Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω αγορασει μια καρτα γραφικων (gtx 1060 g1 6gb rev 1.0). Το συστημα αποτελειται απο :

cpu: intel i7-2600 3,4-3.8ghz

motherboard: gigabyte h67m-d2-b3 rev 1.1

power supply: superflower leadex 550W

Εχω συνδεσει κανονικα την καρτα γραφικων στην pci-x16 και την τροφοδοτω με το 6+2 pin. Εχω το εξης προβλημα, η καρτα δεν λειτουργει κανονικα, δλδ, τα led της λειτουργουν κανονικα και τα ανεμιστηρακια για 4-5 δευτερα λειτουργουν μεχρι που σταματανε τελειως, το κυριοτερο ειναι οτι δεν εχω καθολου εικονα απο την εξωτερικη καρτα γραφικων σε καμια απο τις εξοδους (dvi-d + 1 απο τις hdmi που δοκιμασα). Δοκιμασα να κανω εγκατασταση τον driver χωρις την καρτα πανω και δεν με αφηνει βγαζοντας το παρακατω μηνυμα "Το προγραμμα εγκαταστασης NVIDIA δεν ειναι δυνατο να συνεχιστει". Η καρτα ειναι δοκιμασμενη και σε αλλο Pc(ι5 4400,ga-z97m-ds3h, 600W) οπου λειτουργησε κανονικα. Τι μπορω να κανω? (Μεχρι στιγμης δοκιμασα οπως γραφω παραπανω , να κανω εγκατασταση χωρις την καρτα αλλα τιποτα, το Bios ειναι σε F4 εκδοση και οχι στην τελευταια F7 καθως την κατεβασα αλλα δεν γινεται εγκατασταση, ακομη την δοκιμασα και στην pci-x8,επισης στο bios εβαλα να λειτουργει η Onboard και ας εχει πανω την εξωτερικη καρτα γραφικων ωστε να κανω ετσι την εγκατασταση του driver ,αλλα δεν μου εδινε σημα η Onboard,δεν ξερω γιατι, η pci-x16 δοκιμασμενη με μια παλιοτερη καρτα γραφικων amd (οχι την hd6850 που γραφω παρακατω) λειτουργει κανονικα,τελος δοκιμασα να της δωσω και τροφοδοσια απο αλλο Pin, η προηγουμενη καρτα γραφικων ηταν hd6850 (η οποια εφαγε τα ψωμια της), εκανα απεγκατασταση τον driver της απο τον πινακα ελεγχου και μετα χρησιμοποιησα το προγραμμα ddu μονο για την amd που ειχα και οχι για την Intel του επεξεργαστη, εστειλα email στην gigabyte μην τυχον υπαρχει καποια ασυμβατοτητα λογω οτι ειναι oc edition και περιμενω απαντηση ). Δεν εχω κανει update τα windows( εχω service pack 1, directx 11).

υ.γ. πιστευω τα εγραψα ολα οσα προσπαθησα, Help pls!!!

post-330967-0-14177300-1479570253_thumb.png

• Like 1
Δημοσ.

όταν αλλάζεις τελείως κάρτα και ειδικά όταν αλλάζεις από nvidia σε amd ή το αντίθετο καλό είναι πριν βάλεις τη νέα να ξηλώνεις τελείως driver με ddu

τώρα το ότι δεν το έκανες και για intel δεν είμαι σίγουρος αν επηρεάζει 

Δημοσ.

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει η μητρική, δηλαδή να μην υποστηρίζει κάρτα uefi. Μπορεί όμως να έχει ρύθμιση στο bios. Ψάξε να βρεις ρύθμιση που να επιλέγεις πχ PCIE -> legacy/uefi

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να φταίει η μητρική, δηλαδή να μην υποστηρίζει κάρτα uefi. Μπορεί όμως να έχει ρύθμιση στο bios. Ψάξε να βρεις ρύθμιση που να επιλέγεις πχ PCIE -> legacy/uefi

βασικα ψαξε το αντιθετο αν εχει η καρτα καποιο κουμπι που να αλλαζει απο uefi σε legacy 

Δεν βρηκα καποιο option για αυτα?!

Μια ιδεα , τα power settings ? Και περνα το τελευταιο bios της gigabyte μπας και τη σκαπουλαρεις ετσι .

Θα προσπαθησω να το κανω setup με καποιον τροπο γιατι το .exe που κατεβασα δεν λειτουργει μεσα απο τα windows. Any ideas?

Edit: το bios το εκανα update σε F7 , ακομη τα ιδια :( :/

Επεξ/σία από tsi7
Δημοσ.

Κανε reset το.bios και ξαναναπροσπαξησε

but why? pfff (μεχρι και το update να μην γινεται σωστα? wtf?)

Δημοσ.

Googlαροντας είδα οτι ακόμα και το clean install των windows παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις. Παίζει και 1060 (η 480) να ήταν, να μην του δούλευε του άλλου και με clean install έπαιξε κανονικά. Κουλό κι όμως παίζει.

Δημοσ.

παντως το να ξεκιναν τα fun και στην συνεχεια να κλεινουν μου φαινεται περιεργο να φταιει η μητρικη . μπας και εχει καποιο θεμα το τροφοδοτικο σου ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

παντως το να ξεκιναν τα fun και στην συνεχεια να κλεινουν μου φαινεται περιεργο να φταιει η μητρικη . μπας και εχει καποιο θεμα το τροφοδοτικο σου ;

το τροφοδοτικο ειναι ολοκαινουργιο, αλλα και να εχει κατι η g1 εχει ενα led σε περιπτωση που η τροφοδοσια δεν ειναι σωστη-ασταθης ή ακομη  και οταν δεν δινει ρευμα (νομιζω), τελος δεν θα εκλεινε το pc αν ηταν κατι τετοιο?!  :unsure:

Edit: εχω ενα deer 600W , αλλα φοβαμαι να το δοκιμασω!  :X  :shifty:

Googlαροντας είδα οτι ακόμα και το clean install των windows παίζει ρόλο σε κάποιες περιπτώσεις. Παίζει και 1060 (η 480) να ήταν, να μην του δούλευε του άλλου και με clean install έπαιξε κανονικά. Κουλό κι όμως παίζει.

με τοσα κουλα που "μπορει-ισως να" βοηθανε θα μας τρελλανουν.! :( keep trying!

Edit2: εκανα disable την Intel graphics και δοκιμασα να βαλω την καρτα γραφικων αλλα τπτ.

Edit3: γενικα, οταν συνδεω το καλωδιο στην καρτα γραφικων μου βγαζει μηνυμα στην οθονη "ελεγξτε το καλωδιο".

Επεξ/σία από tsi7
Δημοσ.

οταν ειναι συνδεδεμενο με την καρτα γραφικων το καλωδιο μ βγαζει το μηνυμα αυτο

post-330967-0-03581900-1479642640_thumb.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην αρχη τις ειχα δοκιμασει ολες.Τωρα μονο το dvi δοκιμαζω, αφου δεν λειτουργουν οι ανεμιστηρες δεν εχει νοημα.

Edit: Αν και δεν ξερω τι παιζει με τους ανεμιστηρες καθως στο site γραφει "the semi-passive fans will remain off when the gpu is under a set loading or tempertature for low power gaming"

Επεξ/σία από tsi7
Δημοσ.

στις καινούριες κάρτες σβήνουν σε idle καταστάσεις και ανάβουν μετά τους 45 ή 50κατι, ανάλογα τη κάρτα

οι σβηστοί ανεμιστήρες από μόνοι τους δε λένε κάτι 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...