thpon Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Ενδιαφέρομαι για τηλεόραση smart tv 50-55" fhd ακόμα και για 60'' αν αξίζει η περίπτωση διαθέτω μέχρι και 1000 ευρώ. Θα προτιμούσα 4K αλλά επειδή δεν διαθέτω πολλά χρήματα προτιμώ να τα δώσω για μεγαλύτερο πάνελ αφού έτσι και αλλιώς δεν υπάρχει ακόμα υλικό 4K. Η τηλεόραση προορίζετε κυρίως για ταινίες και αθλητικά. Δεν παίζω καθόλου παιχνίδια.
Age4Greeks Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Χμ χμ χμ, μου φαίνεται πως θα μπούμε στην πολύ δημοφιλή συζήτηση του 2015 για το κατά πόσο αξίζει ή όχι να πάρεις 4Κ τηλεόραση. Βλέπεις όμως είμαστε προς το τέλος του 2016 και ΕΦΟΣΟΝ α) μπορείς να διαθέσεις όπως είπες μέχρι και 1000 ευρώ και β) το 4Κ δεν σε αφήνει ασυγκίνητο, τότε η συνετή λύση είναι να πας για 4Κ τηλεόραση.
thpon Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Τότε αν πούμε πως ανεβαίνω μέχρι τα 1200 για 4Κ 55-60'' έχω επιλογές; Αξίζει να περιμένω μέχρι την black friday 25/11 που θα κάνει το public ή οι πρόσφορες θα αφορούν αποκλειστικά παλιά μοντέλα;
dfokas21 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Τότε αν πούμε πως ανεβαίνω μέχρι τα 1200 για 4Κ 55-60'' έχω επιλογές; Αξίζει να περιμένω μέχρι την black friday 25/11 που θα κάνει το public ή οι πρόσφορες θα αφορούν αποκλειστικά παλιά μοντέλα; Εγω παντως θα χτυπησω συτη που ειναι και τουμπανο και βγαινει στα 1150€ με τις δωροεπιταγες που μπορεις να τις χαλασεις και στα super market πχ (λεφτα που θα τα εδινες ετσι και αλλιως), http://www.plaisio.gr/thleoraseis/tv/tileoraseis/Samsung-TV-55-UE55KS7000-SXXH.htm Οσο για black friday απο public , μου μυριζει μουφα η φαση.....μακαρι να κανω λαθος να χτυπησουμε τιποτα καλο απο κει.
thepoint Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Για 60" αν είσαι κάτω από τα 2,5 μέτρα πηγαίνεις σε 4k αλλιώς και με μια fullhd θα είσαι ευχαριστημένος. Αφού ενδιαφέρεσαι για ταινίες να προτάξεις το μέγεθος και ποιότητα σε σκοτεινό περιβάλλον όποτε εκτός τηλεοράσεις με ips πάνελ.
Age4Greeks Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Τότε αν πούμε πως ανεβαίνω μέχρι τα 1200 για 4Κ 55-60'' έχω επιλογές; Αξίζει να περιμένω μέχρι την black friday 25/11 που θα κάνει το public ή οι πρόσφορες θα αφορούν αποκλειστικά παλιά μοντέλα; Δε ξέρω τι θα κάνει το public με τη Black Friday αλλά αυτό που ξέρω σίγουρα βάσει εμπειρίας είναι ότι σύντομα και μέχρι μέσα Δεκέμβρη θα γίνουν κι άλλες προσφορές λόγω εορτών. Οπότε κρατήσου 3-4 βδομάδες ακόμη κι αν δεις κάτι καλό το χτυπάς. Ήδη σήμερα το ΜΜ έβγαλε την 60KU6000 στα 900 ευρώ...καθόλου άσχημα. http://www.mediamarkt.gr/el/product/_samsung-ue60ku6000wxxh-1182290.html?ga_query=60ku6000
graphist83 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Η 60KU6400 αξιζει και θα βγει σε ολα τα μαγαζια λογικα κατα 99% στα 899€
Age4Greeks Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Η 60KU6400 αξιζει και θα βγει σε ολα τα μαγαζια λογικα κατα 99% στα 899€ Μήπως εννοείς 55KU6400; Δε βλέπω 60'' στην ΚU6400.
thpon Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) Τι πρέπει να προσέξω για να βλέπω ικανοποιητικά digea σε 4Κ τηλεόραση και ταινίες σε ανάλογη ανάλυση; Κάτι ψεύτικο 4K σε lg τηλεοράσεις πήρε το μάτι με αποτέλεσμα αδυναμία αναπαραγωγής ταινίας σε 4K ανάλυση. Η σειρά της sony KD-55XD αξίζει; https://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=Sony+KD-55XD Επίσης μου αρέσει και η samsumg UE55KS7000 http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/161339-samsung-ue55ks7000?cmicc=skroutz Επεξ/σία 21 Νοεμβρίου 2016 από thpon
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Κάνω highjacking γιατί είμαι κι εγώ σε φάση αναζήτησης τηλεόρασης, περίπου στην ίδια φάση με τον thpon. - Η απόσταση θα είναι 3-4 μέτρα. - Η χρήση αφορά σε ταινίες 1080p (ματρόσκες), συνδρομητική τηλεόραση (χωρίς αθλητικά, αλλά δε θέλω 50Hz), internet (π.χ. YouTube). Θα ήθελα να αναφέρω, ότι τώρα έχω την LE40C750, και πριν είχα την LE40A656, που απ' όσο ξέρω, ήταν καλές τηλεοράσεις. Ειδικά από την LE40C750, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας. Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι: 1. Να πάω σε 1080p ή 4Κ, δεδομένης της απόστασης; 2. Σε ένα μεγάλο 1080p panel, π.χ. 60", δε θα είναι εμφανή τα pixels από σχετικά κοντινή απόσταση; 3. Επειδή προβλέπεται και χρήση internet, λογικά και με πληκτρολόγιο, θεωρείτε πως το 1080p είναι καλύτερο απ' την άποψη ότι ίσως όλα να φαίνονται μεγαλύτερα από απόσταση; @graphist83, είπα να ρωτήσω πρώτα εδώ, και αργότερα στο avclub που βλέπω ότι συμμετέχεις αρκετά. Θα ήθελα και τη δική σου γνώμη.
graphist83 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Τι πρέπει να προσέξω για να βλέπω ικανοποιητικά digea σε 4Κ τηλεόραση και ταινίες σε ανάλογη ανάλυση; Κάτι ψεύτικο 4K σε lg τηλεοράσεις πήρε το μάτι με αποτέλεσμα αδυναμία αναπαραγωγής ταινίας σε 4K ανάλυση. Η σειρά της sony KD-55XD αξίζει; https://www.skroutz.gr/c/12/television.html?keyphrase=Sony+KD-55XD Επίσης μου αρέσει και η samsumg UE55KS7000 http://www.kotsovolos.gr/site/sound-vision/televisions/led-lcd/161339-samsung-ue55ks7000?cmicc=skroutz Αν μπορεις να πας για 7000 απο εμενα πολλες θετικες.. Κάνω highjacking γιατί είμαι κι εγώ σε φάση αναζήτησης τηλεόρασης, περίπου στην ίδια φάση με τον thpon. - Η απόσταση θα είναι 3-4 μέτρα. - Η χρήση αφορά σε ταινίες 1080p (ματρόσκες), συνδρομητική τηλεόραση (χωρίς αθλητικά, αλλά δε θέλω 50Hz), internet (π.χ. YouTube). Θα ήθελα να αναφέρω, ότι τώρα έχω την LE40C750, και πριν είχα την LE40A656, που απ' όσο ξέρω, ήταν καλές τηλεοράσεις. Ειδικά από την LE40C750, είμαι πολύ ικανοποιημένος από την ποιότητα εικόνας. Αυτά που θα ήθελα να ρωτήσω, είναι: 1. Να πάω σε 1080p ή 4Κ, δεδομένης της απόστασης; 2. Σε ένα μεγάλο 1080p panel, π.χ. 60", δε θα είναι εμφανή τα pixels από σχετικά κοντινή απόσταση; 3. Επειδή προβλέπεται και χρήση internet, λογικά και με πληκτρολόγιο, θεωρείτε πως το 1080p είναι καλύτερο απ' την άποψη ότι ίσως όλα να φαίνονται μεγαλύτερα από απόσταση; @graphist83, είπα να ρωτήσω πρώτα εδώ, και αργότερα στο avclub που βλέπω ότι συμμετέχεις αρκετά. Θα ήθελα και τη δική σου γνώμη. Η αληθεια ειναι οτι στα 4 μετρα το 4κ αρχιζει και φθηνει. Λογο του human visual acuity. Παρολα αυτα ομως αν αναζητας μια καλη tv με καλους scaler, σοβαρους επεξεργαστές και καλα ποιοτικα πανελ με σοβαρες αντιθεσεις, οι 4K υλοποιήσεις ειναι μονόδρομος. Αυτο καθως οι εταιριες απο πέρυσι έχουν ριξει το βαρος εκει και πλέων δεν παραγουν αξιοπρεπείς Full HD. Μονο στις φθηνες κατηγοριες. Αρα να θες να πας σε primium tv με καλες επιδοσεις, θα υποχρεωθείς να πας σε καποια καλη UHD TV. Αν το υλικο ειναι καλο σε μια 60'' τα εικονοστοιχεια δεν ειναι ενοχλητικά ακομα και στα 3 μετρα. σε 4κ ακομα πιο κοντα. Το θεμα με το ιντερνετ δεν θα με απασχολυσε στην επιλογη στην θεση σου. Παντα μπορεις να κανεις ζουμ τον browser η να ριξεις την αναλυση στο pc αν παιζεις απο εκει.
phanispal Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Κατ' αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση. Η αληθεια ειναι οτι στα 4 μετρα το 4κ αρχιζει και φθηνει. Λογο του human visual acuity. Με συγχωρείς, αλλά δε σ' έπιασα εδώ. Τι εννοείς φθίνει; Και αν φθίνει το 4Κ, το 1080p τι κάνει; Παρολα αυτα ομως αν αναζητας μια καλη tv με καλους scaler, σοβαρους επεξεργαστές και καλα ποιοτικα πανελ με σοβαρες αντιθεσεις, οι 4K υλοποιήσεις ειναι μονόδρομος. Αυτο καθως οι εταιριες απο πέρυσι έχουν ριξει το βαρος εκει και πλέων δεν παραγουν αξιοπρεπείς Full HD. Μονο στις φθηνες κατηγοριες. Αρα να θες να πας σε primium tv με καλες επιδοσεις, θα υποχρεωθείς να πας σε καποια καλη UHD TV. Άρα όποιος ψάχνει καλό panel, πάει υποχρεωτικά σε 4Κ. Αυτό με βολεύει απ' την άποψη ότι λογικά θα φιλτράρεται αρκετά η αναζήτησή μου. Και έτσι όπως το αναφέρεις, έτσι το θέλω. Δηλαδή ποιοτικό panel με καλούς scalers, αντιθέσεις και χρωματική απόδοση. Εκτός βέβαια αν πρέπει να ανεβάσω πολύ το budget (μην ξεχνάμε ότι είμαστε σε νήμα με ~800€ προϋπολογισμό). Αν το υλικο ειναι καλο σε μια 60'' τα εικονοστοιχεια δεν ειναι ενοχλητικά ακομα και στα 3 μετρα. σε 4κ ακομα πιο κοντα. Στο bold εννοείς ότι με παίρνει να πάω και πιο κοντά αν έχω 4Κ να φανταστώ, έτσι; Το θεμα με το ιντερνετ δεν θα με απασχολυσε στην επιλογη στην θεση σου. Παντα μπορεις να κανεις ζουμ τον browser η να ριξεις την αναλυση στο pc αν παιζεις απο εκει. Όχι, δε θα παίζω απ' το PC, λογικά ούτε από laptop. Φαντάζομαι από κάποιο ειδικό πληκτρολόγιο, επειδή θα είναι ταλαιπωρία να χρησιμοποιείς το remote της τηλεόρασης για να πληκτρολογείς και να πλοηγείσαι π.χ. στο YouTube. Το να ρίξω την ανάλυση δε μου πολυαρέσει, απ' την άποψη ότι προτιμώ τις εγγενείς αναλύσεις. Οπότε με βάση και τα παραπάνω, τι επιλογές έχω σε 4Κ στις 50-60";
thepoint Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Με συγχωρείς, αλλά δε σ' έπιασα εδώ. Τι εννοείς φθίνει; Και αν φθίνει το 4Κ, το 1080p τι κάνει; Μια μεγαλύτερη ανάλυση είναι σαν τα μικρά γράμματα όσο μακρύτερα είναι τόσο δυσδιάκριτα γίνονται και χάνει τη σημασία του το 4k πέρα από μία απόσταση. Για 3,5 μέτρα απόσταση και 100 hz ανανέωση από οικονομικής άποψης μία 1080 είναι μονόδρομος. Παράδειγμα σε 55 ίντσες πρέπει να είσαι στα 2,7 μέτρα για να αρχίσεις να διακρίνεις διαφορά μεταξύ 1080 και 4k για να την απολαύσεις τη μεγαλύτερη ανάλυση θέλεις μικρότερη απόσταση στις 55 ίντσες. https://carltonbale.com/1080p-does-matter/
graphist83 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2016 Μια TV 60'' οταν αναπαραγει υλικο 1080 μετα τα 2,3 μετρα αρχιζει το ματι και χανει την ευκρινεια που προσφερει. Στα 2160 αυτη η αποσταση μειωνεται στα 1,20 μετρα. Δηλαδη οσο μεγαλώνει η ανάλυση ειτε μπορει να μειωθεί η απόσταση ειτε να επιλεχθεί μεγαλύτερη οθονη η ο συνδυασμός και των 2. Οταν μιλαμε για 3,5 με 4 μετρα οτι σημα και να παιξεις δεν εχεις θεμα. Βεβαια UHD αναπαραγωγη δεν ειναι μονο η αναλυση αυτουσια, αλλα και το bitrate, η ανωτερότητα των codec, βελτιωμένο λογιμισκο (οπως το HDR) κτλ κτλ. Οποτε σαφως το αποτελεσμα θα ειναι καλυτερο αντικειμενικα. Το θεμα αναφερει 800€ αλλα δεν γνωριζα οτι ισχυει το ιδιο budget και για εσενα. Ειναι μικρο για καλη αλλα και μεγαλη TV. Ξεχναμε τα περι scaler, αντιθεσεις κτλ που ελεγα ανωθεν. Σε 60'' υπαρχει η 60KU6000 η οποια ομως ειναι εισαγωγικό μοντελο UHD. Στα καλα το VA πανελ της απο την Sharp. Κατα τα αλλα δεν νομιζω οτι ποναει καπου, εκτος απο κινηση που και παλι κακη δεν την λες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα