 60 νήματα! ~50% χρήση σε dual! 100+fps! Το θέμα δεν είναι πόσα νήματα έχει ένα παιχνίδι αλλά το πόσο χάλια για windows είναι φτιαγμένο το παιχνίδι. 1
ASDIC Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 δεν διαφωνω καθολου οτι η AMD εχει μεινει πολυ πισω στην εξελιξη της επομενης γενιας επεξεργαστων, αντε αμην να ερθουν οι ΖΕΝ, να δουμε τι γινεται. Ναι ο 8350 δεν ειναι τελειος, ουτε ο πιο γρηγορος και σαφως δεν μπορει να συγκιρθει με εναν ι5 ι7, μια και εχει τοση διαφορα στην αρχιτεκνονικη και στο μεγεθος του πυρηνα. Ξεχνατε ομως οτι αυτο ο 8350 υπαρχει στην μεσαια κατηγορια και εαν δεν ηταν αυτος οι ι3 οχι 200 αλλα 300 ευρω θα κοστιζαν. Δεν μιλαμε για high-end μηχανηματα που ενας 8350 σιγουρα θα μπουκαλιαζε μια GTX1080 και οτιδηποτε αλλο συνδυασμο σε SLI/CROSSFIRE. Κακα τα ψεματα μεχρι την μεσαια καητγορια πιανει η AMD αλλα ακομα και αυτην δεν δινει κανεις λιγο αξιοπιστια. Μιλαω με εναν φιλο μου απο Καστορια πριν κανα μηνα και γυρναει και μου λεει " Καλα ΑΜD (ΖΕΝ) θα παρεις ? Αυτοι καιγονται αμεσως." Τωρα θα μου πεις μπορει να ειανι μεμονομενη περιπτωση αλλα δεν ειναι. ΙΝΤΕΛ ΙΝΤΕΛ ΙΝΤΕΛ ΙΝΤΕΛ και στα φωτα της τουαλετας. Το οτι ειναι λιγο πιο ζεστα τα τσιπακια ειναι, το οτι καιει 20 ευρω παραπανω τον χρονο στην ΔΕΗ με μικροτερο αρχικο κοστος δεν μου λεει απολυτως τιποτα. Το βιντεακι οτυ Jay τα λεει μια χαρα. Για καποιον σαν και εμενα που θελει να παιζει 1080p ενας 8ΧΧΧ με μια μεσαια καρτα γραφικων ειναι αψογος και δεν χρειαζεται να σπαταλησω 800 ευρω μονο και μονο για IPC. Για επαγελματιες σαφως και η Ιντελ αυτην την στιγμη ειανι μονοδρομος, δεν διαφωνω, μεχρι να δουμε τι θα κανουν οι ΖΕΝ. Και ο JAY πριν 8350 ειχε και τωρα εχει ι7 και δεν ειναι φανμπου. Ουτε σε αποκαλεσα οτι λες εξυπναδες ουτε τιποτα, απλα αναφωνησα το προφανες για τους ι3. και επαναλαμβανω οι αστικοι μυθοι πρεπει να σταματησουν.
strawman Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2016 Tι δεν με αποκαλεσες ρε φιλε, τα μπεεεεεεεεε τι ηταν? Και αυτο που σου λεω ειναι οτι και με i3 θα εκανες το ιδιο καλα την δουλεια σου, ισως και φτηνοτερα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα