Προς το περιεχόμενο

Επεξήγηση master/slave HDD

nikos-thess

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα.

Έχω ένα τριπύρηνο AMD εδώ και 5 χρόνια περίπου στο οποίο έχω 3 σκληρούς.

Έναν ssd και δύο sata ...

Στον ssd έχω πάνω το λειτουργικό (windows 7 ultimate), οι άλλοι δύο δισκοι είναι για αρχεία και μόνο...

Οι προβληματισμοί μου είναι οι εξής:

1) Τι είναι αυτά τα master/slave που έχω δει να υπάρχουν το Bios όσον αφορά τους δίσκους; Master πρεπει να ειναι ο πιο γρηγορος που εχει το λειτουργικό πάνω; Και slave οι αλλοι;

Γιατί τα έχω μπουρδουκλώσει λίγο με τα καλώδια.... 

2) Φαντάζομαι θα έχουν να κάνουν με τη συνδεσμολογία αλλά πώς ξέρω αν ο ssd θα είναι ο μάστερ ή ο slave από την πλακέτα της μητρικής; Το αναγράφει πάνω;

3) Τα ρωτάω όλα αυτά γιατί κάποιες φορές τον έναν από τους δύο δίσκους δεν μου τον εμφάνιζε στο σύστημα... Μετά από κούνημα καλωδίων ή αλλαγή καλωδίων όμως τον έβγαζε...  Αποφάσισα έτσι άμεσα να τρέχω προγράμματα λειτουργίας των δίσκων όπως το hard disk sentinel το οποίο βρήκε άριστους τους δίσκους σε επιδόσεις και υγεία ΑΛΛΑ εμφανισε το εξής μνμ:

"Προέκυψαν προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ του δίσκου και του host. Επαληθεύστε καλώδια και δεδομένα για να αποφευχθούν περαιτέρω προβλήματα"

Σορρυ αν ακουγονται χαζές ερωτήσεις αλλα θελω να μου πει καποιος τι παιζει...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1) Τι είναι αυτά τα master/slave που έχω δει

Aλλά τα ultimate,ultimate...

Aπό όλο αυτό που έγραψες,βεβαιώσου πως είναι σωστά συνδεδεμένα τα καλώδια,άλλαξε κανένα άμα χρειαστεί,και μην σε απαχολήσει τίποτε άλλο.

• Like 2

Αυτό τώρα το σχόλιο προς ένα παιδί που έχει απορίες και ρωτάει για να μάθει μπορείς να μας εξηγήσεις τον λόγο για τον οποίο το θεώρησες απαραίτητο;

Aπό όλο αυτό που έγραψες,βεβαιώσου πως είναι σωστά συνδεδεμένα τα καλώδια,άλλαξε κανένα άμα χρειαστεί,και μην σε απαχολήσει τίποτε άλλο.

Τι εννοείς για τα Ultimate γιατί δεν το έπιασα...

Τι εννοείς για τα Ultimate γιατί δεν το έπιασα...

Όπως το εξέλαβα εγώ είναι ότι σε ειρωνεύτηκε για το ότι ανέφερες οτι έχεις Windows 7 Ultimate και δεν ξέρεις περί master/slave. Ότι και καλά τα Ultimate σε μαράνανε.

Εκτός και αν έκρινα εγώ λάθος, οπότε και ζητώ συγγνώμη. Αν και δεν νομίζω...

Στο θέμα σου τώρα, κανονικά από ότι είχα ψάξει στο πρωτόκολλο SATA δεν ισχύουν τα Master/Slave στους δίσκους, αλλά αναγνωρίζονται ως ξεχωριστά Channels οι δίσκοι. Σε αντίστοιχη ερώτηση σε ποστ που έκανα, o συμφορουμίτης BlueBlood7 προφανώς το επιβεβαιώνει, oπότε δεν πρέπει να σε απασχολεί αυτό.

Όσον αφορά το μήνυμα που σου έβγαλε το Sentinel η απάντηση του χρήστη IT Chef πιστεύω σε καλύπτει.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...