Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με αφορμή αυτό το άρθρο:

http://www.lifehacker.com.au/2013/05/how-to-dual-boot-and-virtualise-the-same-partition-on-your-computer/

μου δημιουργήθηκε η απορία αν μπορώ να κάνω το ίδιο με ένα dual boot μηχάνημα όπου το ένα φυσικό partition τρέχει Windows server (2012) και το άλλο φυσικό partition έχει Linux Mint. Τουτέστιν να κάνω boot είτε στα Windows είτε στο Mint όποτε ανάβω το φυσικό μηχάνημα, αλλά εφόσον μπω στα Windows, τότε να έχω το Mint διαθέσιμο σαν VM που θα διαβάζει το φυσικό partition.

(Τα δυο partition μάλιστα βρίσκονται και σε διαφορετικούς δίσκους)

Δημοσ.

Αν θες να το κάνεις,απλά για να το κάνεις,τότε δοκίμασέ το.

Φυσικά,πάρε back up από τα πάντα.

Αν τώρα θες να μπουτάρεις παράθυρα,και να κάνεις δουλειά μέσω του mint σε καθημερινή βάση,όχι.

Έξτρα φόρτο στο μηχάνημα,πρόβλημα με τους ιδιωταγείς,γενικά ένα πρόβλημα.

Μπορείς να κοιτάξεις και αυτό

https://www.qubes-os.org/

Δημοσ.

Γινεται αλλα γιατι να δεσμευσεις φυσικο partition για VM και οχι απλα να φτιαξεις "virtual δισκο" στο VM?

Περιττο το βρισκω εκτος και αν μιλαμε για θεματα ταχυτητας του δισκου και τετοια...οποτε εκει το συζηταμε...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γίνεται μια χαρά και το χρησιμοποιώ 2-3 χρόνια τώρα στα διάφορα μηχανήματα μου σπίτι και εργασία. 

πχ, δύο active setups που έχω εγώ:

1. HP Z800 & Lenovo 440p : Ubuntu 14.04 - Windows 7: Κατά βάση δουλεύω σε Linux και έχω ανοιχτά τα Win σε VM επειδή χρειάζομαι το Outlook (o server στο παν. είναι σε exchange και κάποια services δεν παίζουν σωστά σε Thunderbird). Αν χρειαστεί (δεν χρειάζεται αλλά αν...) κάνω boot το Win Physical Partition.

2. MBR Pro & MacMini: MacOS - Ubuntu 14.04: Δουλεύω σε MacOS και έχω ανοιχτό το Linux σε VM (για τα 'ελαφριά' tools που χρησιμοποιώ και δεν υπάρχουν σε MacOS) και κάνω ssh -x μέσα στο MacOS το app που θέλω (έχω share στο Linux το home του MacOS για να σώζω σε ένα κοινό τόπο) οπότε είναι σαν να δουλεύω natively το app σε MacOS. Υπάρχει η δυνατότητα να κάνεις το VM headless start (αν δε χρειάζεσαι το desktop environment). Όταν χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τα 'βαριά' tools σε Linux (δεν υπάρχουν σε MacOS)  κάνω boot το Linux Physical Partition.

Για να δουλέψουν τα παραπάνω ικανοποιητικά θες τουλάχιστον 8GB RAM, προκειμένου να δώσεις 4GB στο VM και να μείνουν και 4GB στο Host. Τα παραπάνω setups τα έχω μέσω VMware Workstation και VMware Fusion (στο MacOS), αλλά γίνεται και με το VirtualBox που είναι δωρεάν. 

Επεξ/σία από Dr.Fuzzy
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...