Προς το περιεχόμενο

fhd tv 50-55'' 800€

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Ωραία όλα αυτά που λέτε και που λέει το site και τα γραφήματα, αλλά είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην πράξη για τον μέσο χρήστη;

Δηλαδή να θέλω 80άρα για 3 μέτρα απόσταση και 1080p, και αν μιλάμε για 4Κ να πρέπει να πάω στο 1½ μέτρο;

Ειλικρινά τώρα, το βλέπετε πρακτικό το να είσαι στο 1½ μέτρο από την 80άρα ή στα 2 μέτρα από την 100άρα; Ούτε τους υπότιτλους δε θα μπορείς να διαβάσεις, θα γυρνάς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά.

Ωραία, αν πούμε ότι ανεβάζουμε το budget, πού μπορούμε να πάμε για κάτι ποιοτικό;

Ευχαριστώ και πάλι.

Δημοσ.

Καλημέρα σας.

Ωραία όλα αυτά που λέτε και που λέει το site και τα γραφήματα, αλλά είναι δυνατόν να εφαρμοστούν στην πράξη για τον μέσο χρήστη;

Δηλαδή να θέλω 80άρα για 3 μέτρα απόσταση και 1080p, και αν μιλάμε για 4Κ να πρέπει να πάω στο 1½ μέτρο;

Ειλικρινά τώρα, το βλέπετε πρακτικό το να είσαι στο 1½ μέτρο από την 80άρα ή στα 2 μέτρα από την 100άρα; Ούτε τους υπότιτλους δε θα μπορείς να διαβάσεις, θα γυρνάς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά.

Ωραία, αν πούμε ότι ανεβάζουμε το budget, πού μπορούμε να πάμε για κάτι ποιοτικό;

Ευχαριστώ και πάλι.

φιλε μου, δεν καταλαβες...!!!!   

οι ελαχιστες αποστασεις που αναφερονται, ΔΕΝ αφορουν την αποσταση που θα καθεσαι εσυ και θα απολαμβανεις την τηλεορασαρα σου,  αλλα την ελαχιστη αποσταση που διακρινεις πιξελ στην καθε μια...!! 

οταν εχεις μεγαλο πανελ 55-60+++,  με FULL HD  αναλυση, θα ξεκινας να διακρινεις τα πιξελ στα 3 μετρα, ενω το ιδιο πανελ με 4Κ αναλυση, θα πρεπει να πας στο 1.5 μετρο να διακρινεις πιξελ...!!  αυτο εννοει ο ποιητης..!!

εσυ κατσε απο κει και πανω, οσο μακρια σε βολευει.  δεν σε υποχρεωσε κανεις να κατσεις στο 1,5-3 μετρα....!!!!  

Δημοσ.

Μακάρι να μην κατάλαβα εγώ, αλλά πολύ φοβάμαι ότι καλά κατάλαβα.

Στο site που αναφέρθηκε πιο πάνω, όπως και σε άλλα παρόμοια δηλαδή, αναφέρεται ξεκάθαρα:

For 4K, you must sit 6 feet or closer to see all available detail.

Δηλαδή εννοεί ότι αν κάτσεις πιο μακριά από 6 πόδια (~2 μέτρα), αρχίζει να χάνει το νόημά του το 4Κ, οπότε πήγαινε σε 1080p.

Και όλα αυτά για 100 ίντσες τηλεόραση.

Γιατί αν πούμε για 50-60", θα κλάψουμε.

Δημοσ.

δεν νομιζω οτι ενδιαφερει ποσο μακρια θα κατσει ο καθενας μας.   ουτε υπαρχει στανταρ θεση που βλεπει ο καθενας μας.  

οσον αφορα τα πιξελ, πιστευω οτι παιζει ρολο ΜΟΝΟ... ,  η ελαχιστη αποσταση που μπορεις να κατσεις, ωστε να ΜΗΝ ξεχωριζεις τα πιξελ.  

και οσον αφορα την ιδανικη αποσταση θεασης, απλα καθεσαι εκει οπου το κεφαλι σου και τα ματια σου, δεν χρειαζεται να γυριζουν σαν να παρακολουθεις αγωνα τεννις, για να βλεπεις....!  

οσο για αυτο που αναγραφεται στο QUOTE, νομιζω οτι δεν εννοει για να παρακολουθεις  γενικα τηλεοραση. αλλα αν θελησεις να διακρινεις καποια συγκεκριμενη λεπτομερεια μεσα στην εικονα, αυτη ειναι η αποσταση που σου παρεχει ολη την λεπτομερεια της εικονας, πριν αρχισει να πιξελιαζει....!!! 

Π.Χ. αν μια βιδα σε μια καρεκλα ειναι σταυρωτη ή ισια...!!!! 

Δημοσ.

Στάνταρντ θέση που βλέπει ο καθένας προφανώς και δεν υπάρχει, τα γραφήματα και οι ειδήμονες λένε πού πρέπει να κάθεται ο καθένας, ώστε να αξιοποιείται σωστά το υλικό που προβάλλεται.

Το να βλέπεις τα pixels είναι άλλο κομμάτι, προς το παρόν δε με απασχολεί αυτό.

Σχετικά με την ιδανική απόσταση θέασης που λες, προσωπικά συμφωνώ μαζί σου.

Γενικά, αν το έχω καταλάβει σωστά, αυτό που προτείνεται από τους γνώστες, αφορά στη μέγιστη απόσταση, όπου από εκεί και μετά, αρχίζεις να χάνεις λεπτομέρειες, και άρα να αρχίζει να μην έχει νόημα το να παρακολουθείς π.χ. 4Κ.

Βέβαια στην πράξη, δε νομίζω πως είναι εφικτό το να κάθεσαι τόσο κοντά και σε τόσο μεγάλο panel, αφού θα κάνεις ακριβώς αυτό που λες, θα γυρνάς το κεφάλι σου δεξιά-αριστερά λες και βλέπεις τέννις.

Για να το πάμε στα άκρα, σύμφωνα με το site, για να δεις 8Κ σε 60άρα και να μη χάνεις λεπτομέρειες, θα πρέπει να είσαι στους 65 πόντους (!).

Αν όμως είσαι στους 65 πόντους από ένα 60άρι panel, όχι λεπτομέρειες θα χάνεις, σχεδόν τα πάντα θα χάνεις. Το μάτι σου θα εστιάζει σε ένα μικρό κομμάτι του panel, και δε θα προλαβαίνεις να δεις τι γίνεται στο υπόλοιπο.

Δηλαδή νομίζω ότι αυτό που λένε τα sites και οι ειδήμονες, δεν είναι η χρυσή τομή, δεν είναι πρακτικό.

Απλά σου λένε μέχρι πού μπορείς να διακρίνει το ανθρώπινο μάτι όλες τις λεπτομέρειες, άσχετα αν για άλλους λόγους ούτως ή άλλως δε μπορείς να τις αντιληφθείς, π.χ. λόγω πολύ μικρής απόστασης από το panel.

Γι' αυτό και συμφωνώ μαζί σου στο τελευταίο που λες.

Εκτός κι αν τα έχω καταλάβει όλα λάθος, και τελικά αυτό που λένε το εννοούν αλλιώς.

Ας μας πουν κι οι υπόλοιποι την άποψή τους μπας και βγάλουμε άκρη.

Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να μην πάω πολύ υψηλά στο budget εκτός αν έχουμε καμιά μεγάλη έκπληξη την ''μαύρη'' παρασκευή. Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα σε 4 μοντέλα, και τα 4 της samsung. Σε κάποια μοντέλα έχω θυσιάσει ίντσες για να μην υπερβώ αρκετά τα 800 ευρώ που είχα βάλει εξαρχής ως όριο. Επίσης είναι 4Κ μοντέλα 50hz και τα 4. http://www.displayspecifications.com/en/comparison/c1cf9e6c

- KU6000 (55'' 719,00 ευρώ)

- KU6400 (49'' 849,00 ευρώ)

- JU6000 (55'' 749,00 ευρώ)

- JU6400 (48'' 649,00 ευρώ)

Να θυμίσω πως την TV την θέλω για κανάλια digea, λίγα αθλητικά και αρκετές ταινίες, δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Η θέαση είναι 2-3μ. Αξίζει η θυσία ιντσών στα 6400 μοντέλα ή δεν έχουν τόσο διαφορά από τα αντίστοιχα 6000; Ποια θα επιλέγατε; Αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση μέχρι τα 800+ ευρώ θα είναι καλοδεχούμενη.

Δημοσ.

Τα πιξελ δεεν τα βλεπεις παρα μονο αν καθεσαι στο ενα μετρο σε μια full HD.

Το γραφημα με απλα λογια λεει: οτι για να διακρινεις τη διαφορα στην ποιοτητα μεταξυ fhd και uhd πρεπει να καθεσαι στο 1μισι μετρο σε μια 60αρα απο εκει και πανω, σε αποσταση, παρ ολο που θα παιζει uhd υλικο θα το βλεπεις σαν να ειναι fhd. Εννοειται λιγα εκατοστα παραπανω δεν ακυρωνουν την δυνατοτητα του ανθρωπου να διακρινει τη διαφορα (δεν εχουν ολοι την ιδια ικανοτητα ορασης) αλλα οταν μιλαμε για 1 μετρο και πανω εκει φθινει...

Δημοσ.

Αν είναι έτσι, τότε δεν έχει νόημα το 4Κ, καθώς για το μέσο χρήστη, θεωρώ πως δεν είναι πρακτικό να κάθεται στο 1½ μέτρο από μια 60άρα.

Δημοσ.

Με συγχωρείς, εννοούσα εκτός από αυτήν, και να ανέβω λίγο ακόμα, αρκεί να υπάρχει διαφορά.

Ή αν πέσω σε ίντσες, π.χ. στις 55", οριακά στις 50", για να πάω σε κάτι σαφώς ποιοτικότερο.

Όχι ότι αποκλείω την KU6000, απλά θα ήθελα και κάποιες επιλογές σε κάτι ανώτερο.

Δημοσ.

Τελικά αποφάσισα να μην πάω πολύ υψηλά στο budget εκτός αν έχουμε καμιά μεγάλη έκπληξη την ''μαύρη'' παρασκευή. Μετά από αρκετή έρευνα κατέληξα σε 4 μοντέλα, και τα 4 της samsung. Σε κάποια μοντέλα έχω θυσιάσει ίντσες για να μην υπερβώ αρκετά τα 800 ευρώ που είχα βάλει εξαρχής ως όριο. Επίσης είναι 4Κ μοντέλα 50hz και τα 4. http://www.displayspecifications.com/en/comparison/c1cf9e6c

- KU6000 (55'' 719,00 ευρώ)

- KU6400 (49'' 849,00 ευρώ)

- JU6000 (55'' 749,00 ευρώ)

- JU6400 (48'' 649,00 ευρώ)

Να θυμίσω πως την TV την θέλω για κανάλια digea, λίγα αθλητικά και αρκετές ταινίες, δεν παίζω καθόλου παιχνίδια. Η θέαση είναι 2-3μ. Αξίζει η θυσία ιντσών στα 6400 μοντέλα ή δεν έχουν τόσο διαφορά από τα αντίστοιχα 6000; Ποια θα επιλέγατε; Αν έχετε κάποια καλύτερη πρόταση μέχρι τα 800+ ευρώ θα είναι καλοδεχούμενη.

Μια διόρθωση η 49KU6400 είναι στα 749 ευρώ. Επίσης μια συμβουλή: μην κοιτάς καν τη JU σειρά. Και τέλος από αυτά που διαβάζω δεν πολυαξίζει η KU6400 vs KU6000. Η 2η βγαίνει πολύ καλύτερη σε value for money. Αν έχεις την ευκαιρία πάνε σε ένα κατάστημα και σύγκρινε τες από κοντά.

Δημοσ.

Μια διόρθωση η 49KU6400 είναι στα 749 ευρώ. Επίσης μια συμβουλή: μην κοιτάς καν τη JU σειρά. Και τέλος από αυτά που διαβάζω δεν πολυαξίζει η KU6400 vs KU6000. Η 2η βγαίνει πολύ καλύτερη σε value for money. Αν έχεις την ευκαιρία πάνε σε ένα κατάστημα και σύγκρινε τες από κοντά.

Η 49KU6400 είναι στα 849,00 ευρώ. Η τηλεόραση θα αγοραστεί από μεγάλη αλυσίδα (πλαίσιο, κωτσόβολος, public, media). Θα πάω να τις δω μέσα στην βδομάδα. Επίσης ένας φίλος μου είπε για την panasonic TX-50DX703 στα 799 ευρώ ή την TX-55CX670 στα 599,00 για πιο φτηνά. Αξίζουν;

Δημοσ.

Θεωρώ υπερβολικό να πληρώσεις 100 ευρώ παραπάνω από τον ανταγωνισμό για τη 49KU6400, αλλά εσύ φαντάζομαι ξέρεις το γιατί. Οι Πανασόνικ και τα 2 μοντέλα που γράφεις είναι αξιόπιστες και έχουν πάρει καλές κριτικές. Εννοείται ότι αν μπορείς πας για το φετινό μοντέλο αλλά και η 55CX670 αν τη βρήκες στα 599 είναι πολύ καλό value for money. Γενικώς στις μεσαίες Πανασόνικ το μόνο αρνητικό που υπάρχει είναι το σχετικά υψηλό input lag, από εικόνα δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...