The_Judas Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Εχω τα ηχεία Logitech Z506 (5.1). Πηγαίνω στις ρυθμίσεις της realtek και δοκιμάζω να βάλω 5.1 setup. Κάνω τεστ ανά ηχείο αλλά βγάζει ήχο μόνο από τα 2 μπροστινά. Εχω αναβαθμίσει τους drivers στην τελευταία έκδοση. Το ίδιο και από τις ρυθμίσεις των windows->sound->speakers. Και εκεί εχω ορισει 5.1 αλλά στο τεστ ακούω μόνο στέρεο. Αντιθέτως όταν παίζω ταινία 5.1 ακούω ήχο από όλα τα ηχεία, οπότε πρακτικά δεν υπάρχει πρόβλημα... Τι μπορεί να φταίει;
Nick77 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Θα στο πω λίγο μπακάλικα γιατί δεν ξέρω τα technicalities ακριβώς. Όταν παίζεις μουσική, δηλαδή κάποιο τραγούδι, ο ήχος του τραγουδιού είναι στερεοφωνικός, δηλαδή 2 κανάλια, με αποτέλεσμα το σύστημα by default να παίζει από τα 2 ηχεία, μπροστινό δεξί κι αριστερό που είναι και το σωστό (παίζει και το subwoofer τα μπάσα). Μπορείς από εκεί και πέρα είτε μέσα από το πρόγραμμα με το οποίο παίζεις μουσική αν έχει την δυνατότητα είτε από τα ηχεία αν ο ενισχυτής έχει την επιλογή, να κάνεις upmix του στερεοφωνικού ήχου σε όλα τα κανάλια, αλλά εκεί θα σου πουν οι περισσότεροι ότι αλλοιώνεις ουσιαστικά το τραγούδι. Οπότε αυτή τη στιγμή θεωρητικά το σύστημά σου παίζει όπως θα έπρεπε να παίζει. Βλέπεις π.χ. ότι οι ταινίες που περιλαμβάνουν 5καναλικό ήχο παίζουν κανονικά και με τα 5 κανάλια στο σύστημά σου. Αν βάλεις μια ταινία που έχει στερεοφωνικό ήχο, δικαναλικό, πάλι θα παίζουν τα 2 μόνο. Και εκεί αντίστοιχα μπορείς να κάνεις upmixing με την κατάλληλη επιλογή. 1
The_Judas Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Εγώ αναφερόμουν στις ρυθμίσεις των windows και στο 5.1 τεστ της realtek ή σε αυτό των windows. Στα υπόλοιπα δουλεύει κανονικά, έχω κάνει και upscaling (speaker fill). Θεωρητική είναι η απορία μου.
Nick77 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Sorry, κατάλαβα λάθος. Είσαι συνδεδεμένος αναλογικά ή με spdif/οπτική ίνα? Και εμένα το κάνει με creative zx κάρτα και δεν έχω βρει απάντηση σε αυτό. Συγκεκριμένα όταν πατάω να κάνει check το πίσω αριστερό ηχείο π.χ, μου βγάζει ήχο από το μπροστινό αριστερό. Ενώ στην ταινία με τον 5καναλικό ήχο όλα είναι κομπλέ. Εγώ χρησιμοποιώ ίνα.
The_Judas Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Οχι αναλογικά συνδέω τα ηχεία. Μάλλον θέμα των drivers θα είναι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα