Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το σύστημα είναι windows 10 64bit 

δεν ξέρω αν φταίει η κάρτα γραφικών έχω κατεβάσει όλους τους Driver αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει  μου το κάνει συνεχεία ξαφνικά εδώ και τρεις μέρες σε όλη την έκταση της οθόνης  . ευχαριστω!!

post-420494-0-79033400-1479552669_thumb.jpg

Δημοσ.

καμμενη καρτα γραφικων.θελει reballing αλλα αν δεν κοστιζει ακριβα πολυ η καρτα δεν αξιζει

Μην τον τρομάζεις τον άνθρωπο. Πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα το καλώδιο. Το έχω δει σε πολλά HDMI καλώδια (ακόμα και σε ακριβά).

Ας δοκιμάσει πρώτα με άλλο καλώδιο και αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα εδώ είμαστε...

• Like 2
Δημοσ.

Ο υπολογιστής είναι συνδεδεμένος με VGA καλώδιο με την οθόνη θα κάνω μια δοκιμή και με άλλο καλώδιο ευχαριστώ για την βοήθεια σας.

Δημοσ.

ποια κάρτα έχεις;  πόσο καιρό την έχεις;  το σύστημα σου ποιο ειναι; επισης  αν εχει εγγυηση την πας πισω

Δημοσ.

καμμενη καρτα γραφικων.θελει reballing αλλα αν δεν κοστιζει ακριβα πολυ η καρτα δεν αξιζει

Έλεος....

Τα 'χουμε πεί βέβαια. Για να διαγραφεί post πρέπει να έχει κακιά λεξούλα.

Άμα γράφει ασχετό/κοστοβόρες αηδιούλες μπορεί να στέκει περήφανα στο forum.

• Like 1
Δημοσ.

Μην τον τρομάζεις τον άνθρωπο. Πιο πιθανό είναι να έχει πρόβλημα το καλώδιο. Το έχω δει σε πολλά HDMI καλώδια (ακόμα και σε ακριβά).

Ας δοκιμάσει πρώτα με άλλο καλώδιο και αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα εδώ είμαστε...

Έλεος....

Τα 'χουμε πεί βέβαια. Για να διαγραφεί post πρέπει να έχει κακιά λεξούλα.

Άμα γράφει ασχετό/κοστοβόρες αηδιούλες μπορεί να στέκει περήφανα στο forum.

Προσωπικά συμφωνώ με τον razorblade... Δεν καταλαβαίνω γιατί να διαγραφεί το post του, τί άλλο δηλαδή μπορεί να σημαίνουν τα artifacts? 20 χρόνια έχω υπολογιστή και έχω ασχοληθεί παλιότερα επαγγελματικά με το τεχνικό κομμάτι, ουδέποτε είδα αλλά ούτε καν άκουσα για περίπτωση προβληματικού VGA/DVI/HDMI καλωδίου που προκαλούσε artifacts. Στις ελάχιστες των περιπτώσεων που υπήρξε πρόβλημα με το καλώδιο η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα ή έβγαζε μύνημα του τύπου ''no input signal''. Δεν χάνει και πολλά να δοκιμάσει να αλλάξει καλώδιο, αλλά από πότε κάτι τέτοιο έχει γίνει συχνό φαινόμενο?

• Like 1
Δημοσ.

Κατα 70% ειναι η καρτα γραφικων αλλα δινω και ενα 30% στο καλωδιο vga.

Το εχω δει πολλες φορες αυτο ακομα και σε λαπτοπ τα οποια με ενα reboil ηταν σαν καινουργια :P

Δημοσ.

Κατα 70% ειναι η καρτα γραφικων αλλα δινω και ενα 30% στο καλωδιο vga.

Το εχω δει πολλες φορες αυτο ακομα και σε λαπτοπ τα οποια με ενα reboil ηταν σαν καινουργια :P

boil-pasta-half-time.w1456.jpg

Δύσκολα...

Στο θέμα μας, ας δοκιμάσει το καλώδιο που είναι τσάμπα, μην πληρώνει/ψήνει τσάμπα.

• Like 3
Δημοσ.

Προσωπικά συμφωνώ με τον razorblade... Δεν καταλαβαίνω γιατί να διαγραφεί το post του, τί άλλο δηλαδή μπορεί να σημαίνουν τα artifacts? 20 χρόνια έχω υπολογιστή και έχω ασχοληθεί παλιότερα επαγγελματικά με το τεχνικό κομμάτι, ουδέποτε είδα αλλά ούτε καν άκουσα για περίπτωση προβληματικού VGA/DVI/HDMI καλωδίου που προκαλούσε artifacts. Στις ελάχιστες των περιπτώσεων που υπήρξε πρόβλημα με το καλώδιο η οθόνη δεν έδειχνε τίποτα ή έβγαζε μύνημα του τύπου ''no input signal''. Δεν χάνει και πολλά να δοκιμάσει να αλλάξει καλώδιο, αλλά από πότε κάτι τέτοιο έχει γίνει συχνό φαινόμενο?

Άλλο VGA/DVI, άλλο HDMI. Κατά γενική ομολογία είναι πιο ευαίσθητα.

Ανεξάρτητα πάντως από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός (μου έχουν χαλάσει αρκετά HDMI καλώδια)

η πρόταση για reballing (αρκετοί συμφορουμίτες το θεωρούν το ίδιο αποτελεσματικό με το ξεμάτιασμα)

χωρίς να γνωρίζουμε την κάρτα γραφικών -αν έχει μια 610 δεν αξίζουν ούτε οι θερμίδες μέχρι την ανακύκλωση-

χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει εγγύηση για τον υπολογιστή/εξαρτήματα

και κυρίως χωρίς να έχει δοκιμαστεί η τσάμπα λύση (άλλο καλώδιο) -ανεξάρτητα από το πόσο πιθανή είναι-

αυτή λοιπόν η πρόταση είναι αηδιούλα.

Αν αυτός που την προτείνει το έχει κάνει μπίζνα δεν είναι αηδιούλα, είναι ανήθικη και αισχρή.

**Δεν υποννοώ κάτι για το παλικάρι, γενικά το γράφω.**

Θεωρώ δε, ότι αν τέτοια post διαγράφονταν θα βοηθούσαν τη συνοχή και την ''αποτελεσματικότητα'' του νήματος. 

• Like 2
Δημοσ.

Άλλο VGA/DVI, άλλο HDMI. Κατά γενική ομολογία είναι πιο ευαίσθητα.

Ανεξάρτητα πάντως από τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός (μου έχουν χαλάσει αρκετά HDMI καλώδια)

η πρόταση για reballing (αρκετοί συμφορουμίτες το θεωρούν το ίδιο αποτελεσματικό με το ξεμάτιασμα)

χωρίς να γνωρίζουμε την κάρτα γραφικών -αν έχει μια 610 δεν αξίζουν ούτε οι θερμίδες μέχρι την ανακύκλωση-

χωρίς να γνωρίζουμε αν υπάρχει εγγύηση για τον υπολογιστή/εξαρτήματα

και κυρίως χωρίς να έχει δοκιμαστεί η τσάμπα λύση (άλλο καλώδιο) -ανεξάρτητα από το πόσο πιθανή είναι-

αυτή λοιπόν η πρόταση είναι αηδιούλα.

Αν αυτός που την προτείνει το έχει κάνει μπίζνα δεν είναι αηδιούλα, είναι ανήθικη και αισχρή.

**Δεν υποννοώ κάτι για το παλικάρι, γενικά το γράφω.**

Θεωρώ δε, ότι αν τέτοια post διαγράφονταν θα βοηθούσαν τη συνοχή και την ''αποτελεσματικότητα'' του νήματος. 

ϊσως δεν το έθεσα σωστά, η συμφωνία μου μαζί του φτάνει μέχρι στο ότι η κάρτα έχει hardware πρόβλημα και όχι κάτι άλλο. Δεν θα καθόμουν ποτέ να κάνω reballing σε καμία κάρτα. Αν έχει εγγύηση την αξιοποιείς και αν έχει περάσει η εγγύση, η κάρτα έχει ήδη παλιώσει για να αξίζει να ασχοληθείς. Από την άλλη θεωρώ ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με καλώδια είναι άδικος κόπος και τσάμπα έξοδα (εκτός αν υπάρχει ήδη πρόχειρο καλώδιο για δοκιμή).

Εξηγήστε μου πάντως πώς μπορεί να χαλάσει ένα καλώδιο (δεν αναφέρομαι φυσικά σε εμφανείς φθορές όπως να το μασήσει ο σκύλος). Αδυνατώ να το αντιληφθώ αυτό.Τα καλώδια είναι απλές δομές που είτε το ρεύμα περνάει είτε όχι. Πως μπορούν να παράξουν artifacts? Προβλήματα σε pins ή γενικώς στο σημείο σύνδεσης ενός καλωδίου ναι, είναι πιθανό να υπάρξουν. Και πάλι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η οθόνη θα παραμένει μαύρη ή θα δείχνει ότι δεν λαμβάνει σήμα, δεν θα έχεις artifacts.

Όπως και να έχει, ο TS έχει καλώδιο VGA, οπότε όλα τα περί HDMI είναι αδιάφορα, όπως είναι αδιάφορο και το ποιά κάρτα έχει. Απλά πάει για αλλαγή κατά γνώμη μου...

Υ.Γ. plot twist ο TS πήρε άλλη κάρτα, νέο καλώδιο και τελικά έχει πρόβλημα η οθόνη :P

Δημοσ.

To VGA έχει τρία pin για τα βασικά χρώματα και δύο pin για τα σήματα συγχρονισμού.

Αν κάποιο απο τα pin των χρωμάτων δέν κάνει επαφή τότε όλη η οθονη θα φαίνεται πιό μπλέ ή πιο κόκκινη ή πιό magenta απο το κανονικό, ανάλογα ποιό χρώμα έχει χαθεί.

Νομίζω αν χαθεί κάποιο απο τα σήματα συγχρονισμού τότε δέν δείχνει τίποτα.

Οπότε δέν είναι θέμα καλωδίου.

Κατα 99% είναι θέμα κάρτας. Είχα ένα Sony Vaio λαπτοπ που μου έκανε τις ίδιες γραμμούλες κατα την εκκίνηση και μετά δέν έμπαινε Windows (πήγαινε κατευθείαν recovery). Του έκανα ένα reflow, εξαφανίστηκαν οι γραμμές και μπήκε windows με τη μία.

Δημοσ.

Από την άλλη θεωρώ ότι οποιαδήποτε ενασχόληση με καλώδια είναι άδικος κόπος και τσάμπα έξοδα (εκτός αν υπάρχει ήδη πρόχειρο καλώδιο για δοκιμή).

Πολύς κόπος κι άδικος να δοκιμάσει άλλο καλώδιο και τεράστιο κόστος επίσης...

Έλεος...

Εξηγήστε μου πάντως πώς μπορεί να χαλάσει ένα καλώδιο (δεν αναφέρομαι φυσικά σε εμφανείς φθορές όπως να το μασήσει ο σκύλος). Αδυνατώ να το αντιληφθώ αυτό.Τα καλώδια είναι απλές δομές που είτε το ρεύμα περνάει είτε όχι.

Ναι μόνο που στην άλλη άκρη της απλής δομής δεν βρίσκεται μια λάμπα άλλα μια οθόνη.

Το πως περνάει το ρεύμα πχ μαγνητικές παρεμβολές, πολικότητα, συχνότητα δεν θα επηρεάσει

μια λάμπα πυρακτώσεως αλλά θα επηρεάσει μια οθόνη.

Πως μπορούν να παράξουν artifacts? Προβλήματα σε pins ή γενικώς στο σημείο σύνδεσης ενός καλωδίου ναι, είναι πιθανό να υπάρξουν. Και πάλι όμως σε τέτοιες περιπτώσεις η οθόνη θα παραμένει μαύρη ή θα δείχνει ότι δεν λαμβάνει σήμα, δεν θα έχεις artifacts.

Ούτε καν. Το no signal θα έβγαινε αν δεν έπαιρνε καθόλου σήμα. Από τη στιγμή που περνάει σήμα από κάποιους εκ

των συνδέσμων του καλωδίου, θα δείχνει την εικόνα με πράσινες/άσπρες/κόκιννες βούλες στα σημεία που το

σήμα έχει κακή ποιότητα/δεν υπάρχει καθόλου. Έχω δει πανομοιότυπα artifacts από HDMI καλώδιο.

Μπορεί αν το καλώδιο έχει μόνο ένα δεσμό, πχ. ομοαξονικό να ισχύει η λογική on/off που περιγράφεις αλλά

σε καλώδιο πολλαπλών συνδέσμων όπως HDMI/VGA/DVI σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το παίζει/δεν παίζει όπως το εννοείς.

Προβλήματα σε pins ή γενικώς στο σημείο σύνδεσης ενός καλωδίου ναι, είναι πιθανό να υπάρξουν.

Και να μην είναι ορατά να προσθέσω. Άρα να σου δημιουργεί πρόβλημα το καλώδιο

ΧΩΡΙΣ να μπορείς να το δεις, όπως πχ αν το έχει μασήσει ο σκύλος.

Όπως και να έχει, ο TS έχει καλώδιο VGA, οπότε όλα τα περί HDMI είναι αδιάφορα, όπως είναι αδιάφορο και το ποιά κάρτα έχει. Απλά πάει για αλλαγή κατά γνώμη μου...

Η αλήθεια είναι ότι μου ξέφυγε ότι έχει vga, πράγμα που μειώνει αρκετά την πιθανότητα να φταίει το καλώδιο. Όντως η αναφορά στο HDMI είναι offtopic, πριν πάει για αλλαγή κάρτας πάντως ας δοκιμάσει

με ένα άλλο καλώδιο παρά τον τεράστιο κόπο και το δυσβάσταχτο κόστος.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...