Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα είναι εντυπωσιακό αλλά στην πράξη το να έχεις το νου σου συνέχεια να διορθώσεις κάποιο πιθανό λάθος ή να επέμβεις σε μια έκτακτη κατάσταση όπως λέει το άρθρο νομίζω ότι είναι πιο κουραστικό από το να οδηγείς ο ίδιος...

• Like 7
Δημοσ.

ειναι αμερικη, μαλλον θα ήταν 35μιλια.

Με 35 μιλια πάει (όριο πόλεως) = 56χμ/ω

Την περισσότερη ώρα πάει με 25 μίλια, γι' αυτό έγραψα 40 χλμ. Για λίγο ανέβηκε μέχρι τα 35 μίλια.

Δημοσ.

Θεμα χρονου ειναι να καθιερωθει. Εννοειται οτι ατυχηματα και λοιπα συμβαντα θα μειωθουν σε παρα πολυ μεγαλο βαθμο. Για τους λατρεις της οδηγησης θα ειναι ενα πληγμα αλλα μπροστα στο κοινωνικο καλο, ειναι δευτερευον.

Ελπίζω να καταργήσουν τα ζαχαροπλαστεία, τις εκλογες, το απορρητο επικοινωνιων κλπ κλπ... μπροστά στο καλό του κοινωνικου συνολου, τα αλλα ειναι δευτερευοντα.

Μπεεε.

• Like 4
Δημοσ.

Καλό όλο αυτό αλλά νομίζω ότι ακόμα θέλει λίγο καιρό να μεγαλώσει. Ίσως για να λειτουργήσει σωστά θα πρέπει όλα τα αμάξια να γίνουν αυτόνομα και να δίνουν σήμα μεταξύ τους. Γιατί τώρα αν το ένα αμάξι είναι αυτόνομο και το άλλο έχει οδηγό μέσα είναι λίγο δύσκολα τα πράγματα στην πρόβλεψη ατυχήματος η λάθους. Από την άλλη όμως πρέπει και αυτή η τεχνολογία να κάνει τα βήματα της, μπράβο τους όπως και να έχει

• Like 1
Δημοσ.

Στην Ελλάδα με την διαγράμμιση που έχουμε θα "αγόραζε κανα χωράφι". Αλλά ναι, μεγάλο βήμα.

Το μέλλον είναι η αυτονομία, είτε με ρόδες είτε με πόδια.

Αυτο ακριβως σκεφτηκα και εγω, Ελλαδαρα επρεπε να το φερουν για beta testing, να δουμε πως θα παει χωρις λωριδες, με ξεχασμενες πινακιδες που γραφουν κατι 40αρια και 50αρια, σε σημεια που βαρανε ολοι 100αρες, σε διασταυρωσεις χωρις στοπ, που θα του βγαινει ο αλλος παιζοντας τα φωτα νυχτα. 

Πολυ γελιο θα εχει.

• Like 2
Δημοσ.

Ελπίζω να καταργήσουν τα ζαχαροπλαστεία, τις εκλογες, το απορρητο επικοινωνιων κλπ κλπ... μπροστά στο καλό του κοινωνικου συνολου, τα αλλα ειναι δευτερευοντα.

Μπεεε.

Βρηκες ανθρωπο να υπαινιχθεις οτι αποδεχεται την ανελευθερια της επιλογης του ατομου.  Ευκολο απο ενα σχολιο σχετικα με τα μεσα μεταφορας , να χαρακτηριζουμε ανθρωπους. Ευγε.

Φανταζομαι το ιδιο θα λες και για τον αυτοματο πιλοτο στο αεροπλανο.

• Like 1
Δημοσ.

Από πότε απαγορεύεται να πετάς αεροπλάνο χωρίς αυτόματο πιλότο δλδ;

Ποιος ειπε για απαγορευση χωρις αυτοματο πιλοτο?

Αυτο που λεω ειναι οτι η υπαρξη του αυτοματου πιλοτου αλλαξε την εννοια της ασφαλειας στις πτησεις. Το ιδιο συμβαινει σε καθε μεσο μεταφορας που καποιος υπολογιστης κανει ακριβεις υπολογισμους. 

Φανταζεσαι κατα ποσο θα μειωθουν τα ατυχηματα στους δρομους με μια τετοια εξελιξη? Και για να το ξεκαθαρισω, η οδηγηση ειναι κατι που μ ευχαριστει αφανταστα. 

• Like 2
Δημοσ.

Ο αυτόματος πιλότος, ας τον πούμε έτσι λαικά, γιατί δεν είναι μόνο πιλότος, αύξησε την ασφάλεια όταν το πάει αυτός ακόμη και στην προσγείωση αλλά μείωσε τα skills των ανθρώπων πιλότων που σε δύσκολες στιγμές δεν έχουν πλέον ούτε την εμπειρία ούτε την ταχύτητα σκέψης στο να δράσουν σωστά. Υπάρχουν ενδιαφέροντα άρθρα να διαβάσετε.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σαν δυνατότητα αλλά θα είναι ακόμα ποιο τρελό όχι μόνο το ότι θα βρίσκει μόνο του να παρκάρει αλλά να το καλείς όπου και να είσαι και να έρχεται να σε πέρνει ! Άντε γεια !!!

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν υπάρχει σαν δυνατότητα αλλά θα είναι ακόμα ποιο τρελό όχι μόνο το ότι θα βρίσκει μόνο του να παρκάρει αλλά να το καλείς όπου και να είσαι και να έρχεται να σε πέρνει ! Άντε γεια !!!

Δημοσ.

Στο κοντινό μέλλον όχι μόνο θα είναι έτσι αλλά ακόμη καλύτερα, μιας και τα αυτοκίνητα θα έχουν σένσορες που θα διευκολύνουν όχι μόνο την αυτόματη οδήγηση αλλά και την ροή τής κυκλοφορίας.

Το 99% των ωρών οδήγησης ΔΕΝ είναι απόλαυση. Είναι αγγαρεία με σκοπό την μετάβαση from point A to point B

Ελπίζω να είμαι εν ζωή όταν θα είναι υποχρεωτικό τα αυτοκίνητα παραγωγής να είναι αυτοοδηγούμενα.

• Like 3
Δημοσ.

Όποιος έχει ασχοληθεί έστω και λίγο με αυτόματο έλεγχο, μπορεί να καταλάβει πόσο δύσκολο είναι το όλο εγχείρημα.

Πόσες μετρήσεις πρέπει να κάνει και πόσες μεταβλητές να ελέγξει ταυτόχρονα.

Και ειδικά οι τεχνικές vision !

Πραγματικά εντυπωσιακό, πέρα από το αν είναι 100 % αποτελεσματικό.

Πάντως, αν πραγματικά θέλουν να δυσκολέψουν τον ελεγκτή (controller), πρέπει να το φέρουν Ελλάδα, για να μη σας πω Κρήτη.

Χωρίς διαγραμμίσεις, με τους δολοφόνους αγρότες να πετάγονται από παντού, τους τουρίστες να κάνουν αναστροφή όπου γουστάρουν, τα γίδια να κάνουν παρέλαση, την ανύπαρκτη σήμανση, τα όρια ταχύτητας ανέκδοτα, και φυσικά, τους άλλους οδηγούς - τους εχθρούς δηλαδή (στο video game) γιατί σα video game είναι η οδήγηση.

Είμαι σίγουρος ότι το σύστημα θα πετάξει "μπλέ οθόνη".

Ρε 'σεις, μήπως τελικά είμαστε ταλαντούχοι οδηγοί με ικανότητες για F1 ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...