ΛεναΛενα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Καλησπερα! εδω και λιγο καιρο εχω ενα θεματακι με την οθονη του λαπτοπ μου.Πιο συγκεκριμενα μετα απο cold boot (μπουταρισμα μετα απο πολλες μερες αδρανειας) η οθονη βγαζει ροζ (ναι, ροζ) οριζοντιες γραμμες που δεν ειναι στατικες...στην αρχη ειχαν ξεκινησει απο κατω χαμηλα στην οθονη αλλα τωρα εχουν αρχισει να εμφανιζονται και στην πανω πλευρα της.Δυστυχως δεν εχω δυνατοτητα να συνδεσω εξωτερικη οθονη, αλλα υποπτευομαι προβλημα στον κονεκτορα της μοναδας με την οθονη και πιο συγκεκριμενα στo καλωδιο που δινει τα R δεδομενα (RGB)...μαλλον!δεν μπορεσα να φωτογραφισω το λαπτοπ την ωρα του προβληματος, αλλα βρηκα στο ιντερνετ μια που μοιαζει..τι λετε?κατι τετοιο μπορει να ειναι??ή παω βουρ για καρτα γραφικων?το λαπτοπ ειναι ενα Toshiba Satellite L850-1V3...
Avatar_GR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Λογικά ο inverter της οθόνης έχει αρχίσει να τα πεθαίνει. Κόστος περίπου 15-20 ευρώ και αν πιάνει το χέρι σου και έχεις χρόνο και όρεξη τον αλλάζεις και μόνος σου αφού ξεβιδώσεις την οθόνη του λάπτοπ. Αλλιώς πας σε ένα μαγαζί και στον αλλάζουν αυτοί. Δες εδώ π.χ Είχα αλλάξει παλαιότερα σε ένα toshiba satellite που είχα. Μου έσπασε τα νεύρα βέβαια, πολλές βίδες ρε φίλε... Ψάξε για το ακριβές μοντέλο Inverter που φοράει το λάπτοπ σου να βρεις τιμές 1
liodos1988 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Καθως ειναι τοσα τα πράγματα που μπορει να ειναι υπαίτια για το πρόβλημα σου , Με σειρά προτεραιοτητας , και για να φτάσεις σε ενα συμπέρασμα θα πρότεινα να ελέγξεις 1) εξωτερική οθόνη ( κάρτα γραφικών/ μητρική ) 2) αλλη οθόνη 3) inverter 4) καλωδιοταινια edit : ΥΓ. Αν ειδα καλα , υπάρχει περίπτωση να μην εχεις inverter καθως η οθόνη ειναι τεχνολογίας led. 3
ΛεναΛενα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Ευχαριστω για τις αμεσες απαντησεις σας!αν και ψιλογνωριζω απο λαπτοπ (εχω αλλαξει δισκο, μνημες) εν τουτοις με το ξεβιδωμα της οθονης συναντησα δυσκολια!δεν μπορεσα να αφαιρεσω το κατω πλαστικο καπακι (περισσοτερη δυναμη θα το εσπαγε), εφτασα να μπορω να εχω προσβαση στη πισω πλευρα της οθονης αλλα ως εκει.....περαιτερω, φοβαμαι οτι λογω ελλειψης καλωδιου εξωτερικης οθονης και της αδυναμιας μου να ξεβιδωσω πληρως την οθονη, θα παω το μηχανημα σε τεχνικο(και δεν το ηθελα......)..αν ειναι μονο ο inverter ή η ταινια κατι γινεται, αν ειναι στην καρτα γραφικων..βραστε ορυζα... αχ βαχ,τι επαθα η δολια...........! ΥΓ. ξεχασα να πω οτι οταν ζεσταινεται το μηχανημα οι γραμμες εξαφανιζονται!
zio10 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Οθόνη, καλωδιοταινία, μητρική, κάρτα γραφικών... είναι πολλά και θέλει δοκιμές. Inverter δε νομίζω να είναι. Καλό θα είναι να το συνδέσεις σε εξωτερική οθόνη καταρχήν, έστω σε τηλεόραση. 2
ΛεναΛενα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Οθόνη, καλωδιοταινία, μητρική, κάρτα γραφικών... είναι πολλά και θέλει δοκιμές. Inverter δε νομίζω να είναι. Καλό θα είναι να το συνδέσεις σε εξωτερική οθόνη καταρχήν, έστω σε τηλεόραση. ...σσσ...δεν εχω καλωδιο.....:-O 1
zio10 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Ίσως αξίζει να πάρεις ένα για να κάνεις δοκιμές πάντως 2
Avatar_GR Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 ...σσσ...δεν εχω καλωδιο.....:-O Αγόρασε βρε ένα καλώδιο να το έχεις, φτηνά είναι! 1
ΛεναΛενα Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Ναι..και βλεπω χειροτερευει, σημερα εβγαλε και αλλα χρωματα στις γραμμες, μαλλον απο βδομαδα θα το παω στον τεχνικο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα