Merijohn Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 (επεξεργασμένο) θέλω να κάνω ένα γενικό καθαρισμό στο σύστημα μου, να τα βγάλω όλα έξω από το κουτί και να τα καθαρίσω καλά. πιστεύω με σπρέι αέρα θα κάνω καλά τη δουλεία μου. λέω όμως να ανοίξω και την κάρτα γραφικών μου ώστε να καθαρίσω καλά την ψύχτρα της γιατί σχεδόν 2 χρόνια τώρα θα έχει πιάσει αρκετή σκόνη ανάμεσα. το ερώτημα είναι αφού βγάλω την ψύχτρα και και μετά πάω να την ξανά βάλω να βάλω καινούρια thermal pads πάνω στη VRAM της ή να αφήσω αυτά που έχει ήδη; γιατί κάποιος μου είπε δεν θα υπάρχει θέμα αρκεί να υπάρχουν thermal pads γιατί μερικοί κάνουν την χαζομάρα και μετά δεν βάζουν. και τι πάστα προτείνεται να βάλω στον επεξεργαστή της; (την ίδια πάστα θα την χρησιμοποιήσω και για τον cpu μου) και κάποια πρόταση για thermal pads αν είναι να βάλω καινούρια και σπρέι αέρα (αν και σπρέι πιστεύω όλα τα ίδια είναι. ένα που βρήκα στο public με 4€ θα μου κάνει) Επεξ/σία 18 Νοεμβρίου 2016 από Merijohn
ASDIC Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Θερμοαγωγιμη παστα μπορεις να βαλεις την ιδια που βαζεις στον επεξεργαστη σου δεν εχεις θεμα. Οσο για τα pads ναι αφου την καθαρισεις θα τα ξαναβαλεις προσεκτικα στα ιδια σημεια και καθαρα, αρκει να μην υπαρχει σκονη. Μονο αμα εχουν διαλυθει εχει νοημα να βαλεις νεα pads.
arrows Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Κάνε ένα καλό καθαρισμό με ηλεκτρική απο απόσταση και για τις λεπτομέρειες καθαρισμό με πινέλο, το να βγάλεις την ψύκτρα για 2 ετών κάρτα ( εφ' όσον αυτή δουλεύει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες, άρα έχει γίνει σωστή εφαρμογή απο το εργοστάσιο) δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και επίσης ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγή η πάστα ή τα pads γιατί δεν είναι ούτε ψυκτικό μέσο ούτε έχει ημερομηνία λήξης, το οτι το προτείνουν εδώ και γράφεται ξανά και ξάνα δεν αποτελεί τεκμήριο ορθής πρακτικής αντίθετα αυτή η πρακτική είναι μια μαλακία και μισή απλά..... 5
ASDIC Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 18 Νοεμβρίου 2016 Συμφωνω ! εγκατεστησε ενα προγραμμα για να δεις τι θερμοκρασεις πιανει και εαν ειναι περιπου στους 80 βαθμους την ωρα που παιζεις παιχνιδια εισαι οκ και δεν χρειαζεται να κανεις τιποτα. 1
Merijohn Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Θερμοαγωγιμη παστα μπορεις να βαλεις την ιδια που βαζεις στον επεξεργαστη σου δεν εχεις θεμα. Οσο για τα pads ναι αφου την καθαρισεις θα τα ξαναβαλεις προσεκτικα στα ιδια σημεια και καθαρα, αρκει να μην υπαρχει σκονη. Μονο αμα εχουν διαλυθει εχει νοημα να βαλεις νεα pads. την ίδια θα βάλω απλά ρωτάω πια πάστα προτείνετε Κάνε ένα καλό καθαρισμό με ηλεκτρική απο απόσταση και για τις λεπτομέρειες καθαρισμό με πινέλο, το να βγάλεις την ψύκτρα για 2 ετών κάρτα ( εφ' όσον αυτή δουλεύει σε φυσιολογικές θερμοκρασίες, άρα έχει γίνει σωστή εφαρμογή απο το εργοστάσιο) δεν έχει κανένα απολύτως νόημα και επίσης ΔΕΝ χρειάζεται αλλαγή η πάστα ή τα pads γιατί δεν είναι ούτε ψυκτικό μέσο ούτε έχει ημερομηνία λήξης, το οτι το προτείνουν εδώ και γράφεται ξανά και ξάνα δεν αποτελεί τεκμήριο ορθής πρακτικής αντίθετα αυτή η πρακτική είναι μια μαλακία και μισή απλά..... από θερμοκρασίες δεν έχω κανένα πρόβλημα, πραγματικά είναι οι ίδιες με όταν την πήρα μπορώ να πω. και σε load γύρω στους 70-75 max να πιάνει αλλά πάντα ανεβάζω τις στροφές στα ανεμιστηράκια ώστε να μην πιάνει ούτε 70 και σκέψου έχω την R9 290 που είναι γνωστό ότι έχει μεγάλες θερμοκρασίες απλά έχω την Sapphire Tri-X που έχει πάρα πολύ καλό σύστημα ψύξης και απλά επειδή θα αλλάξω που θα αλλάξω το μισό σύστημα και θα καθάριζα κιόλας το κουτί είπα να καθάριζα και την κάρτα γραφικών μου
LouCi4er Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2016 την ίδια θα βάλω απλά ρωτάω πια πάστα προτείνετε από θερμοκρασίες δεν έχω κανένα πρόβλημα, πραγματικά είναι οι ίδιες με όταν την πήρα μπορώ να πω. και σε load γύρω στους 70-75 max να πιάνει αλλά πάντα ανεβάζω τις στροφές στα ανεμιστηράκια ώστε να μην πιάνει ούτε 70 και σκέψου έχω την R9 290 που είναι γνωστό ότι έχει μεγάλες θερμοκρασίες απλά έχω την Sapphire Tri-X που έχει πάρα πολύ καλό σύστημα ψύξης και απλά επειδή θα αλλάξω που θα αλλάξω το μισό σύστημα και θα καθάριζα κιόλας το κουτί είπα να καθάριζα και την κάρτα γραφικών μου Οτι ειπε ο arrows,99% να γινει χειροτερα η καρτα αν την ανοιξεις.Αν πιασεις τα ανεμιστηρακια και την φυσηξεις,ειναι υπεραρκετο.Εγω ειχα μια 5870 και το μονο που της εκανα ηταν αυτο,βγαλσιμο,φυσιγμα,μεσα παλι.Δεν την ανοιξα ποτε να της αλλαξω παστα και οι θερμοκρασιες που επιανε 5 χρονια μετα ηταν ιδιες με την πρωτη μερα.Οι Sapphire δεν εχουν θεμα απο παστα,λογικα βαζουν καλη απο το εργοστασιο και την απλωνουν αρκετα καλα.Οχι οτι οι αλλες εταιριες δεν το κανουν σωστα αλλα 9 στις 10 αναφορες που διαβασα οτι ανοιξαν Sapphire καρτες,τα αποτελεσματα ηταν τραγικα. 2
Merijohn Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2016 Οτι ειπε ο arrows,99% να γινει χειροτερα η καρτα αν την ανοιξεις.Αν πιασεις τα ανεμιστηρακια και την φυσηξεις,ειναι υπεραρκετο.Εγω ειχα μια 5870 και το μονο που της εκανα ηταν αυτο,βγαλσιμο,φυσιγμα,μεσα παλι.Δεν την ανοιξα ποτε να της αλλαξω παστα και οι θερμοκρασιες που επιανε 5 χρονια μετα ηταν ιδιες με την πρωτη μερα.Οι Sapphire δεν εχουν θεμα απο παστα,λογικα βαζουν καλη απο το εργοστασιο και την απλωνουν αρκετα καλα.Οχι οτι οι αλλες εταιριες δεν το κανουν σωστα αλλα 9 στις 10 αναφορες που διαβασα οτι ανοιξαν Sapphire καρτες,τα αποτελεσματα ηταν τραγικα. οκ κατάλαβα. ευχαριστώ πολύ! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα