pita_kontosouvli Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 20ευρω χρωστας μαστορα (Και ας μην βοηθησα )
jimakos234 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 τελος καλο ολα καλα. το acronis Για να ξερεις εχει clone disk to disk και κανει και extend τα Boot partitions αν ειναι διαφορετικου μεγεθους. Ειναι πολυ καλο, με πολλες λειτουργιες, αλλα ερχεται και με ενα κοστος (η απο τον θειο). Εγω ετυχε και το εχω αυθεντικο γιατι εδιναν κλειδι μαζι με τον Savage. Πλεον δινει και ο adata sp550 κλειδακι 1
ninos30 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) My Fifty cents στο θέμα Επειδή πρόσφατα έκανα διάφορες δοκιμές για να καταφέρω να κλωνάρω με επιτυχία HDD -> SSD με Win10 πάνω, μόνο κάποια από τα προγράμματα που αναφέρθηκαν παραπάνω λειτουργούν flawlessly. Ξερώ ότι συνιστάται clean install αλλά έψαχνα κα΄τι να γίνει γρήγορα γιατί είχε πολύ SW πάνω ο HDD. Acronis true Image αλλά version 2017. 2015/2016 δεν παίζουν σωστα παρ' ότι λένε W10 support. Και το λέω αυτό γιατί οι δωρεάν εκδόσεις που δίνονται με τους δίσκους/SSD είναι στην ουσία ATI2015 Macrium Reflect. To συνιστώ 100% αφού όπως αναφέρθηκε και παραπάνω η FREE έκδοσή του λειτουργεί άψογα. Μου έκανε εντύπωση ότι το cloning έγινε ενώ εγώ λειτουργούσα το PC και φυσικά ο boot δίσκος ήταν ο source στην διαδικασία (Internet, αρκετά προγράμματα ανοικτά, μέχρι και copy paste έκανα) Με W7 το πιθανότερο παίζουν όλα Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2016 από ninos30
vdeseris Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Πρόσφατα έκανα clone από HDD σε SSD με win10 με το AOMEI Backupper και λειτουργεί άψογα
Sheogorath Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Ωραία να μείνουν οι απαντήσεις και σαν αναφορές σε άλλη περίπτωση 1
N3CR4 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά ζητώ τα φώτα σας γτ θα τρελαθώ. Λοιπόν έχουμε και λέμε, έκανα πρόσφατα clone με το AOMEI Partition Assistant σε laptop φίλου. Είχε μέσα εναν HDD 320GB σε SSD 240GB. Έκανα για την ακρίβεια disk copy του AOMEI που γίνεται σε PreOS Environment. Όταν τον τοποθέτησα μέσα στο laptop όλα κομπλέ. BOOT και όλα οκ. Τώρα που προσπαθώ να κάνω το ίδιο στο δικό μ laptop γτ δε γίνεται;;;; Το δικό μ φοράει SSD 120GB και θέλω να βάλω έναν 240GB. Κάνω disk copy από AOMEI Partition Assistant, edit τα partitions στο τέλος αλλά όταν τον τοποθετώ μέσα στο laptop δεν μ μπουτάρει. Τι κάνω λάθος ρε παιδιά;
Sheogorath Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 4 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε repair με το DVD των windows, και εμένα δεν bootαρε και έτσι έφτιαξε.
N3CR4 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Κάνε repair με το DVD των windows Τυχαίνει και δεν έχω φτιάξει DVD για το laptop αυτό. Τελικά έπαιξε με clone και resize το partition μαζί με το unallocated αφού τελείωσε το clone. Θα φτιάξω και DVD windows.
2MikronS Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2016 Το να μη μπουταρουν καμια φορα το εχω συναντησει αρκετες φορες και με ενα repair παντα παιζουν ολα.
N3CR4 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2016 Παίδες επειδή θα καραφλιάσω είναι τώρα 3 μέρες που προσπαθώ. Έχουμε και λέμε. Σε ένα dell inspiron 15 3878 τραβάω με aomei backupper σε εξωτερικό δίσκο usb ένα system image. 1. Τοποθετώ τον καινούριο ssd μέσα στο dell και μπαίνω από usb stickaki σε aomei PreOS environment για να κάνω restore το system image στον SSD που τράβηξα. Μόλις τελειώσει κάνει boot, βγάζει starting windows και από πάνω το windows logo αλλά μετά από εκεί πετάει συνεχώς μπλε οθόνη, την οποία δεν προλαβαίνω να διαβάσω κιόλας. Έπειτα πάει πάλι για reboot. 2. Δοκίμασα και με clone αλλά συμβαίνει ακριβώς το ίδιο. Έχετε καμιά ιδέα; Μήπως πρέπει να πειράξω κάτι στο bios; Η διαδικασία πάντως από aomei δεν βγάζει κάποιο σφάλμα, επιτυγχάνεται κανονικά.
Sheogorath Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2016 Αυτό το έχω πάθει όταν δεν είχα το achi ενεργοποιημένο. Πρέπει το λειτουργικό και το bios να είναι ίδια (disabled ή enabled). Δοκίμασε.
N3CR4 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Αυτό το έχω πάθει όταν δεν είχα το achi ενεργοποιημένο. Πρέπει το λειτουργικό και το bios να είναι ίδια (disabled ή enabled). Λοιπόν φίλε Sheogorath στο bios βλέπω ότι δεν μπορώ να το ΑΠενεργοποιήσω. Είναι μόνιμα sata operation - ahci. Οπότε πρέπει να το ενεργοποιήσω στα windows. Ακολουθώ τις οδηγίες από εδώ αλλά δεν βλέπει κάτι καινούριο ώστε να κάνει install drivers όπως λέει στο sevenforums. Όπως και να έχει το ενεργοποίησα μέσω registry και τώρα cloning για να δω... edit: Δεν άλλαξε τπτ παίδες... Τράβηξα ένα screenshot της μπλε οθόνης Επεξ/σία 21 Δεκεμβρίου 2016 από N3CR4
BlueBlood7 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2016 Από την στιγμή που ήταν στο BIOS achi θα είναι και στα windows. ΔΙάβασα για το πρόβλημα που έχεις ότι μια λύση είναι να τσεκαρεις ττην επιλογή Universal restore http://www.backup-utility.com/help/how-to-operate-universal-restore.html
N3CR4 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2016 Παιδιά το πρόβλημα τελικώς εντοπίστηκε στον ίδιο τον ssd. Όντως κάτι είχε πάθει. Άλλαξα δίσκο και όλα οκ. Τώρα αυτόν τι θα τον κάνω δεν ξέρω.... Το πέτυχε ο poulinos και αυτό : να ειναι τοσο ατυχος να ειναι χαλασμενος ο ssd
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Παρακαλούμε συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Θα είστε σε θέση να αφήσετε σχόλιο αφού συνδεθείτε
Συνδεθείτε τώρα