Προς το περιεχόμενο

Project: The Blue Carnage #34

Dinosfan

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Σκέφτομαι να κάνω και εγώ delid τον fx8320 που έχω. Αξίζει να γίνει? Θέλω να τον κάνω μήπως μπορέσω να τον κλοκάρω παραπάνω από 4,5Ghz

Αν δεν κάνω λάθος τα amd είναι soldered (κολλημένα) οπότε δεν νομίζω να γίνεται
  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δανειστικα προχειρα απο εναν φιλο μπλοκ επεξεργαστη και εστησα την υδροψυξη

20161220_131625.jpg

20161220_144554.jpg

Επεξ/σία από Dinosfan
  • Like 3

Σκέφτομαι να κάνω και εγώ delid τον fx8320 που έχω. Αξίζει να γίνει? Θέλω να τον κάνω μήπως μπορέσω να τον κλοκάρω παραπάνω από 4,5Ghz

Μπορεις να το κανεις αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα χαλασεις τον επεξεργαστη.ειναι soldered δηλαδη δεν εχει παστα αναμεσα στο τσιπακι και το IHS οπως οι intel.

αλλα και να καταφερεις να το κανεις και δεν χαλασει κατα πασα πιθανοτητα δεν θα δεις μειωση,μπορει απεναντιας να δεις και αυξηση θερμοκρασιων.

σε αυτο το θεμα τουλαχιστον οι amd ειναι καλυτεροι απο τους Intel.

για να καταλαβεις delid σε solder επεξεργαστες γινετε με.....τηγανι.πρεπει να ζεσταθει πολυ καλα και να λιωσει το υλικο για να βγει το καπακι.μην γελασεις.

με λιγα λογια,κατσε οπως εισαι.εαν θελεις να πειραματιστεις κανε lapping.

• Like 2

Μπορεις να το κανεις αλλα κατα πασα πιθανοτητα θα χαλασεις τον επεξεργαστη.ειναι soldered δηλαδη δεν εχει παστα αναμεσα στο τσιπακι και το IHS οπως οι intel.

αλλα και να καταφερεις να το κανεις και δεν χαλασει κατα πασα πιθανοτητα δεν θα δεις μειωση,μπορει απεναντιας να δεις και αυξηση θερμοκρασιων.

σε αυτο το θεμα τουλαχιστον οι amd ειναι καλυτεροι απο τους Intel.

για να καταλαβεις delid σε solder επεξεργαστες γινετε με.....τηγανι.πρεπει να ζεσταθει πολυ καλα και να λιωσει το υλικο για να βγει το καπακι.μην γελασεις.

με λιγα λογια,κατσε οπως εισαι.εαν θελεις να πειραματιστεις κανε lapping.

Ή φωτιά από αναπτήρα να τον βαράει από κάτω, δηλαδή ο CPU ανάποδα και η φλόγα από κάτω! Δεν θα το έκανα ποτέ μου όμως! Lapping κανε, μερικές φορές έχει πολλούς βαθμούς διάφορα!
  • Like 1

• Moderators

Τώρα με βάλατε στην μπρίζα.Ξέρουμε τι γυαλόχαρτα χρειάζεται????offtopic τελείως

Βρήκα άκρη οκ!!!!!!!!!!

Εξαρτάται από το πόσο θέλεις να το πας εγώ ξεκινάω πχ από 400αρι και φτάνω στο 3000 τόσο που χωρίς Γυάλισμα με κάποια αλοιφή δίνει σαν καθρέφτης, μπορείς να σταμάτησεις και αρκετά νωρίτερα ακόμα και στο 800 πχ έχεις ένα πολύ καλό αποτέλεσμα

Πλάκα κάνεις έτσι;

Πλάκα κάνεις έτσι;

Δεν το είχα ψάξει το θέμα με τους FX απλά με ένα παλιο q9400 που είχα του έκανα delid και lapping και είδα μεγάλη διαφορά θερμοκρασιας κοντά στους 10 βαθμους αν θυμάμαι καλά

• Moderators

Δεν το είχα ψάξει το θέμα με τους FX απλά με ένα παλιο q9400 που είχα του έκανα delid και lapping και είδα μεγάλη διαφορά θερμοκρασιας κοντά στους 10 βαθμους αν θυμάμαι καλά

έκανες delid τον q9400? Ίδια διαδικασία είναι και στον fx σε soldered επεξεργαστες τόσες διάφορες δεν παίζει, αν έκανες lapping και επεξεργαστή και ψύκτρα η διαφορά σε θερμοκρασίες ήταν από εκεί
  • Like 1

αν μπορεί ο 8320 θα γίνεται και ο 8370 αν και το βλέπω δύσκολο και ισως να μην αξίζει

Soldered είναι. Δεν αξίζει + ότι έχεις μεγαλύτερες πιθανότητες να καταστρέψεις το τσιπ.

Από την άλλη μπορείς να "γυαλίσεις" το καπάκι, εάν φυσικά δεν έχει εγγύηση πλέον.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...