Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας,

ψάχνω ένα πρόγραμμα ή καλύτερα ένα addon του Office που να μου επιτρέπει να γράφω εξισώσεις.

Χρησιμοποιώ το mathtype, αλλά το γεγονός οτι πρέπει συνέχεια να εισάγω συνέχεια σύμβολα (δυνάμεις , Σ, άπειρα, κλπ) είναι κουραστικό. Θέλω κάτι σε στυλ wolfram alpha, που βάζεις πχ χ^2 και σου βγάζει από μόνο του χ2

Καμιά ιδέα;

EDIT: δεν ψάχνω για πρόγραμμα που να λύνει τις εξισώσεις, απλώς να τις γράφει σωστά

Δημοσ.

Έχεις δοκιμάσει το νέο Equation Editor του Microsoft Office, από την έκδοση 2007 και μετά; Λειτουργεί τόσο με το ποντίκι όσο και με το πληκτρολόγιο, με τον τρόπο που θέλεις.

Δημοσ.

Απλά στο mathtype βάλε τις συντομεύσεις που θες.

Το συγκεκριμένο που ανέφερες ήδη έχει αυτή τη συντόμευση.

Με x_2 πηγαίνει σε δείκτη το 2, όπως θα έγραφες σε latex x_{2}. Μπορείς να βάλεις συντομεύσεις (και να αλλάξεις τις υπάρχουσες) σε οτιδήποτε θες. Ριζικά, δυνάμεις, κλάσματα, αγκύλες, διανύσματα κτλ.

Εντάξει αν είναι να γράφεις πάρα πολλές εξισώσεις τότε μάλλον το latex θα είανι καλύτερα, με πολύ μεγάλο learning curve βέβαια.

Δεν είναι θέμα αν συνεργάζεται με word, γράφεις απλά σε τελείως άλλη λογική, σε άλλο editor.

Η μόνη συνεργασία έχει να κάνει οτι ένα τμήμα latex μπορείς να το βάλεις στο mathtype να το κάνει εξίσωση, να γράψεις εσύ latex δηλαδή στο word και να εμφανιστεί ως εξίσωση. Αλλά δεν είανι πιο αποτελεσματικό απο το να το έγραφες στο Mathtype εξαρχής.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά συγγνώμη σας ξέχασα, τα έκανα με το Mthtype τελικά (ξεπατώθηκα λιγάκι) αλλά βγήκε. Σας ευχαριστώ όμως για τα σχόλια σας, θα τα έχω υπόψιν σε άλλες εργασίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...