Conan2046 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Γεια σας έχω ένα φύλλο δεδομένων όπου υπάρχει μια λίστα ονομάτων και σε κάθε λίστα αντιστοιχούν μια σειρά τιμών. Ας πούμε για παράδειγμα ότι στην στήλη Α υπάρχουν τα ονόματα Λουκάς και Γιάννης και στην στήλη B οι καταθέσεις που έχουν στην Εθνική, στην στήλη C οι καταθέσεις που υπάρχουν στην Πειραιώς κλπ. Θέλω να δημιουργήσω ένα κελί στο οποίο θα μπορώ να διαλέγω μέσα από μια φόρμα είτε τον Λουκά είτε τον Γιάννη και δίπλα να εκτελεί τις πράξεις που θέλω, πχ, άθροισμα των καταθέσεων του Λουκά αν έχω επιλέξει τον Λουκά στην φόρμα.
kiko33gr Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Αυτό μπορείς να το κάνεις με Data Validation. Ανοίγεις ένα καινούριο φύλλο (εκεί που θα είναι η φόρμα σου), διαλέγεις το κελί στο οποίο θέλεις να έχεις το όνομα και πας στο Data-Data Validation (δυστιχώς το Excel μου είνια στα αγγλικά). Εκεί στα settings έχεις να διαλέξεις από που θα προέρχεται αυτό που θα εμφανίζεται στο κελί. Επιλέγεις το List και στο Source βάζεις τη στήλη με τη λίστα ονομάτων. Έτσι στο κελί θα εμφανίζεται ένα drop-down list με όλα τα ονόματτα που έχεις στο πρώτο φύλλο. Στο διπλανό κελί βάζεις την πράξη με sumif ή vlookup με αναφορά στο πρώτο κελί. Έτσι κάθε φορά που το αλλάζεις θα αλλάζει και το αποτέλεσμα της πράξης. Ελπίζω να το εξήγησα καλά.
Conan2046 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες, φόρμες είχα ξαναχρησιμοποιήσει αλλά την vlookup όχι, πειραματίστηκα λίγο με αυτήν και όλα μια χαρά, ήταν ακριβώς αυτό που ήθελα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα