Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

προχθές αγορασα ενα λαπτοπ λενοβο κ οταν εβαλα τα Windows κατεβασα ολα τα drivers απο το σαιτ της λενοβο. οταν εφτασα στο bios update το ετρεξα κανονικά. ολα οκ, μεχρι που εκανε restart το λαπτοπ και ακουγόταν ενας θορυβος στον σκληρο δισκο και ο ανεμιστήρας ετρεχε στο φουλ, μετα εκανε πάλι restart και μου εβγαλε τις επιλογες boot δηλαδη απο hard drive, cd drive κτλ. παταω απο hard drive και με ξαναγυριζει στο ιδιο μενου δηλαδη να επελεξω απο που να κανει boot.

εχετε καμια ιδεα τι πρεπει να κανω ;;

αυτο το συγκεκριμένο μενου βγαζει

post-291363-0-36712400-1479564288_thumb.jpg

Δημοσ.

πες στο Bios με F1-F2 (καποιο απο τα 2 ειναι) και λογικα μετα το bios update Ολα γυρισαν σε legacy mode, βαλε στα Boot options Uefi (η uefi+legacy) Και στην τελευταια καρτελα στην επιλογη Optimaze for OS αντι για legacyOS --> windows10 (Η windows 8 οτι λεει)

Δημοσ.

μπηκα στο bios και το boot mode ηταν uefi, και boot priority τον σκληρο δισκο. στο os optimization defaults εχει μονο 2 επιλογες enable και disable. στο υπομνημα γραφει [enable] when load default values, will load pure uefi mode default values. Win8 and later OS support pure uefi mode.

[disable] when load default values, will load legacy support mode default values.

και επιλεγμεμη ηταν η επιλογη enable και παλι δεν μπορεσε να κανει boot και με πετουσε σε αυτο το μενου

Δημοσ.

δοκιμασα το boot mode (legacy support) και απο κατω μου εβγαλε boot priority (uefi first) και το αφησα ετσι. το optimization defaults το αφησα ετσι οπως ηταν enable και εκανε boot κανονικά.

ευχαριστω για την βοήθεια jimakos!!

Δημοσ.

τιποτα φιλε μου, καλη συνεχεια. Εχε υποψη οτι καθε φορα που θα κανεις bios update θα αλλαζουν μονες τους οι ρυθμισεις και θα πρεπει να τις επαναφερεις οπως τις εχεις τωρα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...