SPANK Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Καλησπέρα Έχω ενα pirelli wireless voip ag v1-t annex a το οποιο εχει καποιο πρόβλημα και δεν λειτουργεί σαν router , σκέφτομαι λοιπον να το εκμεταλευτώ αν γίνεται φυσικά να το λειτουργήσω σαν access point. Δηλαδή εχω το κυρίως router ( ενα dlink ) το οποιο ειναι για το internet κανονικά , απο εκει λοιπόν θέλω να το ενώσω με ethernet με το pirelli και απο εκει και πέρα το pirelli απλα στον αλλο χώρο να μοιράζει το internet τιποτα αλλο. Η ερώτηση μου ειναι αν γίνεται να το κανω με το συγκεκριμένο router και αν θέλει ξεκλείδωμα μιας και αν δεν κάνω λάθος ηταν αρχικά στην on telecoms και μετα στην wind ( δεν ειναι δικό μου οποτε δεν ξέρω ακριβώς τι και πώς ) Ευχαριστώ
jkoukos Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Λογικά πρέπει να γίνεται όπως στα περισσότερα modem/router. Και λέω γενικά, διότι σε ελάχιστες συσκευές δεν δουλεύει το ασύρματο. Του ορίζεις μία ΙΡ στο ίδιο υποδίκτυο με το αρχικό router, αλλά έξω από την περιοχή που δίνει ο DHCP. Π.χ. αν ο router έχει ΙΡ 192.168.1.1 και ο DHCP δίνει από .2 - .254, όρισε να δίνει από .2 - .200 και δώσε ΙΡ στο Pirelli 192.168.201. Κατόπιν του κλείνεις DHCP, NAT, Firewall και γενικά ότι δεν χρειάζεσαι. Ακόμη καλύτερα αν έχει και μπορείς να ορίσεις να δουλεύει σε Bridge mode.
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Και να μην κλεισει Nat/firewall/ παλι θα παιξει .στην ουσια τα απολυτως απαραιτητα ειναι ο κλειστος Dhcp και να ειναι στο ιδιο δικτυο oi ip's 1
SPANK Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ αν και δεν βρίσκω να πω την αλήθεια firmware να το ξεκλειδώσω ... οποτε μαλλον θα την κάνω την δουλειά με ενα καινούργιο tplink που βρήκα να τελειώνουμε
poulinos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστώ πολύ αν και δεν βρίσκω να πω την αλήθεια firmware να το ξεκλειδώσω ... οποτε μαλλον θα την κάνω την δουλειά με ενα καινούργιο tplink που βρήκα να τελειώνουμε δεν χρειαζετια να το ξεκλειδωσεις.το κοβω χλωμο εως απιθανο να ειναι κλειδωμενο και να μην σε αφηνει να κλεισεις dhcp και να αλλαξεις lan ip.για την lan ip δεν μας νοιαζει διοτι μπορεις να αλλαξεις και στο adsl/vdsl router για να ειναι στο ιδιο δικτυο.
SPANK Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2016 Οποτε για αρχή κλείνω dhcp και firewall , μετα τι διαδικασία ακολουθώ ?
2MikronS Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2016 Μετα του βαζεις ip στο υποδικτυο που ηδη εχεις αν δε το εχεις κανει, ssid - channel - security στο ασυρματο και εισαι ετοιμος. Συνδεεσαι και παιζεις ιντερνετ.
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Οποτε για αρχή κλείνω dhcp και firewall , μετα τι διαδικασία ακολουθώ ? firewall δεν σε νοιαζει.κλεινεις dhcp και δωσε μια ip στο ιδιο δικτυο με το adsl router σου αλλα εκτος ευρους dhcp για το wireless αν θες ιδιο ssid ιδιο κλειδωμα ιδια ολα απλα αλλο καναλι.αν το ενα ρουτερ ειναι πχ καναλι 1 το αλλο βαλτο καναλι 6.το καναλι 12 και 13 καποιες συσκευες δεν το ανιχνευουν οποτε αποφυγε τα.
SPANK Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Έγινε ευχαριστώ πολύ θα το δοκιμάσω αν κολλήσω ξανα ρωτάω
poulinos Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2016 ελα ολοκληρο draytek σεταρες αυτο θα σε δυσκολεψει? το ευρος dhcp αμα θες μπορεις να το μειωσεις στο αρχικο adsl/vdsl router.απλα προσπαθησε η Ip να ειναι εκτος ευρους dhcp. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα