Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πρόβλημμα είναι οτι δεν εχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω αυτό που πρέπει. Αυτός ειναι ο λόγος που εψαχνα κάποιο "τρικ" να αξιοποιήσω στο μέγιστο το σύστημα μου.

Τα παντρεμένα κομμάτια που εχω κάθε άλλο παρά "οτι να ναι" είναι. Οι μνήμες πχ είναι kingston hyper X RED, ο SSD είναι OCz Vertex 4, οι δίσκοι ειναι WD. Η κάρτα είναι ASUS 6870 .Δηλαδή από εκεί δεν νομίζω οτι έχω πρόβλημα ασυμβατότητας σε κάτι. πλην του οτι είναι παλιό το...μοτέρ  :-D

Γενικά τι Budget λύσεις έχουμε; OC δεν με κοφτει οπότε θα εκτιμούσα 1-2 βηματάκια. για τις RAM μπορώ να ψάξω να βρώ ενα κιτ 2x4GB DDR2 αν θα βοηθήσει. τι άλλο;

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ειπα φιλε οτι τα κομματια σου ειναι οτι να ναι καθε αλλο απλα σου εξηγησα τι και πως παρα την ηλικια του το συστημα σου αξιοπρεπες ειναι

Οποτε στα ευκολα ψαχνεις για καποιο κιτακι συμβατο dual chanel ddr 2 εννοειται μτχ (2*4gb)

Στα δυσκολα ναι μεν κλοκαρεται ευκολα ο 6600 απο 2.4 στα 3.0, 3.2 ΑΛΛΑ αν δεν εχεις ιδεα απο το σπορ διαβασε στο νετ σχετικα θεματα οπως και στο pinned θεμα στο σχετικο θεμα για core 2 δωσε βαση σε μητρικες με p 35 45 chipset που μοιαζουν με το δικο σου και αν εχεις υπομονη θα βγαλεις ακρη αλλιως ζητα βοηθεια απο καποιο φιλο σου που γνωριζει δεν ειναι κατι που μαθαινεται σε ενα ποσταρισμα αλλα θελει χρονο και πειραματισμο Εχε υπ οψιν σου πως ο 6600 θελει ταση για να ανεβει και θερμαινεται αρκετα στην λειτουργια του, παντως στα 3.2 δεν ειχε καμμια σχεση με το ασθενικο τσιπακι στα2.4

Δημοσ.

Δεν ειπα φιλε οτι τα κομματια σου ειναι οτι να ναι καθε αλλο απλα σου εξηγησα τι και πως παρα την ηλικια του το συστημα σου αξιοπρεπες ειναι

Οποτε στα ευκολα ψαχνεις για καποιο κιτακι συμβατο dual chanel ddr 2 εννοειται μτχ (2*4gb)

Στα δυσκολα ναι μεν κλοκαρεται ευκολα ο 6600 απο 2.4 στα 3.0, 3.2 ΑΛΛΑ αν δεν εχεις ιδεα απο το σπορ διαβασε στο νετ σχετικα θεματα οπως και στο pinned θεμα στο σχετικο θεμα για core 2 δωσε βαση σε μητρικες με p 35 45 chipset που μοιαζουν με το δικο σου και αν εχεις υπομονη θα βγαλεις ακρη αλλιως ζητα βοηθεια απο καποιο φιλο σου που γνωριζει δεν ειναι κατι που μαθαινεται σε ενα ποσταρισμα αλλα θελει χρονο και πειραματισμο Εχε υπ οψιν σου πως ο 6600 θελει ταση για να ανεβει και θερμαινεται αρκετα στην λειτουργια του, παντως στα 3.2 δεν ειχε καμμια σχεση με το ασθενικο τσιπακι στα2.4

Φιλε μου δεν το ειπα γιατί παρεξηγήθηκα. Κανένα πρόβλημα απολύτως...ολα cool.

Όσον αφορά την μητρική, θα την άλλαζα μόνο αν μου προσέφερε κάτι ουσιαστικό σαν αυτά που προανέφερα. Μικροπροβλήματα οπως αυτά που δεν μπουτάρει οταν ειναι ψιλοπουσαρισμένο το συστημα, έμαθα τα να προσπερνάω και δεν με πολυνοιάζει.

Χθες επαιξα BF4 με ολα ultra εκτός απο AA και postprocessing και επαιζε τέλεια. Τον επεξεργαστή τον ανέβασα στα 3Ghz και τις μνήμες στα 1333mhz οπως το ειχα και παλιά. Τώρα αν θα παω να το ανοιξω παιζει να μην κανει μπιπ το BIOS και και με αναγκάσει να το ριξω default.

για τις μνήμες δεν μπορώ να βρώ DDR2 4GB σε καλή τιμή και εκτός αυτου θυμηθηκα και μια αλλα χαζομάρα που συνεβαινε παλια που ειχα 4x1GB DDR2 Crucial ballistix. Αν έβαζα τα modules με συγκεκεριμένη αλληλουχια έκανε boot, αμα τα έβαζα ανάποδα δεν έκανε. Οτι να ναι. Είναι ενας λογος που φοβαμαι να ξαναμπλεξω.

Δημοσ.

Ελπιζω να μη μπαινω σφηνα σαν ακυρος στο thread, απλα εχω και εγω συστημα με Q6600 και ηθελα να ρωτησω τον φιλο αν ειδε διαφορα με OC. Αξιζει δηλαδη την προσπαθεια;

Δεν εχω ιδεα πως μπορω αν κανω OC και τι χρειαζεται εξτρα για να το καταφερω (ψυξη κλπ), το συστημα ειναι αυτο εδω:

Gigabyte GA-G31M-ES2L μητρική

τροφοδοτικο AL-8460BTX-450watt maximum

Intel Core 2 Quad Q6600 στα 2.4Ghz

μνημες ram 2gb x 2 ddr2 (δεν θυμαμαι Mhz)

σκληρο δισκο 500gb hdd

και μια προϊστορικη nvidia 8400gs

Δημοσ.

Ελπιζω να μη μπαινω σφηνα σαν ακυρος στο thread, απλα εχω και εγω συστημα με Q6600 και ηθελα να ρωτησω τον φιλο αν ειδε διαφορα με OC. Αξιζει δηλαδη την προσπαθεια;

Δεν εχω ιδεα πως μπορω αν κανω OC και τι χρειαζεται εξτρα για να το καταφερω (ψυξη κλπ), το συστημα ειναι αυτο εδω:

σκληρο δισκο 500gb hdd

Θα αλλάξεις τροφοδοτικό και κάρτα γραφικών.

Ακόμα και στοκ ο επεξεργαστής, η κάρτα του ρίχνει μπουκαλάρα στα παιχνίδια. Για να αλλάξεις κάρτα πρέπει να αλλάξεις και τροφοδοτικό. Αν θες βοήθεια γράφω ή εδώ ή και σε π.μ

Δημοσ.

σκληρο δισκο 500gb hdd

Το ειχα στα 3Ghz απο τότε που το πήρα και δεν ξερω πως δουλεύει στοκ. γενικώς για εμένα για την χρήση που κάνω είναι υπερτουμπανο. Αν δεν ήταν και το BF1 που λιγουρεύομαι δεν θα σκεφτόμουν να το αλλάξω καν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...